Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Nic nie muszą. PiS się liczył z opozycją? Nie. Czego więc oczekujesz?

Tą od ośmiorniczek?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

2 minuty temu, ASURA napisał:

Tą od ośmiorniczek?

No właśnie. Ośmiorniczki to jest problem. Również zegarek Nowaka. Kilkaset milionów przewalone na respiratory, których nie było czy miliard przewalony w Elektrowni Ostrołęka to żaden problem, prawda?

Warto dostrzegać świat w realnych proporcjach. 

12 minut temu, ASURA napisał:

Mieliśmy k**ewskie szczęście że trafił nam się na te na prawdę trudne czasy taki rząd jak PiS

Ja pierdziu!!!

Ludzie to naprawdę mają kompletnie odjechany ogląd rzeczywistości.

Taki Glapiński np., przecież to prawdziwy dar boży! Albo minister Niedzielski do kupy z Cieszyńskim. Czy Błaszczak. Albo ten od elektrowni w Ostrołęce. Albo Sasin. Albo ten od rolnictwa. Gliński od filmów z Melem Gibsonem.

Sami genialni stratedzy i mistrzowie intelektu. Odlot!

Jestem Europejczykiem.

42 minuty temu, Maju napisał:

Życzę każdemu rządowi który oddaje władzę (po pandemiach, inflacji spowodowanej wojną i totalnej opozycji która państwu szkodzi nawet poza granicami) z takim poparciem przy takiej frekwencji

Widział statystyki kto między innymi wykręcił ten wynik?

Po podstawówce 62,6% za pis.

Po zawodówce 61,5%

Średnie i maturalne 37,7%

Z wyższym 22,2% za pis.

Jakby nie patrzeć im człowiek mądrzejszy tym większe prawdopodobieństwo, że na pis nie zagłosuje. 

Ciekawe czemu? Nie wiesz maju? Mądrego jest łatwiej zmanipulować, czy "ciemny lud"?

Długich rządów komuchom nie wróżę, ludzie za bardzo przyzwyczaili się do dobrobytu a teraz szykują się wszędzie cięcia bo nowe wygłodniałe towarzystwo przyszło. Max 1 kadencja o ile stworzą nierząd

33 minuty temu, cocacol napisał:

Czy ty się dobrze czujesz? k**wa, co to za pytanie? Wg. ciebie zostaje tylko "kryterium uliczne"?

Zacznij się leczyć. Z serca radzę.

Wyborca pisu. Czego wymagasz. Taka natura.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Ja pierdziu!!!

Ludzie to naprawdę mają kompletnie odjechany ogląd rzeczywistości.

Taki Glapiński np., przecież to prawdziwy dar boży! Albo minister Niedzielski do kupy z Cieszyńskim. Czy Błaszczak. Albo ten od elektrowni w Ostrołęce. Albo Sasin. Albo ten od rolnictwa. Gliński od filmów z Melem Gibsonem.

Sami genialni stratedzy i mistrzowie intelektu. Odlot!

Genialnie to czekałem za PO na operację prawie trzy lata normalniej to czekał człowiek mojej rodziny za końcowego PiS 5 miecięcy a już super to członek mojej rodziny dostał wczoraj skierowanie do szpitala a dziś przed dwunastą był już przyjęty i badany na oddziale i to tak wygląda np. w służbie zdrowia kiedy PiS kończy drugą kadencję

Mistrzuniu, no właśnie czego?

4 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Po zawodówce 61,5%

Z wyższym 22,2% za pis.

Jakby nie patrzeć im człowiek mądrzejszy tym większe prawdopodobieństwo, że na pis nie zagłosuje. 

Ciekawe czemu? Nie wiesz maju? Mądrego jest łatwiej zmanipulować, czy "ciemny lud"?

Ci z wyższym pracują u tych po podstawówkach dlatego gospodarka tak kwitnie

6 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Po zawodówce 61,5%

Z wyższym 22,2% za pis.

Jak to któryś zwolennik dobrej zmiany powiedział:

"Weź to teraz zsumuj"

9 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Jakby nie patrzeć

Piękny Stefanie.....wszystko mylisz, wykształcenie z inteligencją a już o mądrości nie wspomnę.....jak zauważysz wykształconych głupców i mądrych bez szkół to śmiało, znowu napisz do mnie.

A na manipulacje (zwłaszcza te prymitywne) dają się najczęściej nabierać młodzi.....

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Teraz, caleb66 napisał:

No. Po to poszli na studia.

6 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Po zawodówce 61,5%

Z wyższym 22,2% za pis.

Jak widać to nie skończona szkoła tylko inteligencja decyduje o tym kto faktycznie jest mądry

Moje wszystkie dzieci są po AGH a żadne w wyuczonym zawodzie nie pracuje bo wyuczony kierunek studiów to tylko sugerowany jeden z wielu kierunków które mogą się pojawić w życiu. Inteligencja dla odmiany jest od tego żeby sobie z nimi poradzić i osiągać ciągle zmieniające się cele

nie wystarczy inteligencja wyuczona w szkołach, pewnej mądrości nabiera się z wiekiem.....oczywiście bywają wyjątki   🙂

5 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Po to poszli na studia.

Niezbyt pięknie z twoją logiką Stefanie.....   🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

8 minut temu, caleb66 napisał:

No nie mają za dużo wiedzy w głowach i im się nie p...li

No ale nie demonizujmy coś tam w głowach trzeba jednak mieć lub nadrobić zaległości w dorosłym życiu

12 minut temu, Maju napisał:

Piękny Stefanie.....wszystko mylisz, wykształcenie z inteligencją a już o mądrości nie wspomnę.....jak zauważysz wykształconych głupców i mądrych bez szkół to śmiało, znowu napisz do mnie.

Inteligentni na podstawówce się nie zatrzymują. Mądrzy też nie. Chyba, że mają już pomysł na siebie i szkoda im czasu.

I co byś nie pisał, to kilka lat nauki więcej jest lepsze niż mniej. @ASURA coś pisał niedawno jak się zaharowywał żeby wykształcić dzieci. Chyba widział w tym sens.

7 minut temu, Maju napisał:

Niezbyt pięknie z twoja logiką Stefanie.....   🙂

Nie załapałeś? 

Nie tłumaczę żartów czy sarkazmu. Trafia albo nie 🙂

Edytowane przez Piękny Stefan
14 minut temu, ASURA napisał:

Genialnie to czekałem za PO na operację prawie trzy lata normalniej to czekał człowiek mojej rodziny za końcowego PiS 5 miecięcy a już super to członek mojej rodziny dostał wczoraj skierowanie do szpitala a dziś przed dwunastą był już przyjęty i badany na oddziale i to tak wygląda np. w służbie zdrowia kiedy PiS kończy drugą kadencję

Mistrzuniu, no właśnie czego?

Taaa...

I na podstawie jednego przypadku budujesz obraz rzeczywistości? mistrzuniu??

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

13 minut temu, ASURA napisał:

Przypadek. Generalnie średni czas oczekiwania na specjalistę się wydłużył. (2015: 2.4, 2022: 4.1 m-ca)

System gra dobrze, albo nie....

2 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

I co byś nie pisał, to kilka lat nauki więcej jest lepsze niż mniej. @ASURA coś pisał niedawno jak się zaharowywał żeby wykształcić dzieci. Chyba widział w tym sens

Sens to dopiero ja widzę w umiejętnym oddelegowywaniu pracy innym. U mnie był to raczej upór i nie powtarzanie błędów swoich rodziców i powrót do statusu rodziny z przed 1939roku (znaczy inteligencja)

49 minut temu, ASURA napisał:

Znaczy lubicie ludzi w jedwabnych rękawiczkach w buca robić i zniewalać

Uwielbiam to robić pisowcom.

