Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, 747 napisał:

Kolego odpocznij sobie, gdyż wyczuwam, że masz bardzo wygodne życie, nie pobrudziłeś sobię rączek jeszcze ciężką praca a by się przydało, może wówczas doceniłbyś tych który pracują dekadami nad rozwiązaniem technicznym na gruncie jakim ?

nie oceniaj książki po okładce i sam odpocznij. Po twoich wpisać widać, że nie masz pojęcia o audio. Gdzieś coś czytałeś gdzieś coś usłyszałeś... a co do brudzenia rączek to sam coś zrób a nie tylko próbuj. Ja mam kilka projektów już w sprzedaży jeżeli chodzi o kable. Kolumny również budowałem od podstaw...światło dzienne ujrzały dwa modele...
jesteś śmieszny...a ja lubię się śmiać. W końcu śmiech to zdrowie 😉 

2 minuty temu, 747 napisał:

Ciekaw jestem, jak przyjechałby Tedi do Ciebie z swoim kompletem okablowania, co byś mu odpowiedział kiedy zadałby pytanie po podłączeni - i co, jak teraz gra ?

mam wystarczająco dużo klientów z takimi zapytaniami ale nigdy za wiele 🙂 

3 minuty temu, 747 napisał:

Musisz mieć dywaniki pukładane na kolumnach, przysłonięte głośniki.. dlatego nie słyszysz efektu wymiany interconectu na lepszy o dziesięć klas.

i znowu piszesz bzdury. Ja nie muszę mieć bo ogarnąłem akustykę. I daruj sobie twoje dziecinne odzywki bo na mnie wrażenia nie robią. 

1 minutę temu, GhostR1 napisał:

twoje dziecinne odzywk

Jesteś w wszystkich swoich wystapieniach infantylny niemal jak Tedi, tylko mniej męski, - rozumiesz do tego momentu, - jak pisałem nie ubrudziłeś sobie rączuszek ciężką pracą a co tam masz, to tym się pocieszaj, nikogo tym tutaj nie jesteś w stanie zainteresować, chyba że kogoś kto nie potrafi czytać.

4 minuty temu, GhostR1 napisał:

dwa modele

Nie widzę fotografii.

6 minut temu, GhostR1 napisał:

mam kilka projektów już w sprzedaży jeżeli chodzi o kable

Nie odczuwam presji konkurencyjnej zapewne Stanisław również nie, - pozostaje Tedi..

Nie współczuje mu, poradzi sobie.. 

8 minut temu, GhostR1 napisał:

dziecinne odzywk

Jakie mają być skoro robisz z zakładki przedszkole ?

1 godzinę temu, 747 napisał:

(...)Przestań marnować już czasu w tej zakładce, (...)

Mam taką samą propozycję dla ciebie.

Męczysz się tutaj a i tak twoje wpisy są pośmiewiskiem tego forum.

Może czas najwyższy przeanalizować tę sytuację?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Jakie mają być skoro robisz z zakładki przedszkole ?
Nie mam zamiaru dyskutować z taką osobą jak ty. Nie umiesz rozmawiać normalnie to nie rozmawiaj. Piszesz tylko jakieś dziwne treści nic nie wnosząc do tematu kabli. Nic konkretnego. A ty ubrudziles sobie rączki? Bo klawiaturę na pewno...

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

Dajcie spokój, to nie polityka.... tylko muzyka, ma łaczyć nie dzielić....

dla rozładowania zadanie matematyczne: podaj wynik działania

1 S asin - 1 S asin =

1 godzinę temu, wit-told napisał:

Dajcie spokój, to nie polityka.... tylko muzyka, ma łaczyć nie dzielić....

dla rozładowania zadanie matematyczne: podaj wynik działania

1 S asin - 1 S asin =

Ziobro ! Tzn Zero… 🙂

10 godzin temu, 747 napisał:

Czytamy inne fora, właśnie odczytałem że to Ty mój drogi przyjacielu w HI END jesteś zerem.

Może już przestań🤫

Nie oceniaj ,nie będziesz  oceniany.

Kabaret łatwiej oglądać niż czytać.

1 godzinę temu, wit-told napisał:

Sylwester - brawo wygrałeś tonę węgla!!!

odbiór osobisty w Australii....

Zawijam kiecę i lecę… 🙂

W dniu 15.12.2022 o 20:35, 747 napisał:

Interconect, może posiadać co najmniej o rząd wielkości lepszą transparentność co najmniej o rząd wielkości mniejsze zniekształcenia intermodulacyjne, o rząd lub dwa, lepszą transmisje dla małych sygnałów tła, do tego jako całość może pracować w zupełnie innym rygorze elektromagnetycznym niż cały zasób jakim dysponuje mainstream.

W sumie daje to skok jakościowy, który przekierowuje uwagę słuchacza z nazwijmy to problemów z akustyką, na cudowne, nieopisane piękno muzyki - tego typu sytuacje mam na myśli, pisząc o związku przyczynowo skutkowym dotyczącym relacji z akustyką.

Problemy z nią powoduje sprzęt, to co wydobywa się z głośników, jeśli zmienimy to, pozdejmujemy rezonanse wymiarowe z wszystkiego co je wprowadza, uzyskamy piękny gładki - w pozytywnym aspekcie przekaz.

Ok. Powiedzmy że dzięki temu ic. mamy osiągnięty odpowiedni przeskok jakościowy.

Nasz system przekazuje pięknie całe pasmo aklustyczne (teoretycznie).

Jest małe ale;(praktyka), co jezeli nasze pomieszczenienie jest kiepskie ,w którym pewne częstotliwości się piekielnie wzbudzają , inne znoszą . Różnice są na poziomie 40 dB.

Co wtedy?. 

Chcesz mi powiedzieć że moja uwaga (dzięki twojemu ic.), zostanie przekierowana, na co?, każe mi zapomnieć o tych problemach. Interconect zdejmie rezonanse wymiarowe pomieszczenia. 

Nie gniewaj się ale takie wywody może napisać osoba , która totalnie ignoruje wszystkie prawa fizyczne, jest zaszufladkowana w jakimś osobistym zamkniętym matrixie.

Ps.

Na domiar złego piszesz że ; To są Twoje obserwacje trwające dekady.  Nie wierzę.

ech...pytanie do kablowych guru: na jakich kablach nagrywany jest materiał muzyczny,którego używacie do porównań?

skąd idzie sygnał do tego wymarzonego interkonekta?

jakie kable są wewnątrz cd playera?

jaki tam jest transformator?

co z kolumnami,jakich używacie do porównań?

...no bo wzmacniacz to wiadomo 🙂

Dekady "badań" ...pod "opytką" ...czyli z lupą filatelistyczną a w najlepszym przypadku ze "ślipkiem jubilerskim" i te struktury atomów, geometrie i "od-słuchiwanie każdego pojedynczego drutka przed zaplataniem (w obydwie strony! "Kierunkowość!), słyszy ich "działanie" stary dziad (wszak dekady!), którego słyszenie kończy się tuż za 10 kHz ... 

Dwaaaj dalej! @747 nie ustawaj!

Snuj, snuj opowieści, nikt inny tak na tym forum nie rozśmiesza.

5 minut temu, iro III napisał:

Dekady "badań" ...pod "opytką" ...czyli z lupą filatelistyczną a w najlepszym przypadku ze "ślipkiem jubilerskim" i te struktury atomów, geometrie i "od-słuchiwanie każdego pojedynczego drutka przed zaplataniem (w obydwie strony! "Kierunkowość!), słyszy ich "działanie" stary dziad (wszak dekady!), którego słyszenie kończy się tuż za 10 kHz ... 

Dwaaaj dalej! @747 nie ustawaj!

Snuj, snuj opowieści, nikt inny tak na tym forum nie rozśmiesza.

No co ty ,Stasiopa  nikt nie przebije.

4 godziny temu, Rafał.M napisał:

Nie gniewaj się ale takie wywody może napisać osoba , która totalnie ignoruje wszystkie prawa fizyczne

Piszmy tu na temat kabli Stanisława, ja nigdzie nie uciekam, tematy akustyczne wyjaśnimy w innych okolicznościach - ok ?

