Skocz do zawartości
IGNORED

Finansowa apokalipsa nadchodzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Przypomnę, że to wątek o finansach a nie o ukochanych teoriach spiskowych.

Bankrut (niewypłacalny) ma być wyrokiem sądu zlicytowany by odzyskane środki trafiły do wierzycieli.

Za licytacje odpowiada KASTA KOMORNIKÓW. To znakomicie zorganizowana banda złodziei.  

@meloman

piszesz, że Polacy po tym wszystkim będą pracować na oligarchów rosyjskich za miskę ryżu.

Jeżeli już to za miskę ziemniaków.

2 minuty temu, rasputin napisał:

teoretycznie. Zawiera arsen ?

Wiesz... Ja kiedyś czytałem, że marchewka jest rakotwórcza.

No i pewnie jest, zwłaszcza ta spod Nowej Huty. I trzeba by jej zjeść wagon dziennie ?.

4 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ryż jest zdrowszy.

......

Kilka lat temu zadzwonił do mnie facet, że ma do zrobienia fasadę domu. Polepić, "uślicznić" i otynkować. Zacząłem kręcić nosem, wymyślać, marudzić... Chciałem się z tego wykręcić, bo nie lubię takich robót.

Gostek mnie przekonał tym, że rusztowanie już stoi.

Okazało się, że była już firma, postawiła to rusztowanie, zostawili trochę sprzętu, rozpieprzyli w drobny mak ogródek, narobili burdelu i - zbankrutowali. Przedtem jednak wzięli od klienta bardzo - bardzo (!) dużą zaliczkę. I tyle ich widzieli. 

Robotę zrobiliśmy, facet zadowolony zapłacił, myśmy cały nie nasz sprzęt zostawili, jak był. No i też - tyle nas widzieli.

A sprawa z firmą "x" - w sądzie.

Rozmawiałem z typem jakieś pół roku temu. Okazało się, że 'użendniki' i sędziowie wszelkiej maści zdecydowali, że po bankructwie tamtej upadłej firmy wszelakie roszczenia i pieniądze przysługują wyłącznie - innym użendnikom, tutejszym ubezpieczalniom, zusom, krusom i pierdusom. A facet został z siurkiem w garści i "jak chce, niech se sprzeda to rusztowanie". Nie dostał ani grosika odszkodowania.

Tak było.

Tak jest nadal. 

Zobowiazania prawne / panstwowe maja pierwszenstwo. 

Tak to mi urzednjm kiedys powiedzial:

Twoim zadaniem jest aby brac takie uslugi czy kooperowac z takimi firmamy, / ludzmi ktore sa pewne. 

W biznesie nic nie jest pewne tym bardziej firmy mogą od lat prosperować idealnie na czas płacić a często się wysypują, znam takie i wiem co piszę.

-=SLAYER RUL3Z =-

Wtorek, 15.oo:

Czy ktoś młody ma tu własną firmę ? Widzę samą młodzież lub ich dziadków.  

Kaczyński chce nadal wyborów 10 maja i głosowania korespondencyjnego dla wszystkich. 

Co sądzicie ?

Wypłaty 13-tych emerytur ruszyły. Są większe niż przewidywano. Wypłaty miały poprzedzać wybory w wiadomym celu. Emeryt przyjmie dziś kaskę ale do wyborów przesuniętych zapomni.

Rysuje się DRAMAT Kaczyńskiego. Całą ich nadzieją jest, że Sejm wieczorem w całości uwali / odrzuci zmiany Senatu. Pogadamy jutro.

Edytowane przez janunio

Janunio,

Moja Żona prowadzi działalność gospodarczą. Obecnie zero ruchu, zadłużenie nie spłacane, na zwolnienie z ZUS się nie załapie, kolejne miesiące zapowiadają się jeszcze gorzej. Żyjemy z mojej pensji, a co dalej... czas pokaże...

Dla zdrowia psychicznego zacząłem wczoraj robić sobie powtórkę z "Paragraf 22". Ta książka zawsze pozwala mi zdystansować się do świata.

Ale nie wiem czy się łapiemy na Twoje zapytanie, bo jesteśmy w średnim wieku  ?

"Tynk pożera dźwięk" 747

51 minut temu, janunio napisał:

Wtorek, 15.oo:

Czy ktoś młody ma tu własną firmę ? Widzę samą młodzież lub ich dziadków.  

Kaczyński chce nadal wyborów 10 maja i głosowania korespondencyjnego dla wszystkich. 

Co sądzicie ?

Wypłaty 13-tych emerytur ruszyły. Są większe niż przewidywano. Wypłaty miały poprzedzać wybory w wiadomym celu. Emeryt przyjmie dziś kaskę ale do wyborów przesuniętych zapomni.

Rysuje się DRAMAT Kaczyńskiego. Całą ich nadzieją jest, że Sejm wieczorem w całości uwali / odrzuci zmiany Senatu. Pogadamy jutro.

Temu po trupach do celu  ta banda  co jest przy korycie dąży do wyborów ...

janiunio jesteś chłop poważny i wiesz jak kiedyś było- bojkotowało sie wybory za komuny i teraz to samo będzie ...powiadam Ci ze gówno nie wybory będą ludzie zbojkotują tą szopkę i ...nawet pis-dzielce zaawansowane w to nie wierzą...a co najlepsze w tym z  kąd wezmą ludzi do komisji ?-tutaj kłaniam sie wszystkim władzom samorządowym w Polsce....

Prezydent mojego miasta

Już w środę powinny zaczynać sie szkolenia informatyczne i jak to się ma z zakazem zgromadzeń?...polecam posłuchać

Edytowane przez asterix1

Panowie - przewidujecie, że powiedzmy za pół roku  pieniądz jeszcze coś będzie warty?

22 minuty temu, EmilioE napisał:

Moja Żona prowadzi działalność gospodarczą. Obecnie zero ruchu, zadłużenie nie spłacane, na zwolnienie z ZUS się nie załapie, kolejne miesiące zapowiadają się jeszcze gorzej. Żyjemy z mojej pensji, a co dalej... czas pokaże...

No właśnie. Sam prowadzę działalność i zaczyna mnie ogarniać lekkie przerażenie. Nie przed wirusem, ale przed tym co wyczyniają politycy. Cienką linię jest łatwo przekroczyć, ale powrót będzie praktycznie nie możliwy.

Zero ruchu, zero podatków.  Nie ma podatków, nie ma kasy w budżecie Państwa.

19 minut temu, Meloman napisał:

Zero ruchu, zero podatków.  Nie ma podatków, nie ma kasy w budżecie Państwa.

Najważniejsze, że małżeństwo po wyjściu z domu na zakupy musi zachować 2 metry dystansu. Takim czymś się qwa zajmują.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

"W godzinach 10:00-12:00 sklepy i punkty usługowe mogą przyjmować i obsługiwać jedynie osoby powyżej 65 roku życia." Takie wyjaśnienie jest na stronie www.gov.pl/web/koronawirus/. W innym można wyczytać, że osoby 65+ mogą dokonywać zakupów i korzystać z usług przez cała dobę. 

37 minut temu, asterix1 napisał:

a co najlepsze w tym z  kąd wezmą ludzi do komisji ?

Odważne gnidy się zawsze znajdą, przykładów jest wiele. "Ciemny lud" nie czuje zagrożenia a w TVP-iS pewnie niewiele o tym wspominają.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Odważne gnidy się zawsze znajdą, przykładów jest wiele. "Ciemny lud" nie czuje zagrożenia a w TVP-iS pewnie niewiele o tym wspominają.

W takim razie trzymam kciuki za nich- pełnej wrażeń  pracy  ...zdrowia im nie życzę(dodam odważne i głupie -słowo klucz)

Teraz, asterix1 napisał:

W takim razie trzymam kciuki za nich- pełnej wrażeń  pracy 

Ludzie prymitywni nie mają wyobraźni dlatego łatwo się nimi manewruje.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

26 minut temu, Lech36 napisał:

Przecież wyniki głosowania zdalnego można bardzo łatwo sfałszować.

Godzinę temu, asterix1 napisał:

a co najlepsze w tym z  kąd wezmą ludzi do komisji

Jak to "z kąd"?  

26 minut temu, Lech36 napisał:

"Ciemny lud" nie czuje zagrożenia(...)

Teraz, Meloman napisał:

Przecież wyniki głosowania zdalnego można bardzo łatwo sfałszować.

Kto ma sfałszować? "Kryształki" z PiS? Niemożliwe :-))).

3 minuty temu, Zyzol napisał:

Jak to "z kąd"?  

Określenie "ciemny lud" inaczej się definiuje niż przez pryzmat błędów w pisaniu. Takie błędy popełnia każdy, jedni więcej inni mniej.

Sejm jak przewidywałem odrzucił poprawki Senatu.

Opozycja całkowicie zbłaźniła się. Trzeba było grać na zwłokę. Nawet 30 dni.

Edytowane przez janunio
Godzinę temu, Zyzol napisał:

"W godzinach 10:00-12:00 sklepy i punkty usługowe mogą przyjmować i obsługiwać jedynie osoby powyżej 65 roku życia." Takie wyjaśnienie jest na stronie www.gov.pl/web/koronawirus/. W innym można wyczytać, że osoby 65+ mogą dokonywać zakupów i korzystać z usług przez cała dobę. 

Dołączysz do staczy? Możesz zarobić.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Pamiętaj, że do komisji biorą głównie z urzędów publicznych. A tam pracują tacy jak My. Dostaną prikaz od góry. 

2 godziny temu, janunio napisał:

Wtedy cala irytacja i zlosc bylaby skierowana na opozycje. 

A tak dzisiaj coraz wiecej ludzi psioczy na pis i dobrze. 

U mnie w firmie od przyszlego miesiaca szef zamraza wszystkie premie, dodatki, nadgodziny.  Jak ktos wyrobi premie lub nadgodziny to najprowdopodobniej bedzie wyplacane w czerwcu. Z dodatkami podobnie.  Narazie nikogo nie zwalniaja. 

Wczoraj firma produkujaca okna 4000ludzi, zwolnili wszystkich ukraincow - - 800 ludzi.  Podobno maja tyle oszczednosci aby utrzymac sie jeszcze 2 - 3 miesiace. 

Edytowane przez Lolo2
2 godziny temu, janunio napisał:

Nie ma już ci dla nas szans najmniejszych. Nie dość, że ciemny lud, to jeszcze ciemna opozycja.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.