Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ naiwność... przecie oni poszli w politykę tylko i wyłącznie dla kasy.

Wszyscy od prawa do lewa. Mitologia jakiejkolwiek ideowości jest dla małych dzieci.

Mogli zarobić parę punktów, ale po diabła? Ci na górze i tak dostaną się do Sejmu kolejnej kadencji, ci na dole pomnożyli sobie podwyżkę przez kolejne trzy lata. 

Bosak jest przeciw ? , ale będzie musiał "ulec większości"...

Komedia dla frajerów.

Znałem tu taką jedną babę. Chałupa oblepiona Leninami, Marksami i innymi ciulami z tejże bandy. Oraz kilka plakatów z gatunku, jak to czołgi w Pekinie rozjeżdżają studenta.

Handlowała nieruchomościami. Gdy zarobiła dwudziesty milion, sprzedała firmę w pizdu i wyjechała do Tajlandii, mówiąc na pożegnanie: "Nie zamierzam tyrać na tych cholernych, kolorowych, ocipiałych nierobów".

Łatwo jest być lewicowcem (lewakiem nawet), gdy się ma walizę grubych banknotów i kuferek diamentów.

?

No, ja jestem już wyleczony z wyborów. To był taki przysłowiowy gwóźdź do trumny.

Głosowałem na Konfederację, w prezydenckich skreśliłem obydwu kandydatów, teraz dokonam ostatecznego progresu.

Nie widzę potrzeby głosować na jakiegokolwiek złodzieja. To były moje ostatnie wybory.

Władza w Polsce jest kompletnie skorumpowana i zdegenerowana.

Się nie przejmuj , byłeś w normalnej grupie , ale część forumowych opozycjonistów przy każdym wpisie waliła się w klatę aż echo niosło i krzyczeli Nasi lepsi , 

Wczoraj na Marszałkowskiej lewaccy pederaści zablokowali, atakując ciężarówkę Pro Life, cały ruch, w tym przy okazji mnie.

Policja, zamiast wypałować tę swołocz, pieprzyła się z nimi prawie godzinę. Wysiadłem i obserwowałem.

Komedia. Jedna z "aktywistek" położyła się pod samochodem, a gdy gliny ją z pod niego wyciągnęły za nogi, nagle "straciła przytomność". A jaki szum się zrobił, gdy wrzucali ją do suki!

Mało kto to widzi, ale w Polsce, dzięki słabości i głupocie PIS i tchórzostwu policji właśnie rozpoczęła się lewacka rewolucja.

Niezłe pincet plus .

"

prezydent: 25 981 zł brutto

marszałkowie Sejmu i Senatu: 21 984 zł brutto

wicemarszałkowie Sejmu i Senatu: 17 987 zł brutto

premier: 21 984 zł brutto

ministrowie: 17 987 zł brutto

wiceministrowie: 16 988 zł brutto

wojewodowie: 14 989 zł brutto

wicewojewodowie: 12 990 zł brutto

posłowie 12 600 zł brutto"

Zapomniałeś dodać ....

Prezydentowa 18 tyś

Za co? Za to że jest. Jeśli by się zdarzyło że rozwód i inna żona... Nowa prezydentowa 18 tyś a jakże, przecież się należy.

Dziwie się że jeszcze nie dopisali potomstwa prezydenta. Poniekąd, rykoszetem mają wpływ na wizerunek prezydenta.
I za nie psucie go coś im się należy.

Te ich podwyżki są odzwierciedleniem inflacji. O której się ogólnie milczy. Przecież rządzącym nie może spaść poziom życia,

co innego plebsowi. Miesiąc po wyborach zaledwie... Zobaczymy co będzie dalej.

Opozycja mogla sie popisac, i pokazac, ze chce je jednoczyc. A co zrobila?

To samo co radio NS ze swoim prezesem.

Jak znam zycie, co do podwyzek, dogadali sie za kulisami. I tyle.

To do przewidzenia jest. Gdyby w Twojej firmie mieli dać podwyżki nawet jeśli wiesz, że to nie jest odpowiedni moment. To co, zaprotestowałbyś?

Najlepszym przykładem są górnicy, ich nie interesuje, że kopalnia jedzie na minusie.  13stki, 14stki, Barbórki, Bony na węgiel którego nie potrzebują bo mają centralne miejskie, już nie wspomnę o wszelkich premiach i gigantycznych zarobkach w spółkach węglowych.

For A Few Dollars More

Aż, se przepnę sprzęt pod lapka by tej gitarki posłucha. 

Nie wszyscy są zwykymi prostytutkami

"

Kto głosował przeciw?

⦁ Koalicja Obywatelska: Tomasz Aniśko, Cezary Grabarczyk, Klaudia Jachira, Monika Rosa, Franciszek Sterczewski, Michał Szczerba, Małgorzata Tracz, Urszula Zielińska, Tomasz Zimoch.

