Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Okazało się, że po przegranych wyborach biskupom nagle "odnalazły" się telefony do polityków PSL i już zaczynają dzwonić.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

13 minut temu, asterix1 napisał:

Uwielbiam te twoje działa pisane...tak szybko sie przewijają

Jak już kiedyś napisałem: mamy klasyczny przykład czegoś co w Ameryce określane jest powiedzeniem "how to say nothing with a lot of words".

Kościół jednak niczego się nie uczy . Zaangażowanie się KK w politykę ( tak jednoznaczne ) w Polsce musiało skończyć się tak jak się skończyło czyli dramatycznym spadkiem zaufania do tej instytucji . A były ostrzeżenia . Były przykłady z innych krajów ( Włochy, Hiszpania , Portugalia ). Ale w swojej bucie i arogancji hierarchowie nie chcieli słuchać . Bo jak wiadomo buta  poprzedza upadek . No i teraz mają .

21 minut temu, Stream napisał:
27 minut temu, Maju napisał:

Nie przeszkadza mi to że ktoś był w PZPR, bo to nie musi oznaczać że był czy jest nadal komunistą.....zresztą ci co się nie zreformowali zbytnio teraz używają terminu neomarksista.    🙂

Jak to się mówi "po owocach poznacie".....a tu ci wasi prą do eurokołchozu i jak przyjdzie czas próby to zagłosują sprzecznie z interesem Polski bo to deklarują

Do tej pory sprzecznie z interesem Polski głosuje PIS.

Nie przeszkadza Ci to, że ktoś był w PZPR? Więc o co Ci chodzi?

Już o nic.....nie da się rozmawiać z kim kto się zapętlił i udaje albo nie czyta ze zrozumieniem co się do niego pisze....to by mi przeszkadzało gdybym miał jeszcze ochotę na głupie zaczepki odpowiadać!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

13 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Kościół jednak niczego się nie uczy . Zaangażowanie się KK w politykę ( tak jednoznaczne ) w Polsce musiało skończyć się tak jak się skończyło czyli dramatycznym spadkiem zaufania do tej instytucji . A były ostrzeżenia . Były przykłady z innych krajów ( Włochy, Hiszpania , Portugalia ). Ale w swojej bucie i arogancji hierarchowie nie chcieli słuchać . Bo jak wiadomo buta  poprzedza upadek . No i teraz mają .

Kościół w Polsce jest mocno podzielony. Przez ostatnie lata słychać było głównie proreżimowy beton, zobaczymy co będzie po wyborach. Wypowiedzi liberałów, czyli Rysia i Polaka są mocno pojednawcze, szkoda, że dopiero teraz.

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, Maju napisał:

Nie ma już poważniejszych prowokacji na marszach, więc choć to muszą sobie w kółko przypominać.....

Prawicowi piromani podpalali i rozpierd.ali Warszawę, ale teraz ciiiiicho, bo w końcu udało im się jakoś normalnie przejść...

3 godziny temu, Maju napisał:

każdej teorii spiskowej  (ich równoległego świata) potrzebują "dowodu".    🙂

Spoko Maju. Od 16.X. kreślisz jak będą wyglądać rządy nowej koalicji i argumentujesz swoje "teorie spiskowe" zdjęciami Tuska z Putinem na molo sprzed ponad 10lat 🙂

Edytowane przez Piękny Stefan
1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To ,że w jakiejś konkretnej sprawie PiS i PO głosowały tak samo nie oznacza koalicji! Co za bzdury wypisujesz . Chyba nie rozumiesz pojęcia koalicja ?

Tak,cały pakiet pomocy wojskowej dla U też bez szemrania ze strony opozycji przekazano i klika innych grubych wałków z tym związanych. Totalna cisza, trzeba być ślepym aby tego nie dostrzec działań tej wszawicy.

1 godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

Spoko Maju. Od 16.X. kreślisz jak będą wyglądać rządy nowej koalicji i argumentujesz swoje "teorie spiskowe" zdjęciami Tuska z Putinem na molo sprzed ponad 10lat 🙂

Wiesz, że to nie w stylu Maju, nawet zarzuca mu się, że za długie teksty pisze jak z poszanowaniem dla was odpowiada merytorycznie na wasze, nieraz niewarte tego, prowokacyjne zaczepki, ma facet klase jakiej wy tu, widze nie rozumiecie, a w zamian próbujesz go obśmiać (to tu norma). Dlatego, żeby wam ułatwić zastosuje czasem waszą, ulubioną - obrazkowa formę przekazu.

Edytowane przez wlodek71

Obrazkowo i brawo PiS ! 🙂

Ten pan to wiadomo kto, na dodatek obrońca księdza pedofila - ksywa "daj ciumka"

Przecież dzieci były zadowolone a ciumki były niewinne.