Jestem Europejczykiem.

24 minuty temu, caleb66 napisał:

Długich rządów komuchom nie wróżę, ludzie za bardzo przyzwyczaili się do dobrobytu a teraz szykują się wszędzie cięcia bo nowe wygłodniałe towarzystwo przyszło. Max 1 kadencja o ile stworzą nierząd

Na PiS oddano 8 mln głosów. Na KO + 3D + NL oddano 11 mln głosów.

Apeluję aby Moderacja reagowała na nazywanie przedstawicieli 11 mln Polaków obraźliwym sformułowaniem "komuchy".

12 minut temu, barmanekm napisał:

Przypadek. Generalnie średni czas oczekiwania na specjalistę się wydłużył. (2015: 2.4, 2022: 4.1 m-ca)

Może przebywam w właściwym czasie i miejscu akcji no wybacz na trochę szczęścia w tym trudnym życiu zapracowałem.

Dzieci w przeciwieństwie do mnie mają full wypas prywatne ubezpieczenie ale to na pewno tak jak pisałem nie zasługa PO tylko ich własna; no ciężko i uczciwie pracują! czasem ich mi jest żal mogły by się tak po ludzku jak ci nasi starzy nowo wybrani partyjni guru poopierdalać 

Edytowane przez ASURA
ort.

3 minuty temu, Piękny Stefan napisał:
7 minut temu, Maju napisał:

Niezbyt pięknie z twoja logiką Stefanie.....   🙂

Nie załapałeś? 

Nie tłumaczę żartów, albo trafia, albo nie

Dawno zauważyłem że pewne środowiska cieszą dziwne rzeczy.....żart powiadasz, ha, ha ha.

10 minut temu, Piękny Stefan napisał:

co byś nie pisał, to kilka lat nauki więcej jest lepsze niż mniej

To nie ta nauka spowoduje że w życiu będą dokonywać własciwszych wyborów, mądrości nie da się ludzi nauczyć.

Jak mówi wasz ulubieniec,  "mądremu dość".

6 minut temu, Bobcat napisał:

Apeluję aby Moderacja reagowała na nazywanie przedstawicieli 11 mln Polaków obraźliwym sformułowaniem "komuchy".

Popytaj najpierw  @Jaro_747 czy jego to nie obraża

p.s. jeszcze w sumie tak nie wiadomo kogo do władzy dopuszczą a kto z wybranych pocałuje klamkę

Edytowane przez ASURA
dodane p.s.

6 minut temu, ASURA napisał:

wiadomo kogo do władzy dopuszczą

Niby kto ma dopuszczać, bądź nie dopuszczać? Naród zdecydował. Obudź się.

11 minut temu, Maju napisał:

To nie ta nauka spowoduje że w życiu będą dokonywać własciwszych wyborów, mądrości nie da się ludzi nauczyć.

Jak mówi wasz ulubieniec,  "mądremu dość".

To podstawówka też nie jest potrzebna? 

Edytowane przez Piękny Stefan
Teraz, Bobcat napisał:

Niby kto ma dopuszczać, bądź nie dopuszczać? Naród zdecydował. Obudź się.

Zbudziłem się ; dopiero fuzja zrobiona między politykami zdecyduje kto postawił na dobrą partię a kto i dlaczego został w lesie

p.s. już od dawna jestem za wyborami bezpośrednimi te ostatnie po 1989 to taka lipna demokracja m.z. bo na co innego głosujesz a co innego finalnie mimo większości głosów otrzymujesz od poszczególnych partyjek

3 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

To podstawówka też nie jest potrzebna? 

Sporo bardzo dobrych umysłów uczyło się w domu bo szkoła je ograniczała ale nie bój się skończyłeś podstawówkę za tym jesteś wielki😉

kato-piso-pato-trole jeszcze walczą o resztki z pańskiego stołu . koryto się kończy , robota dla nich też .

kwiczą bo topór już naostrzony 🙂 

...there is no spoon...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.