Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

Sly30, Ty cały czas manipulujesz. Naucz się czytać ze zrozumieniem i nie przekręcaj moich wypowiedzi.

Napisałem

"Ja osobiście nie jestem ekspertem w temacie okablowania, nie jestem sceptykiem, ale staram się do sprawy okablowania podchodzić dość racjonalnie. Jeśli czegoś nie słyszę to po prostu nie widzę sensu aby wydawać na to pieniądze. Przez moje systemy przewinęło się dużo różnego rodzaju okablowania, ale jakoś jeśli chodzi o połączenia RCA, od długiego czasu nic nie zmieniałem i używam van den hull first ultimate Mk 2, MIT cvt terminator 1, Albedo Flat one gold, kimber kcag."

i nigdzie tu nadal nie widzę, że nie mam z kablami doświadczenia, a jedyne które słuchałem, to te które wyżej przytoczyłem.

Te kable akurat mam, bo je kupiłem i używam. Dlaczego nie inne, droższe? Ano dlatego, że nie zrobiły na mnie żadnego wrażenia ponad to, co te które posiadam. W każdym razie nie takie, żebym koniecznie chciał je posiadać i ich używać. Przyznaję, nie słuchałem w swoich warunkach odsłuchu absurdalnie wycenionych produktów typu siltech TC  (jedynie w warunkach kontrolowanych prezentacji dealerskich), ale np. kimber select, sigma retro, mit schotgun, Argento Audio Flow,  czy transparent ultra i wiele innych gościło w moich systemach.  Bawię się w audio od 35 lat, a przez ostatnie 20 lat zabawa nabrała intensywności i kabelki stanowią jej integralna część. Jednak nie uważam się w tej dziedzinie za eksperta i tak jak napisałem staram się podchodzić do tematu racjonalnie/rozsądnie, chociaż jak widzisz zdarzają się sytuacje, jak ta z kabelkiem KTC, które burzą obrany porządek rzeczy. 

Mam nadzieję, że tym razem wszystko jest już dla Ciebie jasne i nie wymaga domysłów, interpretacji. Jestem, w tej kwestii śmiertelnie poważny, a na śmieszność narażasz się jedynie Ty bezrozumnie używając nietrafnych argumentów.

Faktycznie napisał tak na swojej stronie! O ja pier….masakra….hehehe….ma chłopak pecha i nie wie o czym pisze. Raz, że w astrologii ani Saturn ani Jowisz nie mają energii mających cokolwiek wspólnego z techniką, elektryką, czy przesyłem danych, bo od tego jest Uran i Merkury, a dwa, że koniunkcja ta może być bardzo negatywna w skutkach, tym bardziej, że Saturn jest malefikiem i przynosi nieszczęścia i porażki. 

7 minut temu, sly30 napisał:

Na prawdę tak napisał ? Czy jajca sobie robisz ?

No zerknij sam na tą stronę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ostatnie zdanie na stronie głównej.

Ukryta Zawartość

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

doczytałem o tym filtrze ,ale dalej nie wiem za bardzo jak to ma działać,co do tej koniunkcji Saturna to tam na końcu jest emotikon ,więc to żart-konkludując kabel za cenę dobrych kolumn i żadnych konkretów technicznych,brand też żaden-uważam ,że nikt tego nie kupi

Do projektu przyczyniła się też data 21 grudnia 2020, kiedy to nastapila wielka koniunkcja Saturna z Jowiszem i wtedy powstały główne założenia mojej technologii."

Co na to @747 i wróżka? 🤔

7 minut temu, szpotek73 napisał:

co do tej koniunkcji Saturna to tam na końcu jest emotikon, więc to żart

cała ta strona, opis i ten kabel to ŻART

i właśnie za to poczucie humoru lubię Stasia

ach ten wyrafinowany humor Stasia - np. "Analizowaliśmy też prasę elektroniczną dawnego ZSRR" czy tez  "....wieloosiowa symetryczna harmoniczność"

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

bo ja wiem,czy żart? jak by się udało sprzedać ,nawet raz na jakiś czas taki kabelek,to kasa jednak będzie prawdziwa😁

wszystkim polskim firmom audio przydałoby się szkolenie pt budowanie marki....

