Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

To ja moze na koniec napisze ze dla mnie HiEndem jest kabel Tiglon tpl 2000 AS i chcialbym go sprawdzic. Nie moj tunami nie ten mps 😉

1 minutę temu, sir.jax napisał:

Do zobaczenia w klubie furutecha miszczu od kabli

Daj spokoj Jacek. Po co robic gownoburze o kabelki 😉

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

4 minuty temu, Mikelas76 napisał:

To ja moze na koniec napisze ze dla mnie HiEndem jest kabel Tiglon tpl 2000 AS i chcialbym go sprawdzic. Nie moj tunami nie ten mps 😉

Oszalałeś? 😁

On jest na FI50 NCF chyba.

4 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Daj spokoj Jacek. Po co robic gownoburze o kabelki

O kabelki nie, ale nie lubię jak mi taki cyxxxxcuś wyjeżdża z wysrywami.

Będę orać ile się da. 😁

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Ja Sam mam w wzmacniaczu Wireword Stratus, bo nie widzę różnic w wzmacniaczu jak zmieniam kable. Co innego w DACu tutaj mam Furutech Empire i tu kable słychać. Jak miałem R26 to ten był wyjątkowo czuły na kable zasilające. Nie wiem jak LAiV. Ale szukam czegoś to Streamer Holo Red , nie wydam 2 k.oln na kabel zasilający no to będzie mezalians w ty Red. A skoro jesteśmy przy zasilaniu.
Bezlieczniki, jakie macie doświadczenia?
Jakieś SR purple, czy Verictum X Fuse XC?

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

17 minut temu, venom200 napisał:

Bezlieczniki, jakie macie doświadczenia?
Jakieś SR purple, czy Verictum X Fuse XC?

Raczej Verictum x Fuse i x Fuse X2, plus jakieś SR Orange.

Ale o bezpiecznikach jest już wątek, tylko wiadomo...😉

Verictuma XC miałem, zresztą swego czasu wszystkie ich 3 bezpieczniki testowalem i napisałem do nich jak ładnie je brzmieniowo wystopniowali i o dziwo zgodzili się ze mną 😉

Dobra, ja już nic więcej nie piszę, kolejny grząski temat się zaczyna BEZPIECZNIKI. 😂😂😂

11 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Zacytuje klasyka "w dupie byłeś, gówno widziałeś". Bez urazy ale sa duzo lepsze kable, ktorych widze nie sluchales. A sznurek z metra ciety nie moze byc z nimi porownywany. 

No juz nie robmy jaj. Hiend to nie miejsce na ten kabel. o hiendzie to my zwykli uzytkownicy mozemy pomarzyc najwyzej. 

Juz nie sprowadzajmy hiendu do naszych mozliwoaci finansowych plizzzzz 

To nie kwestia czy kogoś stać. To jest kwestia wiedzy jaki wpływ może mieć zasilający kabel na to co tutaj można przeczytać.

Opisz proszę, czym powinien charakteryzować się kabel Hi-End.
Ceną to już wiem. Co takiego jeszcze czyni go Hi-End?

Swoją drogą nie wiesz gdzie byłem i co widziałem.

Więcej wniesie dywan czy zmiana ustawienia ZG. Jak już się bawisz w akustykę pomieszczenia to pewnie zdajesz sobie z tego sprawę.

9 godzin temu, sir.jax napisał:

cyxxxxcuś wyjeżdża z wysrywami.

Widzę że już pięknie wyedytowany temat przez moderację. A szkoda. Lepiej jakby wpisy zostały i ludzie by sobie mogli o tobie wnioski wyciągnąć. Raczej niezbyt pochlebne. Królu kablarzy. 😁

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_20230606_133209.jpg

IMG_20230612_160148.jpg

Fajny kabel do źródeł i listwy. Super robotę robił w Luminie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez staropolanka2000

Godzinę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Więcej wniesie dywan czy zmiana ustawienia ZG

Ja tam wynoszę dywan i muszę przez to przestawić ZG a to czyni większą różnicę niż przepięcie kabla które trwa chwilę 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Godzinę temu, staropolanka2000 napisał:

Fajny kabel do źródeł i listwy. Super robotę robił w Luminie

Super. Miales na dluzej? Napisz cos o nim. Ja to gralo? Czy warte swojej ceny? Jest taka rewelka czy krok w bok? Pisz nawet na priva.

Co ty masz wogole w swoim systemie? 

2 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Opisz proszę, czym powinien charakteryzować się kabel Hi-End.
Ceną to już wiem. Co takiego jeszcze czyni go Hi-End?

Przezroczystosc kolego. A kazdy z tych tanszych kabli dodaje cos od siebie. Czasami to jest potrzebne, czasami nie. Im wiecej masz kabli tym wiecej problemow z doprowadzeniem tego do porzadanego efektu koncowego. 

Idealny sprzet i idealna akustyka potrzebuja przezroczystosci. Ale to tylko moje zdanie.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

1 godzinę temu, Mikelas76 napisał:

Super. Miales na dluzej? Napisz cos o nim. Ja to gralo? Czy warte swojej ceny? Jest taka rewelka czy krok w bok? Pisz nawet na priva.

Co ty masz wogole w swoim systemie? 

Przezroczystosc kolego. A kazdy z tych tanszych kabli dodaje cos od siebie. Czasami to jest potrzebne, czasami nie. Im wiecej masz kabli tym wiecej problemow z doprowadzeniem tego do porzadanego efektu koncowego. 

Idealny sprzet i idealna akustyka potrzebuja przezroczystosci. Ale to tylko moje zdanie.

A są idealne produkty? Nie sądzę .

18 minut temu, tedi02 napisał:

A są idealne produkty? Nie sądzę

Nic nie jest idealne w realnym swiecie 😉, mozemy tylko probowac zblizyc sie jak najbardziej mozemy do idealnej akustyki i idealnego dopasowania audiozabawek. I tylko wytrwalosc w zblizeniu sie w kazdym mozliwym aspekcie tego hobby zapewnia lepszy dzwiek. Ja osobiscie staram sie poprawiac wszystko co moge, tak aby minimalizowac slabe ogniwa. Czy to okablowanie czy zasilanie czy odstajace komponenty. 

Zabawa dla wytrwalych, na cale zycie 😁.

6 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

Widzę że już pięknie wyedytowany temat przez moderację. A szkoda. Lepiej jakby wpisy zostały i ludzie by sobie mogli o tobie wnioski wyciągnąć. Raczej niezbyt pochlebne. Królu kablarzy. 😁

😆😆😆😆

Królu myślą nie skalany, to nie moderacja, tylko sam tak użyłem znaków. Twój aparat logiki i myślowy, jest dość specyficzny, żeby nie powiedzieć dosadniej. Ale cóż....

6 minut temu, sir.jax napisał:

Królu myślą nie skalany

Przecież wyraźnie  pod twoim postami jest napisane ,że moderator edytował. To jak mnie próbowałeś obrazić również. 

Edytowane 9 godzin temu przez Seyv

Żegnam cię kartofelku poznański. Żyj sobie dalej w swoim samouwielbieniu. 🙂

50 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Przecież wyraźnie  pod twoim postami jest napisane ,że moderator edytował.

Gdzie jest napisane, bo nie widzę?😆

50 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Edytowane 9 godzin temu przez Seyv

Aaaaa, teraz widzę. Nie wiem co tam edytował, bo treść jest taka jaka była pierwotnie, chyba, że mi coś umknęło. 😁

Tylko, że znów jak widać Ty o czym innym i ja o innym moim wpisie (z iksami), który zresztą wcześniej cytowałeś.

Edytowane przez sir.jax

W dniu 2.11.2024 o 23:21, venom200 napisał:

Nie wiem jak LAiV.

Bardzo czuly. Zreszta wiekszosc zrodel jest czula lub bardzo czula na zasilanie. Warto dac najlepszy jaki mozesz.

Ja wlasnie skonczylem na nim testowac Siltech Ruby Hill II (swietna symbioza w systemie) a teraz testuje Siltech Ruby Mountain II (za wczesnie na opinie).

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Bardzo czuly. Zreszta wiekszosc zrodel jest czula lub bardzo czula na zasilanie. Warto dac najlepszy jaki mozesz.
Ja wlasnie skonczylem na nim testowac Siltech Ruby Hill II (swietna symbioza w systemie) a teraz testuje Siltech Ruby Mountain II (za wczesnie na opinie).
Ja mam Furutech Empire I powiem ze to jest mega kabel.
Bezpiecznik pewnie też mu dam lepszy jakiś SR lub Verictum

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

• 4 miesiące później...

U mnie na testach Audioquest FireBird High Current,

jest przejrzysty i detaliczny, ale brakuje mi dociążenia.

Moze ktoś coś poleci do transportu plików ?

• Redaktorzy
12 godzin temu, .:Gerard:. napisał:

U mnie na testach Audioquest FireBird High Current,

jest przejrzysty i detaliczny, ale brakuje mi dociążenia.

Używasz Firebirda HC do transportu i brakuje masy? Spróbuj Esprit Lumina i wyższych albo Signal Projects Hydra i wyższych.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Godzinę temu, Fr@ntz napisał:

Używasz Firebirda HC do transportu i brakuje masy? Spróbuj Esprit Lumina i wyższych albo Signal Projects Hydra i wyższych.

Dzięki za podpowiedz, zobaczę czy w ogóle u mnie w okolicy ktoś tym handluje

16 godzin temu, .:Gerard:. napisał:

Acrolink 9900 kiedyś sprawdzałem i świetnie się wpasował na transport.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

8 godzin temu, Fr@ntz napisał:

Ale to tak nie zadziała że podłączasz jeden kabelek do np. transportu i masz wszystko włącznie z mięskiem...

Ja mam niemal wszystko na Audioquest choć nieco wyższe modele. One grają podobnie po prostu droższe dają progres. Największą poprawę odczuwam przy modelach 72V DBS. Co jak co ale wręcz zbyt wiele mam ciepełko i wspomnianego mięska, czasem brakuje ostrości.

Problem jest taki że przy rewelacyjnie nagranych płytach jest znakomicie, wysokie się "sypią" i jest ok. 

No może wszystkiego się nie da...

11 minut temu, Audroc napisał:

Ale to tak nie zadziała że podłączasz jeden kabelek do np. transportu i masz wszystko włącznie z mięskiem...

Ja mam niemal wszystko na Audioquest choć nieco wyższe modele. One grają podobnie po prostu droższe dają progres. Największą poprawę odczuwam przy modelach 72V DBS. Co jak co ale wręcz zbyt wiele mam ciepełko i wspomnianego mięska, czasem brakuje ostrości.

Problem jest taki że przy rewelacyjnie nagranych płytach jest znakomicie, wysokie się "sypią" i jest ok. 

No może wszystkiego się nie da...

Przy Audioquest FireBird High Current tez jest 72V DBS, po wpięciu tego kabla robi sie ciszej, trochę kabli przetestowałem w życiu i temu do w pełni zbalansowanego trochę brakuje

W dniu 23.03.2025 o 21:26, .:Gerard:. napisał:

Przy Audioquest FireBird High Current tez jest 72V DBS, po wpięciu tego kabla robi sie ciszej, trochę kabli przetestowałem w życiu i temu do w pełni zbalansowanego trochę brakuje

Ale kabel zbalansowany nic nie daje. Kiedyś naciąłem się na takich podrabianych Cambridge Audio czy Luxmanach gdzie są tylko gniazda XLR chyba dla pucu, a sprzęt że zbalansowanym wspólnego nie ma słownie nic.

W Cambridge Audio nawet jaja zrobili jest z tyłu taki hebelek do przełączania na taki nibybalans- na szczęście już w testach prasowych wyczytałem że to lipa bo już chciałem reklamować.

Teraz trzymam się prawdziwych zbalansowanych klocków i kabli- różnica jest kolosalna. Przy tym różnica między potem różnymi kablami to pikuś.

Natomiast jak już kiedyś pisałem największą poprawę brzmienia uzyskałem na AQ Phono72V. Trochę kosztuje ale warto.

10 minut temu, Audroc napisał:

AQ Phono72V

Ktory to ?

10 minut temu, Audroc napisał:

Ale kabel zbalansowany nic nie daje.

Nie do końca się wyraziłem, miałem na myśli "nie w pełni zbalansowany tonalnie".

Edytowane przez .:Gerard:.
W dniu 26.03.2025 o 21:38, .:Gerard:. napisał:

Ktory to ?

Nie do końca się wyraziłem, miałem na myśli "nie w pełni zbalansowany tonalnie".

z sieciowkami to jest tak ze jak chcesz poprawić balans tonalny to tracisz na jakości przy przesyle [tworzysz wąskie gardło], sieciówka zbalansowana trafi w system który tez jest w miarę zbalansowany i dopracowany , czyli sieciówka neutralna zrobi robotę innej drogi nie ma , nie musi być droga ale musi być dobrej jakości i w miarę możliwości neutralna

57 minut temu, krzystekov napisał:

z sieciowkami to jest tak ze jak chcesz poprawić balans tonalny to tracisz na jakości przy przesyle [tworzysz wąskie gardło], sieciówka zbalansowana trafi w system który tez jest w miarę zbalansowany i dopracowany , czyli sieciówka neutralna zrobi robotę innej drogi nie ma , nie musi być droga ale musi być dobrej jakości i w miarę możliwości neutralna

W praktyce, dobra sieciówka potrafi zmienić cały system w dramatyczny wręcz sposób. Szczególnie ta pierwsza, ze ściany do listwy, choć zasadniczo dla sprawdzenia zalecałbym wymianę wszystkich równocześnie.

Kilka miesięcy temu zmieniłem sieciówkę pomiędzy ścianą a listwą. Testowałem ten kabel wcześniej w innych miejscach systemu, ale nigdzie nie dawał tak dużego efektu jak właśnie w tej pozycji.

….be still and know….

Godzinę temu, krzystekov napisał:

Nigdy nie chciałem sieciówkami poprawiać balansu tonalnego, jedynie nie szukam kabli jak te wymienione przeze mnie wyżej AQ, które balansu tonalnego nie trzymają.

W dniu 26.03.2025 o 21:38, .:Gerard:. napisał:

Ktory to ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 26.03.2025 o 21:28, Audroc napisał:

Ale kabel zbalansowany nic nie daje.

Nie ma czegoś takiego w istocie. Są kable do połączeń symetrycznych i dają wiele.

15 godzin temu, Seth_A_Rider napisał:

W praktyce, dobra sieciówka potrafi zmienić cały system w dramatyczny wręcz sposób.

Warto wyeliminować wtedy dramatyczny wpływ pętli masy.

W dniu 26.03.2025 o 21:28, Audroc napisał:

W Cambridge Audio nawet jaja zrobili jest z tyłu taki hebelek do przełączania na taki nibybalans- na szczęście już w testach prasowych wyczytałem że to lipa bo już chciałem reklamować.

Przybliz moze temat.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

• Pokaż nowe odpowiedzi