⦁ Lewica: Magdalena Biejat, Agnieszka Dziemianowicz-Bąk, Daria Gosek-Popiołek, Maciej Konieczny, Paulina Matysiak, Adrian Zandberg, Marcelina Zawisza.

⦁ PSL-Kukiz15: Jolanta Fedak, Paweł Kukiz, Paweł Szramka, Agnieszka Ścigaj, Stanisław Tyszka, Stanisław Żuk.

⦁ Konfederacja: Konrad Berkowicz, Krzysztof Bosak, Grzegorz Braun, Artur Dziambor, Krystian Kamiński, Janusz Korwin-Mikke, Jakub Kulesza, Dobromir Sośnierz, Krzysztof Tuduj, Michał Urbaniak, Robert Winnicki."

Najlepszym przykładem są górnicy, ich nie interesuje, że kopalnia jedzie na minusie.  13stki, 14stki, Barbórki, Bony na węgiel którego nie potrzebują bo mają centralne miejskie, już nie wspomnę o wszelkich premiach i gigantycznych zarobkach w spółkach węglowych.

Widziałeś grabie, grabiące od siebie?

Górnicy nie są od tego. Natomiast zarządy, które zarabiają krocie przy pogrążaniu firm, to patologia. W firmach państwowych to standard.

Widziałeś grabie, grabiące od siebie?

Słyszałem o klasyfikacji zamiatających. Zamiatanie "od siebie" czy "do siebie". Najbardziej są potrzebni tacy co pod dywan ?

Górnicy nie są od tego. Natomiast zarządy, które zarabiają krocie przy pogrążaniu firm, to patologia. W firmach państwowych to standard.

Dodać należy obsadzanie zarządów ludźmi bez kwalifikacji, doświadczenia i wiedzy. Co PiS robi niestety na potęgę.
I nikt nie ponosi odpowiedzialności, płaci kto inny.

Nie wiem, dla jakich firm pracujecie, ale szef firmy, dla ktorej ja pracuje, zarabia dziesiatki razy tyle co ja (tez nie malo), i jakos nikt tego nie kwestjonuje. W porownaniu z nim to ci wspomniani prezydeci, marszalkowie i premierzy to biedaki. Tak samo jest z setkami, tysiacami innych firm.

Czy sterowanie/kierowanie calym krajem, narodem, nie jest porownywalne z kierowaniem „najwieksza“ firma?

Dlaczego to upierdliwe czepianie sie cudzych zarobkow odnosi sie do politykow a nie np. Managementu w strukturach gospodarczych/wolnorynkowych?

Bo polityk to nie biznesmen. Biznesmen ponosi odpowiedzialność za swoje decyzje i bardzo szybko może zostać biedakiem.
Polityk dostaje wynagrodzenie nawet kiedy jego decyzje działają na szkodę państwa i społeczeństwa nie ponosząc odpowiedzialności.
Ba, w tej chwili próbują wprowadzić prawo które będzie ich chroniło przed odpowiedzialnością za przekręty i afery, bo... przepraszamy "PANDEMIA"

Przypomniało mi się:

"Teraz popatrz na tych cwaniaków, tak to się właśnie robi. 

Grasz na....[przyciskach w Sejmie]...

To nie praca, tak to się właśnie robi.

Pieniądze za nic, laseczki za darmo, 

To nie praca, tak to się właśnie robi. 

Powiem ci, goście nie są głupi. 

No może się przytrafić odcisk na małym palcu,

No może się przytrafić odcisk na kciuku.

My musimy montować kuchenki mikrofalowe, 

Dostawy kuchni na wymiar, 

Musimy przestawić te lodówki, 

Musimy przestawić te kolorowe telewizory.

Zobacz tego pedała z kolczykiem w uchu i makijażem. 

Tak, chłopie, to jego własne włosy.

Ten mały pedał ma swój własny odrzutowiec. 

Ten mały pedał, on jest milionerem".

Nie wszyscy są zwykymi prostytutkami

"

Kto głosował przeciw?

⦁ Koalicja Obywatelska: Tomasz Aniśko, Cezary Grabarczyk, Klaudia Jachira, Monika Rosa, Franciszek Sterczewski, Michał Szczerba, Małgorzata Tracz, Urszula Zielińska, Tomasz Zimoch.

⦁ Lewica: Magdalena Biejat, Agnieszka Dziemianowicz-Bąk, Daria Gosek-Popiołek, Maciej Konieczny, Paulina Matysiak, Adrian Zandberg, Marcelina Zawisza.

⦁ PSL-Kukiz15: Jolanta Fedak, Paweł Kukiz, Paweł Szramka, Agnieszka Ścigaj, Stanisław Tyszka, Stanisław Żuk.

