Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  351 członków

Sonus Faber Klub
IGNORED

Sonus Faber CLUB

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Proszę uspokój się już. Skoro ma być to Accuphase to zacznij szukać E550. Zrozum, że to jedna z najlepszych integr na świecie w swoim czasie, a nawet i dziś.

Zrozum, że dźwiękowo, tam gdzie jest ten wzmacniacz, to twoje lampowe integry nigdy nie będą nawet za parę lat jak powstaną ich nowsze modele.

No toś chłopaku pojechał....

Accu 550 najlepszą integą świata....zrzuć ją sobie na głowę , może pomoże :))

To dobry wzmak , ale są dużo lepsze w zbliżonej cenie..

Accu 550 najlepszą integą świata....zrzuć ją sobie na głowę , może pomoże :))

To dobry wzmak , ale są dużo lepsze w zbliżonej cenie..

Proszę podaj konkretne przykłady.

Accu 550 najlepszą integą świata

Proszę czytaj ze zrozumieniem.

zrzuć ją sobie na głowę , może pomoże

Chamskimi oddzywkami racz swoich domowników, do mnie się proszę tak nie zwracaj.

Panowie, może tak....

nie stosujmy takiego określenia ''najlepsza integra świata'' to tylko wywoła niepotrzebne emocje

wracając do zadanego pytania....myślę że Diogenes poda kilka przykładów

natomiast ja przytoczę tylko jeden.....

pamiętam jak robiłem porównanie Accu e560 do Jadisa DA88 - starsza wersja od i88

cenowo chyba podobnie.....powiem tak.....żal było słuchać e560.......

Panowie, może tak....

nie stosujmy takiego określenia ''najlepsza integra świata'' to tylko wywoła niepotrzebne emocje

wracając do zadanego pytania....myślę że Diogenes poda kilka przykładów

natomiast ja przytoczę tylko jeden.....

pamiętam jak robiłem porównanie Accu e560 do Jadisa DA88 - starsza wersja od i88

cenowo chyba podobnie.....powiem tak.....żal było słuchać e560.......

Tyle ,ze ten lampiak to ca 2 razy drozsze urzadzenie - mam tu na mysli Twoja probe porownania.
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Tyle ,ze ten lampiak to ca 2 razy drozsze urzadzenie - mam tu na mysli Twoja probe porownania.

A gdzie masz 2 razy...???

Można już kupić Accu za 9000 zeta?

http://www.ohm-audio.nl/shop/Amplifier-Integrated/2346432/Jadis-DA-88-Signature-Gold-Klasse-A-Geintegreerde-Buizenversterker.php

Miroslav1 Zgoda, są lepsze, sam jestem na obecną chwilę wyznawcą Pass Lab INT-250, aktorzy wedle mojego gustu dzierży palmę pierwszeństwa. Co do E550 proponuje go i oceniam w kategoriach wzmacniacza uzywan go do 15 tys PLN.

Cały sens mojej wypowiedzi jest precyzyjne zapisany w kilku poprzednich wypowiedziach, jakie razem stanowią wyraz myśli, tak należy to interpretować.

Ps. Jak widać, dla pewnego osobnika jest to trudne do zrozumienia. Tyle.

Ok - nie mam kalkulatora a z rachunkow tepy jestem - ale to tez mw dwa razy wiecej.ahoj
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ok - nie mam kalkulatora a z rachunkow tepy jestem - ale to tez mw dwa razy wiecej.ahoj

Podaj adres wyślę kalkulator gratis;))

http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=4075300960&audioauktion=d629085aaac69f0f820940c852df2297

Wlasnie znalazlem - az czy - ale nie potrafie sie nimi poslugiwac.he
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wlasnie znalazlem - az czy - ale nie potrafie sie nimi poslugiwac.he

;)))

Miroslav1 Zgoda, są lepsze, sam jestem na obecną chwilę wyznawcą Pass Lab INT-250, aktorzy wedle mojego gustu dzierży palmę pierwszeństwa. Co do E550 proponuje go i oceniam w kategoriach wzmacniacza uzywan go do 15 tys PLN.