45 minut temu, wlodek71 napisał:

Wiesz, że to nie w stylu Maju, nawet zarzuca mu się, że za długie teksty pisze jak z poszanowaniem dla was odpowiada merytorycznie na wasze, nieraz niewarte tego, prowokacyjne zaczepki, ma facet klase jakiej wy tu, widze nie rozumiecie, a w zamian próbujesz go obśmiać (to tu norma). Dlatego, żeby wam ułatwić zastosuje czasem waszą, ulubioną - obrazkowa formę przekazu.

Czytaj. Napawaj się Majową erudycją i wątpliwą kulturą. 

13 minut temu, wlodek71 napisał:

To sobie donek nagrabił, bedzie grubo...

Najbardziej mi się podobało: "niech nikt z was nie gada z telewizją" (duże prawdopodobieństwo obnażenia deficytów intelektualnych), "piłeś nie idź", "żadnych rac". Ten z megafonem to taki treser prymitywnych prawaków. Wie, że wiele im nie trzeba żeby lawina poszła i znowu Warszawa do remontu.

5 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Najbardziej mi się podobało: "niech nikt z was nie gada z telewizją"

A zrozumiałeś dlaczego?

1 minutę temu, jar1 napisał:

Szczególnie, gdy chodzi o krocza biskupów, to dopiero pycha musi być. 🙂

W słońcu pysznią się bezbronne krocza sióstr i zbrojne krocza braci. Szykują się do odwiecznej walki z szatanem. Wynik z góry wiadomy.

13 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Dodałem wyżej.

To tak od siebie dodałeś w swoim stylu, z góry założyłeś, że to idioci, a tam chodziło o konkretne media i powszechnie znany sposób ich manipulacji przekazem.

Kibice pamiętają 2012 rok i jak ich po rozmowie z putlerem potraktował donek. Wszystkiego się nie da wymazać, a będzie tego coraz więcej, donek juz swój prime ma zdecydowanie za sobą.

Edytowane przez wlodek71
20 minut temu, wlodek71 napisał:

To tak od siebie dodałeś w swoim stylu, z góry założyłeś, że to idioci, a tam chodziło o konkretne media i powszechnie znany sposób ich manipulacji przekazem.

No sorki. Dla tych idiotów wróg to Polak, który popiera inny klub piłkarski. Potrafią takiego pobić, doprowadzić go do kalectwa, lub śmierci. 

18 minut temu, Piękny Stefan napisał:

No sorki.

To trochę za mało, ty pamiętasz w ogóle co się w tedy działo (2012r)? Sądząc po zaślepieniu to chyba nie. Warto to nadrobić, może twoja sympatia do "antyrosyjskiego" Tuska osłabnie, bo to jeden z przykładów jak na kolanach wykonywał polecenia putlera.

13 minut temu, wlodek71 napisał:

To trochę za mało, ty pamiętasz w ogóle co się w tedy działo (2012r)? Sądząc po zaślepieniu to chyba nie. Warto to nadrobić, może twoja sympatia do "antyrosyjskiego" Tuska osłabnie, bo to jeden z przykładów jak na kolanach wykonywał polecenia putlera.

Następny oczadzony po seansie "Resetu" 🙂

3 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Czadzenie ,,Resetem" jako żywo przypomina seanse jegomościa poniżej 🙂.

image.png.b9cc39bd98d0dbefe5fe3e28ec00a580.png

2 minuty temu, Piękny Stefan napisał:

Na szczęście kibice to pamiętają, ja też. Co do oczadzenia to...mam swoje zdanie🙂

W dniu 3.11.2023 o 21:07, Bobcat napisał:

A to jesteś w błędzie. Bo jest kilka pomysłów na uporządkowania szamba pod nazwą TVP. Jeden bardziej radykalny od drugiego.

Tylko że ja sobie to wymyśliłem a Ty to powiedziałeś...

Tego samego typu umowy z FSB miały FBI, MI6 i inne służby krajów Zachodu.

Nie, nie miały, mówisz o dwóch rożnych dokumentach i powinieneś jeszcze dodać że to podpisał nawet Kaczyński. Kolejna papka dla typowego widza TVN

Na głupie, prowokacyjne pytania nie mam zwyczaju odpowiadać.

tia.. pytanie o bardzo ważne wydarzenie w środę jest głupie czy prowokacyjne ? Dla Ciebie wszystko jest głupie więc na nic nie odpowiadasz, tak do znudzenia. 

Nie. Po prostu Ty nie przyjmujesz do wiadomości żadnych argumentów, jeśli przedstawiają punkt widzienia odmienny od Twojego.

To Ty podałeś kiedyś jakieś argumenty ? to wybacz proszę o podlinkowanie...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.