⦁ Konfederacja: Konrad Berkowicz, Krzysztof Bosak, Grzegorz Braun, Artur Dziambor, Krystian Kamiński, Janusz Korwin-Mikke, Jakub Kulesza, Dobromir Sośnierz, Krzysztof Tuduj, Michał Urbaniak, Robert Winnicki."

Cieszy mnie jedno nazwisko na tej liście.

Bo polityk to nie biznesmen. Biznesmen ponosi odpowiedzialność za swoje decyzje i bardzo szybko może zostać biedakiem. Polityk dostaje wynagrodzenie nawet kiedy jego decyzje działają na szkodę państwa i społeczeństwa nie ponosząc odpowiedzialności. 

W biznesie biznesmen tez dostaje wynagrodzenie do konca umowy/kandencji, nawet jesli podejmowal decyzje dzialajace na szkode firmy. A potem zastepuje sie go nowym.

A w Polsce? Mieliscie szanse szukac nowego. I co? Zastapiliscie starego? Nie. Ponownie wybraliscie tego same starego ;-)

Jest takie powiedzenie „change it or love it“

Upierdliwie narzekac, ale nic dla zmiany nie robic, to nie funkcjonuje...

W biznesie biznesmen tez dostaje wynagrodzenie do konca umowy/kandencji, nawet jesli podejmowal decyzje dzialajace na szkode firmy.

A potem musi słono zapłacić za takie decyzje, albo np. sp***dalać do innego kraju, ukryty w futerale od kontrabasu.

Widze ze masz duzo do czynienia z „biznesem“ i jedyne co kojarzysz z niekorzystnymi dla firmy decyzjami, to kryminalne dzialania

Czyli w uproszczeniu kazdy szef firmy, ktora ma klopoty jest kryminalista

W oparciu o taka logike, gdybym byl biznesmenem, zarzadal bym podwojenia zarobkow w celu skompensowania ryzyka zakwalfikowania do kryminalistow

W biznesie biznesmen tez dostaje wynagrodzenie do konca umowy/kandencji, nawet jesli podejmowal decyzje dzialajace na szkode firmy. A potem zastepuje sie go nowym.

A w Polsce? Mieliscie szanse szukac nowego. I co? Zastapiliscie starego? Nie. Ponownie wybraliscie tego same starego ?

Jest takie powiedzenie „change it or love it“

Upierdliwie narzekac, ale nic dla zmiany nie robic, to nie funkcjonuje...

W biznesie złe zarządzanie firmą doprowadza do bankructwa, bądź kiepskich wyników finansowych. Jeśli firma plajtnie to pracownicy idą na bruk a potencjalne długi płaci właściciel. W biznesie zły kierownik, menedżer czy choćby szef kuchni zostaje albo zwykły pracownik jest zwalniany. Dostaje wypowiedzenie, za rażące działanie na szkodę firmy dyscyplinarkę itd.
Złe zarządzanie państwem nie obciąża polityków i rządzących, za ich błędne i wręcz kryminogenne decyzje płaci społeczeństwo.

Złe zarządzanie państwem nie obciąża polityków i rządzących, za ich błędne i wręcz kryminogenne decyzje płaci społeczeństwo.

A żeby było śmieszniej to SAMO społeczeństwo wybiera sobie te same szumowiny co 4 lata.

Syndrom Sztokholmski czy pospolity imbecylizm?

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

A żeby było śmieszniej to SAMO społeczeństwo wybiera sobie te same szumowiny co 4 lata.

Syndrom Sztokholmski czy pospolity imbecylizm?

Wybiera bo są karmieni kiełbasą wyborczą albo wprost przekupowani...

Można raz, góra dwa razy. Ale nie notorycznie robić z siebie idiotów.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

W biznesie zły kierownik, menedżer czy choćby szef kuchni zostaje albo zwykły pracownik jest zwalniany. Dostaje wypowiedzenie, za rażące działanie na szkodę firmy dyscyplinarkę itd.

Psinco prawda Moze to pasuje do kierownika, kucharza itp., ale nie do „zarzadu“.

Zasada jest ta sama.

De facto za zle zarzadzanie firma zarzad nie jest obciazany tylko zmieniany, a za ich bledne decyzje placa wlasciciele/akcjonariusze i pracownicy.

Zmieniliscie „zarzad“ ?

Można raz, góra dwa razy. Ale nie notorycznie robić z siebie idiotów.

Teraz był drugi...

Psinco prawda emoji3.png Moze to pasuje do kierownika, kucharza itp., ale nie do „zarzadu“.

Zasada jest ta sama.

De facto za zle zarzadzanie firma zarzad nie jest obciazany tylko zmieniany, a za ich bledne decyzje placa wlasciciele/akcjonariusze i pracownicy.

Zmieniliscie „zarzad“ ?

W sumie może i racja tylko skala się zmienia ?
Ale w firmach przynajmniej prezesowa nie dostaje kasy tylko za to, że jest prezesową.
Jestem zwykłym szaraczkiem, siedzę, mam dyżur, liczę, że nie będzie żadnego nagłego przypadku.

Każda partia przekupuje - dla jednych wystarczy ciepła woda w kranie, dla drugich 500+.

Schetyna obiecywał 600+ i mimo to PO dostała po raz kolejny po dupie. Trzaskowski obiecujący maszerować też.

Myślę, że za 3 lata, te dwie skompromitowane partie, dopiero urządzą festiwal.

Każda partia przekupuje - dla jednych wystarczy ciepła woda w kranie, dla drugich 500+.

Schetyna obiecywał 600+ i mimo to PO dostała po raz kolejny po dupie. Trzaskowski obiecujący maszerować też.

Myślę, że za 3 lata, te dwie skompromitowane partie, dopiero urządzą festiwal.

Myślę, że gdyby nie TVPiS  i TV TRWAM wyglądałoby to inaczej. Jedni i drudzy manipulują ale tym drugim te telewizje nie dały szansy.
Pandemia i związane z nią obostrzenia zrobiły resztę.

Myślę, że gdyby nie TVPiS  i TV TRWAM wyglądałoby to inaczej. Jedni i drudzy manipulują ale tym drugim te telewizje nie dały szansy.
Pandemia i związane z nią obostrzenia zrobiły resztę.

Przed dojściem PISu do władzy PO miała TVP, TVN i Polsat, wysługujące się PO i obsługujące ją jak prostytutki.

Przestańcie już bełkotać o tej straszliwej telewizji. Opozycja to banda skorumpowanych nieudaczników i złodziei.

PIS, tylko złodziei.

Myślę, że gdyby nie TVPiS  i TV TRWAM wyglądałoby to inaczej. Jedni i drudzy manipulują ale tym drugim te telewizje nie dały szansy. Pandemia i związane z nią obostrzenia zrobiły resztę.

Nie szukajcie wymowek w pandemiach, obostrzeniach itp.

Jestem pewny, ze bez tego, wyniki byly by takie same. Trzeba nareszcie rzeczywistosci spojrzec w oczy i zaakceptowac, ze wiekszosc Polakow wlasnie z takim wyborem jest szczesliwa. Aktualny „zarzad“ odzwierciedla wartosci, ktore sa wazne wiekszosci wiekszosci spoleczenstwa. To nie Niemcy, Ruscy albo UE wybrala wam „zarzad“. Sami wybraliscie „zarzad“.

To jest moze jedna z wiekszych roznic miedzy „biznesem“ a „polityka“ -> w biznesie „zarzad“ nie jest wybierany przez wiekszosc pracownikow. Moze dlatego biznes funkcjonuje lepiej niz polityka?

Przed dojściem PISu do władzy PO miała TVP, TVN i Polsat, wysługujące się PO i obsługujące ją jak prostytutki.

Przestańcie już bełkotać o tej straszliwej telewizji. Opozycja to banda skorumpowanych nieudaczników i złodziei.

PIS, tylko złodziei.

Za PO tą telewizję dało się oglądać, za PiS jest to niezdrowe dla psychiki i grozi wyrzuceniem telewizora

Za PO tą telewizję dało się oglądać, za PiS jest to niezdrowe dla psychiki i grozi wyrzuceniem telewizora

Dla mnie to było ścierwo propagandowe, ale to co z nią zrobił teraz Kurski, przewyższa nawet dzienniki gierkowskie.

Nie szukajcie wymowek w pandemiach, obostrzeniach itp.

Jestem pewny, ze bez tego, wyniki byly by takie same. Trzeba nareszcie rzeczywistosci spojrzec w oczy i zaakceptowac, ze wiekszosc Polakow wlasnie z takim wyborem jest szczesliwa. Aktualny „zarzad“ odzwierciedla wartosci, ktore sa wazne wiekszosci wiekszosci spoleczenstwa. To nie Niemcy, Ruscy albo UE wybrala wam „zarzad“. Sami wybraliscie „zarzad“.

Można teraz tylko gdybać co by gdy by...
Wrzucenie do gry zawodnika pod koniec meczu z beznadziejnym wynikiem i prawie wygranie go, powinno dać do myślenia.

To jest moze jedna z wiekszych roznic miedzy „biznesem“ a „polityka“ -> w biznesie „zarzad“ nie jest wybierany przez wiekszosc pracownikow. Moze dlatego biznes funkcjonuje lepiej niz polityka?

Myślę, że gdyby w biznesie zarząd był wybierany przez pracowników wygrałby ten który da wyższe premie ( Nawet jeśli firmę nie byłoby na nie stać ) a nie ten który gwarantuje stabilność i płynność finansową bez zadłużania firmy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.