Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, dzeus67 napisał:

Tylko nie wiem czy nie mam trafionej sztuki bo niskotonowy prawie się nie wychyla w jednej kolumnie

Nie chcę cie martwić ale chyba  uszkodzony w transporcie lub się wypiął kabel jeśli był podłączony na wsuwki. Lub uszkodzony/spalony wcześniej.  W moich też się nie wychylały dwa pod wysoko-tonowymi.  Spryciarz uszkodził dwa w jednej kolumnie i rozłożył po 1 uszkodzonym na kolumnę . Kolumny mimo to grały bardzo fajnie więc dałem się nabrać że te dwa słabo drgają bo pracują jako średnio-tonowe.  Dopiero gdy zobaczyłem w gazecie zdjęcie zwrotnicy  i wyjście z tego samego punktu na głośniki to rozkręciłem i  głośniki okazały się spalone.

Jakby był spalony, to albo w ogóle się nie ruszał, albo ledwo. Tu po prostu słabiej. Po przyłożeniu ucha nie czuję różnicy w natężeniu.

59 minut temu, krz napisał:

Jakby był spalony, to albo w ogóle się nie ruszał, albo ledwo. Tu po prostu słabiej. Po przyłożeniu ucha nie czuję różnicy w natężeniu.

Oby. Ale i tak dziwne że 3 pracują mocniej i tak samo a ten mniej. Może cewka przewijana?

U mnie też wydawało mi się że one pracują i grają tylko trochę mniej. A to wychylały się pod wpływem ciśnienia w kolumnie.

Zestaw Onkyo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Godzinę temu, dzeus67 napisał:

Oby. Ale i tak dziwne że 3 pracują mocniej i tak samo a ten mniej. Może cewka przewijana?

U mnie też wydawało mi się że one pracują i grają tylko trochę mniej. A to wychylały się pod wpływem ciśnienia w kolumnie.

Niestety, trafiłeś. Jeden jest uwalony. Faluje i gra, ale z mniejszym natężeniem. Możliwe, że pod wpływem ciśnienia. Kolumny raczej nie były rozbierane, przynajmniej brak śladów. Na razie ich nie rozbieram. Zobaczymy jak się sprzedawca do tego ustosunkuje.

Najgorsze, że ciężko będzie taki głośnik dostać.

Edytowane przez krz
28 minut temu, krz napisał:

Niestety, trafiłeś. Jeden jest uwalony. Faluje i gra, ale z mniejszym natężeniem. Możliwe, że pod wpływem ciśnienia. Kolumny raczej nie były rozbierane, przynajmniej brak śladów. Na razie ich nie rozbieram. Zobaczymy jak się sprzedawca do tego ustosunkuje.

Najgorsze, że ciężko będzie taki głośnik dostać.

Oprócz uwalonego głośnika jest możliwość, że wypadł konektor z głośnika lub wypadł z niego przewód, podczas transportu puścił jakiś lut na zwrotnicy. Zobaczysz co powie sprzedawca, jak się dogadacie że możesz sprawdzić, to sprawdź najpierw podłączenia do głośnika, a głośnik baterią AA czy membrana się wychyla.

1 minutę temu, Prewwit napisał:

Oprócz uwalonego głośnika jest możliwość, że wypadł konektor z głośnika lub wypadł z niego przewód, podczas transportu puścił jakiś lut na zwrotnicy. Zobaczysz co powie sprzedawca, jak się dogadacie że możesz sprawdzić, to sprawdź najpierw podłączenia do głośnika, a głośnik baterią AA czy membrana się wychyla.

Dzięki. Wiem jak sprawdzić głośnik, ale na razie czekam na sprzedawcę. Nie mam powodu podejrzewać go o złą wolę. Po cichu liczę, że się odpiął.

Ukryta Zawartość

Miałem i polecam.
Przepaść na plus nad Quest i Quest Z (o niebo lepszy bas). 
Mocny wzmacniacz i banan na twarzy 

No .. spadek do 1.2 ohm to trzeba elektrowni

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Doszły Avance. Ciekawe czy żonie spodoba się kolor
W szoku jestem że one takie małe i wąskie, a potrafią zagrać "potężnie".
Tylko nie wiem czy nie mam trafionej sztuki bo niskotonowy prawie się nie wychyla w jednej kolumnie, chociaż dźwiękowo tego nie słyszę. Muszę potestować po pracy.
20211124_124939_HDR(1).thumb.jpg.502cda6a6c47234aa0451d71c00aacc6.jpg

Powiedz że koledzy na forum zazdroszczą

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 23.11.2021 o 14:35, kiza napisał:

CD Ayon

Ukryta Zawartość

To nieaktualne ale jest takie ogłoszenie z CD Ayon 1sx:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiofilski zasilacz 

Ukryta Zawartość

Ja bym dołożył do środka kostkę granitową żebym był ciężar toroidalny i już mamy - liniowy zasilacz

Ukryta Zawartość

Gość Kw202

(Konto usunięte)
8 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Ja bym dołożył do środka kostkę granitową żebym był ciężar toroidalny i już mamy - liniowy zasilacz

Żeby był liniowy trzeba by było przewody ustawić w lini. Trochę zabawy ale da radę zrobić 😉

W dniu 20.11.2021 o 10:36, Kw202 napisał:

Nie, nie Leszek. 

Ale przyznam że zasadziłeś ziarnko niepewności 😉

Masz jakieś źle doświadczenia z Audio Analogue? 

Ja jestem za. Pomogło by wielu ludziom w wyborze . A że ci mniej uczciwi stracą... 

Jak wrażenia po zakupie tego AA?Zadowolony jesteś?

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Gość Kw202

(Konto usunięte)
1 minutę temu, kamil79 napisał:

Jak wrażenia po zakupie tego AA?Zadowolony jesteś?

Mega, chce się go słuchać godzinami 

Co zresztą robię😉

Niestety stan okazał się trochę gorszy od sklepowego 🤬

Jest możliwe żeby nie miał trybu standby? 

Ale w dźwięku się zakochałem  

ATC scm11

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

22 godziny temu, Prewwit napisał:

I mamy winowajcę. Cewkę wyrwało ze zwrotnicy. Głośnik cały. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

14 minut temu, krz napisał:

To co się wyprawia na sortowniach to woła o pomstę. Kurierzy też chodzą w samochodzie po paczkach. Kolega pracował na sortowni, aż nie chciało mi się wierzyć jak opowiadał. Teraz strach cokolwiek wysyłać. 10-15 lat temu kupowałem z UK i kolumny i wzmacniacze to nie było takich niespodzianek. I tak lepsza wyrwana cewka niż uszkodzony głośnik.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

2 minuty temu, defol napisał:

To co się wyprawia na sortowniach to woła o pomstę. Kurierzy też chodzą w samochodzie po paczkach. Kolega pracował na sortowni, aż nie chciało mi się wierzyć jak opowiadał. Teraz strach cokolwiek wysyłać. 10-15 lat temu kupowałem z UK i kolumny i wzmacniacze to nie było takich niespodzianek. I tak lepsza wyrwana cewka niż uszkodzony głośnik.

Całe szczęście że nie głośnik bo znalazłem tylko e jednym miejscu w Norwegii za 400zł/szt plus kp.

3 godziny temu, Kw202 napisał:

Mega, chce się go słuchać godzinami 

Co zresztą robię😉

Niestety stan okazał się trochę gorszy od sklepowego 🤬

Jest możliwe żeby nie miał trybu standby? 

Ale w dźwięku się zakochałem  

Miałem tylko cd kiedyś AA ,więc nie wiem ale też myślałem nad tym wzmacniaczem.Dobrze ,ze jestes zadowolony.Pzdr

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Gość Kw202

(Konto usunięte)
1 minutę temu, kamil79 napisał:

Miałem tylko cd kiedyś AA ,więc nie wiem ale też myślałem nad tym wzmacniaczem.Dobrze ,ze jestes zadowolony.Pzdr

Wręcz zakochany 😉 

Mam tylko nadzieję że żonka tego nie przeczyta hahaha

https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-glosnikowe-dali-ikon-6-mk2-CID99-IDMxIfo.html 

I znowu bez wpływu na dźwięk 

Godzinę temu, krz napisał:

Ukryta Zawartość

Dlatego cewka w moich kolumnach jest przykręcona do ścianki wewnątrz. 

Ukryta Zawartość

?👈

1 godzinę temu, krz napisał:

Dobrze że tylko, polutować i po sprawie. Niestety ale usługi kurierskie są na niskim poziomie i temu część sprzedawców, zastrzega że tylko odbiór osobisty.

26 minut temu, rafal735r napisał:

Dlatego cewka w moich kolumnach jest przykręcona do ścianki wewnątrz. 

Cewkę co jedynie na opaskę można dać lub klej na gorąco. Pierwsze słyszę o przykręcaniu. Chyba Ci chodzi o to że deska/płytka na której jest cewka jest przymocowana do ściany.

1 godzinę temu, defol napisał:

Kiedyś przy mnie kurier tak busem ruszył, że tylko było słychać jak w środku lecą paczki😕

Gość Kw202

(Konto usunięte)
6 minut temu, Prewwit napisał:

Dobrze że tylko, polutować i po sprawie. Niestety ale usługi kurierskie są na niskim poziomie i temu część sprzedawców, zastrzega że tylko odbiór osobisty.

Cewkę co jedynie na opaskę można dać lub klej na gorąco. Pierwsze słyszę o przykręcaniu. Chyba Ci chodzi o to że deska/płytka na której jest cewka jest przymocowana do ściany.

Kiedyś przy mnie kurier tak busem ruszył, że tylko było słychać jak w środku lecą paczki😕

Brat miał odebrać za mnie przesyłkę, kurier rzucił nią na ziemię i powiedział,, ale kur.. ciężka '' Na szczęście mnie przy tym nie było.... Yamaha też to przeżyła ale jeśli są zdolni do takich akcji przy kliencie to co robią jak nikt nie patrzy 

Cześć starzy bywalcy, czy na blek frajdej zakładacie nowy temat czy wrzucacie wszystko co warte spojrzenia tutaj? ;-D

Edytowane przez D4ncer
25 minut temu, D4ncer napisał:

Cześć starzy bywalcy, czy na blek frajdej zakładacie nowy temat czy wrzucacie wszystko co warte spojrzenia tutaj? ;-D

Jak ciekawe znalezisko to pewnie, że wrzucaj, może ktoś skorzysta🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

18 godzin temu, krz napisał:

Ukryta Zawartość

Napisz co to za firma kurierska...?

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

• Pokaż nowe odpowiedzi