Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, bolo_senor napisał:

pies powinien zachowywać się jak pies

człowiek jak człowiek , dziecko jak dziecko , a nie jak dorosły.

to lenistwo właścicieli , jak wymagają by pies zachowywał się jak człowiek - zresztą ludzie często zachowują się jak zwierzęta , to i od czasu do czasu pies może zachować się jak zwierzę. Trzeba być tego świadomym.

To że twój pies próbuje bronić żony , to też jest nie dobrze. Znaczy , że uważa ją za słabszą .
To jest też złe zachowanie , kiedyś kogoś pogryzie bo ktoś się zaśmieje przy twojej żonie za blisko i co ?

Trochę sam winny jesteś , bo jakby pies okazał uległość do niczego by nie doszło. Szkoliłeś by bronił to bronił - i przegrał . Nawet nie świadomie mogłeś go do tego wyszkolić.

wynika , że jeden i drugi pies bronił lidera. 😄

stanowcze NIE , każdy pies ma prawo chodzić bez smyczy. To człowiek powinien wybierać bezpieczne miejsca , bo takie są obowiązki lidera. Dzieci też na smyczy powinny chodzić , bo się biją , rugają i są niewychowane.

Nie narzucajmy swojej woli innym , dla własnego interesu.

Każdy pies tak samo potrzebuje wybiegać się bez smyczy , osoby nie spuszczające psa , się znęcają nad nim.

Nie masz pojęcia o wychowaniu psa ani jak powinien się zachowywać,
oczywiście ze psy trzeba puszczać wolno i ja tez to robię ale to właściciel powinien wykazać się rozumem, jeżeli pies rzuca się na inne bez powodu to nie mów mi to naturalne zachowanie, wiec właściciel powinien myśleć kiedy i gdzie psa puszczać

Edytowane przez .:Gerard:.
Godzinę temu, .:Gerard:. napisał:

Nie masz pojęcia o wychowaniu psa ani jak powinien się zachowywać,

a co tylko myśliwi mają jedyną słuszną wiedzę na temat wychowania psa ? (po avatarze widzę , żeś myśliwy)

zdziwiłbyś się ile wiem o psach. (choć chciałbym jeszcze więcej)

zdziwiłbyś się jak traktuję swego psa

i zdziwiłbyś się jak on mnie traktuje.

i zdziwiłbyś się jak prosta etykieta obowiązuje psy przy powitaniu z innym psem. 

i uwierz , że nic samo się nie dzieje , agresywny bez powodu pies , trafia się jeden na sto , zazwyczaj winni są ludzie ciągnąc swoje psy za smycz do "stójki" na tylnich łapach , bądź nie zsocjalizowanie psa z innymi psami.

A jak już poznasz swojego psa lepiej to sam będziesz wiedział , gdzie chodzić , a gdzie nie .

Nie piszę , że to twoja wina , piszę że czasem wina może leżeć po zupełnie innej stronie. Trzeba obserwować także swojego psa.

Edytowane przez bolo_senor

Jeżeli przechodzę obok (nie na przeciw) z psem z 10m od innych psów w miejscu publicznym i nagle podbiegają od tylu, jeden atakuje drugi idzie za nim, to jest normalne zachowanie albo wina moja czy mojego psa ? Pies który notorycznie jest zgłaszany jako agresywny.

Agresywny pies powinien przejść terapie i nie ma żadnego wytłumaczenia ani usprawiedliwienia na takie zachowanie

Ja tez jestem po pijaku agresywny, wasza wina

Ja tez jestem po pijaku agresywny, wasza wina

Czy wtedy zakladasz kaganiec?

OK, moze nie gryziesz, ale juz kiedys chciales do mnie przyjechac, zeby mi nawalic
38 minut temu, xajas napisał:

Czy wtedy zakladasz kaganiec?

OK, moze nie gryziesz, ale juz kiedys chciales do mnie przyjechac, zeby mi nawalic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakbym przyjechał to znaczy trzewny a wtedy jestem kochany 😉 , po pijaku moglem coś pie... głupiego nawet nie pamiętam takiej sytuacji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez .:Gerard:.

Agresywny pies morderca, który terroryzuje otoczenie, atakuje inne psy i koty, powinien być uśpiony. Czasem nie ma innej opcji dla dobra otoczenia. 

Wiem misiomor, że najchętniej zlikwidowałbyś wszystkie psy, gdyby tylko była taka możliwość. 

2 minuty temu, sly30 napisał:

Wiem misiomor, że najchętniej zlikwidowałbyś wszystkie psy, gdyby tylko była taka możliwość. 

Raczej trzeba by najpierw było zacząć od tych zidiociałych właścicieli psów a później się zastanowić co zrobić z bezpańskimi psami i chyba by się wyprostowało.

W UK podziwiam jak dano radę idiotom odebrać prawo do posiadania psów

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W dniu 26.06.2022 o 20:36, bolo_senor napisał:

a co tylko myśliwi mają jedyną słuszną wiedzę na temat wychowania psa ? (po avatarze widzę , żeś myśliwy)

zdziwiłbyś się ile wiem o psach. (choć chciałbym jeszcze więcej)

zdziwiłbyś się jak traktuję swego psa

i zdziwiłbyś się jak on mnie traktuje.

i zdziwiłbyś się jak prosta etykieta obowiązuje psy przy powitaniu z innym psem. 

i uwierz , że nic samo się nie dzieje , agresywny bez powodu pies , trafia się jeden na sto , zazwyczaj winni są ludzie ciągnąc swoje psy za smycz do "stójki" na tylnich łapach , bądź nie zsocjalizowanie psa z innymi psami.

A jak już poznasz swojego psa lepiej to sam będziesz wiedział , gdzie chodzić , a gdzie nie .

Nie piszę , że to twoja wina , piszę że czasem wina może leżeć po zupełnie innej stronie. Trzeba obserwować także swojego psa.

Wszystko świetnie ale tylko w teorii i w dodatku w przypadku psów, które ma się od początku ich żywota. Mój jest ze schroniska, wzięty w wieku szacowanym na siedem lat. Swoje przeżył i pewne zachowania są praktycznie nie do do odwrócenia pomino wielu ponad rocznych prób, w związku z tym trzeba to zaakceptować i dostosować postępowanie do zachowań psa.

Genialne, pelna kultura!

Przechodza przez ulice tylko na „zebrze“. Kto ich tego nauczyl?

Ciekawe czy tez uwazaja na zielone swiatlo.

BTW. Po tym jak w1989 odstrzelili Ceaucescu (najwiekszy lowca niedzwiedzi z duza wlasna chodowla tych niedzwiedzi), wypuscili te niedzwiedzie na wolnosc. Poniewaz nie maly co jesc i nie baly sie ludzi, biegaly po centrum miasta i pladrowaly smietniki.
Nikt nie zwracal na nie uwagi

Dłuuuuugi spaser na przedmieściu Gdańska zakończony ochłodzą w jeziorze 😁🦮👍

Ukryta Zawartość

IMG_20220705_202645.jpg

IMG_20220705_202742.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak wygląda okrutny oprawca i sadysta z Gdyni, który strasznie znęcał się nad kotem i jeszcze był z tego dumny. To Kacper Białkowski lat 22. z Gdyni, nie z Gdańska. Kot cudem przeżył. Jeśli ktoś gdzieś spotka….to dojeżdżać na każdy możliwy sposób…

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

Co by tu napisać o homontku Kacperku b. ??   Ogranicza mnie Regulamin , filtry i inne bzdety . Ale spróbuję

Słyszałem bajkę , że ludzie ulepieni zostali z gliny .. Szybciej uwierzę , że Kacperek p. ulepiony został z g... , a ten materiał nadaje się tylko do utylizacji ...  

edit..      

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Ten typ ludzi zaczyna od katowania zwierząt, później kobiety, dzieci, osoby starsze. Dlatego należy tępić na wszelkie sposoby!!  Dzięki za ten link. Już leci w świat. 

Edytowane przez sly30

Ja bym skurwolowi ogon podpalił, do wora wsadził i do rzeki wrzucił, w dupę słomkę wetknął i nadmuchał a na koniec do drzewa w lesie przywiązał. Niech czuje to, co maltretowane zwierzęta!!! 

Kolejni zwyrodnialcy z katolickiej, pisowskiej wsi! To w zasadzie są śmiecie, nie ludzie…

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I kolejny wiejski zwyrodnialec! Jakim trzeba być ludzkim-odpadem, żeby zrobić coś takiego, Bogu ducha winnemu, leżącemu sobie spokojnie stworzeniu? Takie śmieci nie mają prawa żyć. Powinny być bezwzględnie utylizowane! 

Ukryta Zawartość

37321FE3-BDF2-47A3-BDCC-9392A8B52D27.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

Dowodem na komunizm byłyby jakieś tezy z opublikowanego tam opowiadania. Takie sobie kliknięcie kilku linków z wikipedii to trochę za mało.

Początkujący pisarz publikuje tam, gdzie go raczą wydrukować. A zasadniczym problemem komuny i innych systemów totalitarnych jest deficyt talentu twórczego. Komuniści to doskonale rozumieli, zwłaszcza w latach 80-tych i do ludzi utalentowanych (jak któryś przeszedł sito selekcji) starali się podchodzić metodą marchewki, a nie bata i powoli korumpować, a nie od razu żądać właściwej linii. Tak nauczał polskich towarzyszy m.in. Aleksander Oskin, pierwszy sekretarz ambasady sowieckiej. Na różnych stypendiach Fulbright'a też coś tam mogli podłapać.

Gość

(Konto usunięte)

„When I was in England I experimented with marijuana a time or two - and didn't like it - and didn't inhale and never tried inhaling again.” -- Bill Clinton

Macie pozdrowienia od Zygfryda! 🙂

Ukryta Zawartość

1392229238278459401

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.