Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-19 18:06
https://dane.gov.pl/pl
19 godzin temu, soundchaser napisał:

natomiast z katarem trochę się jeszcze męczę

Na katar polecam zestaw do plukania nosa i zatok.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

20 minut temu, kichanadeta napisał:

Albo płukanie nosa wodą z solą,jak w jodze:)

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

10 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Albo płukanie nosa wodą z solą,jak w jodze:)

Albo okład z młodych piersi :)

3 godziny temu, Krysew napisał:

Albo okład z młodych piersi 🙂

Wyście obywatelu powinni zostać Prezydentem naszego pięknego kraju

SZOKUJĄCE DANE! 🤣
To tak, jak z nowymi licznikami prądu. Zużywamy go tyle samo co przed wymianą licznika, ale rachunki dużo wyższe! 😂

Eksperci Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego wprowadzili istotne zmiany w interpretacji pomiarów ciśnienia, ale i nowe zasady profilaktyki.
Choruje już nawet 13 mln Polaków. Są nowe normy ciśnienia krwi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

2 minuty temu, Tadeiro napisał:

SZOKUJĄCE DANE! 🤣
To tak, jak z nowymi licznikami prądu. Zużywamy go tyle samo co przed wymianą licznika, ale rachunki dużo wyższe! 😂

Eksperci Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego wprowadzili istotne zmiany w interpretacji pomiarów ciśnienia, ale i nowe zasady profilaktyki.

Ukryta Zawartość

Wg. tych norm każdy kto ma ciśnienie 122/72 jest chory..

Ukryta Zawartość

"Ryzyko wystąpienia zawału serca czy udaru mózgu, a nawet zgonu rośnie już od wartości ciśnienia 115 na 75."

To straszne! Jak żyć??? I po co?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

17 godzin temu, kichanadeta napisał:

+1

Jestem alergikiem z 25-letnim stażem. Uczulenia wywołują u mnie stany zapalne, więc np. infekcje nosa. Na większość chemicznych środków bojowych z apteki moje ciało reaguje alergicznie tzn. jedynie pogłębia wywołaną już alergię. Krótko mówiąc, nie chce po prostu ich przyjmować. Po 10 latach totalnej męki trafiłem w końcu na doświadczonego alergologa, z którym zaczęliśmy analizować mój fenomen. Okazało się, że w normalnych warunkach ciało wywołuje alergię, żeby samo zwalczyć chorobę (z racji towarzyszącego jej podniesienia temperatury). Od 15 lat żyję bez stresów, a w przypadku nasilenia alergii przyjmuję Clatrę.

Ze względu na powyższe przez lata nauczyłem się stosowania różnych naturalnych, czytaj zabronionych metod zapobiegającym przeziębieniom, anginie itp. Na katar istnieje proste antidotum. Każdego dnia zakrapiam sobie z rana ampułkę soli fizjologicznej 0,9% (dostępne w każdej aptece). Dzięki czemu wszelkie viry nie są w stanie na dobre zagnieździć się w przestrzeniach zatokowych.

Jestem alergikiem, więc oczywiście ta pokrętna(!) i wysoce naganna(!) metoda jest w moim wypadku dopuszczalna.

Zdrowa, oświecona tkanka społeczna zgodnie z wytycznymi Ministra Zdrowia musi się bezwzględnie szczepić, bo przecież innej rady nie ma. 😈 

47 minut temu, il Dottore napisał:

"Ryzyko wystąpienia zawału serca czy udaru mózgu, a nawet zgonu rośnie już od wartości ciśnienia 115 na 75."

Armagedon. Wszyscy pomrzemy.

Edytowane przez Mrok
57 minut temu, Tadeiro napisał:

SZOKUJĄCE DANE! 🤣

Ukryta Zawartość

"- To jest choroba, którą bezpośrednio powoduje niezdrowy styl życia: dieta bogata w tłuszcze nasycone, cukry proste, sól, ale też palenie tytoniu w każdej postaci. Co więcej, tego typu nawyki znacząco obniżają skuteczność leków, a więc tak naprawdę podstawą w terapii jest zmiana stylu życia - wyjaśnia ekspert.
---

Nowy lek na ciśnienie w drodze

Jak podała Polska Agencja Prasowa, w "Journal of the American Medical Association" (JAMA) opublikowano raport z badania, który wskazuje na wysoką skuteczność kombinacji niskich dawek trzech leków przeciwko nadciśnieniu w jednej tabletce (znanej jako GMRx2). Aż 81 proc. pacjentów, którzy poddali się terapii z udziałem nowego leku, wykazało poprawę wyników ciśnienia w porównaniu do 55 proc. pacjentów stosujących standardowe metody leczenia. Co więcej, u pacjentów zaobserwowano też dobrą tolerancję na lek i brak konieczności przerwania terapii z powodu objawów niepożądanych."

Konkluzja końcowa: jak się bierze nowy lek, można żreć bez ograniczeń. 😈

Ukryta Zawartość

Targety rosną.
1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Po to,aby brac kredyt
I pracować
Przecież jakis powód dla naszego życia być musi

1 godzinę temu, Tadeiro napisał:

SZOKUJĄCE DANE! 🤣

Ukryta Zawartość

Tak samo jest z normą cholesterolu.
I z dnia na dzień kilkanaście milionów klientów,tfu- chorych

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

7 minut temu, Pseudodrummer napisał:

I z dnia na dzień kilkanaście milionów klientów,tfu- chorych

Dokładnie! Bo to jest najważniejsze zdanie z tego artykułu:

Badania wykazały wysoką skuteczność nowego leku na nadciśnienie. 😉

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

30 minut temu, TomekL3 napisał:

Targety rosną.

Niedługo normy będą takie,że zdrowe dopiero co narodzone dziecko będzie chore,i trzeba będzie je od razu leczyć i dać kilkadziesiąt szczepionek.

A nie,zaraz....
Już tak jest.
Przepraszam.

2 minuty temu, TomekL3 napisał:

Teraz w tv nagonka na szczepienia hpv.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pseudodrummer

No cóż, kolejny sezon na szczepienia, kasę trzeba robić.

Najciekawszy to był moment przyjmowania uchodźców, sam początek, jakimś dziwnym trafem zaraza ustąpiła. 
Niestety powraca.

Stan zagrożenia musi być, Kowalski będzie się bał, to i będzie posłuszniejszy.

A jakby co, jakby protestował, to pała teorii spiskowych już w pogotowiu, po łbie i do szeregu szczepienie przyjmować

.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

3 godziny temu, bubusia napisał:

No cóż, kolejny sezon na szczepienia, kasę trzeba robić.

Najciekawszy to był moment przyjmowania uchodźców, sam początek, jakimś dziwnym trafem zaraza ustąpiła. 
Niestety powraca.

Stan zagrożenia musi być, Kowalski będzie się bał, to i będzie posłuszniejszy.

A jakby co, jakby protestował, to pała teorii spiskowych już w pogotowiu, po łbie i do szeregu szczepienie przyjmować

.

tak,ale
wszystko jest zapisane
kto,komu,kiedy

Przyjdzie czas na rozliczenie.

4 godziny temu, Tadeiro napisał:

Badania wykazały wysoką skuteczność nowego leku na nadciśnienie.

Tak, bo stare były nieskuteczne. 🙂

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Tak, bo stare były nieskuteczne. 🙂

O,jakbym czytał recenzje nowego kabla
"nowy model ma wyraźnie lepszą scenę dzwiękową,jest bardziej dociążony,szczegóły i mikrodetale brzmią jak nigdy dotąd..."

To proste:
Stare były skuteczne,ale nie aż tak,aby cel został szybko osiagnięty. Stąd nowe normy

Mam złą wiadomość. Wszyscy umrzemy!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, Tadeiro napisał:

SZOKUJĄCE DANE! 🤣

Ukryta Zawartość

To ja juz umarłem dawno temu ale nie wiem o tym jeszcze .... Mam z natury troche wyższe cisnienie krwi i co mam zrobic teraz ? Taki organizm i do tego płaskoziemiec i onuca. Renta ? Szpital ? Terapia? Kiedys po proszkach miałem wzorcowe cisnienie poniżej 120/80  ale jakos nie moglem nic wtedy robic . Lezec i lezec tylko . Samo zdrowie. Miałem naturalne cisnienie  wczesniej gdzies 130 na 90 . Według starych norm ok.  Po terapiach miałem skoki cisnienia - 220-250/ 130-140. Nie żartuję . Aparaty miały problem z pomiarami. Badania mi wszelkie zrobili i wszytko zdrowe. I dupa a cisnienie dalej nie w normach .Na mnie osobiscie te lekarstwa działaja negatywnie. Mało mnie nie zabiły. Nie kazdy  musi miec takie samo cisnienie tak jak nie każdy ma takiego samego  . Medykalizacja postępuje . Czyli zle sie Pan czuje ale wyniki dobre . Więc terapia udana ale pacjent zmarł . I takie tam....

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Newsweek i... wszystko jasne! 😂

Naukowcy sprawdzili chińskie fermy. "Odkryli dziesiątki nowych wirusów"

Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "Nature" ujawniły, że istnieje niepokojąca gama wirusów obecnych u zwierząt hodowanych na futra w Chinach, a kilka z nich wykazuje wysokie ryzyko przeniesienia się na ludzi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Achievement unlocked!

W dniu 6.09.2024 o 04:18, Krysew napisał:

Albo okład z młodych piersi :)

Owszem, katar mija ale człowiek zaczyna się ślinić...

Edytowane przez YunnanTEA
W dniu 5.09.2024 o 16:07, costa brava napisał:

Nowy szef Generalnej Inspekcji Sanitarnej chce od jesieni przywrócić obowiązek noszenia maseczek.

mam jeszcze maseczkę z poprzedniej pandemii, wiedziałem, żeby jej nie wyrzucać 😄  

14 minut temu, costa brava napisał:

Używana? 

jak trzeba było, to używana :) 

13 minut temu, TomekL3 napisał:

Wypierze się

Ukryta Zawartość

jeszcze jej nie prałem 😄 

Ukryta Zawartość

W dniu 8.09.2024 o 02:09, TomekL3 napisał:

Covidowy Oskar

Ukryta Zawartość

Widać wyraźnie, że wygłupiał się. Nie zmienia to faktu, że kasę przyjął za akcję popierającą tę bezczelną akcję, na którą nabrali się naiwni.

4 godziny temu, kostropaty napisał:

mam jeszcze maseczkę z poprzedniej pandemii, wiedziałem, żeby jej nie wyrzucać 😄  

Używaną? 

Ech...uprzedzili mnie z tym pytaniem. 😆

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.