Skocz do zawartości
IGNORED

Wilk Audio Project - uwaga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, piotr6 napisał:

bo wychodzi, że na podstawie filmików oceniacie

Tutaj bardziej akuratne okazały się zrzuty ekranu porównane z udostępnionymi przez producentów danymi które są jota w jotę identyczne.

Poza tym w dzisiejszych czasach obowiązują normy przy produkcji które tutaj nie zostały spełnione więc mówienie że liczy się odsłuch to zatajanie rzeczywistej sytuacji.

W dniu 22.12.2022 o 21:12, #Szakovsky napisał:

Reduktor również kasuje co może, absolutnie wszystko nazywając hejtem i odpowiadając w maksymalnie gburowaty sposób. 

To ze prowadzacy RS jest gburem moge potwierdzic bo kilkurotnie mialem okazje prowadzic z nim korespondenje mailowa. Ten czlowiek nie zna slow "dziendobry, dowidzenia, pozdrawiam itp." a same odpowiedzi na zadane pytania brzmia bardzo chamsko i zbywajaco.

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, bum1234 napisał:

Zwłaszcza, że to fachowiec.

bo Ci napiszę jak fanatycy Wilka... słuchałeś jego kolumn , że taką opinię wyrażasz? 🙂 🙂 🙂

5 minut temu, MarcinStereo napisał:

Tutaj bardziej akuratne okazały się zrzuty ekranu porównane z udostępnionymi przez producentów danymi które są jota w jotę identyczne.

Poza tym w dzisiejszych czasach obowiązują normy przy produkcji które tutaj nie zostały spełnione więc mówienie że liczy się odsłuch to zatajanie rzeczywistej sytuacji.

Ty nawet nie wiesz czym się wilk zajmuje. 

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, ASURA napisał:

Zwróć się do @Riczi75 on potrafi robić Frankensteiny, może Mitoraja by Ci wskrzesił 😉 

Nie ma to jak sekta audiofilska .

Żaden, poza wyjatkami, nie zrobił nic wartego zachodu ale fachury jakich mało na świecie.

Gość

(Konto usunięte)
26 minut temu, Riczi75 napisał:

próbujesz aspirować ? 🙂

31 minut temu, Riczi75 napisał:

Żaden, poza wyjatkami, nie zrobił nic wartego zachodu ale fachury jakich mało na świecie.

źle trafiłeś, akurat Asura dostał nagrodę od Pacuły za swój wynalazek

• Redaktorzy
Godzinę temu, Riczi75 napisał:

Riczi75, szkoda że nie widziałeś i nie słyszałeś jakie zajebiste zespoły głośnikowe opracował, zaprojektował, wykonał i zestroił na tegorocznego Wrocławskiego Audiofila nasz forumowy @meloV8. Sparował to z elektroniką od Linear Audio Research. Nie obawiał się krytyki. Zrobił krótki wykład dla zebranej publiczności. Na koniec dostał gromkie brawa od kilkudziesięciu ludzi na sali. A to nie jest koniec prac. Zdolny gość. Chciałbym, żeby w niedalekiej przyszłości zregenerował zwrotnice w moich Yamahach NS-1000M, bo jestem przekonany że zrobi to na wysokim poziomie. @meloV8

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

9 godzin temu, Riczi75 napisał:

Nie wiem bo nie mam nawet konta na YouTube.

Nie dostałem się również do grona klakierów na tym forum .

Ale Ty sobie nie żałuj . Plucie na innych w Polin wychodzi najlepiej

Jak coś to Ryszard Riczi ma jednak konto na youtube i komentuje pod RS. 😉Chyba ,że nie jesteś Ryszard to nie ma tematu.

Edytowane przez Nikonman
Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, kangie napisał:

Riczi75, szkoda że nie widziałeś i nie słyszałeś jakie zajebiste zespoły głośnikowe opracował, zaprojektował, wykonał i zestroił na tegorocznego Wrocławskiego Audiofila nasz forumowy @meloV8. Sparował to z elektroniką od Linear Audio Research. Nie obawiał się krytyki. Zrobił krótki wykład dla zebranej publiczności. Na koniec dostał gromkie brawa od kilkudziesięciu ludzi na sali. A to nie jest koniec prac. Zdolny gość. Chciałbym, żeby w niedalekiej przyszłości zregenerował zwrotnice w moich Yamahach NS-1000M, bo jestem przekonany że zrobi to na wysokim poziomie. @meloV8

śledzę rozwój talentu meloV8 od pierwszych jego prób z głosnikami... na szczescie na wielu forach zostały slady i projekty

ostatnio administracja oznaczyła go jako branżę  a oni zawsze maja nosa więc cos musi byc na rzeczy 🙂

W każdym razie mnie osobiście cieszy ,że koledzy którzy sa dociekliwi bardzo pracowici i maja talent zakładaja własne firmy i oferują w naszych polskich warunkach dobre konstrukcje

na pewno melo V8 ma kosmicznie wieksza wiedzę i doświadczenie od WAP

dlatego wybór jego konstrukcji może być bardzo ciekawym doswiadczeniem

ze swojej strony zycze Mu duzo szcześcia w tym niełatwym biznesie

i jednej rzeczy bardzo pomocnej w tej kwestii

umiejętności dopasowania dźwieku projektowanych zespołów głosnikowych do upodobań klienta

bo zazwyczaj jest tak ,że układ zadowala w pełni konstruktora i oczekuje on ,że klient w pełni doceni włozony wysiłek w kształtowanie dźwieku a tu wymagający klient kręci nosem ,że chciałby ciut inaczej

oby takich sytuacji nigdy nie było 🙂

Edytowane przez slawek.xm
Gość

(Konto usunięte)
23 minuty temu, Nikonman napisał:

Jak coś to Ryszard Riczi ma jednak konto na youtube i komentuje pod RS. 😉Chyba ,że nie jesteś Ryszard to nie ma tematu.

Nie ma tematu kolego . Pudło . 

1 godzinę temu, kangie napisał:

Riczi75, szkoda że nie widziałeś i nie słyszałeś jakie zajebiste zespoły głośnikowe opracował, zaprojektował, wykonał i zestroił na tegorocznego Wrocławskiego Audiofila nasz forumowy @meloV8

Ja nie napisałem że kolega jest kiepskim konstruktorem . 

Jest tutaj jednak wiele osób zakompleksionych z przerostem ego, chcących uchodzić za alfę i omegę. 

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

próbujesz aspirować ? 🙂

To czas aby się pochwalił  . Byłby bardziej wiarygodny

Edytowane przez Riczi75

Charyzmatyczny guru Reduktor w swoim poprzednim filmie "5 najgorszych wzmacniaczy.." próbuje zdyskredytować całkiem sympatycznego wzmaka -  Roksana Caspiana MK1. Nie dość, że daje fotki wzmacniacza w opłakanym stanie wizualnym, to wygaduje dziwne rzeczy o rzekomym bezbarwnym brzemieniu, które skutkuje brakiem jakiekolwiek frajdy ze słuchania. Jak rozumiem w przeciwieństwie do jego CA Azur 640A? Potem bierze się za wadę konstrukcyjną, która już wg niego całkowicie dyskwalifikuje zakup.

Na koniec co najlepsze... oznajmia po ile chodzą Caspiany na aukcjach i sugeruje niby od niechcenia, że nie warto. A na koniec przy opisie Techniksa SU-xxxx kolejny raz  wychwala pod niebiosa "legendarnego zamulacza"  NADa 3020.  Te NADy, które prawdę mówiąc nigdy dobrze nie brzmiały, to niedługo będą chodzić już po 2 tyś, a sprawny egzemplarz to już raczej nie do znalezienia. Reduktor jakby co zawsze naprawi za skromny datek, ale dla szeregowego członka sekty to zapewne zaszczyt. W komentarzach oczywiście "hejty" usunięte, podziękowania wyznawców mile widziane. Litościwie zostawione pojedyncze wpisy wątpiących, o ile nie zapomnieli o pochwałach dla swojego mistrza.

A nie zapominajmy, że  NAD 3020 to u RS to było podium wszystkich wzmacniaczy ever.

Ostrożnie dobieram słowa, bo niejaki Mareczek1970 groził pozwami, prokuraturą i kwitami. Choć szybko zmiękła mu rura i apelował o polskie pojednanie:)  Ale tak już na całkiem na serio, czy nie należy spodziewać się kolejnego zrzutu szrotu na aukcjach?

A tu już dla poprawy humoru dwa filmiki Reduktorka.

W jednym można odnieść wrażenie, że on chyba wszystko odsłuchuje na B&W 602 S2... Dokładnie w 28 minucie filmu..

A i porady jak dokonywać profesjonalnych pomiarów audio przy użycie karty dźwiękowej Creative po USB za 80-100 zł. Choć tutaj należy pochwalić Reduktora, że raczej nie poleca użycia zintegrowanych kart 🙂 

w 3:10 min

Gość

(Konto usunięte)
23 minuty temu, Riczi75 napisał:

To czas aby się pochwalił  . Byłby bardziej wiarygodny

na tym forum jest to źle przyjmowane jako reklama własnego produktu

a jesli jesteś zainteresowany to sam poszukaj

zajawkę Ci podałem 🙂

ale zrobiłem to tylko dlatego byś mniej gołosłownie oceniał ludzi którym odpowiadasz

wielu kolegów piszących tu w tym wątku ma swoje sukcesy i dokonania , wiem , że ktoś kto nie śledzi dokładnie forum może mieć z tym problem

ale warto uważać , bo może się zdarzyć , że kiedyś staniesz wobec nich jako klient 🙂 🙂 🙂

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, slawek.xm napisał:

na tym forum jest to źle przyjmowane jako reklama własnego produktu

a jesli jesteś zainteresowany to sam poszukaj

zajawkę Ci podałem 🙂

ale zrobiłem to tylko dlatego byś mniej gołosłownie oceniał ludzi którym odpowiadasz

wielu kolegów piszących tu w tym wątku ma swoje sukcesy i dokonania , wiem , że ktoś kto nie śledzi dokładnie forum może mieć z tym problem

ale warto uważać , bo może się zdarzyć , że kiedyś staniesz wobec nich jako klient 🙂 🙂 🙂

Może się tak zdarzyć, choć to mało prawdopodobne. 

A za zajawkę dziękuję . Pogrzebię i w częsci technicznej i DIY na forum aby o dokonaniach forumowiczów, zwłaszcza wypowiedajacych się w tym wątku poczytać . 

2 godziny temu, kangie napisał:

Jest gdzieś jakaś relacja ?

45 minut temu, slawek.xm napisał:

śledzę rozwój talentu meloV8 od pierwszych jego prób z głosnikami... na szczescie na wielu forach zostały slady i projekty

Na diyaudio.pl chętnie dzieli się zdobytą wiedzą, daje wskazówki z których niejednokrotnie sam korzystałem i robi to grzecznie i z szacunkiem, nie traktując nikogo z góry i to się chwali. Co ważne - jego konstrukcje są tworzone zgodnie ze sztuką konstruowania zespołów głośnikowych i jest to udokumentowane czarno na białym.

Odnośnie jego konstrukcji - nie słuchałem, chciałem ich posłuchać na AVS ale monitory MTM leżały akurat...w szafie 😉 Może w przyszłym roku się uda.

• Redaktorzy
26 minut temu, Riczi75 napisał:

Jest gdzieś jakaś relacja ?

Na pewno w Klubie Linear Audio Research i być może Piotr Guzek zamieścił zdjęcia na FB.

Tutaj relacja z Audiofila:

Post #1768.

Edytowane przez kangie
Link

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, robert19091990 napisał:

i robi to grzecznie i z szacunkiem, nie traktując nikogo z góry i to się chwali.

moje z nim dyskusje często nie były spokojne i grzeczne 🙂

ale co nas nie zabija to wzmacnia , i poznaje się dobrze charakter kolegi

mamy wielu kwestiach różne opinie ale to nie przeszkadza w tym by szanować i doceniać jego dokonania

Ja nie chcę brać udziału w wątkach negatywnych, więc dodam tylko, że @meloV8 jest jedynym chyba forumowiczem, który w dyskusji skonfrontowany z faktami przyznał, że się mylił/nie wiedział. To rzadkość warta wzmianki.

nagrywamy.com

3 hours ago, slawek.xm said:

Mam nadzieję, że nie traktujesz poważnie tego "wyróżnienia". Wszyscy wiemy w jaki sposób się je otrzymuje, to po pierwsze, a po drugie trudno traktować poważnie wyróżnienia nadawane przez kogoś kto nie raz dał dowód swojej ignorancji - wszak polonistą jest. I grafomanem 😄

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, bum1234 napisał:

Mam nadzieję, że nie traktujesz poważnie tego "wyróżnienia". Wszyscy wiemy w jaki sposób się je otrzymuje, to po pierwsze, a po drugie trudno traktować poważnie wyróżnienia nadawane przez kogoś kto nie raz dał dowód swojej ignorancji - wszak polonistą jest. I grafomanem 😄

fakty sa jakie są

a z nimi się nie dyskutuje

subiektywne oceny są mniej istotne w koncu kolega poruszył temat sekty audiofilów a nie sceptyków 🙂

No cóż i dlatego potem na forum dominują bajki, a ludzie nie mający przygotowania do tego biorą się za radosne modyfikacje.

Pół biedy, jeśli robią to na własne potrzeby, ale wciskanie kitu za opłatą - tak jak w przypadku Asury lub Wilka, to już lekka przesada

i pan Pacuła swoją ignorancją ten stan rzeczy podtrzymuje.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, bum1234 napisał:

pan Pacuła swoją ignorancją ten stan rzeczy podtrzymuje.

żeby jeszcze jego wyróznienia przekladały sie na sukces biznesowy.... 🙂

a niestety tak nie jest w przypadkach , które ja znam

niemniej naprawde mnie osobiście miło jest czytac o sukcesach kolegów nawet jesli niektórzy tak jak Ty próbują umniejszać takie sukcesy

A Wy dalej koledzy ...ech...

To ja napiszę coś może głupiego...ale tak dla jaj może ...

Był sobie kiedyś taki chłop o bardzo wybujałej wyobraźni lub sennej jaźni..i ten gościu nie znając sprzętu pomiarowego jaki jest dzisiaj ( no bo to raczej zrozumiałe kiedy żył ) ...tworzył cuda niewidy z kawałka drzewa, mieszanki żywic i koñskiego włosia.

I ten gościu nawiedzony ..a uważano go wtedy za idiotę i kretyna bo byli znawcy tematu lepsiejsi i bardziej obeznani-piewcy ciętego słowa i wybitnego znawczego słowotwórstwa..stosował jedyny aparat pomiarowy jaki znał i to prymitywny bo zawalony woskiem( woskowiną)...swoje uszu ..i słuch.

I mimo jebanabia go za dokonania ...wtedy i dziś na jego szarlatañskich tworach grali i grają inni ebnięci lub nawiedzeni... czyli wybitni.

A ceny jego samorób dziś są astronomiczne...

Ten chłop to ...Antonio Stradivari.

Znawcy tematu i eksperci co słuchają muzyki wiedzą już co tworzył ten ...niedobry nawiedzeniec.

Więc może takie Wilki i RS-y to też takie nieoszlifowane talenty i diamenty...niedoceniane przez Nas pospólstwo????

Co tworzą historię i przyszłe dzieła💪

A tak teraz na poważnie ...słuchałem dużo sprzętu gdzie były super pomiary...wypas charakterystyki...urządzenia pomiarowe i co...ano w dupe ten sprzęt można sobie wsadzić bo dzwiękowo to porażka była...

Ja tam tyż prosty chłopak jestem , i cudów wiem, że ni mo ...ale jak coś kaleczy instrumentarium naturalne i klasyczne ...to shit i tyle . Pomijam jebnięcia elektroniczne i metalowy łomot...

Więc...???

A dobranoc Dziki...jedne.

P.S Ale temat czytam z pasją ..zobaczymy co z tego wyjdzie bom ciekawy tej lektury.

Edytowane przez hatori77
Poprawka
  • Moderatorzy
12 minut temu, hatori77 napisał:

Ten chłop to ...Antonio Stradivari

Zamiast wymyślać jakieś banialuki poczytaj lepiej jego biografie.

Niedługo w tym kraju zaczną zmieniać nazwy ulic z Chopina na Zenka.

Jakiś dziwny kult oszołomstwa w tym kraju się rozwija. Co który wyskoczy jak Filip z konopi to mu pomnik od razu budować bo może geniusz się objawił.

Ale cóż ciągnie swój do swego...

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

7 minut temu, Seyv napisał:

Zamiast wymyślać jakieś banialuki poczytaj lepiej jego biografie.

Niedługo w tym kraju zaczną zmieniać nazwy ulic z Chopina na Zenka.

Jakiś dziwny kult oszołomstwa w tym kraju się rozwija. Co który wyskoczy jak Filip z konopi to mu pomnik od razu budować bo może geniusz się objawił.

Ale cóż ciągnie swój do swego...

Oj baaaardzo dobrze znam  ...ty pewnie te wypociny na Wikipedii?

Ale ty to chyba taki gość typu Spinacz?....skoro z humorem na klatę nie możesz przyjąć ?

Albo wybitny znawca tematu ...hmmm. 

Ale ok. pozdrawiam jak coś z ...kulturą i wyrozumieniem.

Radzę zacząć słuchać muzyki...może muzykoterapia pomoże niż zajmować się Anal..lizowaniem czyjejś dupy 💪😃

Koleś chciał zabłysnąć i zrobił to w charakterystyczny sposób dla cebulaka któremu niewątpliwie brakuje wyczucia i podstawowych zasad wychowania.

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

• Pokaż nowe odpowiedzi