Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, jezz napisał:
21 godzin temu, Maju napisał:

Od dawna wiem, że  jesteście specjalistami od pisania, wmawiania tego czego sam nie napiszę....ŻEGNAM!

Po pierwsze, proszę nie podnosić głosu, bo to nie pana prywatny folwark.

Po drugie, sam pan wkleił ten link, na poparcie swojej tezy, to się do niego odnoszę.

Proste i oczywiste.

Zachowuję się adekwatnie do poziomu ("standardów") jakie wytyczają wasi idole....zauważyłeś chyba że nie użyłem gwiazdek.   🙂

Proste i oczywiste jest, że nie czytasz ze zrozumieniem skoro uważasz że taką tezę postawiłem.....zresztą jesteś ostatnią osobą którą podejrzewałbym, że nie będzie szukać dziury w całym by mi wmawiać jakobym stawiał takie tezy.

Było o tym że media należą w dużej mierze (za dużej) do obcych i link to potwierdził.....matacz dalej ale już beze mnie!

EOT!

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 15.10.2023 o 21:08, fox733 napisał:

Czy opozycja się zjednoczy?

Polska przegrała po rozbiorach. To co teraz trwa to czkawka echa historii , oraz politycznych konsekwencji. Walka ze skutkami bez szukania przyczyny to walka z wiatrakami i dyskusje w tym temacie to kolejny etap forumowej wojenki polsko polskiej. 

W dniu 24.11.2023 o 08:54, Maju napisał:

Jeszcze to słowo klucz.
Nigdy nie było tak że TVP należało do kogokolwiek w  ścisłym tego słowa znaczeniu....każda władza "czyściła" sobie media podobnie jak to PiS zrobił. PiS przegiął i za to zapłacił.

Dużej.   🙂

Są doskonali, rewelacyjni....oglądam i podziwiam.   🙂

Stosują metody manipulacji trafiające do elektoratu uważającego się za ludzi ponadprzeciętnie inteligentnych.....perfekcyjnie wyłapują wśród nich tych nie grzeszących mądrością.   🙂

Proszę się nie ośmieszać gołosłowiem.

Rozumiem że dalej czytanie ze zrozumieniem sprawia trudności, jakbym nie czytał co w linku to skąd bym wiedział jakie są tam dane i że są one nieaktualne....

Zajmij się może czymś co ciebie nie przerasta, manipulować próbujesz ale robisz to słabo.....

Zadawałem tobie nie raz pytania. Więc zadam tobie teraz. Obecna scena polityczna jest jak wypalone Słońce. Zanim zgasnie zdąży jeszce namieszać. Pytanie.

Co będzie jak powstanie Partia Kloszardow, ludzi bardzo wartośćowych , których los kopnął na manowce społeczne , i ta partia uzyska największe poparcie ?

Edytowane przez Wojtek 1959
20 godzin temu, papageno napisał:

Niebawem zacznie się odbudowa Polski. Wyciągniemy ją z mroków ośmioletniego zacofania, przywrócimy należne miejsce na arenie międzynarodowej, głównie w UE. To będzie herkulesowa praca ale damy radę. To co, pisowe, pomożecie?

Do Twoich prowokacyjnych komentarzy nikt przyczepić się nie może, bo nie ma w nich ataków personalnych, wulgaryzmów itp. Mało sprytne, ale się sprawdza. 
Zdajesz sobie jednak sprawę, że nawet wioskowy głupek się na to nie nabierze.

4 minuty temu, Kostucha napisał:

nawet wioskowy głupek się na to nie nabierze.

Wymieniony z pewnością nie. Człowiek myślący przyzna mu rację.

59 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Polska przegrała po rozbiorach. To co teraz trwa to czkawka echa historii , oraz politycznych konsekwencji. Walka ze skutkami bez szukania przyczyny to walka z wiatrakami i dyskusje w tym temacie to kolejny etap forumowej wojenki polsko polskiej. 

Zadawałem tobie nie raz pytania. Więc zadam tobie teraz. Obecna scena polityczna jest jak wypalone Słońce. Zanim zgasnie zdąży jeszce namieszać. Pytanie.

Co będzie jak powstanie Partia Kloszardow, ludzi bardzo wartośćowych , których los kopnął na manowce społeczne , i ta partia uzyska największe poparcie ?

Kloszardów to za dużo u nas nie ma. Za to znacznie więcej populistów i cwaniaków. Oraz kościółkowych sługusów.

10 minut temu, Kostucha napisał:

Do Twoich prowokacyjnych komentarzy nikt przyczepić się nie może, bo nie ma w nich ataków personalnych, wulgaryzmów itp. Mało sprytne, ale się sprawdza. 

A ty do kogo kierujesz swoje prawdy ?

2 godziny temu, Maju napisał:

Zachowuję się adekwatnie do poziomu ("standardów") jakie wytyczają wasi idole....

Nie wiem o jakich moich idolach szanowny pan prawi i nie wiem skąd pan szanowny może wiedzieć, kto jest moim idolem, czyli wypowiedź, bedąca typowym wypełniaczem, o zerowej wartości.

Było o tym że media należą w dużej mierze (za dużej) do obcych i link to potwierdził

Link potwierdził, że interia jest niemiecka, a radio zet francuskie.

Kazdy może odszukać post szanownego pana i sprawdzić.

Kłamie i będzie kłamał do końca, jak narodowe tvp info.

nie czytasz ze zrozumieniem

Szanowny pan już z tym lekko przynudza, jak kino moralnego niepokoju, bo pisze to każdemu, zaczynając tak prawie każdą odpowiedź.

Niech tęcza będzie z szanownym panem.🌈

EOT

Pan to sobie może...

Edytowane przez jezz
22 minuty temu, jar1 napisał:

Poranna toaleta przed lustrem 😉

Ale ubaw. Ciekawe ile pucharków za ten „dowcip” otrzymasz.

BTW, jestem ciemniakiem ze wsi i nie mam toalety.

Edytowane przez Kostucha
Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Kostucha napisał:

Ale ubaw. Ciekawe ile pucharków za ten „dowcip” otrzymasz.

BTW, jestem ciemniakiem ze wsi i nie mam toalety.

Niedługo Unia zakaże papieru toaletowego. A poza tym toaleta bez papieru toaletowego traci rację bytu. Jeśli Unia zakaze papieru toaletowego , to kibli też zakaże. Kolchoz to kolchoz.

3 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Kloszardów to za dużo u nas nie ma. Za to znacznie więcej populistów i cwaniaków. Oraz kościółkowych sługusów.

A ty do kogo kierujesz swoje prawdy ?

Co do ilości kloszardow w Polsce to był bym ostrożny. Kij ma dwa końce i każdy może nim zostać jak straci dach nad głową, zwłaszcza że prawdopodobieństwo utraty dachu nad głowa wraz z wprowadzaniem zielonej polityki rośnie. To dotyczy mnie i kolegę , czyli wszystkich.

3 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

cwaniaków. Oraz kościółkowych sługusów.

I to jest ważne.

Trzeba zawsze pamiętać, że Polska swego czasu padła ofiarą rozbiorów w dużej części za sprawą intryg polskiego kleru, a konkretnia prymasa i wielu biskupów.

Cytat

[...]  Zaskoczony uchwaleniem dnia 3 maja 1791 roku konstytucji, nuncjusz papieski, Saluzzo, natychmiast donosił do Rzymu, że ustawa majowa była zamachem stanu dokonanym przy udziale aprobującego tłumu, a więc miała pozór rewolucji". Hugona Kołłątaja, nota bene księdza i Stanisława Staszica nazwał "jakobinami i złymi duchami króla". Namawiał papieża Piusa VI na interwencję, gdyż obawiał się, że wzorem porewolucyjnej Francji, Polska zlikwiduje przywileje Kościoła. Podobne obawy mieli magnaci, którzy rządzili niepodzielnie na swoich włościach. Obie frakcje obawiały się utraty pozycji i dochodów na rzecz państwa i króla. Do tego dopuścić nie mogły.