P.S.

Jedno z pomieszczeń jakie posiadam ma ok 5 metrów kwadratowych, mam tam aktualnie na podłodze stojące, - Kenwood LS 1600, na nich jest stół, daki duży  -  od ściany do ściany, na stole Yamaha NS200MA, bokiem, na niej prosto lecz odwrotnie tweeterem do dołu YAMAHA NS700X, na tym bokiem Dynaudio MSP220, na nich na boku Sony APM22, na nich YAMAHA NS100M.

Chcesz mi powiedzieć że nie wiem o czym piszę ?

Proszę nie odpowiadaj tu, - to temat Staszka.

P.S.II

Wiele tematów na forum jest przeintelektualizowanych bardzo dyskusyjnymi spostrzeżeniami.

Nie jestem tego typu osoba - marudą,   wybacz nie zajmuję się w życiu pie..ołami - zapytaj Sylwestra czy werbalnie nie informawałem Jego  o  tym podczas naszej rozmowy ?

Akustyka to dopełnienie, ewentualne, jeśli jest taka potrzeba, albo ktoś ma na takie działania ochotę.

Niedostatki wszelkiego typu domeny każdej innej w tym w pierwszym rzędzie elektromagnetycznej, mają absolutny priorytet, gdyż to one stworzą pozostałe problemy z odsłuchem.

Pokazałem złotka Metallica - cztery sztuki, ten nośnik odwrócony względem innych nie gra, pochodzi z boxu, nie ma takich warunków akustycznych przy których dźwięk pochodzący z niego byłby według mojego rozumienia - dopuszczalny.

Na foto ta płyta jest, lecz w realu pozbyłem się jej, całkiem niedawno, dwa tygodnie temu.

4 minuty temu, 747 napisał:

Jedno z pomieszczeń jakie posiadam ma ok 5 metrów kwadratowych, mam tam aktualnie na podłodze stojące, - Kenwood LS 1600, na nich jest stół, daki duży  -  od ściany do ściany, na stole Yamaha NS200MA, bokiem, na niej prosto lecz odwrotnie tweeterem do dołu YAMAHA NS700X, na tym bokiem Dynaudio MSP220, na nich na boku Sony APM22, na nich YAMAHA NS100M.

Gdzie tutaj hajend?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

1 minutę temu, rochu napisał:

Gdzie tutaj hajend

Tu powstają innowacje dla hi end, mam do dyspozycji większe pomieszczenie, 25metrów kwadratowych, 380 cm wysokie, oraz inne pomieszczenia, - nie wymagaj jednak spowiedzi..

3 minuty temu, szpotek73 napisał:

gdzie trzymasz wzmacniacz i żródło

Do czasu jaki uznam, niestety mieszkam w warunkach, - mało cywilizowanych, nie tak sterylnych jak u Kolegi Piano, niestety, wymusza to konieczność dysponowania ogromną ilością sprzętu, jak już pisałem wielokrotnie, inżynieria odwrotna jest tym elementem, który ma szansę dostarczyć informacji w inny sposób niedostępnej, nie mam wyboru.

Wzmacniacze stoją na podłodze, źródło może stać na stole, lub w innym miejscu.

Na stole mogą też stać inne wzmacniacze - do porównań, czy innych celów, na przykład do instalowania w ich aplikacjach innowacji i obserwacji zachowania przy współpracy z różnymi zespołami głośnikowymi, różnymi kablemi etc.

5 minut temu, piano napisał:

pokaż nam zdjęcie

Nie ze mną te numery, tu już były fotki różnych rzeczy od różnych osób, były tych fotek konsekwencje, mało przyjemne, że tak napiszę, czepialskiej natury, - przedzwoń do Sylwestra, niech powie Tobie kogo znam osobiście, ta osoba wie gdzie mieszkam, posiada chyba BMW, podskoczy, - spojrzy i powie - że tak, to wszystko tak stoi jak jest opisane..

20 minut temu, 747 napisał:

Do czasu jaki uznam, niestety mieszkam w warunkach, - mało cywilizowanych

to nie magazyn wnętrzarski, damy radę 😉 

Kluczowym, jak mi się zdaje, jest obszar pracy nad dźwiękiem. Tylko on ma znaczenie. 

20 minut temu, 747 napisał:

tu już były fotki różnych rzeczy od różnych osób, były tych fotek konsekwencje, mało przyjemne, że tak napiszę, czepialskiej natury,

Pokarzesz czy nie, gniewu i czepialstwa owieczek nie unikniesz.

Edytowane przez piano
4 minuty temu, piano napisał:

Tylko on ma znaczenie

Co ma znaczenie, mniejsze, większe, podstawowe, wtórne, główne, poboczne, - to, bynajmniej z moją osobą - na takie tematy będziemy dyskutować, jeśli będę dysponował "gotowymi narzędziami dyskusji", realnymi, działającymi, sam stwierdzisz wówczas, że nawet fotki nie są potrzebne, tylko otwartość i nieco paliwa.

9 minut temu, piano napisał:

gniewu owieczek nie unikniesz

I Ty Brutusie ..?

33 minuty temu, 747 napisał:

(....) przedzwoń do Sylwestra, niech powie Tobie kogo znam osobiście, ta osoba wie gdzie mieszkam, posiada chyba BMW, podskoczy, - spojrzy i powie - że tak, to wszystko tak stoi jak jest opisane..

...jedna pani drugiej pani, że ta trzecia czwartej pani...

44 minuty temu, 747 napisał:

Tu powstają innowacje dla hi end, mam do dyspozycji większe pomieszczenie, 25metrów kwadratowych, 380 cm wysokie, oraz inne pomieszczenia, - nie wymagaj jednak spowiedzi..

Przeszło 30 lat temu. na seminarium magisterskim uczono mnie, że prezentując swoje poglądy trzeba je uzasadniać, podawać źródła, zamieścić bibliografię. Ot tak, by nie wyjść na głupca i hochsztaplera.

Czyżby ominął ciebie ten aspekt edukacji?

14 minut temu, 747 napisał:

że nawet fotki nie są potrzebne, tylko otwartość i nieco paliwa.

a nie było to jasne od samego początku (?) 😉

8 minut temu, rochu napisał:

by nie wyjść na głupca

Jeśli miałbym tak ujmujące pięknem warunki jak te, które obserwujemy z fotografii Piano, to uruchomiłbym nawet kamerkę internetową umożliwiając stały podgląd.

Po co pisałem i piszę że niem mam niczego do ukrycia, pisałem dekadę temu, by krytykować mnie ostrożnie, gdyż jeśli przesadnie, to będzie w jakimś momencie wstyd ?

Nie ma najdrobniejszej niezgodności tego co opisuję, z stanem faktycznym, - nawet opisałem przed chwilą że nie mam już czwartego nośnika zespołu Metallica.

7 minut temu, piano napisał:

a nie było to jasne od samego początku (?) 😉

Pewnie w Twoim wypadku tak, napisałem tą treść by trafiła jednak i do wszystkich pozostałych.

12 minut temu, rochu napisał:

...jedna pani drugiej pani, że ta trzecia czwartej pani...

Nie wierzcie w nic co wypisuje 747. Mój znajomy, który w latach 90-tych prowadził znany w Poznaniu komis audio, pamięta tylko, że czasem przyjeżdżał gostek chyba z Bydgoszczy i oglądał sprzęty w sklepie. Raz przywiózł IC, który sam niby zrobił i nie grał źle jak na samoróbkę, ale gorzej niż markowe kable. I to jedyne co pamięta z tego kontaktu. Nie kojarzy ani imienia tego klienta, ani nic nie wie jego systemie czy wyimaginowanych osiągnięciach w audio. Uśmiał się, gdy co nieco mu opowiedziałem o tym co wypisuje 747. 

5 minut temu, sly30 napisał:

Nie wierzcie w nic co wypisuje 747. Mój znajomy, który w latach 90-tych prowadził znany w Poznaniu komis audio, pamięta tylko, że czasem przyjeżdżał gostek chyba z Bydgoszczy i oglądał sprzęty w sklepie. Raz przywiózł IC, który sam niby zrobił i nie grał źle jak na samoróbkę, ale gorzej niż markowe kable. I to jedyne co pamięta z tego kontaktu. Nie kojarzy ani imienia tego klienta, ani nic nie wie jego systemie czy wyimaginowanych osiągnięciach w audio. Uśmiał się, gdy co nieco mu opowiedziałem o tym co wypisuje 747. 

Pan jurek nawet nie wypisywał mi pokwitowań za pozostawiony sprzęt w komisie.. od pewnego czasu .. po latach.. tak słabo mnie znał.. - widzę kolejny odcinek komedii z Panem Jurkiem.. dalsza część nastąpi.. - jestem pewien, gdyż najciekawsze informacje dotyczące tej realcji zostawiłem sobie na koniec.. jak te, że wsparł finansowo mój projekt, nawet dzwonił do mnie do domu, dokładnie na ten sam numer który ma ode mnie Sylwester.. gdyż nagle z powodu awarii pojazdu zaprzestałem odwiedzania RFN, więc i sklepu Pana Jurka, a środki oczywiście należało oddać i zostały zwrócone.

Pan Jurek jest najwspanialszym człowiekiem jakiego dane było mi spotkać na drodze audio, - Serdecznie Pozdrawiam !

Natomiast Sylwester to po protu zwykły .. wszyscy domyślamy się kto..

16 minut temu, sly30 napisał:

Uśmiał się

Wszyscy będziemy się śmiać razem, - jak przyjdzie stwierdzić że należałoby położyć 300 000 pln za kabel głośnikowy, należący do 747, że mniej nie wypada.. po prostu - nawet udostępnię widok jego konstrukcji wewnętrznej, tak by rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczące złożoności konstrukcji oraz precyzji wykonania.

Będziesz stał w kącie i patrzył..

21 minut temu, sly30 napisał:

Uśmiał się

Uśmiał się, ale nie wiesz z kogo, nie siedzisz w Jego Duszy i tego nie wiesz, za kogo Ciebie uważa.

Ludzie się śmieją, gość się odwraca i nagle okazuje się że można mieć .. w plecach - rozumiesz ?

Słabo znasz życie.

53 minuty temu, sly30 napisał:

nie grał źle

Grał lepiej od XLO Signature,  bo nie wierzę że Reference, był topowym salonowym - wówczas nie było już sklepu tylko Salon Audio.

Połowa AudioShow w Warszawie w 1999 roku okablowana była przez XLO, byłem, widziałem, na nic innego nie zwracałem uwagi wówczas tak jak na okablowanie.

Tak więc na początku nowego stulecia 747 - pośmiewisko forum audiostereo dysponował o klasę lepszym przewodem od topowego IC XLO RCA.

Przed rozpoczęciem prac badawczo -rozwojowych dotyczących transmisji.

Z wiedzą z tego zakresu niemal - zerową.

Pomimo to  - przewód grał.

Powtórzę, był wytworzony z materiału również XLO, - miedzi z kabla głośnikowego model 600 kosztujący wówczas okolice mniej niż 100pln za metr.

Proszę sobie teraz nałożyć na to 10 lat badań stricte na przewodzeniem, dodatkowe ponad 10 mniej aktywnych, ale dojrzalszych, z podejściem już zdystansowanym, z możliwością aplikacji już dojrzałych sprawdzonych technik, potwierdzonych, - z dostępem do najlepszych metalurgii, w tym srebra AN, - jaki może być wynik ?

..

Każdy.

Mogę wykonać dowolnej klasy kabel.

Proszę wybaczyć mi te wpisy jeszcze raz, to jest temat Stanisława, nie odpowiem tu już na żaden post nie związany z Jego przedsięwzięciem.

Edytowane przez 747
2 godziny temu, szpotek73 napisał:

i te wszystkie kolumny grają na stole,albo pod stołem na 5 m2?

a gdzie trzymasz wzmacniacz i żródło?

Najprawdopodobniej w lodówce. Turystycznej.

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi