Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa Tomanek jak to jest

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, Marshall1 napisał:

Kupilem kilka dni temu listwę Tomanek TAP10+ z dwoma DC blockerami

Mialem tap 8 i najlepsze co moglem z nia zrobic, zrobilem.

Sprzedalem po 6 miesiacach uzywania i zastanawiania sie ze cos mi nie pasuje w dzwieku. 

A wzmacniacz mam bezposrednio do sciany i na odrebnej linii. Tak gra nawet lepiej niz w obecnej, dobrej listwie Lector Edison.

Trzeba probowac. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Mialem tap 8 i najlepsze co moglem z nia zrobic, zrobilem.
Sprzedalem po 6 miesiacach uzywania i zastanawiania sie ze cos mi nie pasuje w dzwieku. 
A wzmacniacz mam bezposrednio do sciany i na odrebnej linii. Tak gra nawet lepiej niz w obecnej, dobrej listwie Lector Edison.
Trzeba probowac. 

Czyli w ścianie masz ile wejść, skoro kable idą bezpośrednio do ściany?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
2 godziny temu, Marshall1 napisał:

Czyli w ścianie masz ile wejść, skoro kable idą bezpośrednio do ściany?

mam dedykowana linie audio na bezpieczniku gigawata, idzie to kablem gigawata do podwojnego gniazdka furutecha. Jedno gniazdko na wzmacniacz, drugie na listwe. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

19 godzin temu, Luk77 napisał:

Miałem w swoim systemie kilka listew, wybrałem solidcore. Nie szukam już dalej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest to listwa bez żadnych filtrów , włączników itd. Wykonanie świetne , stal nierdzewna , drewno.

1400 zł za rozgałęźnik? Takie coś to kilkanaście zł góra kosztuje. Do tego brak jakichkolwiek zabezpieczeń, a konstrukcja ze stali. Niech coś się wypnie wewnątrz, niech nie zadziała zabezpieczenie (zwłaszcza jak ktoś zastosował jakąś audiofilską S-kę i nieszczęście gotowe)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

26 minut temu, Misio38 napisał:

1400 zł za rozgałęźnik? Takie coś to kilkanaście zł góra kosztuje. Do tego brak jakichkolwiek zabezpieczeń, a konstrukcja ze stali. Niech coś się wypnie wewnątrz, niech nie zadziała zabezpieczenie (zwłaszcza jak ktoś zastosował jakąś audiofilską S-kę i nieszczęście gotowe)

Ale za to jak ładnie i "audiofilsko" wygląda 😁

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Godzinę temu, Misio38 napisał:

jak się wypnie, to zadziała bezzwłoczne zaklęcię zabezpieczające, którym nasączone jest drewno obudowy.  

Ładne ujęcia listwy z zewnątrz, ale nie mogłem znaleźć w portfolio produktu fotki z sesji wnętrza. No chyba, że to tajemnica i rzemieślnik chroni swój projekt, który w tak wspaniały (choć nie oczywisty) sposób za jedyne 1,4k zł, za prostym wpięciem wtyku przenosi sprzęt i jego użytkownika do innego wymiaru wrażeń akustycznych. 

I te ochy i achy użytkowników utwierdzające samych siebie, że dokonali kluczowego zakupu, wieńczącego drogę kształtowania brzmienia swojego zestawu

Żeby nie było, że trolluję. Uległem również pokusie i jestem posiadaczem urządzenia podobnego w swoim przeznaczeniu, ale do czarodziejskości wystarczyła mi sama nazwa czyli Black Lion. Reszta to, wstyd się przyznać przyziemna technika 😌

Edytowane przez Zbi_Rek
Miałem listwy GigaWatt , Taga , Supra, Tomanek, Bada , Sonus Oliva. Wszystkie filtrowane. Z biegiem czasu doszedłem do wniosku że Kondycjonery, filtrowane listwy coś zawsze wnoszą. To nie jest pożądane. Postanowiłem zakupić po prostu zwykły purystyczny przedłużacz ale na dobrych komponentach. Właściciel Solidcore to przemiły człowiek i myślę że nie będzie problemu wypożyczyć w celu przetestowania. Z tego co wiem praktycznie wszystkie listwy już zostają u klientów.

Mam tą listwę od Solid Core od paru dni i cóż mogę powiedzieć. Ta listwa tworzy cudowny bas. Nigdy nie myślałem, że moje kolumny są w stanie zejść tak nisko. Pomruk niskiego basu jak z suba, non stop ciary na rękach.
Niestety, znika powietrze, siada dynamika, lekkość, przestrzeń. Nawet moja żona to zauważyła.
Pozostaję przy Taga. Najgorzej w teście wypadła listwa Tomanka. Moja Taga to najprostszy model. Wezmę na testy wyższe modele Tagi, z ciekawości.
Wczoraj stwierdziłem, że nie wiem czego ja szukam. Obecnie po zakupie DACa sprzęt gra przecudnie. Zamiast delektować się muzyką, ganiam za jakimiś królikami.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W dniu 28.10.2024 o 05:11, Misio38 napisał:

Listwę solid core mam już pod prądem kilka tygodni. Często ją też dotykam i póki co na razie jeszcze żyje 😀

Jaką listwę niefiltrowaną byś polecił w budżecie do 1500zł ?

Godzinę temu, Marshall1 napisał:

Wezmę na testy wyższe modele Tagi, z ciekawości.

🤣 Wejdź sobie na Aliekspress. Znajdziesz tam takie same a może raczej te same listwy z naklejonymi innymi nazwami. W dużo niższych cenach. To jest cała Taga czy może raczej Polpak 

17 minut temu, Luk77 napisał:

Listwę solid core mam już pod prądem kilka tygodni. Często ją też dotykam i póki co na razie jeszcze żyje 😀

Jaką listwę niefiltrowaną byś polecił w budżecie do 1500zł ?

Polecam- warto wymienić kabelek.

https://www.amazon.pl/dp/B004ZLXKXO/?tag=ceneo0c-21&creative=380333&creativeASIN=B004ZLXKXO&linkCode=asn&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=2b4a8726-3a48-ff66-25a1-5a341e6513ab

taką samą z wymienionym już kablem i wtykiem można kupić na

https://dc-components.eu/listwa-zasilajaca-sieciowa-do-systemow-audio-video-dc-components-p-396.html

W hurtowni elektrycznej coś znajdziesz na pewno. Za 1500 to kupisz z 50szt.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Fajny biznes. Kupujesz za 230zł listwę na Amazon, dodajesz kabel z chińską wtyczką (wiem, jest napisane, że amerykańską) i sprzedajesz za 1050zł. Resztę robi wyobraźnia klienta.

Audio, normalne.  Ludzie kupują przedłużacze za ciężkie pieniądze by móc sobie wyobrażać zmiany w swojej percepcji. 

Trudno się oprzeć by ich nie golić.

Pamiętajcie o podstawkach pod listwy asura 😄

By nie dawać się "golić" wystarczy zakasać rękawy i samemu zrobić sobie własną listwę, szczególnie, gdy jest ona jedynie rozgałęziaczem. Poziom zaawansowania takiej "konstrukcji" przypomina swoim skomplikowaniem budowę cepa.

W swoim systemie zrezygnowałem ze stosowania filtrów i obecnie używam listwy wykonanej przez siebie w oparciu o gniazda Furutecha i okablowanie z miedzi OCC solid core od Neotecha, obudowa z grubej sklejki z ekranem z blachy miedzianej. Wiem, że już dałem się "ogolić" kupując "ałdiofilskie" gniazda i kable, ale w większości drogich listew uznanych producentów niczego innego nie znajdziemy, poza mieszanką minerałów (np. u Furutecha), wypełnia je głównie audiofilskie powietrze wewnątrz obudowy.

Można jeszcze, zależnie od widzimisię twórcy, dodać na obudowie napis "high - end", "high - tech", czy "made by NASA", co jak wieść gminna niesie, znacząco poprawia walory soniczne podłączonych do takiej listwy urządzeń. 

W dniu 31.10.2024 o 08:14, Kuki12325 napisał:

taką samą z wymienionym już kablem i wtykiem można kupić na

Fajnie, że podałeś link do Amazona. Skok ceny z 230.00 na 1050.00 to spore przegięcie chyba, że ten przewód i wtyk tyle są warte. 😉 Mogliby chociaż podać co to za przewód.

Edytowane przez slawsim
Gość

(Konto usunięte)

Osobiście mam wtyk Wattgate360i oraz przewód Furutech FP-S022N. Teraz bym zastosował Belden 19364. Pozdrawiam 

To jest fajna, tania opcja według mnie do 1500 zł.  

Generalnie potem już warto iść w kondycjoner. 

• Pokaż nowe odpowiedzi