Skocz do zawartości
IGNORED

Tidal płacenie czy aby..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pytanie od razu płacenie kartą płatniczą w Tidalu to jest bezpiecznie takie coś czy nie warto podawać danych kart no bo jak niby zapłacimy żeby używać tidala bezpiecznie a może warto iść w strone dezzera tam się płaci psc a tital psc nie ma,używam obecnie Spotify connet ale chciałem tidala robił ktoś kiedyś taką operacje.

https://www.audiostereo.pl/topic/160443-tidal-p%C5%82acenie-czy-aby/

Witam.

Posiadam konto Tidala od ponad roku. Płatności są regularnie (co 30 dni) pobierane automatycznie z mojego konta bankowego. Dotychczas nie zauważyłem aby było coś nie tak.

8 godzin temu, Tonnii99 napisał:

nic nie jest pewne i bezpieczne jak sprzedajemy swoje dane przez internet.

To zależy na jakim stopniu nasilenia manii prześladowczej jesteśmy w danym momencie. Znam ludzi którzy nie posiadają konta bankowego i co miesiąc zasuwają do banku lub na pocztę opłacając gotówką rachunki, twierdząc że to ze względu na bezpieczeństwo i ochronę swoich danych. Można tak i można też korzystać z zabezpieczonych systemów które zostały stworzone żeby ułatwiać życie. A bez udostępnienia danych transakcja nie jest możliwa do realizacji.

Pozdrawiam 

Masz trzy możliwości opłacania Tidala:

subskrypcja z podpiętą kartą,PayPal i voucher. Formy płatności kartą możesz zmieniać na koncie pod adresem:  account.tidal.com

Pozdrawiam

Edytowane przez PioZ

Nie wierze co czytam 😁sredniowiecze jakies sie tu uprawia

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

3 minuty temu, dekoracja napisał:

możesz jeszcze sobie zrobić jakiś agresywny limit na operacje internetowe na tej karcie. I najwyżej ci ukradną 100 zł. powiedzmy

Miałem takie perypetie , że Tidal orzucał mi kartę nie mogłem zarejestrować się . W banku nie wiedzieli dlaczego . Nie wnikałem . Zmieniłem kartę na nową z innych powodów ,  a gdy przyszła to z listą limitów  , a tam operacje internetowe poprzez kartę zblokowane . Zrobiłem jakiś niewielki limit . Obecnie korzystam z Tidala.  

to urzadzenie jest uzywane przez innego uzywanego lub usługę nie mogę odtworzyć utworu w dodatku nie działa mi tryb tryb exclusive reszta jest okey jak włączę to tak przerywa że hej jak dam off to muzyka leci normalnie laptop nitro 5 acer podłączenie chincz do amplitunre audio 1 nie wiem co jest miał ktoś tak dziwne żeby nie działo co jest k**wa ..

Edytowane przez Bartek92

Chce napisać że wykupiłem usługę na Tidala na miesiąc za 39,99 zł . Otwieram tidala włączam muzyke leci okey przełączam na tryb exasive to pierwsze cos jest muzyka zaczyna przerywać leci ale przerywa , druga sprawa jest taka że jak wybieram inny utwór wyskakuje mi takie coś /to urzadzenie jest uzywane przez innego użytkownika lub tryb exclusive jest niedostępny npd02 jak wyłączę ten  tryb exclusive to muzyka leci normalnie,ale jak już przesunę na  tryb exclusive na on to zaczyna tak przerywać nie leci płynnie nie wiem co jest bo kiedys leciało normalnie a teraz po paru latach sie popsuło coś używam spotify bo jest milion razy lepszy i tańszy używam spofity connet na ampltunerze.

25 minut temu, Bartek92 napisał:

Sorry ale dalej to samo jest usunąłem i zainstalowałem i nic myślę że problem leży chyba w kodekch albo w ustawieniach dzwięku już sam nie wiem.

Czyli to oznacza, że już nie masz szans na bezproblemowe korzystania z Tidal

A właśnie panowie że mogę sobie normalnie korzystać z tidala ale na innym laptopie bo tam działa jak należy więc chyba z moim lapem jest coś nie tak ale jak już mowa to tidalu to strasznie wolno się wszystko ładuje chodzi mi o wybieranie miedzy utworami na spofify connet nie mam takiego problemu zasuwa aż miło także moim zdaniem spotify jest milion razy lepsze a tidal to nadaje się tylko do śmieci wstyd dla apki nie wiem jak ludzie korzystają z niej ale to już nie mój problem puki mam subskrybucję wykorzystam ten miesiąc na słuchanie potem powracam do spotify szkoda kasy może brzmienie jest lepszych lotów ale dla mnie jest wystarczające to co mam a temacik z wami to przyjemność.

Godzinę temu, Bartek92 napisał:

A właśnie panowie że mogę sobie normalnie korzystać z tidala ale na innym laptopie bo tam działa jak należy więc chyba z moim lapem jest coś nie tak ale jak już mowa to tidalu to strasznie wolno się wszystko ładuje chodzi mi o wybieranie miedzy utworami na spofify connet nie mam takiego problemu zasuwa aż miło także moim zdaniem spotify jest milion razy lepsze a tidal to nadaje się tylko do śmieci wstyd dla apki nie wiem jak ludzie korzystają z niej ale to już nie mój problem puki mam subskrybucję wykorzystam ten miesiąc na słuchanie potem powracam do spotify szkoda kasy może brzmienie jest lepszych lotów ale dla mnie jest wystarczające to co mam a temacik z wami to przyjemność.

póki co, to pomyśl trochę dlaczego Tidal "ładuje" długo

mała podpowiedź, to nie jest wiana apki, tylko...

3,2,1 start zacznij myśleć, może dasz radę 

dajesz ziom, nie poddawaj się 😎

17 godzin temu, Bartek92 napisał:

chodzi mi o wybieranie miedzy utworami na spofify connet nie mam takiego problemu zasuwa aż miło także moim zdaniem spotify jest milion razy lepsze

Bo tam słuchasz mp3 które się szybciej ładują na słabym internecie

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Godzinę temu, rafa napisał:

Bo tam słuchasz mp3 które się szybciej ładują na słabym internecie

dostał szansę, żeby sam doszedł do tego wniosku 😎

3 minuty temu, Bartek92 napisał:

Dobra chłopaki tyle w temacie zamykamy.

na zakończenie warto jeszcze dodać do tego co napisał za Ciebie rafa - masz goowniany internet 😇

• 2 tygodnie później...
W dniu 9.12.2022 o 09:45, PioZ napisał:

Masz trzy możliwości opłacania Tidala:

subskrypcja z podpiętą kartą,PayPal i voucher. Formy płatności kartą możesz zmieniać na koncie pod adresem:  account.tidal.com

Pozdrawiam

Właśnie chciałem wypróbować tidala i kupiłem voucher, po wpisaniu kodu i tak zadal podania namiaru na kartę, przy próbie zrealizuj na koncie kod juz niewazny. Wiec jak to zrobić by nie podawać namiarów na kartę.