Skocz do zawartości
IGNORED

Grupowe zamówienie kondensatorów audio Miflex

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie, zupełnie przypadkowo okazało się, że jeden ze starych znajomych ma dobre dojście do kondów z Miflexu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w jak się okazało dobrych cenach. Przykładowo (o te pytałem, bo mnie osobiście interesowały, ale dostęp ma do całego asortymentu Miflexu). Gram na tanich miflexach w a'la Lammie od borysa i brzmią lepiej niż tanie (choć i tak 3 razy od miflexów droższe) Mundorfy. Pomija już, że to nasze - polskie :).

KPAL-01 3,3uF - 150 zł. (w TME chodzi po 247 brutto)

KPAL-01 4,7uF - 205 zł (w TME chodzi po 340 brutto) 

KPAL-02 3,3uF - 150 zł (w TME chodzi po 270 brutto) 

KPAL-02 4,7uF - 205 zł (tego w tme nie znalazłem ale np. tu 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  stoi po 292 brutto)

Ceny powyżej są przy zakupie detalicznym, przy większym zamówieniu jest szansa na dalsze obniżenie ceny (o ile, to ustala, dam znać).

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany niech podrzuci mi (tutaj lub na PW, bez żadnego zobowiązania oczywiście) konkretny model, pojemność i liczbę. Jeśli okaże się, że jest jakieś zainteresowanie to zobowiązuje się do ogarnięcia zamówienia grupowego i wynegocjowania jeszcze lepszych cen.

Aha, żebym kumplowi nie truł co chwilę to umówmy się, że na ten moment zbieram listę asortymentową do niedzieli wieczorem wtedy mu ją wyślę i w pn/wt wrzucę wycenę tutaj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez BalROCK
add info
20 godzin temu, BalROCK napisał:

Słuchajcie, zupełnie przypadkowo okazało się, że jeden ze starych znajomych ma dobre dojście do kondów z Miflexu

Ukryta Zawartość

w jak się okazało dobrych cenach. Przykładowo (o te pytałem, bo mnie osobiście interesowały, ale dostęp ma do całego asortymentu Miflexu). Gram na tanich miflexach w a'la Lammie od borysa i brzmią lepiej niż tanie (choć i tak 3 razy od miflexów droższe) Mundorfy. Pomija już, że to nasze - polskie :).

KPAL-01 3,3uF - 150 zł. (w TME chodzi po 247 brutto)

KPAL-01 4,7uF - 205 zł (w TME chodzi po 340 brutto) 

KPAL-02 3,3uF - 150 zł (w TME chodzi po 270 brutto) 

KPAL-02 4,7uF - 205 zł (tego w tme nie znalazłem ale np. tu 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  stoi po 292 brutto)

Ceny powyżej są przy zakupie detalicznym, przy większym zamówieniu jest szansa na dalsze obniżenie ceny (o ile, to ustala, dam znać).

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany niech podrzuci mi (tutaj lub na PW, bez żadnego zobowiązania oczywiście) konkretny model, pojemność i liczbę. Jeśli okaże się, że jest jakieś zainteresowanie to zobowiązuje się do ogarnięcia zamówienia grupowego i wynegocjowania jeszcze lepszych cen.

Aha, żebym kumplowi nie truł co chwilę to umówmy się, że na ten moment zbieram listę asortymentową do niedzieli wieczorem wtedy mu ją wyślę i w pn/wt wrzucę wycenę tutaj.

Od jakich materiałów mundorfów grają lepiej? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

20 godzin temu, BalROCK napisał:

dostęp ma do całego asortymentu Miflexu).

Ukryta Zawartość

Te by były po ile?

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, zjj_wwa napisał:

KPAG - Jaki status? 

nie slyszał o takowych. @zjj_wwaz jakiego źródła ten skrót?

Godzinę temu, daris666 napisał:

Od jakich materiałów mundorfów grają lepiej? 

mi MKP-13 z Miflexa zagrały w Lammie borysowym lepiej niż MCap Classic z Mundorf'a (4,7uF). Ale wiadomo - kwestia gustu i zgrania. Natomiast moje doświadczenie w tej materii jest wciąż a entry lvl, więc ...

Edytowane przez BalROCK
add info
23 minuty temu, sebasbox napisał:

To ja poproszę o wycenę KPCU-01 2,2uF

I do tego w komplecie KPCU-01 0,022uF

co by po Bożemu było

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

55 minut temu, slawek.xm napisał:

do czego Ci 22nF?

toż napisał, że

Godzinę temu, ASURA napisał:

co by po Bożemu było

i Boża protekcja nad układem 🙂 A tak serio to nie o 220nF (0,22uF) Ci chodziło?

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, BalROCK napisał:

A tak serio to nie o 220nF (0,22uF) Ci chodziło?

tak czy siak wybrnie z sytuacji 🙂

a jesli popełnil błąd w ilosci zer po przecinku to po wpisach sam zrozumie 🙂

4 godziny temu, slawek.xm napisał:

do czego Ci 22nF?

Jak nie ma 10nF to i na bezrybiu rak ryba

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, ASURA napisał:

Jak nie ma 10nF to i na bezrybiu rak ryba

🙂

podwójna warość raczej się nie przyda a dawanie dwoch szeregowo wyjdzie drożej niż jeden lepszej klasy 🙂

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

🙂

podwójna warość raczej się nie przyda a dawanie dwoch szeregowo wyjdzie drożej niż jeden lepszej klasy 🙂

Ale będą żwawsze w działaniu i nie szeregowo 🙂

.

Edytowane przez ASURA

Czy jest potwierdzona korzyść z dodawania małego bocznika tego samego materiału?

"A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki" — Friedrich Nietzsche 

Okazuje się, że sam Miflex ma ogromne braki magazynowe (podobno ogromne ilości śle za zachód), więc ustalamy dokładną dostępność na teraz. Dajcie mi czas do jutra - chcę umieścić całościową informację, żeby uniknąć nieporozumień.

Edytowane przez BalROCK

Ok, mam informacje. Niestety sprawa wygląda słabiej niż liczyłem. Po pierwsze dostępność niektórych pojemności (szczególnie z serii KPCU) jest na ten moment żadna. Miflex co ma wysyła na zachód, ma braki materiałowe i podobno od grudnia podnosi ceny. Po drugie - obniżki cenowe na KFPM nie są aż tak atrakcyjne (powiedzmy tme - VAT). Sam jestem tym trochę zawiedziony, bo po wycenie KPAL wyglądało to mega obiecująco 😞

Jeśli jakiegoś konda nie ma na liście to znaczy, że jego dostępność przekracza 2 miesiące. Ceny za sztukę, trzeba doliczyć 15zł na paczkomat (ode mnie do Was + minimalna partycypacja w przesyłce do mnie). 

Przy wspólnym zakupie za minimum 1000PLN możemy urwać jeszcze 3% z ceny.

KFPM-01

0,022uF 30PLN

0,1uF 36PLN

0,22uF 64PLN

0,47uF 130PLN

1uF 235PLN

KPCU-01

3,3uF 700PLN

MKP-01

2,2uF 11PLN

MKP-14

0,22uF 9PLN

Dajcie znać czy ktokolwiek by reflektował przy takich cenach.

Ja dziękuje za zainteresowanie i poświęcony  czas. Cena KFPM-01 1 u jest taka sama jak Audyna, więc wybór jest dla mnie jasny. Dziękuje i pozdrawiam.

6 minut temu, adalbert napisał:

Ja dziękuje za zainteresowanie i poświęcony  czas

no problem

6 minut temu, adalbert napisał:

jest taka sama jak Audyna

Miflex dość wysoko wycenia swoje kondy niestety (może poza MKP)

7 minut temu, Lok napisał:

Kpcu 03 12uf 2szt

1350 PLN/szt. (zupełnie z czapki, bo na audiomiflex jest za 1000PLN z groszami)

9 minut temu, Lok napisał:

kpal 03 12uf 2szt.

750 PLN/szt. (niestety też trochę z capki, j.w.)

Niestety

Godzinę temu, BalROCK napisał:

jeśli jakiegoś konda nie ma na liście to znaczy, że jego dostępność przekracza 2 miesiące.

dlatego nie podałem tych cen wyżej.

Czyli takie korzystne zamówienie grupowe po dobrej cenie że albo nie ma albo powyżej opłacalności? 

A jakieś zwrotnicowe kondensatory 5,6uF i 6,8?

Miflex zaczyna sobie podcinać gałąź na której siedzi ,jeśli chodzi o ceny .Szkoda że kfpm jest tylko do 1 uf ,to zdecydowanie naepszy ich kondensator jak dla mnie .

Może podcina gałąź a może cena uwarunkowana jest popytem. Jeśli mają zbyt taki, że mogą sobie pozwolić na takie ceny to bardzo mnie to cieszy. 

2 godziny temu, Panjarek napisał:

Czyli takie korzystne zamówienie grupowe po dobrej cenie że albo nie ma albo powyżej opłacalności? 

4 godziny temu, BalROCK napisał:

Sam jestem tym trochę zawiedziony, bo po wycenie KPAL wyglądało to mega obiecująco

A na dostępność nie ma wpływu ani kolega, ani tym bardziej ja. On nie jest insiderem, który wynosi z hali produkcyjnej.

2 godziny temu, Panjarek napisał:

zwrotnicowe kondensatory 5,6uF i 6,8?

spytam. Któreś konkretnie serie?

2 godziny temu, tedi02 napisał:

Miflex zaczyna sobie podcinać gałąź na której siedzi

I tak i nie. Większość ich produkcji idzie na zachód (jak kiedyś na wschód 🙂), a dla nabywców z zachodu (szczególnie przy obecnie niskim kursie złotówki) jest wciąż tanio. 

W dniu 23.11.2021 o 14:38, BalROCK napisał:

KPCU-01

3,3uF 700PLN

Dajcie znać czy ktokolwiek by reflektował przy takich cenach.

Cena w TME dzisiaj... 638.80 PLN.

Ten watek, to mokry kapiszon 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi