Skocz do zawartości
IGNORED

Wilk Audio Project - uwaga

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
8 minut temu, Lech36 napisał:

Każda firma rozpoczynająca karierę na rynku ma prawo do dania jej szansy. Krytyka jest wskazana, ale powinna być konstruktywna a często nie jest.

To też już było omawiane kilka stron wcześniej. Ale dla przypomnienia WAP nie jest początkujący sam mówił, że ma 25 lat doświadczenia więc już chyba można czegoś od niego wymagać tym bardziej, że przy dużej pomocy RSa chce zaprezentować swoje dzieła całej Polsce.

Ja się wchodzi na salony to nie ma puszczania bąków po kontach.

W lidze krajowej grają najlepsi - chyba, że w audio ma być jak w sporcie niby same gwiazdy a jak przyjdzie co do czego to ...

Co do krytyki to padło bardzo dużo konstruktywnych argumentów, niektóre ponoć nawet dotarły do adresata bo ponoć już ma sprzęt, sprząta warsztat i będzie nagrywał jak to ma wyglądać.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, slawek.xm napisał:

i nieco sie przeciągnęła 🙂

poza tym nie ma to jak oceniac oceniających po przyznaniu

Lepiej abyście oceniali produkt gotowy, grający .

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Riczi75 napisał:

Lepiej abyście oceniali produkt gotowy, grający .

sorry , ale wielokrotnie nie chce mi się ruszyć tyłka do hi-endu więc jak wilku sam mi pokazuje jak pierniczy kolumny to nie namawiaj mnie do ich słuchania , naprawdę masochistą nie jestem

• Moderatorzy
3 minuty temu, MarcinStereo napisał:

bo od samego początku jest mowa o Atomowej Fuszerce a nie cenie!

Ale przyjęło się w większości branż, że cena powinna odzwierciedlać jakość. Ja przynajmniej toleruję niska jakość przy adekwatnej cenie. A kiedy cena jest wysoka to oczekuję jakości. 

36 minut temu, Seyv napisał:

Co do krytyki to padło bardzo dużo konstruktywnych argumentów, niektóre ponoć nawet dotarły do adresata bo ponoć już ma sprzęt, sprząta warsztat i będzie nagrywał jak to ma wyglądać.

Wierzysz w to, że nagra ? 😉

• Moderatorzy
7 minut temu, robert19091990 napisał:

Wierzysz w to, że nagra ? 😉

Szczerze, to nawet średnio mnie to interesuje ale skoro zadeklarował to oznacza, że chociaż widzi potrzebę naprawy błędów. A przynajmniej może w kolejnych odcinkach nie będzie chwalił się babolami. 

• Moderatorzy
10 minut temu, slawenio napisał:

Nie pisze bajek jest tak jak pisałem 

Ja Ci wierzę, że jesteś zadowolony. Każdy ma prawo wejść do restauracji, spróbować jakiej potrawy i powiedzieć czy mu ona smakuje czy nie. Ale czy może wydać opinię o fachowości kucharza? Stwierdzić, że była przygotowana zgodnie ze sztuką kulinarną? 

W dniu 6.01.2023 o 14:09, slawenio napisał:

oczywiście odpowiednie okablowanie

A co to znaczy "odpowiednie" i czym takie okablowanie powinno sie charakteryzowac ?

58 minut temu, Lutek napisał:

A co to znaczy "odpowiednie" i czym takie okablowanie powinno sie charakteryzowac ?

Na temat okablowania nie będe się wypowiadał to temat rzeka można w sieci poszukać co dają kable do brzmienia według mojej opini dają bardzo durzo wiem bo testowałem niestety nie jest tanio. Niektórzy twierdzą że nic nie dają to ich sprawa. Zawsze można wypożyczyć i przetestować w swoim systemie są to zasilania, głośnikowe i interkonekty

Godzinę temu, MarcinStereo napisał:

Ja tam nie wierzę potrzebuję dowodów 🙂

Jako dowód masz moje słowo, brzmienie piękne. Pozdrawiam 

1 godzinę temu, Seyv napisał:

Ja Ci wierzę, że jesteś zadowolony. Każdy ma prawo wejść do restauracji, spróbować jakiej potrawy i powiedzieć czy mu ona smakuje czy nie. Ale czy może wydać opinię o fachowości kucharza? Stwierdzić, że była przygotowana zgodnie ze sztuką kulinarną? 

A co to za różnica czy ze sztuką czy nie ważne że klient jest zadowolony liczy się efekt końcowy ja jestem mega zadowolony. Pozdrawiam 

9 godzin temu, Lech36 napisał:

...dlaczego piszące tu osoby, mające w jednym palcu konstrukcje pasywnych ZG nie wezmą się za działania produkcyjne?

Już o tym pisałem: nie trzeba umieć tynkować aby zauważyć, że jak sufit na łeb spadł, to ktoś coś spierd.lił.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

9 godzin temu, MarcinStereo napisał:

...ludzie pamiętają jak z ręki profesjonalnie mierzył umikiem głośniki i w jakich warunkach.

Serio? To ja puszczając autokalibrację na plastikowym KD, które dostałem gratis do używanego monitora kupionego za £50, rozważam czy częściej oglądam z oknami odsłonietymi czy zasłonietymi zasłonami, a tu konstruktor-modyfikator z ręki mierzy?

10 godzin temu, robert19091990 napisał:

Przykładowo w moim interesie nie było i nie jest szkodzenie WAP.

Ale w interesie forumowiczów jest, abyś podzielił się swoimi spostrzeżeniami z mniej doświadczonymi pasjonatami, a bardziej doświadczeni podzielili się z Tobą.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Po publikacji filmu przez RS pojawiło się tyle zastrzeżeń odnośnie wykonawcy usługi.

Tymczasem autor filmów (RS) może sprawdzić frequency response i moduł impedancji w paśmie przenoszenia, może też jeszcze jakieś inne pomiary.

Robił coś podobnego na którymś filmie o innych zestawach głośnikowych.

Temat zaistniał po konkretnym wideo u Reduktora Szumu - to tytułem przypomnienia.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

4 godziny temu, szymon1977 napisał:

Ale w interesie forumowiczów jest, abyś podzielił się swoimi spostrzeżeniami z mniej doświadczonymi pasjonatami, a bardziej doświadczeni podzielili się z Tobą

...i tak właśnie jest, tylko trzeba wrócić się o kilka lub kilkanaście stron. 

Wiecie ile plastiku trafia rocznie do oceanu? Naprawdę, świat ma problem… z ludźmi.

ps

Czekam na wątek o RS i jego naprawach, plus komentarzy na temat używania przez Niego „łapki z pazurkiem” w roli wskaźnika. 
Można by jeszcze omówić Retro Audioewentualnie coś do listy dorzucić wg uznania.

Edytowane przez Tajitsu

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Gość

(Konto usunięte)
21 godzin temu, #Szakovsky napisał:

Myślisz, że on tylko modyfikuje kolumny? XD Większość roboty wilka to serwis altusów i innych gratów. Więc argument totalnie z czapy. 

To ty się mylisz . Chłop prowadzi interes . Płaci podatki i zatrudnia ludzi . 

Produkuje i modyfikuje jak i serwisuje róźne zestawy. Altusy również .

Dla wielu melomanów odświeżone Altusy to szczyt marzeń . Wiem że tacy według nomenklatury panującej na tym forum hobbystów , nie mają prawa nazywać się audiofilami . 

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Riczi75 napisał:

Dla wielu melomanów odświeżone Altusy to szczyt marzeń . Wiem że tacy według nomenklatury panującej na tym forum hobbystów , nie mają prawa nazywać się audiofilami . 

sam ich melomanami nazywasz 🙂

Kiedyś był taki temat, na którym trwała gorąca dyskusja 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Facet chciał zmodyfikować swoje Dali 450.  Fajne kolumny, dobra baza do upgrade'u.  Sam w tym temacie polecałem wymianę wysokotonowego Seasa 25TFC-G/DA na Dayton DC28F-8 i zlecenie komuś ogarniętemu pomiarów i poskładania na nowo zwrotki pod Daytona. 

Wpadł do tego tematu pewien użytkownik, który stwierdził że zrobi to lepiej i taniej - kupił i wstawił na pałę Daytony, powywalał rezystory i ogłosił wszem i wobec, że to wspaniale gra. Grupa kilku naiwnych ludzi uwierzyła mu i zrobili to samo (tylko jeden użytkownik podjął się prawilnej modyfikacji, choć mam jedno poważniejsze zastrzeżenie do filtracji woofera). Oczywiście Ci co powywalali na pałę rezystory z toru tweetera byli zachwyceni 😉 Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt że po krótkim czasie na popularnych portalach sprzedażowych pojawiły się bodajże 3 pary "modyfikowanych na Daytona" Dali. 

Znudziły się tak szybko? Nieprawdopodobne... 😉 

To samo tyczy się kolumn po modyfikacji WAP. Wylądowało tego sporo na portalach sprzedażowych. 
Dlaczego skoro są tak doskonale zmodyfikowane i właściciele są tak bardzo zadowoleni? 😉 

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
26 minut temu, robert19091990 napisał:

Dlaczego skoro są tak doskonale zmodyfikowane i właściciele są tak bardzo zadowoleni?

Dają możliwość innym na obcowanie z wyjątkowym produktem?

44 minuty temu, robert19091990 napisał:

...To samo tyczy się kolumn po modyfikacji WAP. Wylądowało tego sporo na portalach sprzedażowych. 

Dlaczego skoro są tak doskonale zmodyfikowane i właściciele są tak bardzo zadowoleni? 😉 

wstawiłbyś choć ze dwa linki do takowych aukcji ... jestem ciekaw opisów 😉

2 minuty temu, Elbing napisał:

wstawiłbyś choć ze dwa linki do takowych aukcji ... jestem ciekaw opisów

Były na OLX, szukałem ale niestety zakończone oferty z OLX znikają bezpowrotnie. 

W opisach było coś w stylu " kolumny weszły na wyższy poziom brzmienia" etc. 😉 

17 minut temu, robert19091990 napisał:

W opisach było coś w stylu " kolumny weszły na wyższy poziom brzmienia" etc. 😉 

Przeglądając zdjęcia z galerii można pokusić się o stwierdzenie, że na niższy już się chyba nie dało.

9 minut temu, slawek.xm napisał:

po galerii widać jakie kolumny są podstawą działalności Wilka

Ukryta Zawartość

Kolejny przykład:
Zwykle firma ,która działa wiele lat ma:

• dedykowany serwer pocztowy
  • mail na swojej domenie
  • informacje (które na tym etapie są (może nie wymagane,ale konieczne,aby udowodnić transparentność firmy) na stronie:
    NIP
    Regon
    KRS

Można też:
    -działać 3 lata a mówić o 25 latach doświadczenia (do sprawdzenia w bazie regon)
    -mieć galerię na dysku google
    -"stronę internetową"

Ja kieruje się zasadą:

"Volenti non fit iniuria"
    -ale z jednym zastrzeżeniem:

chcący musi wiedzieć,na co się decyduje

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Volenti non fit iniuria to bardzo dobra zasada 🙂

ale by wiedzieć musiałby się na temacie znać

a w większości przypadków tak nie jest

Edytowane przez slawek.xm
1 godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Kolejny przykład:
Zwykle firma ,która działa wiele lat ma:

• dedykowany serwer pocztowy
  • mail na swojej domenie
  • informacje (które na tym etapie są (może nie wymagane,ale konieczne,aby udowodnić transparentność firmy) na stronie:
    NIP
    Regon
    KRS

Można też:
    -działać 3 lata a mówić o 25 latach doświadczenia (do sprawdzenia w bazie regon)
    -mieć galerię na dysku google
    -"stronę internetową"

Ja kieruje się zasadą:

"Volenti non fit iniuria"
    -ale z jednym zastrzeżeniem:

Mail, strona, serwer to nie ma żadnego znaczenia akurat

Nip można sobie sprawdzić samemu

A lata doświadczenia a lata prowadzenia firmy to też 2 różne sprawy

Nie bronie wilka ale nie popadajmy w paranoje 

3 godziny temu, slawek.xm napisał:

Ukryta Zawartość

image.thumb.png.d2abc9a476e8cf7720ac7aee1ca8d59a.png
W szczególności podoba mi się wykres Offaxis, który nie jest wykresem offaxis. 
Rozjechana faza też jest w pytkę Zbyśka. 
Zachodzenie też takie nie za bardzo zachodzące z targetem. 
Świetna wizytówka. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi