Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.10.2022 o 14:24, Tomek 1685 napisał:

Mnie osobiście gówno obchodzi ile co kosztuje. Interesuje mnie jak coś zagra

To najważniejszy, najwartościowszy wpis na forum, jaki kiedykolwiek odczytałem !

Gratuluje Koledze.

Pozdrawiam.

P.S.

Jestem oczywiście dokładnie tego samego zdania, dodam jeszcze, że ...... mnie obchodzi też, czyjaś opinia dotycząca wszelkich aspektów, wszelkich uwarunkowań dotyczących tego sformułowania.

Dźwięk, tylko dźwięk, zawsze tylko jakość dźwięku - wszystko inne - nie ma absolutnie żadnego znaczenia !!!

6 godzin temu, Stasiop napisał:

jako producent

Witam po przerwie, gratuluję Koledze przedsięwzięcia, życzę sukcesów.

Pozdrawiam

5 godzin temu, sly30 napisał:

Kabel ma tak duży wpływ jak kolumny? Ponury żart

Znacznie większy, piszę na ten temat od 11 lat, jest coraz więcej potwierdzeń tego stanu rzeczy, użytkowanie systemu, jego komponentów bez okablowania właściwie skonstuowanego jest stratą czasu, - nie mogę odpowiadać za sytuacje, czyjejś nieświadomości w tym zakresie.

Życze powrotu do zdrowia.

34 minuty temu, 747 napisał:

Witam po przerwie, gratuluję Koledze przedsięwzięcia, życzę sukcesów.

Tabletki zażyłeś, czy coś się stało?

To już "purysto"  kablowy, nie przeszkadza Ci "jakiś przewodnik", nie wyczuwasz tu lipy?

A co z filtrem po drodze?

A może nawet aktywny? Baterejkę się tam gdzieś wtyka?

W jednym czasie (przed zażyciem tabletek?) karygodne są w/g Ciebie nawet izolacje a ta puszka to co? Nic takiego? "Purysto"?

Stałeś się niewiarygodny. Spadłeś właśnie z piedestała. Jesteś skończony. Idę się napić ...🥳🤣🤣🤣

(Dżizassss jak to brzmi, 747 niewiarygodny...niewiarygodne! 😂)

24 minuty temu, iro III napisał:

izolacje a ta puszka to co

Nie będę bronił ani puszki ani izolacji.

Powstaną przewody bez puszki i bez siateczki ozdobnej Szanowny Iro.

26 minut temu, iro III napisał:

Idę się napić

Ja również, ale z okazji powrotu Naszego Kolegi do forum..

Skąd wiesz, czy kolejny model utrzyma puszkę oraz siateczkę..?

33 minuty temu, iro III napisał:

"purysto"  kablowy

Zwróć łaskawie uwagę, że jak dotąd nie ma mojej wypowiedzi na temat stricte produktu o którym traktuje temat, więc... czego sie znów czepiasz ?

2 godziny temu, bogus18 napisał:

Mnie się tak nie kojarzy??

Ale różnie się nam " różnosci kojarzą😉

Ja bym nic nie kombinował .

Kto zaiteresowny wie w czym rzecz .

Pozdrawiam 

Jak to ze skojarzeniami - każdy ma swoje. Jednak jakby nie spojrzeć, to Technology brzmi reklamowo poważniej niż Technologu. Ale masz rację - co za różnica czy przyszłeś czy przyszedłeś. Wiadomo o co chodzi. Również pozdrawiam.

Parker's Mood

Iro III, Twoja ironia czasem jest irytująca.

Napisałem "jakiś przewodnik" nie po to aby kogoś sprowokować, a dlatego, że po prostu nie mam pojęcia jaki przewodnik zastosował Stanisław. 

Nie ma to dla mnie znaczenia.

1 minutę temu, Chicago napisał:

Jak to ze skojarzeniami - każdy ma swoje. Jednak jakby nie spojrzeć, to Technology brzmi reklamowo poważniej niż Technologu. Ale masz rację - co za różnica czy przyszłeś czy przyszedłeś. Wiadomo o co chodzi. Również pozdrawiam.

Oj duża błąd to błąd! 

Ale przyjmuje tą narrację. I tu literówka do poprawy ! 

Pozdrawiam i miłych chwil ( u nas wieczoru  A u Ciebie ..