23 minuty temu, sly30 napisał:

Na prawdę tak napisał ? Czy jajca sobie robisz ?

Napisał, musiałem włożyć palucha bo też inaczej bym nie uwierzył. Inklinacje do Boga i Einsteina w zakresie słuchania kabli (chyba powinno być muzyki) są już niebezpieczne....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
Godzinę temu, babatular napisał:

osiągnął tyle co Sulek

Nie dalej jak dwie godziny temu rozmawiałem z kimś kto bardzo polecał kable Sulka a więc jacyś odbiorcy są. Po AVS liczę, że będę miał możliwość posłuchać.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

"...oraz z opracowaniem wlasnej matematyki ktorej podstawą jest zaawansowana wieloosiowa symetryczna harmoniczność..."

Mnie akurat opracowaniem własnej matematyki konstruktor zaimponował.

W dodatku reszta zaczęła nabierać sensu:

- "Cena z VAT 4500EU (para)" - cennik
- "Jego cena w żaden sposób nie odzwierciedla jego klasy" - recenzent.
- "Produkt jest bardzo tani!" - konstruktor.

Czy taki Siltech Triple Crown interconnect jest drogim kablem - 21.5kEU? No niby bardzo. Ale jak zna sie chociaz troche kuchnie konstrukcyjna, to wszystko staje w innym swietle. Prace badawcze nad tym kablem moim zdaniem trwaly lata, symulacje komputerowe, pomiary, eksperymenty ktore wynikly z wczesniejszych doswiadczen, opracowanie mechaniki kabla (kolyska powietrzna) srebro monokrystaliczne, matematyka kabla, wlasne strojone wtyczki, puszki - mistrzostwo swiata moim zdaniem. No i w ilu sztukach kabel sie sprzeda? No raczej nie beda to tysiace a pewnie setki. Przy tej cenie po paru latach produkt sie dopina finansowo i pewnie dobrze zarabia. Ale po paru latach moim zdaniem! Moim zdaniem w tym kablu  to co najbardziej kosztuje to praca inzynieryjna, nie, nie mono srebro. Ale powiedz to ludziom to cie zagryza. Konstruktor ma wpierniczac ziemniaki a kable sprzedawac ponizej kosztow. ;)

Edytowane przez Stasiop
6 godzin temu, sly30 napisał:

Faktycznie napisał tak na swojej stronie! O ja pier….masakra….hehehe….ma chłopak pecha i nie wie o czym pisze. Raz, że w astrologii ani Saturn ani Jowisz nie mają energii mających cokolwiek wspólnego z techniką, elektryką, czy przesyłem danych, bo od tego jest Uran i Merkury, a dwa, że koniunkcja ta może być bardzo negatywna w skutkach, tym bardziej, że Saturn jest malefikiem i przynosi nieszczęścia i porażki. 

W koncu cos z jakims % sensu. Ta koniunkcja rozpoczyna wszystko na nowo, sa astrolodzy ktorzy uwazaja ta koniunkcje za poczatek ery wodnika, czyli jednak technika. ;) To wejscie w nowe idee i nowa technike, ale duzo bardziej po stronie ducha. Dodatkowo w chinskim mamy rok wodnego lwa, czyli wszystko co nowe ma duza energie!

Edytowane przez Stasiop
  • Moderatorzy

Stasiu daj już spokój to już nie audio voodoo to już okultyzm w czystej postaci. Teraz zaczynam się bać , że przy odsłuchu diabeł mi z bas refleksu wyskoczy 😉

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

11 godzin temu, iro III napisał:

747

Kolego, jedenaście lat temu pisałem, że inaczej brzmi skręcenie drutu w lewo a inaczej w prawo.

To nawet nie jest elementarz, a już otrzymuje miano przedmiotu kpin, - to gdzie chcesz odnaleźć przestrzeń do dalszych rozważań na tematy stricte dotyczące okablowania ?

Nie chodzi po świecie istota, która w tym temacie zaskoczy mnie, - 11 lat temu pisałem na temat zakresu Giga-Hercowego, jako fundamentalnie ważnego dla okablowania, pierwsze o tym wspomnienie dotyczyło zwrócenia na tez zakres uwagi w kablu zasilającym .. 

O czym więc rozmawiamy ?

Okazuje się że Nasz Kolega działa w zgodzie z prawidłami sztuki, zapewne użył siateczki ozdobnej, gdyż ktoś poinformował, że bez niej nie sprzeda produktu za granicą, natomiast konfliktowy filtr, jest immanentną częścią całej użytej techniki, więc nie możemy mieć o to pretensji - rozumiem jego działanie, sam zrealizowałbym to bez tego bloku.

Można mieć o wszystko pretensje, ale to Kolega Stasiop napisał, że przyjęta formuła geometrii transmisji ważniejsza jest od samej czystości metalurgii jako takiej, czyli rozumieć należy że matematyka prowadzenia przewodu, powoduje takie polepszenie jakości transmisji dla muzyki, że proste nawet super czyste przewodniki z najlepszego srebra nie mają szans na lepszy przekaz muzyki.

Nic tylko się pod tym podpisać - sam to napisałem na forum lata temu - uznając to za największe swoje osiągnięcie, gdyż uwalnia to od zależności, - konieczności dostępu do ultradrogich przewodników - rozumianych jako surowe druty, produkty innych firm.

Można użyć mądrze dobrane elementy i dzięki wiedzy, stworzyć fantastycznie transmitujący muzyke kabel, - duże firmy tego nie uczynią, tam produkcja jest zautomatyzowana, - produkcja zautomatyzowana nie gra !

Oczywiście zaznaczę po raz kolejny, że najlepszy przewodnik, który jest najczęściej koszmarnie drogi i tak należy posiadać, - konstruując przewód z takiego, plus wartości dodane, wynikające z zaawansowanej geometrii  -  matematyki, dac powinny końcową jakość ok sześć razy lepszą niż najlepsze produkty najlepszych firm z rynku tzw zachodniego / też dalekowschodniego /.

To wszystko nie jest wcale odkrywcze, wcale nie nosi znamion nowości - tego typu postrzeganie czy rozumienie jest codzienności dla osób zajmujących się zawodowo okablowaniem hi end audio.

6 godzin temu, iro III napisał:

Co na to

Wyluzuj Iro w tematyce okablowania, nie znasz się na tym, nie znają się inni, którzy się wypowiadają, nie spędzili tysięcy godzin na pracy z metalami oraz geometriami, innym elementami, oraz pozostałą konieczną sytuacją - przyczynowo - skutkową jaką trzeba poddać analizie, jak chociażby analiza całego pozostałego toru audio, który trzeba bezwzględnie rozpoznać - by rozumieć wszystkie efekty dźwiękowe jakie otrzymujemy, by potrafić te, któe są bezapelacyjnie kluczowe, opisać, rozłożyć na czynniki pierwsze, - by w następnej kolejności wyodrębnić te elementy, na które krytyczny wpływ posiada okablowanie, - dotyczy to wszystkich urządzeń rozdzielnie, każdy rodzaj posiada własne wymagania, nie ma żadnego uniwersalizmu - przewód do pre, to przewód do pre, przewód do DAC - tylko z DAC będzie sprawował się optymalnie itd itp.

42 minuty temu, Stasiop napisał:

W koncu cos z jakims % sensu. Ta koniunkcja rozpoczyna wszystko na nowo, sa astrolodzy ktorzy uwazaja ta koniunkcje za poczatek ery wodnika, czyli jednak technika. 😉 To wejscie w nowe idee i nowa technike, ale duzo bardziej po stronie ducha. Dodatkowo w chinskim mamy rok wodnego lwa, czyli wszystko co nowe ma duza energie!

Nie znasz się na tym. Era Wodnika, jak każda inna trwa ok 2160 lat. Wejście w każdą erę jest płynne i trwa kilkadziesiąt lat. Początki wejścia to okres początków komputerów, czyli tuż po II wojnie. Pełne wejście, to czas gps, satelitów, małych komórek, iPadów, iPhonów, social mediów, nano medycyny, robotów medycznych jak DaVinci, pierwszych samochodów elektrycznych itd. To wcześniej niż 2020r. Ktoś Ciebie oszukał lub wprowadził w błąd. 

Poza tym ani Saturn ani Jowisz nie ma nic wspólnego z elektroniką, przesyłem danych, techniką Itd. Od tego jest Uran i trochę Mercury. Era Wodnika będzie w dużym stopniu erą techniki ale o tym decyduje właśnie Uran, nomen omen władca Wodnika. Źle wybrałeś początek swojej firmy. Gdyby to był trygon Jowisza z Uranem, to miałbyś fart, powodzenie i sukces. Ale koniunkcja nie ma polaryzacji jak Trygon i może być bardzo zła w skutkach, szczególnie, gdy udział w niej bierze malefik, a Saturn jest malefikiem, czyli jest złoczynny. Jowisz jest benefikiem, ale nie w koniunkcji w malefikiem. Niestety władowałeś się na minę. Gdzieś tam słyszałeś dzwony ale nie sprawdziłeś w którym kościele dzwonią i czy biją na sukces czy na czyjś pogrzeb. 

Edytowane przez sly30

A tu mnie Sly pozytywnie zaskoczyles wiedza. Ale co do astrologii to inaczej to troche widze.

No ale zapomniales dodac w tej wyliczance o szczepionkach srovidowych, przeciez to ultra nowoczesne modyfikowanie genow i zabawili sie w stworcow na miliardach. I dalej sie bawia chociaz juz nie musza poglowia szprycowac, sa inne metody, bardzo nowoczesne. ;)

Edytowane przez Stasiop
W dniu 18.10.2022 o 08:29, Stasiop napisał:

Jesli juz ten watek powstal i na prawde, nie na moje zlecenie, to pewne sprawy jako producent musze tu wyjasnic.

Stasiop znów z handelkiem

cene jednak  przewaliłes , szkoda

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

1 minutę temu, cir napisał:

Stasiop znów z handelkiem

A czemu znowu? Masz zle dane

2 minuty temu, cir napisał:

A to rynek oceni. 

50 minut temu, 747 napisał:

Można mieć o wszystko pretensje, ale to Kolega Stasiop napisał, że przyjęta formuła geometrii transmisji ważniejsza jest od samej czystości metalurgii jako takiej, czyli rozumieć należy że matematyka prowadzenia przewodu, powoduje takie polepszenie jakości transmisji dla muzyki, że proste nawet super czyste przewodniki z najlepszego srebra nie mają szans na lepszy przekaz muzyki.

Chodzi o falowosc i tylko o to!

O Kryzysie!

Do voodoo kablowego dołączyła astrologia i alchemia, na kabalistykę już nie będę czekał.

Dobranoc.

Zdrowia(psychicznego) życzę.

😴😴😴

25 minut temu, 747 napisał:

każdy rodzaj posiada własne wymagania, nie ma żadnego uniwersalizmu - przewód do pre, to przewód do pre, przewód do DAC - tylko z DAC będzie sprawował się optymalnie itd itp.

Wybacz, nie, abym darł łacha.., ale co w przypadku 2 w 1 DAC z Pre? 

np.

Ukryta Zawartość

Zachodzę w głowę jakiego dedykowanego kabla użyć, aby gadało jak trzeba, a ślubna się za mnie wstydzić nie musiała? 

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, iro III napisał:

Do voodoo kablowego dołączyła astrologia i alchemia, na kabalistykę już nie będę czekał.

Mozna sie z tego smiac. Ale przez wieki byla to bardzo cenna wiedza, ba dalej jest. Kto wie o co chodzi szanuje i korzysta z tej wiedzy.

35 minut temu, Stasiop napisał:

Ale co do astrologii to inaczej to troche widze.

Nie ma znaczenia co i jak widzisz, ani Ty, ani ja, ani ktokolwiek inny. Po prostu jest jak jest, a co Ty o tym sądzisz nie determinuje w żaden sposób procesów do których się odniosłeś. Szczepionki to jedna z wielu spraw ery Wodnika. Będą kolejne, nowe w przyszłości. Nie ma to jednak nic wspólnego z początkiem tej ery. 

A tak na marginesie cyfra 2160 jest wykorzystywana w moim kablu bo jest liczba harmoniczna.

Wszystko lata dookola nas harmonicznie, od skali ultra makro do ultra mikro.

