Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

Meridian

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Dobre kolumny w dobrej cenie .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

KALIBER vel rydz .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

53 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

Czy ten gryphon tabu to nie to samo co NAD S300?

no jasne, że nie...

po pierwsze primo Gryphon to Gryphon

po drugie primo NAD to NAD

Po trzecie primo serio - to zdjęcia środka pokazuję, są pod pewnymi względami podobne...

jak zainteresowania mojego znajemego i jego żony:

Ona lubiła tulipany, a On tulić panny...

tyle w kwestii podobieństw;-)))

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, Adasza napisał:

Te Yary w swojej cenie to jest właśnie nieporozumienie

Cena +- 3000 za Superiory to bardzo dobra cena a TVl ?

No cóż , jak chcesz wyciągnąc jakieś wnioski to cię zaproszę do siebie abyś posłuchał w róznych kofiguracjach i kilka innych zestawów kolumn abyś mógł porównać . Wówczas dopiero twoja ocena będzie miała jakąś wartość . 

W ostatni piątek za jakieś 450 zeta nabyłem kolejnego wzmaka TOA P150D . Bajka , TVl z nim fruwają 😉

57 minut temu, Adasza napisał:

Nie słyszałem, żeby do Ferrari wsadzali silniki i skrzynie od Opla Astry ale może jeszcze wszystkiego nie wiem o Ferrari 🙂

Mikiciuka obejźyj to się dowiesz i zobaczysz z czego i jak zrobione jest Ferrari . 

Godzinę temu, Adasza napisał:

jestem się w stanie założyć o wiele, że jakby podpiąć pod takie wzmaki te Elac 208, to AP nawet by nie pierdneły

O ile jesteś się w stanie założyć ?

no jasne, że nie...
po pierwsze primo Gryphon to Gryphon
po drugie primo NAD to NAD
Po trzecie primo serio - to zdjęcia środka pokazuję, są pod pewnymi względami podobne...
jak zainteresowania mojego znajemego i jego żony:
Ona lubiła tulipany, a On tulić panny...
tyle w kwestii podobieństw;-)))

Tyle że NAD kupił od Gryohona projekt tego wzmaka i sam go zaaplikował no i cena za Gryohona x2 więc warto wiedzieć

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
18 minut temu, Adasza napisał:

AP przy nich brzęczały i dudniły. 

No tak, na całym świecie ludzie kupują wyroby AP i jeszcze się nie skapnęli że brzęczą i dudnią😜

21 minut temu, Adasza napisał:

Wiem nie tylko z czego jest robione ale i jak jeździ. Tak się składa, że znajomy jeździ 🙂

No to może powiesz jak bardzo zaawansowana technicznie jest głowica w Ferrari 599 GTB Fiorano?

To fajnie, że macie szerokie zainteresowania, ale gwarantuję, że audiofila NIE INTERESUJE nic, co ma związek z Ferrari. W cenie tego auta kupuje się kable, a nie!

Gość

(Konto usunięte)
10 godzin temu, Adasza napisał:

Nie słyszałem, żeby do Ferrari wsadzali silniki i skrzynie od Opla Astry ale może jeszcze wszystkiego nie wiem o Ferrari 🙂

Napiszę tylko tylko jedno, bo nie chce mi się kontynuować tej gadki - góra z Jeta Elaca dla tych AP to tylko marzenie. Tak czytałem, że zapinali pod te AP jakieś lampy za 20 tys czy Graywphony ale jestem się w stanie założyć o wiele, że jakby podpiąć pod takie wzmaki te Elac 208, to AP nawet by nie pierdneły przy nich. Swoją drogą, po co się produkuje Scan-speaki, jakieś topowe Seasy czy Audaxy, skoro z tak tanich przetworników można mieć prawie hajend - audio Ferrari 🙂

🙂

Masz swoja misje jak widze :). Faktycznie kolega wyzej mial racje a ja chcialem sie przekonac czy aby nie przesadza... Byl wrecz zbyt lagodny. Co, o kolumnach wiesz tyle co i o samochodach, w obu sprawach zastepujesz wiedze zarliwoscia. Tu rozmowa niczego nie wniesie, masz juz swoj swiat. 

10 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

NAD kupił od Gryohona projekt

To jest fakt ogólnie znany, ale jest tam dużo zmian, nie wspominając o czymś tak istotnym jak innego typu trafa;-)

42 minuty temu, Dune napisał:

Ukryta Zawartość

Wiem, że to forum audio i że dźwięk jest najważniejszy, ale strasznie paskudny ten quad pomijając już to obdrapanie

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
34 minuty temu, Adasza napisał:

Co wiem o samochodach, to się jeszcze nie zdążyłeś przekonać, bo nic nie napisałem. Odnośnie reszty, to z całym szacunkiem ale mało mnie interesuje zdanie osoby polecającej tu zakup nowego Denona 720ae, jaką alternatywę dla przyzwoitych wzmacniaczy używanych 😄

PS. A misję to mają inni, którzy próbują tu wciskać swoje złomy za kosmiczne ceny. 

