Skocz do zawartości
IGNORED

Homoseksualizm w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

36 minutes ago, 23031970 said:

"Chrześcijanie to nie ludzie , to ideologia".??

Oczywiście wśród chrześcijan (katolicy, protestanci, luteranie, kalwiniści,  świadkowie Jehowy , adwentysci ,baptyści , itd, itp.)też nie ma zgody w kwestiach teologicznych , ale to w niczym nie zmienia faktu , iż są to ludzie , a nie ideologia.

Chrześcijanie to ludzie. Chrześcijaństwo to religia (ideologia). Do tego mamy pewien zasadniczy element wspólny - wiara w Trój-Jedynego Boga. Dlatego zresztą status Jehowitów jako chrześcijan jest co najmniej wątpliwy - oni odmawiają pozostałym wspólnotom miana chrześcijan (ich wiarę nazywając chrystianizmem, a nie chrześcijaństwem) i sami nie są za takowych uznawani przez te wspólnoty, czy organizacje ekumeniczne.

W przypadku LGBT mamy skrótowiec, oznaczający na pewno ideologię i raczej na pewno nie jakiegokolwiek człowieka - przykładowo Milo Yiannopoulos (gej) uważa że lesbijki nie istnieją, a tym bardziej nie jest takową. Więc w jego przypadku mamy tylko jedną literę z czterech (albo większej ich liczby - są różne wersje tego skrótowca).

Gdybyśmy próbowali "wydestylować" jakiś element wspólny wypowiedzi osób podających się za przedstawicieli LGBT, to najprędzej byłby to prymat popędów seksualnych nad całą resztą natury człowieka. A to jest ideologia.

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Pisowskie matoły głoszą ,że LGBT to ideologia i że jest ona zaprzeczeniem cywilizacji europejskiej .

Leonardo da Vinci  , Michał Anioł ,Dante , Czajkowski ,Debussy , Diagilew , Oscar Wilde ,Proust , Waldorf , Warhol , Pasolini ,Konopnicka , Lechoń ,Iwaszkiewicz ,Gombrowicz  

To jacyś zawodnicy MMA?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

3 minuty temu, Misio38 napisał:

"Począwszy od XVIII wieku stopniowo znoszono karalność kontaktów homoseksualnych, zwłaszcza w krajach zachodnich, w których kontakty homoseksualne zwykle były karalne de facto lub de jure, poza np. Polską, która nigdy nie miała praw wymierzonych przeciw osobom homoseksualnym, poza okresem zaborów"

O co chodzi więc? Mogli przyjechać do Polski.

Czajkowski został zmuszony do popełnienia samobójstwa a Wilde poszedł do więzienia .

Rozumiem ,że zapraszasz szerokie rzesze homoseksualistów do Polski ?

5 minut temu, szymon1977 napisał:

A może parodiowali msze świętą paradując ulicami miast z ukrzyżowaną c*pą?

O co ci chodzi z tą mszą?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Pomyliła Ci się kolej rzeczy: zanim powstał PiS, to LGBT wcisnęło głupszej części społeczeństwa walkę o swoje tzekome prawa. Moda na przytakiwanie LGBT minie, tak samo jak minęła na przytakiwanie feministkom. 

Moda na PiS też minie .

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Pisowskie matoły

Godzinę temu, papageno napisał:

pisomatołów

CaZVjx5UkAQmHuA.jpg

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 minutę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Czajkowski został zmuszony do popełnienia samobójstwa a Wilde poszedł do więzienia .

Ale to nie było w Polsce. Mogą przyjeżdżać o ile swoich preferencji nie będą pokazywać na ulicy. 

5 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Moda na PiS też minie .

Z pewnością. Na co motłochu wtedy będziesz napier.lać? Może na prawa, które w swej bezmyślnej turbotolerancji przyznacie LGBT? 

szymon

W społeczeństwie pluralistycznym i demokratycznym każda mniejszość może walczyć o swe prawa .Zgodnie z prawem .

No i? To znaczy, należy im te prawa przyznać? A może przed przyznaniem ocenić ich sens używając mózgu, a nie alergii na PiS i Kk?

7 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Bo wtedy Polski nie było .

To tym bardziej nie wiadomo o co ci chodzi. Gejostwo i pochodne nigdy w Polsce nie było karalne. Ani 500 lat temu, ani dzisiaj. 

Problem nie polega na uchwalaniu nowych praw ale raczej na respektowaniu już istniejących .Tak w przypadku LGBT jak i feministek chodzi o   to co jest w realu .O respektowanie prawa w praktyce . Co z tego ,że mamy słuszne prawa gdy często nie są one respektowane. Ja tak to widzę . Nie napisałem ,że wszystkie postulaty tych środowisk popieram .Ale mają prawo do ich artykułowania .

Prawo do małżeństw jednopłciowych uważam za słuszne .

9 minut temu, szymon1977 napisał:

No i? To znaczy, należy im te prawa przyznać? A może przed przyznaniem ocenić ich sens używając mózgu, a nie alergii na PiS i Kk?

Tobie zalecam to samo czyli używania mózgu .Czyli więcej słuchać .

Nie znam. A skąd wiadomo, że pedałki. Biegają z flagami tęczowymi? Czy ogłosili to oficjalnie? A panów naprawdę nie znam.

Tak ,chyba taki klub sportowy był . I miał prezesa .

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
37 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Problem nie polega na uchwalaniu nowych praw ale raczej na respektowaniu już istniejących

Jakie prawo nie jest respektowane tylko dlatego, że ktoś jest homo? Tylko uprzedzam, nie pomyl prawo do czegoś, zobowiązkiem dania mu tego czegoś. 

Tak w przypadku LGBT jak i feministek chodzi o   to co jest w realu .

Więc masz real - od kiedy pracuję to gdzie pracuję, to żadna kobieta czy LGBT nie pytali nawet o pracę w moim zawodzie. Prawo mają, a nie korzystają.

Prawo do małżeństw jednopłciowych uważam za słuszne .

Zawarcie związku małżeńskiego nie tworzy więzi pomiędzy partnerami, tylko jest formalnym potwierdzeniem więzi już istniejącej. A skoro związki jednopłciowe istnieją, to nie widzę powodu aby formalnie nie móc ich istnienia potwierdzić. Ale nie mylmy pojęć, bo małżeństwo z definicji nie jest jednopłciowe, ale jednopłciowy może być związek partnerski.

-----

15 minut temu, papageno napisał:

Dzisiaj nad moim domem ukazała się tęcza. Czy to jakiś znak?

Bóg wskazał Wojownikom Maryi gdzie mieszka "pedał"... może i Bóg się pomylił (nie wnikam), ale Ty masz przej.ne!

Edytowane przez szymon1977

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Nie znam. A skąd wiadomo, że pedałki. Biegają z flagami tęczowymi? Czy ogłosili to oficjalnie? A panów naprawdę nie znam.

Ziemkiewicz chyba wie lepiej i jak napisał że Kanthak jest, to ja mu wierzę.
2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Definicje ustalają ludzie i można je zmieniać .

Należy też dać ślepemu prawo jazdy, bo ma taki kaprys, a może oskarżyć o dyskryminację. Związek jednopłciowy nie jest małżeństwem i nim się nie stanie, nawet gdy słowo "małżeństwo" utraci swoje właściwe znaczenie.

Edytowane przez szymon1977

Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Komu może zagrażać małżeństwo jednopłciowe  ?

Tradycji chrześcijańskiej.

Teraz, szymon1977 napisał:

Bóg wskazał Wojownikom Maryi gdzie mieszka "pedał".

Też tak pomyślałem przez chwilę i aż mi skóra ścierpła. Ale żona mnie uspokoiła. Jest normatywnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.