Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilanie, potrzebny audio kabel z płaskim wtykiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie potrzebuję taki lepszy audio kabelek zasilający do DACa z płaskim wtykiem lub sam wtyk. Znalazłem jak dotąd Melodike, może ktoś coś jeszcze widział, wie gdzie szukać?... dzięki. 

4 minuty temu, Aleko napisał:

Witam, jak w temacie potrzebuję taki lepszy audio kabelek zasilający do DACa z płaskim wtykiem lub sam wtyk. Znalazłem jak dotąd Melodike, może ktoś coś jeszcze widział, wie gdzie szukać?... dzięki. 

ebay: powinieneś za £0,99 znaleźć coś, co idealnie spełni swoje zadanie.

Ps

Słyszących kable proszę o... szach mat, tym razem to ja jestem pierwszy.

Edytowane przez szymon1977

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

Godzinę temu, Aleko napisał:

kabelek zasilający do DACa z płaskim wtykiem lub sam wtyk

A możesz trochę rozwinąć temat o jaki płaski wtyk chodzi?

16 minut temu, Wito76 napisał:

Pewno o tzw. ósemkę 😉

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Jeśli ósemka to może sam adapter/przejściówka z IEC na ósemkę i wtedy można już do oporu wybierać. A z takich gotowców to jest chyba TAGA, pamiętam że kiedyś szukałem do starszego CD

2 godziny temu, Wito76 napisał:

Jeśli ósemka to może sam adapter/przejściówka z IEC na ósemkę i wtedy można już do oporu wybierać. A z takich gotowców to jest chyba TAGA, pamiętam że kiedyś szukałem do starszego CD

Tak, sam takiego używam i daję radę!

5 godzin temu, Wito76 napisał:

Nie, nie ósemka, taka trójka tylko bez okrągłej tej "puchy" - gniazdo zasilające jest zbyt blisko wejść coax, kiedy wepnę okrągłą sieciówkę coax-rca już nie ma szans zmieścić, o coś takiego mi chodzi. image.png.8da3db8578953fe442aed34ccc4cd098.png

2 godziny temu, Aleko napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

może widział ktoś coś takiego na dwa piny (bez uziemienia, do wzmaka)? Będę bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez man soul

☙  𝓐𝓾𝓭𝓲𝓸 𝓪𝓷𝓪𝓵𝓸𝓰𝓒𝓛𝓤𝓑♕

10 godzin temu, Aleko napisał:

z płaskim wtykiem

chodzi o wtyk C7 czy po prostu jest mało miejsca na wtyczkę? Jeśli C7 (tzw ósemka) to mamy w ofercie Isotek Premier z taką wtyczką, oraz AUdioquest z serii NRG-y2 i Z2 mają takie wtyki

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

chodzi o wtyk C7 czy po prostu jest mało miejsca na wtyczkę? Jeśli C7 (tzw ósemka) to mamy w ofercie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z taką wtyczką, oraz AUdioquest z serii NRG-y2 i Z2 mają takie wtyki

Nie, nie chodzi o wtyk C13 tylko w płaskiej (szczupłej) nie okrągłej wtyczce. 

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Aleko napisał:

Nie, nie chodzi o wtyk C13 tylko w płaskiej (szczupłej) nie okrągłej wtyczce. 

bo to w takim razie u nas jest Audioquest z serii Y i Z. https://www.tophifi.pl/catalogsearch/result/?q=audioquest+nrg

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Też kiedyś szukałem. I znalazłem.

Audioquest NRG Y-2. Mam przy streamerze. Kabel solidny, dobrze zrobiony, ale trochę sztywny.

Dużo sztywniejszy od Isoteka. Ale też tańszy. Bo Isotek w tańszej serii nie produkuje kabla z wtyczką C7.

W dniu 16.02.2023 o 00:55, Aleko napisał:

Znalazłem jak dotąd Melodike, może ktoś coś jeszcze widział, wie gdzie szukać?... dzięki. 

Z kabli zasilających z takim płaskim wtykiem poza Melodiką mamy w ofercie fabrycznie za konfekcjonowany  https://sklep.rms.pl/atlas-eos-dd-kabel-zasilajacy-sieciowy-1m . Mamy też sam wtyk tego typu w sprzedaży https://sklep.rms.pl/wtyk-gumowy-zasilajacy-iec-wtyczka-z-uziemieniem-na-kabel-1471 , jest też opcja zrobienia dowolnego kabla zasilającego na metry w konfekcji z wtykami dostępnymi na naszej stronie https://sklep.rms.pl/kable-zasilajace-sieciowe?at[88]=2191&red=0#ProductFilters

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

W dniu 18.02.2023 o 00:10, terracan napisał:

tańszej serii nie produkuje kabla z wtyczką C7.

dopiero model Premier występuje z C7: https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-zasilajace/isotek-evo3-premier-c7.html

www.tophifi.pl

12 godzin temu, dzeus67 napisał:

Furutech FI - C15.

Albo gotowe kable Audioquest niższe serie, Wireworld, Cardasy ale od serii Clear Power Cord z taką wersją wtyczki. Ewentualnie używana Shunyata Diamondback ale z drugiej strony wtyczka do wymiany z USA na naszą.

W dniu 16.02.2023 o 09:21, man soul napisał:

może widział ktoś coś takiego na dwa piny (bez uziemienia, do wzmaka)? Będę bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź.

Mogę zaproponować taki kabel

Teraz, tomwox napisał:

Mogę zaproponować taki kabel

już nie jest potrzebny.

☙  𝓐𝓾𝓭𝓲𝓸 𝓪𝓷𝓪𝓵𝓸𝓰𝓒𝓛𝓤𝓑♕

W dniu 16.02.2023 o 09:21, man soul napisał:

Kabel od komputera

W dniu 26.02.2023 o 16:15, Janusz12345 napisał:

Kabel od komputera

a kabel od komputera nie jest przypadkiem z źyłą uziemiającą? :)

W dniu 23.02.2023 o 09:57, tomwox napisał:

Firma Anthem, daje kable z dwupinowymi wtyczkami do swojego sprzętu

to musiałbym kupić razem ze sprzętem xD

Edytowane przez man soul

☙  𝓐𝓾𝓭𝓲𝓸 𝓪𝓷𝓪𝓵𝓸𝓰𝓒𝓛𝓤𝓑♕

Płaskia wtyczka ,2 pin  kabel od zasilacza xbox 360 :) , 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jarekb