Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 28-30.10.2022 - impreza wraca na pełnej petardzie

Rekomendowane odpowiedzi

Dźwięk wystawy 

Duze Blumenhofery , ale widziałbym je z amplifikacja lampowa

Avantgarde Acoustic + Ayon , dużo lepsze od Wilsonow które z Gryphonem grały trochę surowo

Najwieksze rozczarowanie:

Lampizator + ogromne białe Svedy ( to był hałas nie muzyka ) obok monobloki Jadis + kolumny Serblina dużo mniejsza skala , ale była muzyka 

2 godziny temu, morawka napisał:

Ważniejsza jakość watów a nie ilość 

I takie Klipsche przyjemniej zagrają z kilkuwatowa lampka niż mocarnym tranzystorem

Znajomy chwali sobie Klipsvh Heresy z lampką. 

kolumny Serblina zostały ostatnio dźwiękiem wystawy 😄

Czyli pewnie coś nie podpasywał setup.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

W pokoju z monosami Jadis stały tez kolumny Destination Audio ( za 100K - ale ładne ….)

tylko ze byłem w sobotę , a miały grać w niedziele….

a mysle , ze to mógł być lepszy duet 

PS: Pozdrowienia dla Pana Roberta W.

Ilu ludzi tyle opinii

14 minut temu, morawka napisał:

W pokoju z monosami Jadis stały tez kolumny Destination Audio ( za 100K - ale ładne ….)

tylko ze byłem w sobotę , a miały grać w niedziele….

a mysle , ze to mógł być lepszy duet 

PS: Pozdrowienia dla Pana Roberta W.

To nie były monobloki, grały wzmacniacze stereofoniczne. Po prawej stronie stała nowa integra i70, a po lewej nie pamiętam.

4 godziny temu, Misio38 napisał:

Przypomniało mi się jeszcze jedno urządzenie, które mi się spodobało. Na tym forum pewnie moja opinia nie znajdzie zrozumienia. I im dalej od imprezy tym bardziej myślę o odsłuchu. Chodzi mi o Klipsch. ale nie żadne horny, heresy czy inne. Tylko Klipsch Reference o ile kojarzę (membrany w kolorze złotym). Właśnie chodzi mi po głowie ich wręcz nadnaturalna precyzja i znakomita dynamika. W sumie po moich zachwytach nad ATC i Dynaudio nie wiem czy jednak bardziej te Klipsche mi się nie podobały.

Jaki to był model tych Klipsch Reference ?

38 minut temu, Piotr_1 napisał:

To nie były monobloki, grały wzmacniacze stereofoniczne. Po prawej stronie stała nowa integra i70, a po lewej nie pamiętam.

Racja, coś mi się pop…

jedna była PSE na 300B

a druga PP na KT

W źródłach :

mało CD

duzo streamerow i obsługa z IPada

sporo szpulowcow 

Ilu ludzi tyle opinii

3 hours ago, Piotr_1 said:

Po lewej był wzmacniacz zintegrowany, nowość Jadisa  I-70 na lampach KT-170, push pull 50W, który grał z Accordo. 
Po prawej stała też premierowa integra Jadisa I-300 na lampach 300B, push pull, 10W i grała z kolumnami tubowymi DA Ruby. 

Edytowane przez sammy2000
  • Moderatorzy

A z rzeczy całkiem budżetowych - czy ktoś słuchał Wilson Seven i jaka jest jego opinia ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ale jednak każdy z nas ma inne ucho 🙂

w sensie takim pozytywnym. Dobrym.

jakim cudem istnieją takie porady na forum 🙂 tak się czasem zastanawiam skoro aż tak skrajnie odbieramy wrażenia dźwiękowe 🙂

to jest superrrrr!!

W dniu 2.11.2022 o 22:21, slawek.xm napisał:

wrócilem do domku wlączylem muzykę i poczułem wielką ulgę i wszystkim kolegom tego życzę

Hahaha przepraszam 🙂 w takim pozytywnym znaczeniu bo nasze przemyślenia od 7 lat są podobne 🙂

7 godzin temu, tadeo napisał:

Jaki to był model tych Klipsch Reference ?

Nie wiem. Nie znam się na klipsach poza Heresy. Wiem tyle co widać na fotce. Niestety zdjęcie takie sobie, bo nie skupiałem się na jakości tylko robiłem zdjęcia poziome tam, gdzie mi się podobało i pionowe tam, gdzie niezbyt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Co do tych dużych Arka paczek - odważyłem się i spytałem przy kawie 😉  - 200kPLN, te wystawowe już sprzedane.

nagrywamy.com

10 godzin temu, piorasz napisał:

Są śliczne i na tym koniec.

Dla mnie ten pokój to zwycięzca AVS. Ale ilu ludzi, tyle opinii.

Edytowane przez karolkos

OPPO 103EU=>Musical Fidelity M6Si500 => Auralic Altair G1 , Infinity Kappa 8,2

Gość

(Konto usunięte)
Co do tych dużych Arka paczek - odważyłem się i spytałem przy kawie   - 200kPLN, te wystawowe już sprzedane.
Jeżeli koszt odwozu przekracza wartość materiału, to po co ryzykować
3 minuty temu, tomek4 napisał:

Jeżeli koszt odwozu przekracza wartość materiału, to po co ryzykować

Ukryta Zawartość

One były sprzedane przed.

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

Dla mnie ten pokój to zwycięzca AVS. Ale ilu ludzi, tyle opinii.
Czas zawsze weryfikuje prawdę. Kolumny Serblina co jakiś czas widać na rynku wtórnym. Moim zdaniem to efekt pierwszego zauroczenia osób mało doświadczonych. Mnie nigdy dźwiękowo nie "nabrały". Za tą prawdę dostałem nawet bana w pewnym wątku wzajemniej adoracji.
Do dziś tam nie mam wstępu. Ale ja głupi.

Hej,

A czy ktoś z Was miał okazję może słuchać małych monitorów Gato Audio na narodowym? Dla wielu osób w ich relacjach były one w topie najlepszych systemów w tym roku 😮 Ja ze swojej strony też należę do tego grona - zmiękły mi nogi jak je usłyszałem, a potem jeszcze raz jak przedstawiciel mi powiedział, że kosztują lekko ponad 1000 euro. A z ręką na sercu przyznam, że zagrały mi lepiej niż wiekszość kolumn za setki tysięcy w tym roku. Niesamowite kolumienki... Jestem bardzo ciekaw Waszej opinii. No chyba, że już były omawiane w tym wątku, a mi to umknęło - tak to przepraszam 🙂

Edytowane przez Mateolo2

Już o tym pisałem.....petarda. 

Znajomy z poprzednich AVS mi o nich truł, to sobie myślałem, ale nawiedzony koleś.....przez z takich małych gówienek grania nie będzie. 

No cóż, warto było samemu doświadczyć co te małe wariaty potrafią...chcę je 😁

4 minuty temu, Ajothe napisał:

Już o tym pisałem.....petarda. 

Znajomy z poprzednich AVS mi o nich truł, to sobie myślałem, ale nawiedzony koleś.....przez z takich małych gówienek grania nie będzie. 

No cóż, warto było samemu doświadczyć co te małe wariaty potrafią...chcę je 😁

To prawda... Najbardziej w nich zaskakuje ta skala dźwięku vs rozmiar. I wydaje mi się, że cena za to brzmienie pobija na prawdę dużą część rynku... A ja przed tym AVS (wstyd się przyznać...) nawet nie znałem tej marki i na początku ominąłem ten pokój. Ale ściągnęło mnie tam to, ze ciagle mieli dużo ludzi... 🙂

Edytowane przez Mateolo2

Ja wyczekałem na luźniejszy moment by wygodnie usiąść przed nimi i dłużej się zabawić 😁 

Wszystko się w nich zgadza, a uderzenie zaskakuje....jedynie boję  się, że są trudne do napędzenia. 

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Ja wyczekałem na luźniejszy moment by wygodnie usiąść przed nimi i dłużej się zabawić 😁 

Wszystko się w nich zgadza, a uderzenie zaskakuje....jedynie boję  się, że są trudne do napędzenia. 

No są... 85 db, 4 ohm.... 

4 minuty temu, Ajothe napisał:

"wszystko się w nich zgadza" - DOKŁADNIE! Nie masz ochoty mieć niczego więcej czy mniej - jest cholernie spójny ten dźwięk i pełny.

5 godzin temu, Mateolo2 napisał:

Hej,

A czy ktoś z Was miał okazję może słuchać małych monitorów Gato Audio na narodowym? Dla wielu osób w ich relacjach były one w topie najlepszych systemów w tym roku 😮 Ja ze swojej strony też należę do tego grona - zmiękły mi nogi jak je usłyszałem, a potem jeszcze raz jak przedstawiciel mi powiedział, że kosztują lekko ponad 1000 euro. A z ręką na sercu przyznam, że zagrały mi lepiej niż wiekszość kolumn za setki tysięcy w tym roku. Niesamowite kolumienki... Jestem bardzo ciekaw Waszej opinii. No chyba, że już były omawiane w tym wątku, a mi to umknęło - tak to przepraszam 🙂

W skali bezwzględnej może nie najlepsze, ale robiły dobre wrażenie. Rozsądny stosunek jakości do ceny i bardzo dobry - skali dźwięku do rozmiarów. 

7 godzin temu, Mateolo2 napisał:

kosztują lekko ponad 1000 euro

Dokładnie 1245 euro za parę. FM-8 pozamiatały jak mało które na tegorocznym AVS.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, Maraudio napisał:

Dokładnie 1245 euro za parę. FM-8 pozamiatały jak mało które na tegorocznym AVS.

Kumpel był na Narodowym , pokazywał zdjęcia , mówił że są świetne . Chyba chodzi o nie . 

Wybierałem się ale niestety w ostatniej chwili musiałem zmienić plany. Był może ktoś w pokoju Cyrusa ? Podobno mieli pokazać coś nowego. ?

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Maraudio napisał:

gato.jpg

jeśli ktoś chce kupić to proponuję najpierw porównać do Violin Karola

image.thumb.png.ede2461e4a1be36b09ef33720871ef8a.png

znakomite kolumny a w relacji jakość cena wręcz wybitne

np

https://allegrolokalnie.pl/oferta/kolumny-podlogowe-charles-martin-violin

W dniu 4.11.2022 o 14:13, kivlov napisał:

Jakieś wrażenia - co tam było podłączone?

Spore stoisko wystawowe a grały nowe platinum. Niestety zdjęcia nie wrzucę bo tu jakieś dziwne ograniczenia co do wielkości. Grały dość „nijako”, brzmienie nie zostawało w pamięci.

1 godzinę temu, Tomaszdaniel napisał:

Wybierałem się ale niestety w ostatniej chwili musiałem zmienić plany. Był może ktoś w pokoju Cyrusa ? Podobno mieli pokazać coś nowego. ?

Ja byłem i grały z audiophysics. Generalnie dobrze wypadły, jedynie coś na basie mi nie pasowało, a tak to super przestrzeń i brzmienie. 

• Pokaż nowe odpowiedzi