Też się cieszę, że przyjąłeś tę narrację - tu nie chodzi o 'błąd'. Chodzi o pryncypia, i umiejętne zareklamowanie produktu. Dopóki się nie sprawdzi zestawu Katharsis Technologu Coincidence we własnym systemie, to nie ma co mędrkować lub, co u nas powszechne - wybrzydzać. Najważniejszą sprawą w tym temacie są jednak - i w tym punkcie zgadzam się z tymi, co się ze mną zgadzają - pieniądze. Pieniądze jakie trzeba wyłożyć za produkt typu 'okablowanie domowego stereo'. Bo jak astronomicznie dużo, to nie ma sensu - nie jest sztuką kupić drogie kable. Sztuką jest kupić dobre i na przyzwoitym poziomie cenowym. Podobnie ze strunami do gitar - jedni słyszą różnicę, a inni nie słyszą. Ale najważniejszy sound, to jednak wychodzi spod palców, obojętnie na jakich strunach. 😉

Parker's Mood

18 minut temu, Chicago napisał:

Też się cieszę, że przyjąłeś tę narrację - tu nie chodzi o 'błąd'. Chodzi o pryncypia, i umiejętne zareklamowanie produktu. Dopóki się nie sprawdzi zestawu Katharsis Technologu Coincidence we własnym systemie, to nie ma co mędrkować lub, co u nas powszechne - wybrzydzać. Najważniejszą sprawą w tym temacie są jednak - i w tym punkcie zgadzam się z tymi, co się ze mną zgadzają - pieniądze. Pieniądze jakie trzeba wyłożyć za produkt typu 'okablowanie domowego stereo'. Bo jak astronomicznie dużo, to nie ma sensu - nie jest sztuką kupić drogie kable. Sztuką jest kupić dobre i na przyzwoitym poziomie cenowym. Podobnie ze strunami do gitar - jedni słyszą różnicę, a inni nie słyszą. Ale najważniejszy sound, to jednak wychodzi spod palców, obojętnie na jakich strunach. 😉

Nawet nic nie dodam ??

Bo po co ?

Jestem podobnego zdania.  Mam komplet kabli Albedo ,ale i  inne również na dobrym poziomie. Słychać roznice. 

Tylko ? czy aż ? tyle warto dać za kable? Żeby te niuanse usłyszeć?Oczywiście decyduje kupujący. 

Ale ja zawsze  większe Wow odbierałem na  wymianę kolumn w systemie niż żąglowanie najbardziej wypasinymi kablami. 

Ale jest jeszcze jedno : Kto bogatemu zabroni .

I z tym nie dyskutuje. 

Miłego 🙂

Edytowane przez bogus18

Zgadzam sie z przedmowcami. Trzeba posluchac. I zapewniam ze nie sa to niuanse a mala rewolucja w systemie, wszystko zaczyna grac normalnie i bardzo wciagajaco, cos jak na zywo.

12 minut temu, Stasiop napisał:

Zgadzam sie z przedmowcami. Trzeba posluchac. I zapewniam ze nie sa to niuanse a mala rewolucja w systemie, wszystko zaczyna grac normalnie i bardzo wciagajaco, cos jak na zywo.

Stasiu ten tekst to już bardziej nadaje się do sponsorowanych. Tam sobie możesz reklamowe teksty pisać do woli. 

Tutaj jeśli chcesz to możesz uchylić rąbka tajemnicy co do budowy kabla itd. 

Edytowane przez Tomek 1685
Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Stasiop napisał:

Niech kolega nie robi się zabawny 🙂  Zalozy wątek własny, to nie tu.

14 minut temu, tedi02 napisał:

Niech kolega nie robi się zabawny 🙂  Zalozy wątek własny, to nie tu.

A po co mi tutaj taki watek niech kolega nie bedzie zabawny, kto z tego forum to kupi. Tutaj to mozna sobie tylko piane o tym pobic.

2 minuty temu, Stasiop napisał:

A po co mi tutaj taki watek niech kolega nie bedzie zabawny, kto z tego forum to kupi. Tutaj to mozna sobie tylko piane o tym pobic. ZUPELNIE nie nastawiam sie na Polske w najbluzszych kilku latach. 😉

10 godzin temu, Stasiop napisał:

Jesli juz ten watek powstal i na prawde, nie na moje zlecenie, to pewne sprawy jako producent musze tu wyjasnic.

Po pierwsze, Polska nie jest rynkiem na tego typu produkty debiutujacych mlodych firm, nie mam co do tego zludzen. W Polsce kupuje sie rzeczy z tzw metka zachodnia lub wschodnia.  Metka Polska, przez polskich Polakow jest uznawana zawsze jako cos gorszego, a w mojej ocenie bywa z tym roznie, sa produkty na prawde fantastyczne ekstra wycenione i ogolnie slabe. Proponowalbym zanim sie napisze cos na temat mojego kabla, najpierw go posluchac, wypozyczam i oplacam kuriera w obie strony. Mozna sobie posluchac kabelka za absolutna darmoszke, no oczywiscie trzeba wplacic kaucje, to oczywiste. W mojej ocenie to na prawde mocny kabel i ma rownorzedny wplyw jak elektronika, czy glosniki, jego dzialanie okreslilbym jako cywilizowanie calego systemu. A cena w porownaniu z tym co wnosi i na jakim poziomie jest na prawde niska, trzeba sprobowac, slowa tego nie odzwierciedla.

Pozdrawiam 

10 godzin temu, Stasiop napisał:

Jesli juz ten watek powstal i na prawde, nie na moje zlecenie, to pewne sprawy jako producent musze tu wyjasnic.

Po pierwsze, Polska nie jest rynkiem na tego typu produkty debiutujacych mlodych firm, nie mam co do tego zludzen. W Polsce kupuje sie rzeczy z tzw metka zachodnia lub wschodnia.  Metka Polska, przez polskich Polakow jest uznawana zawsze jako cos gorszego, a w mojej ocenie bywa z tym roznie, sa produkty na prawde fantastyczne ekstra wycenione i ogolnie slabe. Proponowalbym zanim sie napisze cos na temat mojego kabla, najpierw go posluchac, wypozyczam i oplacam kuriera w obie strony. Mozna sobie posluchac kabelka za absolutna darmoszke, no oczywiscie trzeba wplacic kaucje, to oczywiste. W mojej ocenie to na prawde mocny kabel i ma rownorzedny wplyw jak elektronika, czy glosniki, jego dzialanie okreslilbym jako cywilizowanie calego systemu. A cena w porownaniu z tym co wnosi i na jakim poziomie jest na prawde niska, trzeba sprobowac, slowa tego nie odzwierciedla.

Pozdrawiam Wszystkich.

Rewelacja.

Najlepsza jest Matematyka Harmoniczności na tej super profesjonalnej stronie internetowej. I te liczby pierwsze.  Ale Bioakustyka, EMIRR, Galaktyka Spiralna, Mitoza komórkowa - to już przerasta możliwości poznawcze najbardziej zawansowanych hi-endowców. To przerasta wszystko. 

Stasiu jest absolutnym geniuszem.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

17 minut temu, babatular napisał:

Stasiu jest absolutnym geniuszem.

Zawsze był. 10 lat temu zaprojektował DAC najlepszy na świecie i wycenił go na 20 tys.euro! Dość szybko zmienił wycenę na 30 tys.€ po czym doszedł do wniosku, że to jednak za mało i będzie go oferował za…40 tys.€. W kable wtedy nie wierzył i śmiał się z tego. DAC nie powstał nigdy, za to jest kabel, a przecież inwestycje w kable uważał za non sens. 

43 minuty temu, Stasiop napisał:

A po co mi tutaj taki watek niech kolega nie bedzie zabawny, kto z tego forum to kupi. Tutaj to mozna sobie tylko piane o tym pobic.

To nie tu ,przypominam .W wątku sponsorowane proszę. I nie wiem czy jest taki ,np.ciekawostki.Interkonekt z filtrami 🤣 high end i korektor dźwięku.. 

5 minut temu, sly30 napisał:

Zawsze był. 10 lat temu zaprojektował DAC najlepszy na świecie i wycenił go na 20 tys.euro! Dość szybko zmienił wycenę na 30 tys.€ po czym doszedł do wniosku, że to jednak za mało i będzie go oferował za…40 tys.€. W kable wtedy nie wierzył i śmiał się z tego. DAC nie powstał nigdy, za to jest kabel, a przecież inwestycje w kable uważał za non sens. 

Wniosek z tego taki, że trzeba się spieszyć z zakupem RCA. Za chwilę będzie kosztował 40tys i to nie złotych ale Euro.

Skoro taki autorytet jak pan Wojciech - ten od 30 sekundowych próbek testowych słuchanych w kuchni z akustycznym TV w roli głównej - dał Czerwony Odcisk Palca temu misiu ( pardon: temu kablu) - to tym bardziej trzeba ruszyć pospiesznie na zakupy do Stasia.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

W tej cenie powinien wyglądać bardziej hi-endowo. Same podstawki pod kable wyglądają na autorski projekt, ale wtyki viborga, oplot ala albedo flat one, kabel chyba nie jest ze szpuli? 

Edytowane przez mik_

Scan-Speak  R3004 15W 26W

4 godziny temu, mik_ napisał:

W tej cenie powinien wyglądać bardziej hi-endowo. Same podstawki pod kable wyglądają na autorski projekt, ale wtyki viborga, oplot ala albedo flat one, kabel chyba nie jest ze szpuli? 

Nie no skąd. Wytapiany jest przez wykwalifikowany personel w warunkach laboratorium medycznego z zapleczem technologicznym o jakim Siltech, Audioquest, Tara Labs, VdH mogą tylko pomarzyć.

"Grzebieniowe specjalizowane filtry elektroniczne, zamiast super czystych metali."

Taki Siltech to na oczy nie widział takiej "technology'.

Zresztą: 

"Nasze kable obrabiają ten zakres(20MHz) bardzo mocno, co z pewnością odbije sie na wysokiej jakości dźwieku."

"Ciagi harmoniczne w oktawach spiralnych, matematyczno – muzyczna reprezentacja" 

"Spiralno oktawowy uklad pierwiastkow chemicznych"

"HarmoniComb"

"Matryca geometrycznych proporcji harmonicznych"

Polecam wszystkim wizytę na stronie internetowej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Światowej konkurencji nawet nie śniły się takie rzeczy - ubaw po pachy gwarantowany.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości co do wybitnej jakości dzieła Stasia to odsyłam do niezrównanego recenzenta 30sekundowych próbek muzycznych Her Pacuły vel Andersena - on nie pozostawia żadnych wątpliwości: "Jego cena w żaden sposób nie odzwierciedla jego klasy."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez babatular

Jeśli to wszystko mało - całość wieńczy Albert Einstein ze swoją głęboką sentencją: "Zbieg okoliczności jest sposobem w jaki Bóg pozostaje anonimowy. Albert Einstein"

A to wszystko w kontekście kabla zrobionego obcęgami i młotkiem w piwnicznych czeluściach.

MIAZGA

Wspolczuje piekla w glowach!

Frustracja siega zenitu!

Pozdrawiam!

Edytowane przez Stasiop

Ze slownika.

HATER - osoba, która lubi okazywać nienawiść, krytykować lub umniejszać innym ludziom lub rzeczom, zwykle niesprawiedliwie: Facet jest po prostu hejterem, szukającym walki.

2 godziny temu, babatular napisał:

A to wszystko w kontekście kabla zrobionego obcęgami i młotkiem w piwnicznych czeluściach.

Chociaz z tymi obcegami to ci sie udalo. Sam sie usmialem. :)

Gdzies byly takie obcegi do gwozdzi, musze je znalezc. Dam na reklame. ;)

Edytowane przez Stasiop
2 godziny temu, Stasiop napisał:

osoba, która lubi okazywać nienawiść, krytykować lub umniejszać innym ludziom lub rzeczom

Dla mnie jesteś absolutnym geniuszem. Wartość merytoryczna na twojej stronie internetowej poraża, przytłacza poziomem wiedzy i nauki. Gdzież mi umniejszać takiem geniuszowi. To budujące że w Polsce są ludzie o tak rozległej wiedzy naukowej dotyczącej budowy 1m kabelka RCA i wszystkich zawiłości technicznych z tym związanych.

Czekam z utęsknieniem na kolejne opisy w zakładkach: "Technologia" i "Wiedza"

Jak dla mnie rewelacja. Dawno tak się nie uśmiałem.  Dzięki Stasiu. Masz we mnie wielkiego sprzymierzeńca i fana Twojego geniuszu i talentu.

P.S. Hejterstwem nazywasz przytaczanie cytatów z Twojej strony internetowej ?

Frustracja ??? - jestem taki szczęśliwy, że TAKIE kwiatki u nas powstają przysparzając mi uśmiechu, zabawy  i radości.

Przeciez merytorycznie nie porozmawiasz bo nie masz wiedzy, a kpic to kazdy wioskowy glupek potrafi. 

Przez takich jak ty, to forum stalo sie szambem i odeszlo wielu wartosciowych ludzi.

Powinni cie zbanowac dozywotnio dla dobra forum, ale nie moj cyrk nie moje malpy.

6 godzin temu, babatular napisał:

Grzebieniowe specjalizowane filtry elektroniczne, zamiast super czystych metali."

Taki Siltech to na oczy nie widział takiej "technology'.

Zresztą: 

"Nasze kable obrabiają ten zakres(20MHz) bardzo mocno, co z pewnością odbije sie na wysokiej jakości dźwieku."

"Ciagi harmoniczne w oktawach spiralnych, matematyczno – muzyczna reprezentacja" 

"Spiralno oktawowy uklad pierwiastkow chemicznych"

"HarmoniComb"

"Matryca geometrycznych proporcji harmonicznych"

O żesz ty!

Aż mi oczy się załzawiły z przejęcia.

...czy przypadkiem nasz ulubiony 747 nie maczał w tych opisach paluszkow swych? 

Być może to tłumaczyło by jego skromnie "przychylny" stosunek?

Stasiu, spokojnie. Nie przejmuj się i rób swoje. Jest tutaj taki klubik wzajemnej adoracji i lizania się po jajach. Na szczęście to co się dzieje na AS, to może promil całego "audio światka" i prezentowane tutaj postawy są tylko tutejszym folklorem. 

• Pokaż nowe odpowiedzi