Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie się podział użytkownik McGyver... ktoś coś wie?

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, godność napisał:

Wstydź się Koliber

jaki ciekawy wpis i ten nick... konto od 5 godzin, a wpis jak by znał temat od podszewki, ciekawe kto to ?

4 minuty temu, godność napisał:

od 17 lat

McGyver pod nowym nickiem ?  tak z ciekawości pytam...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez oxygen
3 minuty temu, godność napisał:

skynyrd/egon Przyjacielu. Co z Gyverem - nie mam pojęcia, bo długo mnie tu nie było.

Masz fajny nick. Nie spierdol tego.

nie jesteśmy przyjaciółmi, a to co zrobię ze swoim nickiem to moja sprawa

W dniu 10.11.2022 o 21:54, kramyeu napisał:

Kolega wróci...

Lepiej nie! 🙂 Dobrze mi bez niego. 🙂 Zamordysta z niego był gorszy niż Vlado.

W dniu 15.11.2022 o 16:50, Audroc napisał:

kiedy mu to wygarnialem to banowal i tyle

Ja mu nic nie wygarniałem a i tak mnie banował. Tak z dobrego serca, bezinteresownie.

Polazł w wuj i pięknie. Niech nie wraca.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

14 godzin temu, soundchaser napisał:

Umarł...tak jak Ty.

W dniu 19.11.2022 o 11:17, godność napisał:

skynyrd/egon Przyjacielu. Co z Gyverem - nie mam pojęcia, bo długo mnie tu nie było.

Przecież pisze jak wół czyje to nowe konto, a ty soundchaser głupi jesteś bo gdybyś otworzył mojego awatara to wszystko byś wiedział (lewy jesteś wiec napiszę: mamę mi zabili w szpitalu tydzień nic nie robiąc.

11 godzin temu, witek_z napisał:

Przecież pisze jak wół czyje to nowe konto, a ty soundchaser głupi jesteś bo gdybyś otworzył mojego awatara to wszystko byś wiedział (lewy jesteś wiec napiszę: mamę mi zabili w szpitalu tydzień nic nie robiąc.

Witek, bardzo Ci współczuję. Trzymaj się!

Pozdrawiam 

• 2 tygodnie później...
W dniu 10.11.2022 o 22:44, ampman napisał:

Od stycznia (ostatnie posty) słuch po nim zaginął. Martwi mnie to... był dla mnie guru a teraz mi go brak.

Może pomoże pan. Rutkowski ?

De gustibus non est disputandum

W dniu 18.11.2022 o 19:25, ampman napisał:

Regulatory polepszają granie na małych mocach np. gdy słuchamy nocą i poprawiają odsłuch dla kolumn o niskiej efektywności. Sam stosuję i polecam, ale dodaję przełącznik "Direct", który za jednym pociągnięciem omija regulację barwy. To dla wyrafinowanych słuchaczy:)

Niby wszystko się zgadza, tylko brak precyzji w Twojej wypowiedzi. Wychodzi na to że Accuphase czy McIntosh to mało wyrafinowane sprzęty, a tak nie jest.

Ale spieszę z wyjaśnieniem, proszę sobie gdzieś zanotować, może niech admini dodadzą do abc naszego Forum.

Słuchając muzyki na swoich zestawach mamy do czynienia z jakością i z brzmieniem.

W przypadku jakości dźwieku znaczenie ma każdy element toru, jego wykonanie, precyzja itp. wzrastają zniekształcenia, pojawiają się problemy z przestrzenią czy oddechem.

W przypadku brzmienia jest inaczej. Dźwiek doskonały jakościowo może brzmieć zbyt klinicznie, sterylnie. Takie wrażenie mamy często słuchając gęstych plików PCM. Zresztą dlatego audiofile często zamieniają w locie wszystko na DSD, co dodaje analogowosci i muzykalności chłodnemu PCM-owi.

W rezultacie audiofile często godzą się na małe przybrudzenie dźwięku regulatorami barwy, czy lampami w torze aby właśnie ubarwić dźwięk, nawet kosztem jakości.

3 godziny temu, Audroc napisał:

Takie wrażenie mamy często słuchając gęstych plików PCM

Co to są gęste pliki PCM?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Co to są gęste pliki PCM?

Gęste są wtedy jak na szklankę mleka dasz dwie torebki budyniu. 

18 godzin temu, ampman napisał:

I to jest magia lamy🙂 Co by nie było po drodze dźwięk na końcu zadowala.

Tylko lamy słuchają gęstych plików na przybrudzonym lampami lub regulatorami barwy sprzęcie. A fe! 😉 

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Tak powiadasz, czyli znaczyło by, że kto słucha plików FLAC na sprzęcie lampowym, ten jest lam. Naciągana idea.

Edytowane przez ampman
4 minuty temu, ampman napisał:

Tak powiadasz, czyli znaczyło by, że kto słucha plików FLAC na sprzęcie lampowym, ten jest lam. Naciągana idea.

Trzeba mieć tylko nadzieję że ten emotek na końcu posta @Tadeiro z przymużonym okiem jest na serio :).

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 5.12.2022 o 21:11, Audroc napisał:

akie wrażenie mamy często słuchając gęstych plików PCM. Zresztą dlatego audiofile często zamieniają w locie wszystko na DSD, co dodaje analogowosci i muzykalności chłodnemu PCM-owi.

Bzdura, wszystko zależy od zmiksowania ścieżki audio w studio.

Przykład King Diamond - Them i nagrania po cyfrowo żyletkowej stronie dźwięku bez życia.

Exodus większość płyt brzmienie typowo analogowe dociążone bez skojarzeń z cyfrą a prędzej z lampowym dźwiękiem 😉

• 8 miesięcy później...
  • Seyv zablokował(a) ten temat
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.