Dzwiek to tego reprezentacja.

Średnica księżyca = 2160 mil 

Ciekawy przypadek 432

Średnica słońca = 864 000 mil (432 x 2)
Co ciekawe 8+6+4 = 18 (1+ 8) = 9 liczba ukończeń

Średnica księżyca = 2160 mil (5 x 432 = 2160)
2+1+6+0 rozwiązuje się do 9, podobnie jak 4+3+2 = 9 i 5 x 9 = 45 i 4 + 5 = 9 również.

Precesja równonocy Ziemi = 25 920 lat (60 x 432)
2+5+9+2+0 również równa się 9, a 6 x 9 = 54 i 5 + 4 = 9 również.

432 do kwadratu — 186 624 (1+8+6+6+2+4 = 9)
z dokładnością do 1 procenta prędkości światła
(186 282 mil na sekundę, co również daje 9! ).
Pierwiastek kwadratowy zmierzonej prędkości światła wynosi 431,6 .

Edytowane przez Stasiop
Godzinę temu, sly30 napisał:

Nie znasz się na tym. Era Wodnika, jak każda inna trwa ok 2160 lat. Wejście w każdą erę jest płynne i trwa kilkadziesiąt lat. Początki wejścia to okres początków komputerów, czyli tuż po II wojnie. Pełne wejście, to czas gps, satelitów, małych komórek, iPadów, iPhonów, social mediów, nano medycyny, robotów medycznych jak DaVinci, pierwszych samochodów elektrycznych itd. To wcześniej niż 2020r. Ktoś Ciebie oszukał lub wprowadził w błąd. 

Poza tym ani Saturn ani Jowisz nie ma nic wspólnego z elektroniką, przesyłem danych, techniką Itd. Od tego jest Uran i trochę Mercury. Era Wodnika będzie w dużym stopniu erą techniki ale o tym decyduje właśnie Uran, nomen omen władca Wodnika. Źle wybrałeś początek swojej firmy. Gdyby to był trygon Jowisza z Uranem, to miałbyś fart, powodzenie i sukces. Ale koniunkcja nie ma polaryzacji jak Trygon i może być bardzo zła w skutkach, szczególnie, gdy udział w niej bierze malefik, a Saturn jest malefikiem, czyli jest złoczynny. Jowisz jest benefikiem, ale nie w koniunkcji w malefikiem. Niestety władowałeś się na minę. Gdzieś tam słyszałeś dzwony ale nie sprawdziłeś w którym kościele dzwonią i czy biją na sukces czy na czyjś pogrzeb. 

No i trza nowe kable robić, nie pasuje układ planet : (

8 minut temu, Stasiop napisał:

A tak na marginesie cyfra 2160 jest wykorzystywana w moim kablu bo jest liczba harmoniczna.

Wszystko lata dookola nas harmonicznie, od skali ultra makro do ultra mikro.

Dzwiek to tego reprezentacja.

1 godzinę temu, Stasiop napisał:

W koncu cos z jakims % sensu. Ta koniunkcja rozpoczyna wszystko na nowo, sa astrolodzy ktorzy uwazaja ta koniunkcje za poczatek ery wodnika, czyli jednak technika. 😉 To wejscie w nowe idee i nowa technike, ale duzo bardziej po stronie ducha. Dodatkowo w chinskim mamy rok wodnego lwa, czyli wszystko co nowe ma duza energie!

Ukryta Zawartość

Obiecałem sobie, że nie będę się wdawał w kable ale to jest silniejsze ode mnie ;]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez S0nic

obiektywnie o audio

1 minutę temu, piano napisał:

Zachodzę w głowę jakiego dedykowanego kabla użyć

Bawiłeś się kablami, metalurgiami, dla zrozumienia jak ogromne różnice wprowadza dany proces, czyli w uproszczeniu dany producent ?

Wiesz że każdy przewodnik posiada swoją charakterystykę na której pracuje ?

Wiesz co się stanie, kiedy podłączysz dwa urzadzenia przewodami, które nie mają zbyt wielu "części wspólnych" dla współpracy ?

W ogóle to nie zagra, - będziemy mieć do czynienia z niedopasowaniem.

Audiofil powie - tu nie ma synergii czy jakoś tak..

Urządzenie sterujące musi posiadać kabel, przez który "zdoła wydostać się możliwie duża rodzielczość", gdyż przewody metalowe są tak niedoskonałe, tak wciąż zbyt mało rozdzielcze, że NIKT nie wie jaki sygnał rzeczywiście znajduje się na zaciskach wyjściowych...sygnał źródła więć -  t o  s y g n a ł    Z PRZEWODU - mili Państwo !

Z DAC, trafia sygnał do pre, a on przedwzmacniacz, ma zadanie rozdzielczości źródło/kabel, nadać moc, - więc musi posiadać właściwość - "możliwości przyjęcia rozdzielczości źródła", oraz zakres "prądowy" w celu "nadania mocy", - okablowanie pre jest więc ultra-trudne w wykonaniu, gdyż nakładają się tu dwie kluczowe potrzeby.

Napęd musi być tylko superprecyzyjny, - trzeba nieco pomęczyć się pod optyką, jakieś dwa - trzy miesiące, /by wykonać kabel/, natomiast przewód dla DAC, powinien być najbardziej melodyjny jak się tylko da wykonać, dysponować powinien  niekończącą się paletą barw i wybrzmień, natomiast PRE już nadaje nieco mocy - czytaj - średnice przewodów/druciki w wnętrzu/, muszą być "teoretycznie nieco grubsze", gdyż tu już wchodzą w grę zjawiska, rozumiane podczas odsłuchu jako "potęga brzmienia", czyli dynamika, - taka prawdziwa, z wypełnieniem, 'trzaśnięciem", potrzebną głębią oraz odbierana jako umiejscowiona na "szerokiej scenie", - potrzeba nadzwyczajnych środków technicznych by coś takiego zrealizować jako technologia zewnętrznego okablowania urządzenia.

Stopień mocy - też rządzi się swoimi prawami, - kabel wypada jako  niezwykle kosztowny z racji konieczności posłużenia się względnie sporą ilością materiału przewodzącego najwyższej jakości o relatywnie dużych przekrojach, - z takimi elementami bardzo trudno się pracuje, bardzo trudno nadać im wymagane kształty, - tu jest wielka przestrzeń dla "innowacyjnego działania" - co można uczynić z przewodnikiem od ok 0.8 do ok 2 mm by .. lepiej pracował dla transmisji audio..

Powodzenia...

Piano - potrzebujesz przewodu na zamówienie...

44 minuty temu, Stasiop napisał:

Mozna sie z tego smiac.

fajnie , że robisz kabelki , które pozytywnie wpływają na system ale ideologią jaką do tego dorobileś

rozwalileś mnie kompletnie

zwykle stare "skręcane przez dziewice przy blasku księżyca w noc Kupidyna " brzmi bardziej realnie i elegancko niż sięganie po propagandę New Age 🙂

6 minut temu, slawek.xm napisał:

zwykle stare "skręcane przez dziewice przy blasku księżyca w noc Kupidyna " brzmi bardziej realnie i elegancko niż sięganie po propagandę New Age 🙂

To nie tak. To wynika z matematyki fizyki i techniki. Widac New Age ma racje w pewnych sprawach. Ja podchodze do tego czysto inzynieryjnie zadnego voodo, wbrew pozorom. Wszechswiat biologia liczby pierwsze nawek uklad pierwiastkow jest harmoniczny. Muzyka tez jest harmoniczna, to nie jest dorabianie ideologii, tylko sama natura ta ideologie wytworzyla.

Edytowane przez Stasiop
1 minutę temu, Stasiop napisał:

Widac New Age ma racje w pewnych sprawach

to akurat jest kwestia filozofii a nie techniki

niemniej dawno się tak nie uśmiałem czytając tyle alchemiczno astrologicznych uwarunkowań ... tylko nie wiem dotąd czy dotyczą one stricte kabli czy momentu rejestracji firmy

w każdym razie życzę Ci sukcesu na polskim rynku i nie tylko

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

to akurat jest kwestia filozofii a nie techniki

Wiedzy i prostej matematyki ktora sprowadza sie do techniki.

• Pokaż nowe odpowiedzi