Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-29 15:38
https://dane.gov.pl/pl
9 godzin temu, MV2 napisał:

W tej kwestii proszę o jakieś uzasadnienie  Panie często zgłaszający chamskie wpisy . Na czym to moje klakierstwo polega ?

Ewentualnie może Pan takie ,,klakierstwo" zgłosić do Moderacji .

A kto dupę liże wszystkim po Twojej "linii politycznej" i daje lajki za głupoty, które piszą, a uśmieszki umieszcza regularnie jak popadnie pod wpisami wszystkich niekochanych adwersarzy bez względu na to co napiszą.

Przedszkolak jesteś, ale baw się dalej. Mi to nie przeszkadza.

5 godzin temu, Chicago napisał:

Nowe obawy, nowe szpryce, nowe obostrzenia, nowe wirusy, nowe zesranie, stare owce - i to wszystko w ramach ogólnego posrania się i wysmarowania tą kupą. Ja pier... 🤣

A ja mam wyjeba*e na to tak samo jak poprzednio 😁

5 godzin temu, Chicago napisał:

Nowe obawy, nowe szpryce, nowe obostrzenia, nowe wirusy, nowe zesranie, stare owce - i to wszystko w ramach ogólnego posrania się i wysmarowania tą kupą. Ja pier... 🤣

Jakie nowe? Obawy takie same   obostrzenia takie same,  nawet owce są  te same 🙂

Dobra. Idź spać smutasie. Wyśpij się i może jutro będzie lepszy dzień, czego Ci życzę.
A przed snem zastanów się trochę czy nie jesteś przypadkiem większym chamem, tylko tego nie dostrzegasz.

Dobranoc.

Koledzy - polujecie na stronę 2000?

Zbliża się wielkimi krokami.
Ja już zaraz idę spać, to pewnie nie dam rady, ale Wy możecie!
I pucharek będzie. 😉

56 minut temu, costa brava napisał:

Jakie nowe? Obawy takie same   obostrzenia takie same,  nawet owce są  te same 🙂

I będą znowu golone 😆

20 minut temu, soundchaser napisał:

Dobra. Idź spać smutasie. Wyśpij się i może jutro będzie lepszy dzień, czego Ci życzę.
A przed snem zastanów się trochę czy nie jesteś przypadkiem większym chamem, tylko tego nie dostrzegasz.

Dobranoc.

Koledzy - polujecie na stronę 2000?

Zbliża się wielkimi krokami.
Ja już zaraz idę spać, to pewnie nie dam rady, ale Wy możecie!
I pucharek będzie. 😉

Jak spać  , mecz trwa 🙂

Ile razy w tym wątku przewinęło się stwierdzenie "to spiskowa teoria dziejów!"? Trudno powiedzieć, ale było tego sporo. Był to koronny argument naszych oponentów.

Niewiele czasu minęło i o implantach zaczyna się mówić wprost.

Yuval Noah Harari:

"Covid is critical because this is what convinces people to accept to legitimize total biometric surveillance."

Klaus Schwab:

"Let’s be clear the future is not just happening the future is built by us, a powerful community here in this room. We have the means to impose the state of the world."

"The scary future means: In 10 years, everyone will have a brain implant and eternal life in the digital realm... Googe and Microsoft will decide what book to read, who to marry, where to work, and who to vote for...!"

---

Pozostaje więc już tylko wypowiedzieć zwyczajowe podsumowanie:

"No tak u licha, aleee... kto mógł przypuszczać, że... !" 😉

Niemiecki prąd z ruskich surowców PiS da , ze zniżkami  dla emerytów i programem prąd+  dla ubogich 

Gość

(Konto usunięte)
12 godzin temu, jar1 napisał:

Mnie prąd PiS-da.

Raczej ty dasz PiSowi . 

3 godziny temu, jar1 napisał:

I wszystko jasne .

Moje spojrzenie na koronkę po 3 latach:

1.  nie negują, że koronka potrafi być groźna i zabić, jak i inne choroby.

2. żaden kraj oraz WHO nie był przygotowany do takiej sytuacji, co uważam, za kompromitację polityków i organizacji założonej w 1948, więc chyba chyba było wystarczająco dużo czasu, aby przygotować scenariusz obronny?

3. w konsekwencji podejmowano populistyczne decyzje, często działają na ślepe, de facto chroniące w pierwszej kolejności dupy polityków,

4. media od początku zachowywały się nieodpowiednio szerząc przede wszystkim strach. Rzetelne dziennikarstwo wraz z pojawieniem się internetu się skończyło.

5. wszystkie podjęte decyzje przez polityków patrząc dzisiaj z perspektywy czasu były przerostem formy nad treścią.

6. liczby statystyczne cały czas wskazują, że do tej pory nie jest to PANDEMIA.

7. decyzje polityków i wpływ mediów spowodowały, że uzyskano więcej strat niż korzyści - patrz kwestie gospodarcze, zaniedbania leczenia innych chorób itp.

8. przypominam, że w pierwszym roku cały czas trąbiono, że wszyscy mamy uzbroić się w cierpliwość do czasu pojawienia się szczepionki, która wszystko zmieni.

9. dawkowanie trzecią i czwartą dawką to ściema. Nawet WHO ich nie zaliczał.

10. dlaczego nikt nie aktualizuje szczepionek, tal jak to powszechnie co roku robiono np. w przypadku grypy? (pytanie retoryczne)

11. dlaczego kontrakty krajów europejskich z Pfeizerem dotyczyły dostaw bodajże do roku 2024, bez klauzuli ich aktualizacji w przypadku pojawienia się nowych wariantów wirusa? (pytanie retoryczne)

12. o prawdziwych intencjach rzekomych "konsultantów" krajowych nie będę nawet wspominał.

3 godziny temu, Meloman napisał:

Moje spojrzenie na koronkę po 3 latach:

1.  nie negują, że koronka potrafi być groźna i zabić, jak i inne choroby.

2. żaden kraj oraz WHO nie był przygotowany do takiej sytuacji, co uważam, za kompromitację polityków i organizacji założonej w 1948, więc chyba chyba było wystarczająco dużo czasu, aby przygotować scenariusz obronny?

3. w konsekwencji podejmowano populistyczne decyzje, często działają na ślepe, de facto chroniące w pierwszej kolejności dupy polityków,

4. media od początku zachowywały się nieodpowiednio szerząc przede wszystkim strach. Rzetelne dziennikarstwo wraz z pojawieniem się internetu się skończyło.

5. wszystkie podjęte decyzje przez polityków patrząc dzisiaj z perspektywy czasu były przerostem formy nad treścią.

6. liczby statystyczne cały czas wskazują, że do tej pory nie jest to PANDEMIA.

7. decyzje polityków i wpływ mediów spowodowały, że uzyskano więcej strat niż korzyści - patrz kwestie gospodarcze, zaniedbania leczenia innych chorób itp.

8. przypominam, że w pierwszym roku cały czas trąbiono, że wszyscy mamy uzbroić się w cierpliwość do czasu pojawienia się szczepionki, która wszystko zmieni.

9. dawkowanie trzecią i czwartą dawką to ściema. Nawet WHO ich nie zaliczał.

10. dlaczego nikt nie aktualizuje szczepionek, tal jak to powszechnie co roku robiono np. w przypadku grypy? (pytanie retoryczne)

11. dlaczego kontrakty krajów europejskich z Pfeizerem dotyczyły dostaw bodajże do roku 2024, bez klauzuli ich aktualizacji w przypadku pojawienia się nowych wariantów wirusa? (pytanie retoryczne)

12. o prawdziwych intencjach rzekomych "konsultantów" krajowych nie będę nawet wspominał.

1. Korona wirusy są znane od dawna .Powodują przeziębienia.

2.Kraje robiły to co im WHO doradzało.

WHO jest prywatną organizacją ktorej zadaniem jest doradzanie rządom państw w przypadku epidemii co się już niedługo zmieni.Bedą dyktować co ma być zrobione.

3. Tłumacze.

Obrabowano fundusze emerytalne na całym świecie i dodrukowano pierdylion $$$ żeby chronić $ i korporacje przed krachem.

4. Media dostały furę $$$ żeby w tym pomóc.

5. Decyzję nie były podejmowane w Polsce a politycy mają g.... do gadania.

6. I nigdy nie była.

7. Wszystko było zrobione ze sztuką ,,Lockstep Scenario'' fundacji Rockefellera.

8. Patrz powyżej.

9. $$$$$$$$$$

10. A co jest nie tak że starymi?

Nie działają czy co ?

11. Zapytaj komisję europejską dlaczego nie ujawnia treści kontraktów z pfizerem.

Może zbyt wielu euro polityków ma udziały w tej firmie i muszą zarobić.

12. ,,konsultanci'' to prostytutki które zrobią każde świństwo żeby zarobić parę $$$.

Koniec pindolenia w wątku  o Ukrainie.

Espero zamknął temat .

Klakiery mi dają rady antypropagandzie.

13. A żeby przekonać do szczepień osoby podajace się za lekarzy świadomie narażali życie ludzkie kłamiąc, że 99% ofiar jest niezaszczepiona - i co? I nic.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Dożyliśmy takich czasów, że nam nie wolno kupić żarówki 60W, ale łysa pała na konferencje o rzekomej ochronie klimatu przylatuje sobie swoim super "ekologicznym" odrzutowcem.

Gdyby dzisiaj pojawił się HIV (AIDS) to z miejsca wprowadzono by w szczególności:

1. certyfikaty do stomatologa, kosmetyczki itp.

2. zakazano by transfuzji

3. wstrzymano by operacje

4. stosunki płciowe - tylko z nałożonym podwójnym kondonem.

itd.

itd...

Jeszcze 12 wpisów i będziemy świętować stronę nr. 2000 ... Przypominam , że na autora wpisu nr. 60001 czeka bardzo atrakcyjna nagroda .. Dodam , że nagrodę może zdobyć tylko user niezaszczepiony i niezindoktrynowany .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

16 godzin temu, majkel76 napisał:

Korona wirusy są znane od dawna .Powodują przeziębienia.

Dobrze, że na forum można przeczytać, co sądzą wybitni specjaliści medycyny. Szkoda, że te setki tysięcy debili, którzy poumierali, nie czytali forum. Gdyby czytali, wiedzieliby, że nic im nie grozi.
PS. Szwagier kolegi z pracy zmarł na covida. Co prawda nieszczepiony, ale przecież koronawirusy są niegroźne. Rząd pandemię odwołał, a ten głupi wziął i umarł. Udusił się wręcz modelowo. Co za bałwan.

@majkel76

ad. 1. Wiem. Pierwsze artykułu o koronce to na pewno lata 70-te, może i wcześniej. Nie zgodzę się jednak, że powodują tylko przeziębienia. Nie popadajmy w skrajności w skrajność. Grypa też może być smiertelna. Koronka podobnie.

ad. 2. Nie do końca się z tym zgadzam. WHO to co prawda marionetkowe, pudełkowa organizacja, ale nic więcej. To, że ich urzędnicy mogą mieć powiązania z politykami to inna sprawa. Być może gotowy i dobry scenariusz na koronkę był wcześniej przygotowany, jednak nie pasował on finansjerze i politykom.

ad. 3. Tego chyba nie trzeba tłumaczyć. Każdy choć trochę kumaty chyba to rozumie. Świat zalał pusty pieniądz. Pytanie kiedy tylko gospodarczo to pierd..nie.

ad. 4.  Nie od dziś media są "sponsorowane". 

ad. 5.  Ja nie pisałem o Polsce, ale o świecie. Oczywistym jest, że polityka jest na garnuszku finasjery, ale nie przesadzajmy - to od ostatecznych decyzji polityków wszystko zależy. Finansjera płaci, politycy to wykonują.

ad. 6. Nie wiem czy wiesz, ale ogólnie została zmieniona definicja pandemii.

ad. 7. Być może. Nie znam dowodów.

ad. 8. Przypominam, że media uspokajały, że jak tylko pojawi się szczepionka wszystko od razu wróci do normalności.

ad. 9.  Oczywiście, że pomysł na kolejne dawkowania ma podłoże wyłącznie finansowe.

ad. 10.  Pamiętaj, że za "czasów grypy" wskazywano, że tylko nowa, coroczna szczepionka daje ochroną. To w sumie prawda, bo wirusy zwyczajnie mutują. Nie inaczej jest z koronką. Po co jednak modyfikować szczepionkę i ponosić dodatkowe koszty, jak można cały czas sprzedawać to samo. Jestem ciekaw co skurw..ny wymyślą na jesień. Piątą dawkę?

ad. 11.  UE miała być początkowo organizację gospodarczą. Teraz to tylko organizacja polityczno-biurokratyczna. Oczywiście, że Bruksela jest tak samo winna, jak poszczególne rządy krajów prześcigające się w absurdach dotyczących obostrzeń (np. noszenie podwójnie maski, niemożliwość pójścia do pracy bez szczepienia itp.)

ad. 12. W stu procentach.

6 minut temu, zetempowiec napisał:

Szwagier kolegi z pracy zmarł na covida. Co prawda nieszczepiony, ale przecież koronawirusy są niegroźne. Rząd pandemię odwołał, a ten głupi wziął i umarł. Udusił się wręcz modelowo. Co za bałwan

No zobacz, a mój tata umarł na zawał w wieku 57 lat, a jakoś nikt nie trąbił wtedy i nie trąbi dzisiaj, że codziennie w Polsce na choroby krążenia umiera ok. 500 osób. Podobnie jest niestety z nowotworami.

Rozumiem, że skoro dojdzie to wypadku drogowego i zginie choćby jedna osoba (co oczywiście zawsze jest wielką TRAGEDIĄ) to wprowadzimy populistycznie ochronę pozostałych poprzez wprowadzenie zakazu poruszania się po drogach przez dajmy na to miesiąc?

Edytowane przez Meloman
12 minut temu, Meloman napisał:

Rozumiem, że skoro dojdzie to wypadku drogowego i zginie choćby jedna osoba (co oczywiście zawsze jest wielką TRAGEDIĄ) to wprowadzimy populistycznie ochronę pozostałych poprzez wprowadzenie zakazu poruszania się po drogach przez dajmy na to miesiąc?

Populistyczne jest porównywanie pandemii do wypadków komunikacyjnych.

@Stream

Nie rozumiesz w ogóle z tego co piszę.

Czy wiesz, że przez media szerzące non-stop strach oraz podejście naszej służby zdrowia, gdzie koronka stała się nadrzędna, a inne choroby były lekceważone - to ludzie przestali się diagnozować, a lekarze przestali ratować. W konsekwencji więcej ludzi umarło na inne choroby w okresie koronki, niż przed koronką i ta większa umieralność przewyższa samą umieralność na koronkę.

33 minuty temu, zetempowiec napisał:

Szwagier kolegi z pracy zmarł na covida. Co prawda nieszczepiony, ale przecież koronawirusy są niegroźne. Rząd pandemię odwołał, a ten głupi wziął i umarł. Udusił się wręcz modelowo.

No to ja mógłby Ci przedstawić wiele odwrotnych historii, jak choćby mojego znajomego, który ma dziecko chore na padaczkę i w jakiej tragicznej sytuacji znaleźli się podczas "pandemii".

1 godzinę temu, zetempowiec napisał:

Szwagier kolegi z pracy zmarł na covida

Współczuję szwagrowi, koledze i Tobie.

A wiesz ile ludzi zmarło po rzekomych "szczepionkach"?

1 godzinę temu, zetempowiec napisał:

Dobrze, że na forum można przeczytać, co sądzą wybitni specjaliści medycyny. Szkoda, że te setki tysięcy debili, którzy poumierali, nie czytali forum. Gdyby czytali, wiedzieliby, że nic im nie grozi.
PS. Szwagier kolegi z pracy zmarł na covida. Co prawda nieszczepiony, ale przecież koronawirusy są niegroźne. Rząd pandemię odwołał, a ten głupi wziął i umarł. Udusił się wręcz modelowo. Co za bałwan.

Przeżywalność na poziomie 99.6-8. %.

Sprawdziłeś może statystyki WHO zachorowań na grypę w czasie tej najpopularniejszej choroby świata ?

Warto tam zerknąć .

Ludzie umierali bo im w domach kazali siedzieć a do lekarza kijem w parapet walili.To brak opieki medycznej był przyczyną nadmiarowych zgonów.

2 godziny temu, Meloman napisał:

@majkel76

ad. 1. Wiem. Pierwsze artykułu o koronce to na pewno lata 70-te, może i wcześniej. Nie zgodzę się jednak, że powodują tylko przeziębienia. Nie popadajmy w skrajności w skrajność. Grypa też może być smiertelna. Koronka podobnie.

ad. 2. Nie do końca się z tym zgadzam. WHO to co prawda marionetkowe, pudełkowa organizacja, ale nic więcej. To, że ich urzędnicy mogą mieć powiązania z politykami to inna sprawa. Być może gotowy i dobry scenariusz na koronkę był wcześniej przygotowany, jednak nie pasował on finansjerze i politykom.

ad. 3. Tego chyba nie trzeba tłumaczyć. Każdy choć trochę kumaty chyba to rozumie. Świat zalał pusty pieniądz. Pytanie kiedy tylko gospodarczo to pierd..nie.

ad. 4.  Nie od dziś media są "sponsorowane". 

ad. 5.  Ja nie pisałem o Polsce, ale o świecie. Oczywistym jest, że polityka jest na garnuszku finasjery, ale nie przesadzajmy - to od ostatecznych decyzji polityków wszystko zależy. Finansjera płaci, politycy to wykonują.

ad. 6. Nie wiem czy wiesz, ale ogólnie została zmieniona definicja pandemii.

ad. 7. Być może. Nie znam dowodów.

ad. 8. Przypominam, że media uspokajały, że jak tylko pojawi się szczepionka wszystko od razu wróci do normalności.

ad. 9.  Oczywiście, że pomysł na kolejne dawkowania ma podłoże wyłącznie finansowe.

ad. 10.  Pamiętaj, że za "czasów grypy" wskazywano, że tylko nowa, coroczna szczepionka daje ochroną. To w sumie prawda, bo wirusy zwyczajnie mutują. Nie inaczej jest z koronką. Po co jednak modyfikować szczepionkę i ponosić dodatkowe koszty, jak można cały czas sprzedawać to samo. Jestem ciekaw co skurw..ny wymyślą na jesień. Piątą dawkę?

ad. 11.  UE miała być początkowo organizację gospodarczą. Teraz to tylko organizacja polityczno-biurokratyczna. Oczywiście, że Bruksela jest tak samo winna, jak poszczególne rządy krajów prześcigające się w absurdach dotyczących obostrzeń (np. noszenie podwójnie maski, niemożliwość pójścia do pracy bez szczepienia itp.)

ad. 12. W stu procentach.

No zobacz, a mój tata umarł na zawał w wieku 57 lat, a jakoś nikt nie trąbił wtedy i nie trąbi dzisiaj, że codziennie w Polsce na choroby krążenia umiera ok. 500 osób. Podobnie jest niestety z nowotworami.

ad 1. Od lat 60-tych grypa na pewno dłużej.

ad 2.Ta marionetkowa , skorumpowana do szpiku kości organizacja pod przywództwem nigeryjskiego komunisty oraz watażki organizacji uznanej przez USA za terrorystyczną będzie niedługo dyktować wszystkim którzy podpisali papiery w zeszłym tygodniu co mają robić ze zdrowiem ludzi w ich krajach.

Ponoć Aryka pokazała im wielkiego wała i pewnie niektórym nadętym fajfusom jest nie fajnie ( cytat z piosenki ,,a miało być tak pięknie'').

Coraz bardziej podoba mi się określenie multipolarny świat.

Jest jeszcze nadzieja.

ad 3. Z opóźnieniem ale pierdyknie na pewno.

ad 6.Wiem o tym bardzo dobrze dlatego to śmierdzi jak chiński skarpety.

ad 8. Czemu nie trąbiły o lakarstwach na tą modną chorobę ?

Bo już dawno były ale biznes na nich był za słaby.

ad 10. Szczepionki na grypy sezonowe są tak samo bezwartościowe jak kowidowe.Wiem bo znam wielu co po nie biega co roku i efekt taki że chorują.Ja osobiście nie pamiętam co to grypa i kiedy na nią chorowałem.

ad 11. Unia to taki odpowiednik ruskiego kołchozu.Rządzi ten co pierwszy wstanie a wszyscy kradną bo to taka tradycja kołchozów.

Edytowane przez majkel76

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.