Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiana CD na odtwarzacz plików

basil102

Rekomendowane odpowiedzi

Transmisja:

W zasadzie chodzi o to by wyslane 0 bylo 0rem a 1 bylo 1nka.

Jesli odbieramy to co zostalo wyslane (we wlasciwym czasie) to nie ma problemu.

Zasilanie:

Nie kazdy sprzet ma dolaczony zewnetrzny zasilacz. Moje sieciowe maja wbudowany - wymieniac nie zamierzam. Dzialaja jak powinny i muzyka co do bita jest tym czym ma byc. Nie widze sensu grzebac i psuc.

Godzinę temu, McGyver napisał:

Nic nie pokręciłem.

No to nie zrozumiałeś co chciałem Ci przekazać bo Twoja odpowiedź nijak się ma do tego co ja napisałem.

W dniu 27.12.2019 o 11:55, sly30 napisał:
W dniu 27.12.2019 o 09:14, phoenix_pl napisał:

No to pokaż mi ten standard który mówi iż HiRes zaczyna się od 24/88? Bo ja takiego osobiście nie znam.

Wystarczy pomyśleć, by rozumieć, że 24/88, to jest minimum na plik hires. Raz, że w studiach nagrań nie nagrywa się poniżej 24/88. Nikt nie używa tam opcji 24/48, a dwa, że wyżej niż 16/44 jest po to, by przy studyjnej obróbce, która zawsze trochę uszczupli finalny plik, po wszystkim zejść nie niżej niż 16/44, które uznano jako wystarczającą rozdzielczość dla człowieka. I tak ponad 90% użytkowników, nawet teraz w 2020r, czyli ok 40 lat po wejściu standardu CD na rynek, nie ma dość dobrego sprzętu, by ten standard w pełni wykorzystać. Dlatego to 24/88 i 24/96, to jest początek tego co można uznać za plik hires. Inna rzecz, to ludzie podniecają się plikami hires, a sprzęt maja delikatnie mówiąc średni i plikiem próbują ratować całość. Zdziwiliby się jak gra dobre wydanie CD na dobrze skonfigurowanymi systemie. 

Widzę odpowiedź ale nie widzę odpowiedzi na pytanie które Ci zadałem.

3 godziny temu, phoenix_pl napisał:
W dniu 28.12.2019 o 23:36, McGyver napisał:
W dniu 28.12.2019 o 22:30, malikali napisał:

stany są ważne z punktu widzenia reprezentacji zer i jedynek, bo tylko one są brane pod uwagę.

To jest nieprawda, a waść jesteś nieuk, i do tego zatwardziały.

@McGyver powinieneś sobie zaznaczyć tak jak zrobiłem to powyżej.

Jeżeli chodzi o to czy jest zero czy jedynka to tylko stany są brane pod uwagę. Nikt nie pisze tutaj o odtwarzaniu muzyk i konwersji tylko o stwierdzeniu czy jest zero czy jeden. I wtedy tylko stan jest ważny. Jak stwierdzasz zero, ano taki, a taki stan, a jak jedynkę, ano inny stan.

Ale trzeba się pilnować w formułowaniu, bo ktoś może to zrozumieć inaczej ?

Teraz, McGyver napisał:

Kto niechlujnie formułuje wypowiedzi, ten sam sobie winien.

W tym przypadku był to cytat z bełkotliwego artykułu, ale to nie tłumaczy ?

nagrywamy.com

1 godzinę temu, phoenix_pl napisał:
2 godziny temu, McGyver napisał:

Nic nie pokręciłem.

No to nie zrozumiałeś co chciałem Ci przekazać bo Twoja odpowiedź nijak się ma do tego co ja napisałem.

Typowa sytuacja na AS.
W dyskusji udział biorą dwaj fachowcy pełną gębą, którzy wiedzę i doświadczenie mają w jednym palcu, ale jakoś nie mogą dojść do porozumienia i każdy ma inne zdanie. Czytam takie pojedynki znafców od 10 lat i jakoś nigdy nie wiem kto ma rację.
Ja zawsze mam swoją rację, która najczęściej jest wypadkową, skierowaną w jedną, lub drugą stronę. ?

• Moderatorzy

Na bocznicy jest gdzieś temat o Zenku Martyniku. O polityce jest kilka tematów. Każdy znajdzie coś dla siebie, a tu proszę pisać w tematach powiązanych z tytułem: "Zamiana CD na odtwarzacz plików". 

-----------------

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.