Stanisław August Poniatowski zachował się bardzo niejednoznacznie podczas reform i późniejszej wojny z Rosją. Ostatecznie przystąpil do konfederacji na żądanie Katarzyny II

Przeciwnicy reform zwrócili się do Katarzyny II, która, podobnie jak Watykan, uważała, że zmiany w Rzeczpospolitej są przeprowadzane w jakobińskim duchu. Obawy te podsycali przeciwnicy króla znajdujący się na emigracji - Stanisław Szczęsny Potocki i Seweryn Rzewuski. Krystyna Zienkowska pisała, że: "Polscy malkontenci (...) zapewniali Rosję, że większość kraju czuje się zniewolona i zastraszona".

Otton Beiersdorf,  "Papiestwo a sprawa polska" , Otton Beiersdorf, "Papiestwo a sprawa polska", Zakład Narodowy im. Ossolinskich, 1960

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
16 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A ja bym zaczął od rozbiórki piramidalnych idiotyzmów w populistycznych umysłach

Ideologię Tow. Spurek w pierwszej kolejności. Ją też ze składu koalicji jedynej słusznej wygwiazdorzyc

Respect na Demokratycznej opozycji i Wyborców za to co zrobili

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

4 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

Niedługo Unia zakaże papieru toaletowego.

Powstanie nowy ekologiczny ze szparagowych odpadów, na zbiory których znowu Polacy będą zmuszeni jeździć, żeby koniec z końcem związać. Jedyny dozwolony importowany „Made in Germany”.

10 godzin temu, Maju napisał:

EOT!

Straszne tu bezeceństwa się odbywają. Zgłaszaj Maju każde chamstwo do Moderacji. Jeśli Moderacja nie ukróci tego chamstwa, to podaj, kto Cię najbardziej denerwuje, a rozerwę go na strzępy.   

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Polacy na emigracji. Zamiast wracać, znów wyjeżdżają

Oprac.: Sebastian Tałach Dzisiaj, 25 listopada (11:30)

Osiecka blues...

Przez kolejne grudnie maje
Każdy goni jak szalony
A za nami pozostaje
Sto okazji przegapionych
Ktoś wytyka nam, co chwilę
W mróz, czy upał, w zimie, w lecie
Szans niedostrzeżonych tyle
I ktoś rację ma, lecz przecież

Jeszcze w zielone gramy
Jeszcze nie umieramy
Jeszcze któregoś rana odbijemy się od ściany
Jeszcze wiosenne deszcze
Obudzą ruń zieloną
Jeszcze zimowe śmieci na ogniskach wiosny spłoną
Jeszcze w zielone gramy
Jeszcze wzrok nam się pali
Jeszcze się nam pokłonią ci co palcem wygrażali
My możemy być w kłopocie
Ale na rozpaczy dnie jeszcze nie
Długo nie

Więc nie martwmy się, bo w końcu
Nie nam jednym się nie klei
Ważne by choć raz w miesiącu
Mieć dyktando u nadziei
Żeby w serca kajeciku
Po literkach zanotować
I powtarzać sobie cicho
Takie prościuteńkie słowa

Jeszcze w zielone gramy
Jeszcze nie umieramy
Jeszcze się spełnią nasze piękne sny marzenia plany
Tylko nie ulegajmy
Przedwczesnym niepokojom
Bądźmy jak stare wróble, które stracha się nie boją
Jeszcze w zielone gramy
Choć skroń niejedna siwa
Jeszcze sól będzie mądra a oliwa sprawiedliwa
Różne drogi nas prowadzą
Lecz ta, która w przepaść rwie, jeszcze nie
Długo nie

Jeszcze w zielone gramy
Chęć życia nam nie zbrzydła
Jeszcze na strychu każdy klei połamane skrzydła
I myśli sobie Ikar
Co nieraz już w dół runął
Jakby powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął
Jeszcze w zielone gramy
Choć życie nam doskwiera
Gramy w nim swoje role naturszczycy bez suflera
W najróżniejszych sztukach gramy
Lecz w tej, co się skończy źle, jeszcze nie
Długo nie

Edytowane przez YunnanTEA
19 godzin temu, jezz napisał:
22 godziny temu, Maju napisał:

Było o tym że media należą w dużej mierze (za dużej) do obcych i link to potwierdził

Link potwierdził, że interia jest niemiecka, a radio zet francuskie.

Kazdy może odszukać post szanownego pana i sprawdzić.

Kłamie i będzie kłamał do końca, jak narodowe tvp info.

Miałem się nie odnosić ale nie cierpię jak ktoś mi tak podle zarzuca kłamstwo!!

Po pierwsze nie odpowiadam za to co jest w linkach.

Po drugie, każdy kto odszuka ten post a potrafi (w przeciwieństwie) czytać ze zrozumieniem zauważy że poprzedza go tekst pisany o waszych mediach:

"Muszą bardzo płakać, że nie jest tak jak było jeszcze niespełna dekadę temu.....

Każdy kto potrafi wyciągać logiczne wnioski (w przeciwieństwie) też zauważy, że odnoszę to do linka w którym jak byk widać że nie jest to informacje aktualna, że jest z 2016 r.
A wtedy Interia jeszcze była niemiecka, a radiem zet francuskie....

Każdy sobie może to sprawdzić i rozsądzić kto czyta bez zrozumienia, lub celowo do końca mataczy.

W dniu 23.11.2023 o 09:45, Maju napisał:

Muszą bardzo płakać, że nie jest tak jak było jeszcze niespełna dekadę temu, sam fakt jak "nasze" media nie chwalą się kto nimi kręci jest zastanawiający.....czyżby się tego wstydzili?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Godzinę temu, arturp napisał:

To nawet nie jest śmieszne, to przerażające. Dobrze, że się od tego uwalniamy. Spółka politycznych cwaniaków i kleru , w skoku na publiczne pieniądze przy akompaniamencie religijnych zaśpiewów  . Wypaczone pojęcie prawa, wiary , honoru i patriotyzmu . 

Niewiele brakowało ... 

To jeszcze nie koniec.

5 godzin temu, Maju napisał:

Po pierwsze nie odpowiadam za to co jest w linkach

To trzeba odpowiednio dobierać linki.

Radio zet i antyradio, to teraz Agora, proszę pana.😀

Alleluja i do przodu.🌈

6 minut temu, jar1 napisał:

To jeszcze nie koniec.

Fakt , to początek końca . Najważniejsze, że bez dostępu do publicznych pieniędzy już niewiele będą mogli ukraść , psuć i nakłamać . Teraz trzeba konsekwentnie rozliczyć , obebrać co ukradli , obłożyć karami i posadzić . 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

40 minut temu, arturp napisał:

Fakt , to początek końca

Oby tak się stało, zwłaszcza wobec sytuacji zagrożenia wojną na świecie, jakie obecnie jest całkiem realne. 

Polska bez przyjaciół i sojuszników w takiej sytuacji nie miałaby żadnych szans na przetrwanie.

2 godziny temu, jar1 napisał:

Polska bez przyjaciół i sojuszników w takiej sytuacji nie miałaby żadnych szans na przetrwanie.

Nie żartuj . Orban i LePen by nas obronili . A jak nie to Matka Boska , tak jak pod Radzyminem.

...there is no spoon...

W dniu 25.11.2023 o 11:15, Kostucha napisał:

Wioskowych głupków nabiera się w inny sposób.

3 godziny temu, arturp napisał:

Orban i LePen by nas obronili

Scholz i Makron na pewno.
Ależ naiwność...co najmniej naiwność.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

1 minutę temu, xniwax napisał:

Scholz i Makron na pewno.
Ależ naiwność...co najmniej naiwność.

Oczywiście. Tak , tak ... I pewnie jeszcze Franio by powiedział, że to NATO tutaj szczekało i dlatego Ruscy bombardują Warszawę . 

...there is no spoon...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.