Cały sens mojej wypowiedzi jest precyzyjne zapisany w kilku poprzednich wypowiedziach, jakie razem stanowią wyraz myśli, tak należy to interpretować.

Z Passem masz rację...co do pozostałych uważaj , żeby machając nie nabić się na miecz ...świetlny ;) Panie Vader:))

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

...nie zamieniłbym Accu e-560 na Lebena, to jest dobry wzmacniacz ale nie aż tak......

również nie ładowałbym się w starsze modele Accu...

jeżeli Fezz Audio lepiej zagrało od Lebena to co tu dalej szukać

koledzy dali też inne propozycje wzmacniaczy lampowych, więc jest w czy wybierać

Wiem,że masz duży szacunek do umki(ja też)poczytaj sobie tn test,daj dużo do myślenia :)

.....chyba się mylisz ....

jak kupowałem e560 to cena wyjściowa była 34 albo 35tys (dokładnie nie pamiętam)

...myslę że za tyle samo można było dostać Jadisa DA88

Wiem,że masz duży szacunek do umki(ja też)poczytaj sobie tn test,daj dużo do myślenia :)

....tak zgadza się, mam szacunek do Umki i Twonka......

złośliwcy żadnej świętości nie uszanują ;-) ;-).....nie znam gości a lubię...;-)

pamiętam tą recenzję.....na początku nie za bardzo kable się wpasowały i dlatego padły te słowa o Lebenie

nie chcę bronić Accu ani Lebena ale moje zdanie jest takie jak wyżej

...co ja mogę jeszcze powiedzieć....

masz zajebisty wzmacniacz i nic lepszego chyba już nie dostaniesz (integra, tranzystor)

tylko się cieszyć dzwiękiem ;-)

Dzisiaj przyjdzie luna silver prestige, zobaczymy jak ona sobie da rade ;-)

Duzo osob pyta jak graja wzmaki fezz, podpowiem kazdy z Was moze wypozyczyc taki wzmak od producenta ;-)

Shindo palmer 300b, Blumenhofer Genuin fs3, Lampizator golden gate, transrotor murano.

Proponuję jeszcze zainteresować się Manleyem Stingrayem, ale chodzi o drugą wersję pierwszego modelu z przełącznikiem trioda/pentoda z SFMV może to być czarujące połączenie jakbyś miał okazję jednak znalezienie tego modelu na rynku wtórnym troszkę graniczy z cudem ale polecam bo miałem taki wzmacniacz i gdybym wtedy miał możliwość jak teraz kupna Electy Amator w przyzwoitych pieniądzach to tak by zostało. Tak więc jeśli miałbyś taką mozliwość posłuchania chociaż to warto sprawdzić.

Ceny nowego Singraya model II są w tej chwili mocno dyskusyjne.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Tak na goraco Silver Luna prestige moim zdaniem gra mocniej dolem jak titania.

Na gorąco to najlepsze flaki i bigos ;)

Cytat z instrukcji obsługi tegoż urządzenia:

Wstępne wygrzewanie wzmacniacza następuje po około 10 godzinach odtwarzania cichej muzyki.

Pełne możliwości soniczne stabilizują się w czasie od 40 do 60 godzin odtwarzania muzyki na średnim poziomie głośności.

Prosimy o informacje po okresie wygrzewania, bo tak to szkoda klawiaturę strzępić :),

PS. Urządzonko ładne jest i też może kiedyś kupię, nieważne jak gra - ładnie się prezentuje w burgundzie :)

Tak na goraco Silver Luna prestige moim zdaniem gra mocniej dolem jak titania.

Tylko chyba bas z Titanii jest chyba ciut bardziej ogarnięty :)

Choć Lunka ma też to coś... w dźwięku, ona czaruje... nadrabia muzykalnością, średnicą,

ale przy dobrym źródle Titania pokazuje coś czego Lunie troszkę brakuje... większą naturalność i lepszą dynamikę. Nie jest to duża różnica ale zauważalna. Oczywiście tez kwestia upodobań i reszty systemu.

Pobawilem sie "magicznymi" przelacznikami lunki iiii..... ten wzmak zostaje u mnie ;-)

Shindo palmer 300b, Blumenhofer Genuin fs3, Lampizator golden gate, transrotor murano.

Witam wszystkich klubowiczów. Szukam informacji o kolumnach Sonus Faber z serii Guarneri najlepiej Homage lub Memento.

Jakie są wasze opinie na ich temat. Wiem, że są to nieduże monitory czy pokój ok 23m nie będzie dla nich za duży?

Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Witam wszystkich klubowiczów. Szukam informacji o kolumnach Sonus Faber z serii Guarneri najlepiej Homage lub Memento.

Jakie są wasze opinie na ich temat. Wiem, że są to nieduże monitory czy pokój ok 23m nie będzie dla nich za duży?

Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Jak do muzyki takiej jak z Twojego avatara to...niekoniecznie ;))

W jakiej cenie to teraz chodzi?

Jak do muzyki takiej jak z Twojego avatara to...niekoniecznie ;))

W jakiej cenie to teraz chodzi?

Słucham także innych gatunków muzycznych poza busem, głównie jazzu i klasyki.

Widziałem ogłoszenia w cenach ok 4-5tys€ chociaż widziałem również dwa w okolicach 2tys€.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Słucham także innych gatunków muzycznych poza busem, głównie jazzu i klasyki.

Widziałem ogłoszenia w cenach ok 4-5tys€ chociaż widziałem również dwa w okolicach 2tys€.

Kurczę za 2 tys Euro to brałbym w ciemno , pod warunkiem , że to nie jest jakiś przekręt .

Ja widziałem Guarnieri raczej bliżej 8 tys Euro...

Kurczę za 2 tys Euro to brałbym w ciemno , pod warunkiem , że to nie jest jakiś przekręt .

Ja widziałem Guarnieri raczej bliżej 8 tys Euro...

Zależy jakie Guarnieri. Występują różne modele: Homage, Memento, Evolution ...

Czy Homage za 2tys€ to przekręt ... nie wiem większość ogłoszeń to raczej 4-5 tys.

Zależy jakie Guarnieri. Występują różne modele: Homage, Memento, Evolution ...

Czy Homage za 2tys€ to przekręt ... nie wiem większość ogłoszeń to raczej 4-5 tys.

Guarneri Homage najtaniej kosztuje aktualnie z 3500 euro, Memento to 4000 euro a Evolution to z 7500 euro. Mam na myśli kolumny w super stanie i z pudłami. 2000 euro to są oferty takie jak miał słynny niegdyś sklep z Budapesztu. Pełno w necie oszustw i wałków.

Dziś nawet niezorientowany w temacie nie sprzeda za 2000 bo każdy może sprawdzić co i jak w necie.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Guarneri Homage najtaniej kosztuje aktualnie z 3500 euro, Memento to 4000 euro a Evolution to z 7500 euro. Mam na myśli kolumny w super stanie i z pudłami. 2000 euro to są oferty takie jak miał słynny niegdyś sklep z Budapesztu. Pełno w necie oszustw i wałków.

Dziś nawet niezorientowany w temacie nie sprzeda za 2000 bo każdy może sprawdzić co i jak w necie.

Tak...ja widziałem raczej takie ogłoszenia ..

http://www.ohm-audio.nl/shop/Loudspeaker/2346334/Sonus-Faber-Guarneri-Evolution-in-Hoogglans-Graphite.php

Tu można kupować w ciemno , świetny choć drogi sprzedawca , sam kupowałem i polecam .

Mniejsza o cenę. Jak grają Homage?

Nie będzie mi brakowało basu w 23m?

Może zamiast Homage lepiej szukać Memento?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Mniejsza o cenę. Jak grają Homage?

Nie będzie mi brakowało basu w 23m?

Może zamiast Homage lepiej szukać Memento?

To oczywiście moje zdanie , ale bas jest dopiero z głośników powyżej 10 cali;))

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.