Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, bubusia napisał:

To juz twoja interpretacja

Pytałem już wiele razy co PiS zrobił dobrego ?

Jaką przeprowadził strategiczną inwestycję dla Polski, jak zmniejszyli biurokrację, jak poprawili jakość "elit" czy zmniejszyli lub ograniczyli dojenie spółek skarbu państwa, jak PIS odpartyjnił i uniezależnił od władzy Telewizję Publiczną, jak naprawili trybunał Konstytucyjny, jak naprawili Sądy, jak PIS naprawił szkolnictwo, jak doposażyli i dozbrojili polską armię, czy sprowadził PIS  wrak Tupolewa do Polski, czy Pis z Morawieckim wyprodukowali chociaż jeden samochód elektryczny, ( miało być milion) czy zbudowali choć jeden statek w stoczni,  jak umocnili polskiego złotego - ile kosztuje dzisiaj 1 Euro?  Ile wybudowali dróg szybkiego ruchu, autostrad, mostów ?

W co zainwestowali ? 

Jakoś nikt z tych gloryfikujacych PIS fanatyków nie potrafi odpowiedzieć na to pytanie.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Moze popytaj fanatykow. Mysle, ze fanatyk z fanatykiem powinien sie dogadac.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

10 minut temu, Riczi75 napisał:

Popytaj fanatyków ?

Bubusia, Iksik, A3D ( czy jak ty się tam nazywasz)

Tacy sympatyczni ludzie decydują w demokracji - szczegolnie pisowskiej - o finansach publicznych, konstytucji, sądach, stanowieniu prawa, polityce zagranicznej, spółkach skarbu Państwa i całej gospodarce. 

To  doprawdy budujące .....

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

2 godziny temu, babatular napisał:

Wczoraj zadałem sobie trud i oglądnąłem "Wiadomości"

No to ja podziwiam!

Kilka razy w hotelu z braku innych programów podchodziłem i masakra. Nigdy nie dałem rady obejrzeć od początku do końca. Za każdym razem byłem w szoku, że można tak otwarcie uprawiać prymitywną i nachalną propagandę. No i najzwyczajniej kłamać na okrągło.

Jestem Europejczykiem.

49 minut temu, Jaro_747 napisał:

No to ja podziwiam!

Kilka razy w hotelu z braku innych programów podchodziłem i masakra. Nigdy nie dałem rady obejrzeć od początku do końca. Za każdym razem byłem w szoku, że można tak otwarcie uprawiać prymitywną i nachalną propagandę. No i najzwyczajniej kłamać na okrągło.

Oglądaj przed Fakty TVN, porównaj z info  z internetu i po jakimś czasie będziesz w kolejnym szoku. Fakty nie tak ostentacyjnie jak wiadomosci, ale za to b. perfidnie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

4 godziny temu, bubusia napisał:

teraz wiecie skad ten komentarz. To pomyslcie troche. Pomyslcie kto sie wczoraj pojawil, i na kogo teraz macie glosowac, a na kogo juz

A Ty wiesz na kogo będziesz głosował ? Na Dudę?

Na gościa który złamał prawo i konstytucję, sprzeniewierzył się przysiędze prezydenckiej, ułaskawił  swojego koleżkę Kamińskiego, który zgodnie z prawem był niewinny ( nie było jeszcze  prawomocnego wyroku) - czyli za sąd !!!!! uznał go winnym !!!! skoro go uniewinnił. Zaprzysiągł na sędziego TK prokuratora z PRLu, grzmiał że nikt mu w obcych językach nie będzie mówił co ma robić - a codziennie dyktuje mu co ma robić  nauczycielka niemieckiego, Żydówka z pochodzenia - Pani Kornhauser albo miłośnik kotów z Nowogrodzkiej.

Będziesz na takiego gościa głosował który twierdzi że Unia Europejska jest wyimaginowana , a przez 4 lata z tej wyimaginowanej Unii brał niewyimaginowaną pensję - 10tys Euro za miesiąc będąc jej posłem - obłuda i zaklamanie w najczystszej postaci. Na takiego faceta oddasz swój głos który jako prezydent m0dlił się o zwrot ojczyzny Dojnej ?  Oddasz głos na kogoś kto wzywał górników by mu pomogli "oczyścić" środowisko sędziowskie ( to przwyrażające że prezydent coś takiego mówi)?

Pozostaje pytanie - kim Ty jesteś, jakie masz wartości życiowe że na kogoś takiego oddasz SWÓJ GŁOS ?

51 minut temu, Jacchusia napisał:

Oglądaj przed Fakty TVN, porównaj z info  z internetu i po jakimś czasie będziesz w kolejnym szoku. Fakty nie tak ostentacyjnie jak wiadomosci, ale za to b. perfidnie.

Nie potrzebuje twoich rad żeby to robić.

Perfidia Faktów jest rzeczywiście okrutna. W kółko zapraszają PiSowskich polityków i dają im się wygadać.

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, bubusia napisał:

A kto wierzy?

Niby ja, bo idiota powyzej tak napisal?

Kazdy normalny czlek wie, ze nie jest ani tak dobrze jak tvp twierdzi, ani tak zle jak twierdzi opozycja, czy wy za nia. Ot, cala tajeminica.

Ale wybory sa i nakrecac sie trza. Wysyp ekstremistow gwarantowany.

Kłamiesz strażniku Tajemnic.

Suweren wierzy bezgranicznie. Sugerujesz, że nie jest normalny?

Edytowane przez papageno
Perfidia Faktów jest rzeczywiście okrutna. W kółko zapraszają PiSowskich polityków i dają im się wygadać.
A na trzaskowskiego zaraz zrobi się nagonkę i sondaże poleca w dół o ile będzie z czego polecieć w dół, to jest magia telewizji państwowej.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

5 minut temu, caleb66 napisał:

A na trzaskowskiego zaraz zrobi się nagonkę i sondaże poleca w dół o ile będzie z czego polecieć w dół, to jest magia telewizji państwowej.

A w tvn-ie nie widzisz żadnej magii? ?

A w tvn-ie nie widzisz żadnej magii?
Widzę ale w TVN to już było przegięcie i z tymi faszystami , lgbt antypolskoscia itd,ludzie nie dają się nabrać, poza tym platforma rządziła 8 lat i społeczeństwo za ich rządów mocno zuborzalo a tu przychodzi PiS i od razu wszystkim się poprawia

36 minut temu, A3Dzoszu napisał:

A w tvn-ie nie widzisz żadnej magii? ?

Tak , magia Pochanki , stokroteczki Olejnik czy też ADHD  Kuligowskiej .

Edytowane przez KALIBER

KALIBER vel rydz .

44 minuty temu, caleb66 napisał:

Magia tuby propagandowej PiS czyli TVP-iS. A Trzaskowski to pisze się z dużej litery, tak jak Kaczyński. Może nawet ta duża litera na początku u Trzaskowskiego jest większa od tej początkowej Kaczyńskiego. Kaczyński to prymityw PiS.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Magia tuby propagandowej PiS czyli TVP-iS. A Trzaskowski to pisze się z dużej litery, tak jak Kaczyński. Może nawet ta duża litera na początku u Trzaskowskiego jest większa od tej początkowej Kaczyńskiego. Kaczyński to prymityw PiS.
Prymityw ? To teraz wyobraź sobie w swojej małej niezbyt sprawnej główce co by było gdyby sam Kaczyński został kandydatem na prezydenta a nie ludzie z jego namaszczenia jak dotąd, myślisz że byłoby co z trzaskowskiego zbierać, z Duda nie ma szans a co mówić o kaczorze ,nie ten format .

34 minuty temu, caleb66 napisał:

Prymityw ? To teraz wyobraź sobie w swojej małej niezbyt sprawnej główce co by było gdyby sam Kaczyński został kandydatem na prezydenta a nie ludzie z jego namaszczenia jak dotąd, myślisz że byłoby co z trzaskowskiego zbierać, z Duda nie ma szans a co mówić o kaczorze ,nie ten format .

Caleb, małe i niezbyt sprawne "główki" to domena PiS. W tej organizacji takich "główek" jest najwięcej. Te "główki'" myślą tylko jak tu wyrwać jak najwięcej kasy z budżetu. Prezesowi pasują takie małe i niezbyt sprawne główki. Takimi jest łatwo sterować.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Caleb, małe i niezbyt sprawne "główki" to domena PiS. W tej organizacji takich "główek" jest najwięcej. Te "główki'" myślą tylko jak tu wyrwać jak najwięcej kasy z budżetu. Prezesowi pasują takie małe i niezbyt sprawne główki. Takimi jest łatwo sterować.
Dobrze Lechu ale postaw się w sytuacji przeciętnego Polaka w 2014 roku który pracuje na śmieciowce za 2 tysie i ma do wyboru :
Kaczyńskiego który daje mu 500+ i umowę o pracę
Tuska który obiecuje 10 raz zielona wyspę i zmniejszenie podatków

Dalej mamy 2020 r ten sam przeciętny polak zarabia już 3.5 tysia i ma umowę o pracę i znowu staje przed tym samym wyborem ale tym razem już ma porównanie jak było kiedy pracował na śmieciowce a jak jest na umowie i zgadnij co wybierze .

Kumasz już.

Ludzie mają w dupie twoje ideały, każdy patrzy do portfela czy się zgadza .
Jak chcesz robić dla idei to rób nikt ci nie broni.

1 minutę temu, caleb66 napisał:

Tuska który obiecuje 10 raz zielona wyspę i zmniejszenie podatków

Tusk nie kandyduje wg mojej wiedzy.

2 minuty temu, caleb66 napisał:

Ludzie mają w dupie twoje ideały, każdy patrzy do portfela czy się zgadza .

Wiem, "ciemny lud" ma wszystko w dupie, liczy się tylko 500+. Niedługo będą efekty tego stanu.

1 minutę temu, skynyrd napisał:

Ludzie w znakomitej większości głosują portfelem i żołądkiem. Nie myślą, co będzie później.

Nie muszą, od myślenia/kalkulowania jest rząd. 

Teraz, jezz napisał:

Ale tu już chyba zostało uzgodnione, ze jak dają to się bierze.

Czy z mojego wpisu wynika coś innego? Brać i nie patrzeć na skutki. Od oceny skutków jest rząd.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Tusk nie kandyduje wg mojej wiedzy.

Wiem, "ciemny lud" ma wszystko w dupie, liczy się tylko 500+. Niedługo będą efekty tego stanu.

masz rację , teraz 500+ , wcześniej  to samo było z komuną ludzie nie chcieli wracać do Wielkopańskich czworaków ale gdyby nie komuna to dalej było by życie w czworakach i żarcie ze wspólnej michy jedną łychą , taka jest Polska i nic się nie zmieni 

1 minutę temu, jarekb napisał:

masz rację , teraz 500+ , wcześniej  to samo było z komuną ludzie nie chcieli wracać do Wielkopańskich czworaków ale gdyby nie komuna to dalej było by życie w czworakach i żarcie ze wspólnej michy jedną łychą , taka jest Polska i nic się nie zmieni 

Jak obserwuję rozwój zachodu po II wojnie to chyba o czworakach nie ma już od bardzo dawna mowy, ale każda droga do dobrobytu na początku wymaga poświęceń. Polacy chcą jakieś etapy przeskoczyć. Może nam się uda, kto wie?

Porobil byś na śmieciowce za 7 zeta inaczej byś gadał, zresztą po co wyjechałes z kraju ,chyba nie dla idei .

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ja nie o tym. Oglądasz to wiesz, jak potrafi udawać za nie istniejące informacji dobrych dla rządu, a nawet te neutralne tak zmanipulować, żeby były na nie.

Utkwił mi w głowie przykład, kiedy to nasi gimnazjaliści zajęli trzecie miejsce na świecie, czy w europie.

W tvn informacja i rozległy materiał o likwidacji gimnazjów, protesty nauczycieli, politycy PO i nowoczesnej itp. no miał nastąpić koniec bo zlikwidowano gimnazja i pytanie " co dalej?!"

Ogladam tvp, a tam dodano krótką informacje, że w obu lepszych od nas krajów gimnazjów nie ma.

Sięgnąłem do internetu i faktycznie w obu nie było i nie ma. Wiec wręcz można sie pokusic o stwierdzenie, że brak gimnazjum sprzyja edukacji młodych ludzi, oczywiście ma to mało wspólnego, a w zasadzie nic, z prawdą, bo w obu krajach upatrywano sukcesu w dużej ilości nauczycieli. W Finlandii, bo bogaty i stać go na dużą ilość nauczycieli, w Estonii bo dramatycznie spadła w ostatnich latach populacja.

A skąd takie nie inne wnioski wyciągnęli w tvn? Licho i PO wie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 godziny temu, caleb66 napisał:

Porobil byś na śmieciowce za 7 zeta inaczej byś gadał, zresztą po co wyjechałes z kraju ,chyba nie dla idei .

Wyjechali za rządów PO , tak im k..wa było dobrze że wyjechali no , a teraz wyją bo rządzi Pis bo wyć muszą , taka ich mać .

KALIBER vel rydz .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.