Skocz do zawartości
IGNORED

Wilk Audio Project - uwaga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, slawek.xm napisał:

w filmikach a nawet w tym wątku są dowody na to , że Wilk robi zwrotki na charkach fabrycznych z komór bezechowych a nie na charakterystykach pomierzonych głośników w kolumnie

ani faza ani impedancja ani przebieg spl w funkcji częstotliwości ani baffle step nie pasują do konkretnej aplikacji pokazywanych frontów

jeśli jeszcze masz wątpliwości to proponuję samemu poszerzyć wiedzę by zrozumieć o czym piszę

Do słuchania muzyki dobrej jakosci nie muszę niczego poszerzać. 

Sa od tego "specjaliści". Ja byłem na AVS i Ty również byłeś i wiemy że nie wszystkie, a wręcz znikoma ilość kolumn reprezentowała poziom zadowalajacy . Czyżby wszyscy byli niedouczonymi nowicjuszami ? Czy oni wszyscy nie dysponują środkami i sprzetem ?

To delikatna materia i widzę tutaj ogólny ból doopy że ktoś robi swoją robotę, mimo że nie w 100% zgodnie za sztuką to raczej na zadowalajacym poziomie.

Nie zagłebiałem się w temat, ale czy znaleźliście Panowie niezadowolonych użytkowników jego produktów i przeróbek ?

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

bzdura kompletna

Rozumiesz że kolumny te będą tworzone na bazie klonów już działajacych, pomierzonych, grajacych, opartych ote przetworniki?

Nie będzie to wynalezienie koła na nowo.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Riczi75 napisał:

Do słuchania muzyki dobrej jakosci nie muszę niczego poszerzać. 

Sa od tego "specjaliści". Ja byłem na AVS i Ty również byłeś i wiemy że nie wszystkie, a wręcz znikoma ilość kolumn reprezentowała poziom zadowalajacy . Czyżby wszyscy byli niedouczonymi nowicjuszami ? Czy oni wszyscy nie dysponują środkami i sprzetem ?

To delikatna materia i widzę tutaj ogólny ból doopy że ktoś robi swoją robotę, mimo że nie w 100% zgodnie za sztuką to raczej na zadowalajacym poziomie.

Nie zagłebiałem się w temat, ale czy znaleźliście Panowie niezadowolonych użytkowników jego produktów i przeróbek ?

nie ma wytłumaczenia jeśli traktuje się daną personę jak idola

dlatego traktujesz atakujących Wilka jak własnych wrogów 🙂

życzę dużo szczęścia bo naprawdę przyda Ci się

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, slawek.xm napisał:

Wilk nie jest firmą której warto powierzyć głośniki kupione za własne pieniądze

Bo?

Dlatego że Ty byś im nie zlecił takiej roboty?

Nie gniewaj się Sławek ale mam to gdzieś , podobnie jak Ty.

Teraz, slawek.xm napisał:

dlatego traktujesz atakujących Wilka jak własnych wrogów 🙂

Dlaczego tak uważasz ?

Po prostu nie zgadzam się z takim podejsciem .

Czy każdy kto nie powiela Twojego zdania musi traktować Cie jak wroga ?

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

życzę dużo szczęścia bo naprawdę przyda Ci się

A co powiesz jeżeli kolumny wyprodukowane przez WAP beda grały wybitnie.

Masz na tyle odwagi aby przyznać się do błędu w swojej ocenie ?

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Riczi75 napisał:

opierasz swoje zdanie na emocjach a merytoryczne argumenty odrzucasz

ale to Twój wybór Twoja kasa i Twoje ryzyko

Gość

(Konto usunięte)
30 minut temu, LOBO_M napisał:

Oczywiscie ze tak. Napisales ze glownym powodem dla ktorego wybrales WAP jest ich podejscie marketingowe. Czy nie tak napisales w poscie 136?

Odniosłeś sie do postu w który Lete modził kolumny nie znajac się na tym .

To jego sprawa jeżeli mu one grają tak jak mu się podoba . 

Kwestia kasy ile wydał na kolumny to też jego sprawa. 

8 minut temu, slawek.xm napisał:

ale to Twój wybór Twoja kasa i Twoje ryzyko

Po prostu wiem , majac już parę latek, że nie koniecznie sprzęt pomierzony od A-Z zagra na oczekiwanym poziomie.

Poza tym nie wiesz jak wygląda szczegółowo proces produkcji w WAP.

Edytowane przez Riczi75
Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, Riczi75 napisał:

Bo?

Dlatego że Ty byś im nie zlecił takiej roboty?

Nie gniewaj się Sławek ale mam to gdzieś , podobnie jak Ty.

Dlaczego tak uważasz ?

Czy każdy kto nie powiela Twojego zdania musi traktować Cie jak wroga ?

A co powiesz jeżeli kolumny wyprodukowane przez WAP beda grały wybitnie.

Masz na tyle odwagi aby przyznać się do błędu w swojej ocenie ?

Po temacie . Nie ma sensu prowadzić tej dyskusji . 

"Merytoryka" bez osiągnięć nic nie przekona. Konkurent Twój wróg.

9 minut temu, slawek.xm napisał:

Merytoryczne argumenty czy przypuszczenia graniczące z pewnoscią.

1 minutę temu, Riczi75 napisał:

Po temacie . Nie ma sensu prowadzić tej dyskusji .

Owszem.

Wiara w końcu to funkcja woli, nie wiedzy czy osobistego doświadczenia.

Z zelotą nie da się dyskutować.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, rochu napisał:

Owszem.

Wiara w końcu to funkcja woli, nie wiedzy czy osobistego doświadczenia.

Z zelotą nie da się dyskutować.

Rochu , a co Twoje doświadczenie i Twoja wiedza pozwoliła Ci stworzyć ?

Łatwo przychodzi ocenianie innych na bazie domysłów. 

Skoro chcesz uchodzić za eksperta to myślę że sam stworzyłeś jakieś kolumny . Jakie i czy ktoś mógł je ocenić ?

Gość

(Konto usunięte)
18 minut temu, Riczi75 napisał:

Merytoryczne argumenty czy przypuszczenia graniczące z pewnoscią.

nie musisz mi wierzyć , masz szansę sam sprawdzić i nikt przed tym nie powinien Cię powstrzymać

6 minut temu, Riczi75 napisał:

Skoro chcesz uchodzić za eksperta to myślę że sam stworzyłeś jakieś kolumny . Jakie i czy ktoś mógł je ocenić ?

krytyk filmowy nie musi być reżyserem 🙂 🙂 🙂

Same wątki żarty dzisiaj.

Panowie po co czytać, liczyć, mierzyć. Kupmy sobie garść Mundorfów, weźmy dowolne dwudrożne monitory, wywalmy zwrotnicę i wstawmy w jej miejsce mundorfa separującego głośnik wysokotonowy, żeby go nie spalić.

Ulepszyliśmy kolumny na modłę tego wątku. Zagrać zagra - może być dziwnie, ale nie przejmujmy się. Monitory się wygrzeją i po jakimś czasie będzie super.

Pod jednym warunkiem. Nie wolno nam słuchać żadnych zaprojektowanych i wykonanych zgodnie ze sztuką kolumn.

Bo będzie trzeba wygrzewać od nowa.

Gość

(Konto usunięte)
21 godzin temu, Riczi75 napisał:

W jakich kolumnach ?

Kosztujących niewiele więcej od tej modyfikacji 🙂 

Musiałbym być totalnym kretynem żeby pójść na taki układ 🙂 

Mając dobry słuch to na ucho można nastroić gitarę ale nie zestawy głośnikowe.

To jest komiczne i tragiczne jak tego typu magicy żerują na ludzkiej naiwności i niewiedzy.

Trzeba być nieźle zaślepionym i ograniczonym by nabierać się na te wyżyłowane ceny i wspierać to bałamucenie.

Zrozumiałbym jeszcze tego typu zabawy gdyby były wycenione stosownie no właśnie do czego? Choćby do posiadanej techniki i technologicznego potencjału a raczej jego braku bo cenowych ambicji nie można mu odmówić. Szkoda tylko że ceny nie są współmierne i proporcjonalne do oferowanych usług bo żadna partyzantka i fuszerka nie jest nigdzie tak wyceniona jak w branży audio a wilk i cała jego wizja są doskonałym tego przykładem. Szkoda tylko że ślepi entuzjaści takich "artystów" nie pojmują i nie przyjmują do wiadomości że każdy produkt wyprodukowany zgodnie ze sztuką jest określony i zainicjowany przez konkretne normy technologiczne i produkcyjne do których jegomość wilk nie chce się odnieść. Żenada i kompromitacja. 

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, bum1234 napisał:

Same wątki żarty dzisiaj.

Panowie po co czytać, liczyć, mierzyć. Kupmy sobie garść Mundorfów, weźmy dowolne dwudrożne monitory, wywalmy zwrotnicę i wstawmy w jej miejsce mundorfa separującego głośnik wysokotonowy, żeby go nie spalić.

Ulepszyliśmy kolumny na modłę tego wątku. Zagrać zagra - może być dziwnie, ale nie przejmujmy się. Monitory się wygrzeją i po jakimś czasie będzie super.

Pod jednym warunkiem. Nie wolno nam słuchać żadnych zaprojektowanych i wykonanych zgodnie ze sztuką kolumn.

Bo będzie trzeba wygrzewać od nowa.

Napisałeś coś żeby napisać ?

Podobny ten wpis do oceny kogoś na podstawie domysłów i poszlak. No ale jeżeli oceny dokonuje forumowy góru, to tak musi być . 

Jeśli wejdziesz miedzy wrony ... .

29 minut temu, Riczi75 napisał:

Rochu , a co Twoje doświadczenie i Twoja wiedza pozwoliła Ci stworzyć ?

Łatwo przychodzi ocenianie innych na bazie domysłów. 

Coś tam kiedyś stworzyłem, ale to zamierzchła przeszłość i to była tylko zabawa.

Ale ja nie muszę nic tworzyć. Wystarczy że pracuję i zarabiam na to co chcę mieć.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

bzdura kompletna

projektujesz zupełnie inne kolumny z innymi podziałami filtracją z zupełnie innym układem głośników

powierz to komuś kto się na tym zna

Piotr Machnik

Adam Zapotoczny

Witek Albecki

czy piszący w tym wątku meloV8

zapytaj o ceny terminy

a dopiero na końcu wybierz najlepszą ofertę

Wilk nie jest firmą której warto powierzyć głośniki kupione za własne pieniądze

to bardzo obiektywna rada tym bardziej gdy bierze się na warsztat dość trudne w aplikacji głośniki ATC

Kolego też się znasz. U Rysia w Tarnowie słyszałem Accutony zaimplementowane wg Twoich wskazówek i chylę czoła bo pozbyć się nalotu ceramiki na dźwięku to prawdziwa sztuka. Brawo! 

Pare razy sluchałem accutonów i tylko w jednym wypadku nalotu nie było to były chyba Avalony, a w drugim u Rysia.

....to tak na marginesie.

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Krzych 2 napisał:

Kolego też się znasz.

trochę 🙂

ale nie pamiętam wszystkich przypadków porad bo jest ich zbyt wiele przez lata mojej bytności na forum w tym  aplikacji o której piszesz

niemniej nie było jeszcze przypadku by ktoś napisał mi , że źle komuś doradziłem czy nie był zadowolony z mojej pomocy dlatego , że dzięki wiedzy i doświadczeniu w wielu dziedzinach audio mam dość obiektywne spojrzenie .... nie wymyślam też i jeśli czegoś nie wiem to piszę to jasno

2 godziny temu, jarekb napisał:

Ale przerabia ''fabryczne''  kolumny  więc coś musi zmierzyć ? ,no bo jak 

Na pewno bardzo precyzyjnie mierzy grubość portfela klienta 😜

47 minut temu, Yoshi_80 napisał:

Na pewno bardzo precyzyjnie mierzy grubość portfela klienta 😜

Oj ,wiesz o co chodzi  głośniki własne danej marki z kolumn np canton,magnat itd  nie mają ogólnodostępnych ''metryk'' jak  seas vifa  , jak można z nich coś zrobić bez pomiaru ? , nie da się , to już całkowite czarodziejstwo 

Jakiś  czas temu zastanawiałem się nad modyfikacją zwrotnic w swoich kolumnach.
Hmm...

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

regon
634539159

wyszukiwarka:

Ukryta Zawartość

Firma działa nieco ponad dwa lata

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

6 godzin temu, meloV8 napisał:

To ja zapytam z ciekawości. Ile zaprojektowałeś w życiu kolumn głośnikowych? Tak szczerze? Na podstawie symulacji, pomiarów, obliczen itp.

Nie jestem projektantem ani konstruktorem kolumn więc nie oceniam tutaj budowy zwrotnic czy wykresików charakterystyk, które komuś nie pasują do umownie przyjętych standardów zapisanych w normach projektowych.

Mam na tyle własnego doświadczenia z innej dziedziny niż elektronika, że wiem jak pracują nasi wspaniali projektanci i konstruktorzy uzbrojeni w normy i wiedzę teoretyczną i jak często trzeba ich poprawiać na etapie wykonawczym. Najwspanialsze projekty weryfikuje rzeczywistość, poprawiałem już niejednego projektanta który opierał się na symulacjach, wyliczeniach, pomiarach i projektach 3d, a w praktyce okazały się funta kłaków warte.

Moja wypowiedź dotyczyła formy prezentowanej tutaj krytyki omawianych kolumn WAP oraz wzmacniacza RS. Nikt z was rzucających tutaj bluzgi na oba projekty nie potrafił mi nawet odpisać czy widział na własne oczy, na żywo lub słyszał na własne uszy, również na żywo, cały zestaw lub któryś z elementów z osobna. Rozumiem że moje pytania pozostaną bez odpowiedzi bo nie ma tutaj takiej osoby - @Riczi75 liczę na Twoją subiektywną ocenę po odsłuchu. Jest za to wielu teoretyków, forumowych guru oraz niespełnionych konstruktorów szukających sensacji jak wbić szpilkę komuś komu coś się udało stworzyć i ma coś do pokazania.

W tym temacie padly konkretne zarzuty po katem Wilka, poniewaz osoby posiadające wiedzę, jak się projektuje kolumny głośnikowe, wskazały błędy, które zostały popełnione w danej konstrukcji.

Wilk nie potrafił się do tego w żaden, merytoryczny sposób odnieść, spychając wszelką konstruktywną krytykę, nazywając ją hejtem, co wtórował mu RS.

Ja tam widzę pod filmami jednego jak i drugiego negatywne komentarze oraz odpowiedzi. Widzę również merytoryczne pytania i o dziwo również merytoryczne odpowiedzi od głównych zainteresowanych tutaj obluzgiwanych, a nie udzielających się na AS. Łatwo kierować zarzuty w stronę kogoś kto nie może się obronić. A już nie dziwi mnie fakt jeśli ktoś pisze z grubej pyty jakieś bzdury że to "fuszerka" skoro ani w jednym ani w drugim przypadku nie widział i nie słyszał co wyszło z tych tak "skopanych projektowo" paczek i wzmacniacza - to dopiero jest totalna ignorancja.

Czytając komentarze i te wszystkie ochy i achy w obronie Wilka, mam nieodparte wrażenie, że ich autorzy nie mają zielonego pojęcia o budowaniu zestawów głośnikowych, ale za to mają niespożyte siły na obrzucanie błotem i obelgami każdego, kto nie stoi w kościele Wilka na baczność i ma jeszcze czelność zgłosić pewne wątpliwości tym całym bajzlu.

Mój drogi kolego, powinieneś raczej podziękować tym, którzy wyciągają takie buble i piętnują zachowanie autora, bo dzięki nim ktoś nie wyda swoich ciężko zarobionych pieniędzy na gniota, zrobionego po łepkach, na łapu capu.

Mój drogi kolego, powinieneś raczej skupić się na merytorycznej odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie, a nie mydlenie oczu o biednych poszkodowanych przez Wilka klientach czy jakichś wyimaginowanych kościołach, wyznawcach czy sektach. Śpieszę z wyjaśnieniem że nie jestem klientem, wiernym tudzież wyznawcą ani WAP ani RS więc z góry możesz darować sobie wszelkie próby prowokacji.

6 godzin temu, #Szakovsky napisał:

Ale bzdury. 

Raz, nie mam żadnego interesu w tym. To ludzka empatia i pogarda dla tych którzy wykorzystują innych. Sam nic nie sprzedaję (nie licząc dokanałówek Buds2 które dostałem do telefonu, zainteresowani priv, hehe).

Kolego zdecyduj się w końcu czy to ta empatia czy pogarda dla tych "naciągaczy" Tobą kieruje. Napisałeś to w taki sposób jakbyś sam nie widział o co Ci chodzi. 

Ciesze się że nic nie sprzedajesz bo po takim poziomie jaki prezentujesz w wypowiedziach nie chciałbym być Twoim klientem.

Dwa, gdybyś zobaczył film na którym burgery w McDonald robią burgery z psów i nienarodzonych dzieci, do tego właściciel maka, by to potwierdził, to wciąż byś mówił "nooo, jak wam smakuje to gdzie problem, ja z resztą nie wierzę a wy wydaliście osąd, ciekawe ilu z was próbowało burgerów z psów i nienarodzonych dzieci, że możecie porównać do tych z maka". 
Bo na dokładnie to samo wychodzi.

Ktoś tu wcześniej pisał o tzw. "bzdurach"... zaraz zaraz wróć - to chyba Ty sam akapit wcześniej. Piszemy tutaj nadal na temat czy schodzimy na tematy kulinarne z pogranicza "teorii spiskowych" i bajek z mchu i paproci - sorry ale ta ironia do mnie nie przemawia.

Wilk sam się przyznał, że robi szajs wciskając niezaznajomionym w temacie, że tak ma być. 
Samochodów, samolotów, statków kosmicznych, czy nawet głupich śrubek nie robi się na oko. Wszystko jest kwestią techniczną, wymagającą pewnych obliczeń, symulacji. Wilk robi rzut kością, albo wyjdzie albo nie wyjdzie. 
I żeruje na tych, którzy mieli straszny szajs, a później proponuje modyfikację w cenie połowy kolumn, gdzie np. z budowy kolumn za 5000zł, to jakieś 1000zł to realny koszt wykonania. No nie dziwne, że gra lepiej od kolumny robionej za totalne minimum. A to, że jakby sprzedali te kolumny za nawet 3-4k, dołożyli by 1-2k to ze spokojem by kupili KEFy LS50 Meta, które rozłożą każdy możliwy wytwór Wilka... Bo są zajebiście zaprojektowane i przemyślane. 
Ale to wciąż absurdalna wycena, bo jest OGROM ludzi którzy to zrobią nieporównywalnie lepiej... W sumie każdy kto siedzi w tym dłużej niż miesiąc zrobi lepiej, bo nie będzie popełniać tak karkołomnych błędów. 

Poproszę o protokół zeznania P.Wilka lub merytoryczne dowody że "się przyznał". Po raz kolejny bluzgasz na gościa który nie może się obronić. Napisz do niego jakiegoś konkretnego maila z pytaniami i prośbami o wyjaśnienia w kulturalny sposób to być może Ci odpisze. Wcale się nie dziwię, że usuwa komentarze napisane w formie jak Twoja powyższa wypowiedź. Raz że nie idzie nic z niej zrozumieć, dwa że oceniasz na podstawie czego? okrojonych materiałów z YouTube? - jedź do niego osobiście, oglądnij jaki ma warsztat, dotknij produktów i dopiero się wypowiadaj a nie pierdź na lewo i prawo o zrypanych charakterystykach, pomiarach i wykresach, albo o tym że to fuszerka. A jeżeli faktycznie masz takie zdanie to przynajmniej dodaj że to Twoja prywatna opinia a nie siej zamętu i antypropagandy oraz o wielkim procederze oszukiwania ludzi i biednych nieświadomych klientach, którzy dali się naciągnąć.

O cenach pisałem gdzieś wyżej - nie dyskutuje bo nie znam ani kosztów materiałów ani kosztów robocizny.

Jakbym sprzedawał kolumny, czyli jakbym miał coś aktualnie do pokazania, to byś napisał, że jestem zawistną branżą próbującą zniszczyć dobre imię wspaniałego konstruktora xD 

Ja po prostu gardzę fuszerką, a tym bardziej gardzę fuszerką za duże pieniądze, pakowaną w umysły osób nieobytych w temacie, a to jest tak zwana "empatia". 
Dodatkowo to po prostu niszczy rynek.

Nie wkładaj w moje "palce" swoich przemyśleń bo nie bardzo Ci to wychodzi. Co o kim myślę - pozwól że przedstawię je sam. Czy Ty jesteś z branży czy spoza to mnie totalnie, w kontekście zadanych przeze mnie pytań, nie interesuje. Jest tutaj w tym wątku wystarczająco dużo internetowych "znawców", "konstruktorów", "fizyków teoretyków" i ich przytakiwaczy zarówno z branży jak i spoza niej. Szkoda tylko, że żaden z nich do tej chwili nie wypowiedział się w sposób konstruktywny i merytoryczny. Piszecie tylko o tabelkach i wykresikach bez żadnych objaśnień dla mniej ogarniętych z elektroniką i z dyletanckimi odpowiedziami w stylu: "ci co się znają wiedzą o co chodzi" albo (sorry Panie Sławku) "krytyk nie musi być reżyserem". A niech by się, który pokusił o rzetelną ocenę z objaśnieniami co jest źle i dlaczego tak powinno być zrobione, a nie inaczej. A następnie skonfrontował to z rzeczywistością czy tak jest faktycznie - czyli starym dobrym odsłuchem i dopiero wydawał rzetelną opinię na tej podstawie odnośnie omawianych ustrojów. Pasowałoby też odwiedzić Twórców i zobaczyć na własne oczy co jak jest robione i dopiero w jakiś sensowny sposób wytykać błędy.

Skoro takie badziewie sprzedaje Wilk, to oznacza, że każdy może zejść z poziomu i robić coraz gorzej. 
Zgadzając się na coś takiego, sam niszczysz swoje własne hobby. Dymasz samego siebie na pieniądze. 
W dodatku niszczone jest dobre imię całej Polskiej branży.

Odleciałeś kolego. Mam nadzieję że masz "bilet powrotny" bo inaczej kiepsko to widzę ale co mi tam to Twoja sprawa. Nie bądź śmieszny z takimi tekstami że "niszczę własne hobby" czy "dymam samego siebie" na kasę. Po pierwsze nic nie kupiłem ani u WAP ani u RS - słucham na całkiem innym zestawie i dobrze mi z tym. Każdy ma swoje własne preferencje i wystawia oceny dotyczące jakości wg. różnych kryteriów i własnego doświadczenia - ja wolę formę namacalną w przeciwieństwie do zdjęć i tabelek.

Napiszę w Twoim stylu używając porównania do innej dziedziny bo widzę że bardzo je lubisz. Otóż drogi kolego ja wolę osobiste spotkanie z żywą kobietą, możliwość rozmowy, flirtu czy kontaktu fizycznego w przeciwieństwie do przeglądania zdjęć idealnie "napompowanych" modelek z pisemek gdzie zamieszczane są tylko "rozbierane fotki".

Wiem też że dla mnie najważniejsza jest jakość dźwięku, a nie to czy zestaw na którym słucham ma idealnie zaprojektowaną zwrotnicę czy dobrane przetworniki. Ma grać na zadowalającym mnie i tylko mnie poziomie - reszta to kwestia gustu i portfela. 

Jeżeli macie Panowie coś konstruktywnego do dodania, lub udzielicie mi odpowiedzi na zadane pytania w pierwszym moim poście lub tym obecnym, to bardzo proszę. Wystarczy mi wchodzenia w pyskówki i przepychanki słowne -  wszelkie próby będę z całkowitą premedytacją olewał.

wzmocnienie: Rotel RHB-10 Michi, pre: Parasound P/LD 2000, dac: BURSON VIVID V6, źródła: Rotel RCD 975, Rotel RD 965BX, ROTEL RT 955, DUAL CS731Q, paczki: DALI Evidence 870, DALI Grand

Strasznie obszernie piszesz. Masz wybitnie dużo wolnego czasu.

Zazdroszczę.

Gość

(Konto usunięte)
19 minut temu, szpotek73 napisał:

zawsze znajdzie się obrońca druciarstwa....przecież koledzy merytorycznie wytłumaczyli o co chodzi..

Może to syndrom Sztokholmski? 

Wilk to demagog tj. napisałem wyżej że za modyfikacje zwrotnic wilk chciał ode mnie 2,5k złotych a kolumny warte troszkę ponad 3 🙂 

Koniec końców nie ruszałem zwrotnicy bo w dwukrotnie droższych konstrukcjach znanych marek są użyte podobnej klasy elementy, tylko zwiększyłem przekrój kabelka ze zwrotnicy do terminala.

Edytowane przez MarcinStereo
Godzinę temu, MarcinStereo napisał:

Może to syndrom Sztokholmski? 

Wilk to demagog tj. napisałem wyżej że za modyfikacje zwrotnic wilk chciał ode mnie 2,5k złotych a kolumny warte troszkę ponad 3 🙂 

Koniec końców nie ruszałem zwrotnicy bo w dwukrotnie droższych konstrukcjach znanych marek są użyte podobnej klasy elementy, tylko zwiększyłem przekrój kabelka ze zwrotnicy do terminala.

Ale trzeba konkretnie napisać co miał ci wsadzić bo 2,5tys to może być taniocha jesli np by ci umieścił duelundy które bywaja po 3tys /szt a nawet 15tys ,więc to gadanie o niczym jest 😉

1 minutę temu, freju napisał:

Ale trzeba konkretnie napisać co miał ci wsadzić 

Ostatnio na forum coraz więcej tekstów o „ruchaniu” ( z góry przepraszam za wyrażenie ) audiofili przez pseudofachowców ….

Ilu ludzi tyle opinii

• Pokaż nowe odpowiedzi