Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na pierwszy wzmak lampowy oferta wydaje się ok...

Wiem, że nie wszystkie aniołki grały fajnie , ale patrząc na modyfikacje wydaje się sensownym wyborem i pewnie alternatywa dla Yanków i innych takich tam...skośnookich.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, hatori77 napisał:

pewnie alternatywa dla Yanków i innych takich tam...skośnookich.

Przecież to też jest "rasowy" Chińczyk. 🙂

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

34 minuty temu, margaryna85 napisał:

Poczet królów Polski od QBA 🙂

Ukryta Zawartość

Cena absurdalna moim zdaniem, chyba, że standy drogie

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Tadeiro napisał:

Przecież to też jest "rasowy" Chińczyk. 🙂

Tak chiñczyk...trochę chciałem w przekazie podkreślić jego wyjątkowość 💪😁

Tak myślę,  że poprzez mod może się okazać lepszy od innych skośnookich...ale wiadomo jak zawsze odsłuch weryfikuje.

6 minut temu, piotr6 napisał:

Cena absurdalna moim zdaniem, chyba, że standy drogie

Nie orientuję się ale towar niszowy .

Robią wrażenie, ale z takimi gabarytami poszedł bym jednak w podłogówki. 

To taka podłogowa ale na leżąco

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak chiñczyk...trochę chciałem w przekazie podkreślić jego wyjątkowość
Tak myślę,  że poprzez mod może się okazać lepszy od innych skośnookich...ale wiadomo jak zawsze odsłuch weryfikuje.

Mnie w tym wzmaku zastanawia że on grała z Infiniti kappa które spadają bardzo z impedancja do 2.5ohm i potrzebują mega wydajnego wzmaka który potrafi je kontrolować. W przeciwnym przypadku nie grają jak trzeba

35 minut temu, miętowy napisał:

Fajne..ale Da Capo bomba.

Grałbym. Pasywnie, z piecem mocnym, grałbym.. 

Ponoć Capo są wrażliwe na stojaki.

Wysokość ...gdzieś czytałem że wysokotonowy powinien być trochę powyżej odsłuchu.

Mają też trochę specyficzny wygląd.

Tak na mrginesie dlaczego je widzę na stojaku z trzech rurek i w kolorze srebrnym albo proszkowym półmacie białym...hmmm

Taka moja wizja estetyczna ...pewnie głupawa...

28 minut temu, miętowy napisał:

Mi pasują..jakby je zrobić na aktywne byłoby fajno 🙂

Pewnie można...może ktoś coś z forum doradzi...jakiś moduł wsadzić ..

Ale czy warto?

Pewnie można...może ktoś coś z forum doradzi...jakiś moduł wsadzić ..
Ale czy warto?

Najczęściej Hypex są wysadzane ale można również zrobić końcówkę mocy ew. Monobloki na 2 Hypex jak ktoś nie chce z tym że lądujemy się w klasę D . To trzeba lubić . Można poprawić przez pre lampowe .

5 godzin temu, margaryna85 napisał:

Poczet królów Polski od QBA 🙂

fajne kolumny, tylko trudne w ustawieniu- proporcje, a cena z dup... bo nowe kosztowały ok. połowę tego....

a to nie wino;-)

8 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Najczęściej Hypex są wysadzane ale można również zrobić końcówkę mocy ew. Monobloki na 2 Hypex jak ktoś nie chce z tym że lądujemy się w klasę D . To trzeba lubić . Można poprawić przez pre lampowe .

Dużo o tych modułach słyszałem i czytałem. Nie mam doświadczenia z D klasą...więc ciężko mi się wypowiedzieć ...ale dużo jest pozytywów jak i negatywów . 

Nie chce się zamykać na nowinki audio...ale jakoś ciężko mi się przekonać i uwierzyć ,że D klasa  jest taka super i muzykalna. Może taka kombinacja jak pre lampowe i koñcówka w D ...?

Słuchałem kiedyś Tact Millennium i było fajnie ...ale cena duża.

Niedawno Speca ...ale to specjalna kombinacja w układzie pre i końcówki..więc to raczej nie jest chyba pełna D klasa...ale przypominał trochę lampę...

Myslę ,że w De Capo nie powinno się wewnętrznie kombinować i ingerować ze względu na prestiż i małą już legendę- pozostawić w oryginale .

Ale to moje zdanie

13 godzin temu, hatori77 napisał:

Tak chiñczyk...trochę chciałem w przekazie podkreślić jego wyjątkowość 💪😁

Proszę pamiętać, że początkowo większość modyfikacji nie była robiona dla poprawy brzmienia, tylko NAPRAWY skopanej konstrukcji.
Mam na myśli pierwsze tanie wzmacniacze lampowe z Chin, a do tych należał właśnie Music Angel. Już nie wspomnę, że w ramach tego samego modelu można było znaleźć inne części w różnych egzemplarzach. 🙂

Edytowane przez Tadeiro

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Tadziu ma rację.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

3 godziny temu, MarcinStereo napisał:

Nuprime zaleca takie połączenie ze swoimi końcówkami.

Ale trzeba dodać że Nuprime stosuje swój autorski projekt w klasie D , to nie Hypex ,ice power, purifi. I gra średnio. Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 17.02.2023 o 11:27, Marek.S napisał:

Marża sklepowa na AQ to jakieś 50%

A dodatkowe 30% to podatek od głupoty kupujących. Nie żebym nie przywiązywał uwagi do okablowania, pisze o cenach.

Pisałem juz kiedyś o nabach za 3000zł i dociskach płyt Furutecha z 1600zł , to nic innego jak polowanie na jelenia.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Klasa A dla wymagających 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

6 godzin temu, klecha napisał:

Ukryta Zawartość

Mocny zawodnik...

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Jacchusia napisał:

A dodatkowe 30% to podatek od głupoty kupujących. Nie żebym nie przywiązywał uwagi do okablowania, pisze o cenach.

Pisałem juz kiedyś o nabach za 3000zł i dociskach płyt Furutecha z 1600zł , to nic innego jak polowanie na jelenia.

Z sieciówek to chyba równie dobrze można kupować podróbki...miałem kiedyś w rękach podróbkę Hurricane i trzeba mieć oryginał w drugiej ręce żeby wychwycić różnice. Podróbka była minimalnie gorzej wykonana na wtykach ale lakier, loga, waga i oplot - identyczne. Może mogłem ją wtedy odkupić od gościa i rozebrać...byłoby ciekawie.

2 godziny temu, Marek.S napisał:

Z sieciówek to chyba równie dobrze można kupować podróbki...miałem kiedyś w rękach podróbkę Hurricane i trzeba mieć oryginał w drugiej ręce żeby wychwycić różnice. Podróbka była minimalnie gorzej wykonana na wtykach ale lakier, loga, waga i oplot - identyczne. Może mogłem ją wtedy odkupić od gościa i rozebrać...byłoby ciekawie.

Pewnie robione w tym samym miejscu, z tych samych materiałów i przez te same małe ręce. Tylko inna kontrola mogła być. 

53 minuty temu, LJ3 napisał:

Pewnie robione w tym samym miejscu, z tych samych materiałów i przez te same małe ręce. Tylko inna kontrola mogła być. 

Ciekawe czy „grał” w 99% jak oryginał?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Pokaż nowe odpowiedzi