Kolega z tych co jak im dac smaczne sushi, zazadaja certyfikaru pochodzenia ryzu, swiadectwa urodzenia ryby, zwyzywaja kelnerke, ze sushi master jest Murzynem a na koniec beda wrzeszczec, ze nie musza tego gowna probowac zeby wiedziec, ze ich hamburger jest smaczniejszy 😄

30 minut temu, Silwanus napisał:

Wiem, że to forum audio i że dźwięk jest najważniejszy, ale strasznie paskudny ten quad pomijając już to obdrapanie

Tak wiem jest brzydki nie lubię Brytyjskiego audio.. ale gra zaskakująco dobrze słuchałem go bije na łeb te wszystkie np szare Nady którymi się tu  tak podniecają na tym forum

Teraz, Dune napisał:

Tak wiem jest brzydki nie lubię Brytyjskiego audio.. ale gra zaskakująco dobrze słuchałem go bije na łeb te wszystkie np szare Nady którymi się tu  tak podniecają na tym forum

Oczywiście nie wszyscy kierują się też wyglądem i dla nich to może być fajne audio za nie straszne pieniądze

Gość Kw202

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Silwanus napisał:

Oczywiście nie wszyscy kierują się też wyglądem i dla nich to może być fajne audio za nie straszne pieniądze

I żonka uwierzy że kosztował 100 zł 😉

Mam parę drutów Zen Audio. Tego nie znam ale dobra cena i może być fajne granie

Ukryta Zawartość

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, Adasza napisał:

To jest już jednak twój problem, nie mój

Nie wiem czy bardziej walczysz ze sprzedawcami, producentami czy jednak własnymi kompleksami..... Słuchaj na czym chcesz, ale nie krytykuj skoro osłuchanie masz znikome. 

Edytowane przez Different

Dla fajfokloków:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

1 godzinę temu, Silwanus napisał:

dźwięk jest najważniejszy, ale strasznie paskudny ten quad pomijając już to obdrapanie

Racja, ztan wizualny średni, ale w cenie są są podkładki pod pralkę;-)))

A serio to zacna firma i wysokiej jakości produkt, jak większość Quadów

Gość

(Konto usunięte)
54 minuty temu, Dune napisał:

A moze wlasnie w takich klockach szansa dla wspolczesnych milosnikow dobrego dzwieku? Brzydkich, przeoczonych, niedocenionych. Te wszystkie Sansui, Kenwoody, Dali moga grac roznie, ale sa obecnie tak absurdalnie drogie, ze w zaden sposob nie przystaje to do oferowanej przez nie jakosci dzwieku. Handlarze wyzylowali ceny trafiajac w slabe punkty garstek fanow. Choc rozmawiajac z ich uzytkowniakmi ma sie najczesciej wrazenie, ze to juz nie fani a zaslepieni fanatycy, co doskonale tlumaczy niedorzeczne ceny przedmiotow ich kultu. 

Godzinę temu, Dune napisał:

szare Nady którymi się tu  tak podniecają na tym forum

To zależy.... paranoja z 3020 i tańszymi integrami jest bez sensu, ale końcówki 206/208 to super budowa i brzmienie (w te cenie) a po zmostkowaniu to prawdziwe smoki - sprawdzone;-)

Stare angielskie audio, choć brzydkie (kwestia gustu, mi stare Exposure się b. podobały pod każdym względem, nowe już nie) to generalnie dobra jakość dźwięku za niedużą kasę - coś czego teraz praktycznie nie ma....

18 minut temu, Dymsza napisał:

A moze wlasnie w takich klockach szansa dla wspolczesnych milosnikow dobrego dzwieku? Brzydkich, przeoczonych, niedocenionych. Te wszystkie Sansui, Kenwoody, Dali moga grac roznie, ale sa obecnie tak absurdalnie drogie, ze w zaden sposob nie przystaje to do oferowanej przez nie jakosci dzwieku. Handlarze wyzylowali ceny trafiajac w slabe punkty garstek fanow. Choc rozmawiajac z ich uzytkowniakmi ma sie najczesciej wrazenie, ze to juz nie fani a zaslepieni fanatycy, co doskonale tlumaczy niedorzeczne ceny przedmiotow ich kultu. 

a o ktorych Dali,,,piszesz?

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, tomek7776 napisał:

a o ktorych Dali,,,piszesz?

O wszystkich starych sprzetach z grupami oddanych wiernych. Nie musza byc zle, ale obecnie sa juz czesto kilka razy drozsze niz ich realna dzwiekowo wartosc. Wystarczy porownac ceny obecne i sprzed pieciu lat - z latwoscia znajdziesz urzadzenia, drozsze obecnie 3 - 4 krotnie. A przeciez sa kilka lat starsze niz wowczas i o te kilka lat blizsze kapitalnego remontu. 

Gość

(Konto usunięte)
27 minut temu, tomek7776 napisał:

no moze i masz racje,ale jakis konkretny przyklad,,,,by sie przydal.

Jesli taki podam to rozpoczne zupelnie niepotrzebna awanture z fanatykami marki/modelu. Naprawde nie mam na to ochoty. Zawsze mozesz zapytac wybitnych znawcow tej marki, ktore z ich kolumn graja duzo, duzo gorzej niz kosztuja. Na pewno sypna przykladami 🙂

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, tomek7776 napisał:

aha.

a ja myslalem,ze cos merytorycznie ,,,,,

To jest merytorycznie i to bardzo. Ty chcesz przykladow, ale jak napisalem - nie bo nie dam sie wciagnac pyskowki i awantury o wyzszosci pomidorowej nad krupnikiem. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Dymsza napisał:

To jest merytorycznie i to bardzo. Ty chcesz przykladow, ale jak napisalem - nie bo nie dam sie wciagnac pyskowki i awantury o wyzszosci pomidorowej nad krupnikiem. 

Każdy wie że że pomidorowa lepsza 😉

Gość

(Konto usunięte)
20 minut temu, Kw202 napisał:

Każdy wie że że pomidorowa lepsza 😉

Ale jak Ci ktos zaproponuje za 50 zl talerz odgrzewanej pomidorowej sprzed kilku dni to nie potraktujesz tego powaznie 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi