Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, Seth_A_Rider napisał:

W stereo niestety, to była zupełnie inna bajka

W stereo, na poziomie ostatecznym, kiedy nie za bardzo już można odnaleźć miejsce, wąskie gardło, które kwalifikuje się do poprawy, - kable odgrywają rolę pierwszoplanową, - bezdyskusyjnie i bezsprzecznie.

Powód jest prosty, - wszystkie przewody są niewystarczająco dobre, bez wyjątku.

Każdy to wie, kto dostatecznie zgłębił temat.

Wykonanie okablowania topowego jest arcytrudne, musi więc kosztować.

23 minuty temu, 747 napisał:

W stereo, na poziomie ostatecznym, kiedy nie za bardzo już można odnaleźć miejsce, wąskie gardło, które kwalifikuje się do poprawy, - kable odgrywają rolę pierwszoplanową, - bezdyskusyjnie i bezsprzecznie.

„ALBEDO METAMORPHOSIS SIGNATURE - ŻYCIE JEST ZBYT KRÓTKIE, BY DAĆ SIĘ OSZUKIWAĆ.”

ALBEDO-METAMORPHOSIS-SIGNATURE-YCIE-JEST

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
W dniu 4.03.2024 o 04:20, Adi777 napisał:

A co się składa na cenę kabla z listwą Sulek za 30 tysięcy zł? Tam już jest spoko? Ślepe testy? Ty o nich piszesz?

Dobre 😁

Nigdy w życiu bym czegoś takiego nie kupił. Nie, nie dlatego, że mnie nie stać. Stać. Po prostu mam swój rozum i szacunek do siebie.

Ty kolego nie rozumiesz 🙂   cena jest wyznacznikiem brzmienia w stosunku do konkurencyjnych kabli . Ale za tą kasę kupiłbts ładnie wyglądający  ,markowy kabel? 😁

2 godziny temu, Sovereign napisał:

„ALBEDO METAMORPHOSIS SIGNATURE - ŻYCIE JEST ZBYT KRÓTKIE, BY DAĆ SIĘ OSZUKIWAĆ.”

To jest żart, przeróbka, tak?

2 godziny temu, tedi02 napisał:

Ale za tą kasę kupiłbts ładnie wyglądający  ,markowy kabel? 😁

Nigdy bym nie kupił kabla za 30 tysięcy zł, nieważne ile bym zarabiał.

7 godzin temu, Adi777 napisał:
9 godzin temu, Sovereign napisał:

To jest żart, przeróbka, tak?

To nie żart. Tak widnieje na stronie pana Grzegorza Gierszewskiego, producenta okablowania Albedo. Widnieje zarówno przy grafice ukazującej tenże kabel sygnałowy, jak i w opisie, gdzie podsumowaniem jest przypisane przez niego motto dla jego produktu Albedo METAMORPHOSIS SIGNATURE Signal Cable (XLR/RCA).

To ma znaczyć i dawać do zrozumienia, że te kable sygnałowe, są tak wierne, niepodkolorowane, neutralne i zarazem naturalne, spójne i harmonijne, o bardzo dużej rozpiętości i ilości informacji w całym paśmie z mikro i makro dynamiką, i przede wszystkim prawdziwe tonalnie, niezakłamujące sygnału/przekazu muzycznego, że na wszelkie pozostałe Signal Cables (na całym świecie) ''życie jest zbyt krótkie, by dać się oszukiwać''.

Nawet na innej stronie masz tym kablom przypisane motto (z firmowego opisu) i do tego pogrubione - żeby jeszcze bardziej rzucało się w oczy i zapadało w pamięci:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A cena za komplet:

(2 x 1,5m) 40 400,00 zł

(2 x 1,0m) 30 100,00 zł

I żeby to przetestować np. w systemie dzielonym, to jeden komplet nie wystarczy, gdyż inne słabsze będą ograniczać. Więc trzeba tyle kompletów sygnałowych kabli (XLR/RCA), ile jest wymagane do połączenia całej elektroniki dla systemu głośnikowego w Bi-Amp mode.

Czy w tej cenie są to bezkonkurencyjne kable sygnałowe spośród wszystkich na całym świecie. A może bezkonkurencyjne nawet do 100 000,00 zł.

Cytat

POZNAJ ZUPEŁNIE NOWY POZIOM SŁUCHANIA MUZYKI

Stworzony do referencyjnej elektroniki. Kwintesencja naszej dotychczasowej produkcji w technologii srebra monokrystalicznego. Tak naturalny jak jest to możliwe w obecnej chwili. Jeżeli wiesz, jak brzmią naturalne instrumenty i nie interesuje Ciebie korekcja systemu audio, ten produkt zostanie z tobą być może na zawsze.

Konstrukcja jego to kilkadziesiąt osobno izolowanych cienkich srebrnych drucików wykonanych w technologii monokrystalicznej o wyjątkowo gładkiej powierzchni polerowanej na głowicach z naturalnego diamentu jest ich więcej o 20% niż w serii MKII. W wersji Signature  dodatkowo zostały zastosowane przewody typu solid core. Konstrukcja ta wykorzystuje izolację z organicznego teflonu charakteryzującego się dużą skutecznością tłumienia drgań, to samo zadanie spełniają włókna aramidowe. Całość spaja izolacją antyelektrostatyczną wykonaną z silikonu. Konfekcja w wersji RCA i XLR to najwyższej jakości wtyki marki FURUTECH z serii NCF.

Albedo Metamorphosis Signature - życie jest zbyt krótkie, by dać się oszukiwać.

Ukryta Zawartość

ALBEDO-METAMORPHOSIS-SIGNATURE-YCIE-JEST

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

16 minut temu, Sovereign napisał:

To nie żart. Tak widnieje na stronie pana Grzegorza Gierszewskiego, producenta okablowania Albedo. Widnieje zarówno przy grafice ukazującej tenże kabel sygnałowy, jak i w opisie, gdzie podsumowaniem jest przypisane przez niego motto dla jego produktu Albedo METAMORPHOSIS SIGNATURE Signal Cable (XLR/RCA).

To ma znaczyć i dawać do zrozumienia, że te kable sygnałowe, są tak wierne, niepodkolorowane, neutralne i zarazem naturalne, spójne i harmonijne, o bardzo dużej rozpiętości i ilości informacji w całym paśmie z mikro i makro dynamiką, i przede wszystkim prawdziwe tonalnie, niezakłamujące sygnału/przekazu muzycznego, że na wszelkie pozostałe Signal Cables (na całym świecie) ''życie jest zbyt krótkie, by dać się oszukiwać''.

Nawet na innej stronie masz tym kablom przypisane motto (z firmowego opisu) i do tego pogrubione - żeby jeszcze bardziej rzucało się w oczy i zapadało w pamięci:

Ukryta Zawartość

A cena za komplet:

(2 x 1,5m) 40 400,00 zł

(2 x 1,0m) 30 100,00 zł

I żeby to przetestować np. w systemie dzielonym, to jeden komplet nie wystarczy, gdyż inne słabsze będą ograniczać. Więc trzeba tyle kompletów sygnałowych kabli (XLR/RCA), ile jest wymagane do połączenia całej elektroniki dla systemu głośnikowego w Bi-Amp mode.

Czy w tej cenie są to bezkonkurencyjne kable sygnałowe spośród wszystkich na całym świecie. A może bezkonkurencyjne nawet do 100 000,00 zł.

Za tą cenę raczej bym nie kupił. Prędzej dopłacił do głośników, Daca czy wzmaka. Ale trzeba przyznać, że jak na biżuterię audiofilską wyglądają ładnie. Gdybym już miał dobrany hi-endowy zestaw i nie miał co poprawiać to prędzej kupiłbym te Albedo niż warkocze na S. Natomiast nigdy też nie słuchałem zestawu z kablami Albedo. Kiedyś chciałem kupić RCA ze ich średniej półki. Słuchał ktoś z Albedo i może powiedzieć czy są ok ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Rancor_pl
6 minut temu, Rancor_pl napisał:

Słuchał ktoś z Albedo i może powiedzieć czy są ok ?

Bez słuchania też wiadomo, że są ok.

Bo przewodzą. Jeśli też sięgają od gniadka do gniazdka spełnią zadanie.

(Ufam kontroli jakości w tej firmie i nie dopuszczam myśli, że coś tam jest słabo czy w ogóle nie połączone)

55 minut temu, tedi02 napisał:

Ty tu chcesz komentować 🤣 jakici fabryka z klockiem dała ,taki masz🤣

A nic właśnie, guno wiesz.

Mam IC Klotz, kupione od Rogoza, paręnaście lat temu po 50 zł./szt. 70cm. Przewodziły zawsze, przewodzą i dalej będą to robiły. Bo to solidne kabelki pro. Nawet pojęcia nie masz jak dobrze to robią. Z resztą, co ty tam wiesz. 😆

Godzinę temu, lemo napisał:

Czyli jednak są lepsze i gorsze.

Gratuluję odkrycia. Lepiej późno niż wcale. 🤣

Jakbyś szukał równie dobrego jak ten od Albedo IC, szczerze polecam.

4 godziny temu, Rancor_pl napisał:

Kiedyś chciałem kupić RCA ze ich średniej półki. Słuchał ktoś z Albedo i może powiedzieć czy są ok ?

Słuchał, słuchał i ma. Interkonekty na ich topowych najbardziej neutralnych, bardzo zrównoważonych i przejrzystych przewodnikach - super.

Im lepsze przewodniki w kablach, tym lepsze granie. Najlepiej im wychodzą wysokie modele Interkonektów.

Do ultra-szybkich i przejrzystych wyczynowo wysterowanych systemów audio, gdyż nie podbijają dynamiki, są bardzo równe, spójne, harmonijne, bez kolorowania, podgrzewania; przestronny, świeży, rześki, prawdziwy tonalnie, neutralny, detaliczny dźwięk z lekką dozą miękkości.

Można pogrywać spokojnie i dla odmiany wyczynowo, bardzo szybko i detalicznie. Co tylko się chce i jak się chce. Cicho, normalnie i wyczynowo. Rzuciło się w uszy i to, że można z nimi grać bardzo głośno w stylu lifelike, a nadal swobodnie, harmonijnie, precyzyjnie i równo. Aż się nie chce ściszać gdy się wkręci w granie lifelike na wysokich poziomach SPL :). Tak non stop się nie da, więc dla odmiany wszelka przeróżna muzyka i na wszelkich poziomach.

Edytowane przez Sovereign
Mam IC Klotz, kupione od Rogoza, paręnaście lat temu po 50 zł./szt. 70cm. Przewodziły zawsze, przewodzą i dalej będą to robiły. Bo to solidne kabelki pro. Nawet pojęcia nie masz jak dobrze to robią. Z resztą, co ty tam wiesz.
Uhm...Rozbierz kiedyś wtyki tego IC. Mocno się możesz zdziwić. Temat przerabiany z tym klotzem. To badziew. Po rozebraniu prawdopodobnie zobaczysz zielony nalot.
15 minut temu, iro III napisał:

Miałem te" kloce" ale AZ 910 u mnie lepiej sie sprawdziły.

8 minut temu, piorasz napisał:

To badziew. Po rozebraniu prawdopodobnie zobaczysz zielony nalot.

Dlatego ma taki analogowy sznyt.

17 minut temu, piorasz napisał:

Uhm...Rozbierz kiedyś wtyki tego IC. Mocno się możesz zdziwić. Temat przerabiany z tym klotzem. To badziew. Po rozebraniu prawdopodobnie zobaczysz zielony nalot.

Nic z tych rzeczy, nie dziś i teraz oczywiście, bo mi się nie chce.

Ale jakiś czas temu, może będzie rok temu?  (wtedy też miały już kilkanaście lat), po takich właśnie "rewelacjach" z ciekawości sprawdziłem - 0 nalotów, czy innych patyn. 

One pracują w normalnych, domowych warunkach, nie w szopie nad rzeką w jakiejś dziurze np. w Luisianie...

Nic z tych rzeczy, nie dziś i teraz oczywiście, bo mi się nie chce.
Ale jakiś czas temu, może będzie rok temu?  (wtedy też miały już kilkanaście lat), po takich właśnie "rewelacjach" z ciekawości sprawdziłem - 0 nalotów, czy innych patyn. 
One pracują w normalnych, domowych warunkach, nie w szopie nad rzeką w jakiejś dziurze np. w Luisianie...
No to gratulacje.
12 godzin temu, iro III napisał:

Mam IC Klotz, kupione od Rogoza, paręnaście lat temu po 50 zł./szt. 70cm. Przewodziły zawsze, przewodzą i dalej będą to robiły. Bo to solidne kabelki pro. Nawet pojęcia nie masz jak dobrze to robią. Z resztą, co ty tam wiesz. 😆

No to wypas ,high end 🤣

10 godzin temu, iro III napisał:

Przewodzi sygnał ,fakt 🤣

Godzinę temu, tedi02 napisał:

No to wypas ,high end 🤣

Wypas - tak.

Haj - na pewno nie, bo przecież cena się nie zgadza, nie jest haj,  nie zauważyłeś? 🤭

Edytowane przez iro III
36 minut temu, iro III napisał:

Wypas - tak.

Haj - na pewno nie, bo przecież cena się nie zgadza, nie jest haj,  nie zauważyłeś? 🤭

Ale naiwnie myślisz , 🤣 akurat tak drogich kabli nie mam ,a słuchałem i wpływ jest ewidentny. Ty negujesz , a stawiasz się w roli mentora ,zresztą twoje wpisy są zawsze obarczone pesymizmem.

• Moderatorzy

Ja do tej pory mam Klotza i czasem używam. Miałem go okazję porównać z kablami kilkadziesiąt razy droższymi i choć różnice brzmieniowe były nie uzasadniały one różnic w cenie. Oczywiście biorąc pod uwagę materiał wielu kabli, ręczną pracę, ilość sprzedanych sztuk i wiele innych rzeczy czysto produkcyjnych, wysoka cena mnie nie dziwi. Ale realny wpływ na brzmienie i porównanie z ceną jakiegoś klocka już tak. Bo za 40-50 tysięcy to już całkiem dobry DAC czy wzmacniacz można kupić bez wstydu pasujący do tej zakładki. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

3 minuty temu, kaviter napisał:

Kloce w HiEndzie kwintesencja Audiostereo.

Hehe. A ja jestem ciekaw czemu w całym necie nie ma testu w ciemno odsłuchu tego samego systemu tylko z różnymi kablami. I czy słuchający potrafili usłyszeć opisać różnice. Wśród nich mógłby być i Klotz 😉I taki test w ciemno najpierw Klotz nazwany dla testujących referencyjnym a potem kable hi-end 10-50k. Osobiście słuchałem kiedyś to Klotz w porównaniu z droższymi (średnia półka) brzmiał ciemno ale nie znaczy, źle bo są i tacy co lubią takie klimaty.

Gość

(Konto usunięte)
20 minut temu, kaviter napisał:

Kloce w HiEndzie kwintesencja Audiostereo.

NIestety, rok po krku schodzi na psy ten portal opanowany przez sfrustrowanych apologetów chińszczyzny i "dokonałych" urządzeń yamachy, denona i marantza (piszę o współczesnych wypustach) połączonych drucikami od lampek nocnych. Ruja i porubstwo imo tu zapanowało.

Edytowane przez pantagruel

A co się dziwicie. Sami żeście do tego dopuścli pisząc niestworzone rzeczy o kabelkach a teraz wielkie zdziwienie.

Lemury to podchwyciły i teraz każdy kto kupi jakiś tam sznurek wypisuje cuda w tym dziale .

Gość

(Konto usunięte)

Ja z nimi nie dyskutuję. Cała banda w ignorach. Konstatutję tylko przykry fakt, że nie z kim poważnie dyskutować. Ważne, że moderacja ma się dobrze, bacząc, by tylko nadal nie ubywało uzytkowników. A ubywają, jeden po drugi, fajnych, doświadczonych użytkowników

Co tu sie porobilo? Coraz mniej ludzi z ktorymi mozna popisac i wymienic doswiadczenia. Co raz wiecej "mondrali" zero jedynkowych. 

Zastanawiam sie czemu oni muzyki z komorek nie sluchaja. Latwiej wygodniej, szybciej. 

Po.... oni włażą na forum? 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

• Pokaż nowe odpowiedzi