Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Stream napisał:

Wracaj. Jesteś idealnym kandydatem.

Zero szans. Nie jestem młody. Wracać planuję za jakieś 4 lata. Polski już wtedy nie będzie. Przynajmniej odpadnie mi wymiana Euro. 🙂

A może znów Reichsmarka będzie? 🙂

Pierwszy mój samochód kupiłem za marki właśnie. 🙂 Historia lubi się powtarzać.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

12 minut temu, il Dottore napisał:

Zero szans. Nie jestem młody. Wracać planuję za jakieś 4 lata. Polski już wtedy nie będzie. Przynajmniej odpadnie mi wymiana Euro. 🙂

A może znów Reichsmarka będzie? 🙂

Pierwszy mój samochód kupiłem za marki właśnie. 🙂 Historia lubi się powtarzać.

Jeżeli PiS rządziłby przez następną kadencję, to może mielibyśmy rubla (nawet transferowego)... 

„Kaczyński dziś rezygnować nie chce, ale w obecnym układzie Prawo i Sprawiedliwość daleko nie pojedzie. Na listy wpisano sporo przypadkowych osób, nie myślano perspektywicznie, wydano na nich sporo kasy, a zysków z tego nie ma żadnych. Są straty. Do Sejmu powchodzili tacy, którzy nie stanowią żadnej gwarancji lojalności. Zwłaszcza w opozycyjnym klubie, jakim będzie PiS.”

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Drizzt

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

8 godzin temu, fetek napisał:

oo fajnie, to może Ty będziesz na tyle ogarnięty że podasz jakieś przykłady kłamstw TVP ? bo coś wszyscy przy tym pytaniu wymiękają.

Wystarczy każdego dnia włączyć dowolny program informacyjny.

Oficjalnie Donald Tusk udał się do Brukseli, aby rozmawiać o odblokowaniu KPO. – Między Tuskiem a von der Leyen jest wzajemne zaufanie, zrozumienie, czego nie można było powiedzieć o poprzednich władzach – mówi Onetowi pragnący zachować anonimowość urzędnik KE zaangażowany w przygotowanie wizyty.

Tusk w Brukseli nie miał prosić jednak o odblokowanie KPO, a o więcej czasu na spełnienie warunków, by mogło do niego dojść. "Poza deklaracjami dotyczącymi zmian w sądownictwie i respektowania wyroków TSUE, koniecznymi do odblokowania KPO, lider polskiej opozycji miał zapewnić też Ursulę von der Leyen, że nie będzie blokował negocjacji budżetowych Unii. Rząd Zjednoczonej Prawicy tuż przed wyborami, wraz z Węgrami nie zgodził się na zwiększenie środków w obecnym unijnym budżecie, potrzebnych między innymi do tego, by przekazać dodatkowe 50 mld euro Ukrainie" – czytamy.

Szef PO zjawił się też na chwilę w Radzie UE, której był w przeszłości przewodniczącym. Nie doszło jednak do spotkania z jej obecnym przewodniczącym Charlsem Michelem. – Dlatego w Radzie UE Donald Tusk "jak za dawnych czasów" po porostu zjadł obiad ze swoimi byłymi współpracownikami w "unijnej stołówce" i "poplotkował" – mówi Onetowi anonimowy uczestnik spotkania.

Wszystko chyba jasne? Nie po KPO pojechał, tylko zapewnić że jest lojalnym pieskiem i po dyrektywy co ma robić 

Edytowane przez costa brava
14 godzin temu, xniwax napisał:
22 godziny temu, Maju napisał:

podajesz pewnie z Wikipedii

Akurat z trzech źródeł, z "Polityki", "GW" i "Do Rzeczy" - o zgrozo dla niektórych, z wydań papierowych.

Wspomniałem o niej, bo Twój rozmówca tego nie zauważył a inny to źródło zakwestionował choć to samo co piszesz tam znaleźć można.

12 godzin temu, Zbig napisał:
19 godzin temu, il Dottore napisał:

narracja nie spina

Wycinają 4 razy tyle co sadzą.  Faktycznie się nie spina tylko pytanie komu.

Nie spina się nic takim oszustom jak ty i ten którego tym wpisem bronisz, którzy sieją jak z rękawa dezinformacjami!!
Po kilkudniowej dyskusji tu na ten temat bredzisz że "wycinają 4 razy tyle co sadzą"......a gdzie dowody?
Tylko w bujnej wyobraźni???
Cytuję trzeci lub czwarty raz.....co najmniej drugi raz do ciebie, doucz się!

Ukryta Zawartość

Rozumiem że naszym "przyjaciołom" zależy by Polskę lasami pokryć i by mogli z naszego drewna korzystać.....powoli, w KE już nad tym pracują.   

12 godzin temu, YunnanTEA napisał:

A jak kolumny, to tylko z drewna

Jak lite drewno to nie zrobisz tego z kilku, a nawet kilkunastoletniego drzewa.
Na MDF, HDF też parę niemałych drzewek ściąć trzeba.

Niektórzy tak piszą jakby woleli by na naszych lasach obcy zarabiali.

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

32 minuty temu, Bobcat napisał:

Kłamstwa i szczujnię to ja widzę, gdy wejdę do pokoju a żona ogląda TVN. Dosłownie mdłości mam.

A w TVP jest (na razie) prawda. A że ona kogoś boli - nic nie poradzę.

Oczywiście już niedługo będzie tam prawda. Uczciwych dziennikarzy się wyrzuci, zatrudni się Lisa, Olejnik i inne "gwiazdy" "dziennikarstwa".

Ale spoko. Jest TV Republika, jest TV Trwam, więc dostęp do uczciwego dziennikarstwa będzie.

2 minuty temu, Maju napisał:

Po kilkudniowej dyskusji tu na ten temat bredzisz że "wycinają 4 razy tyle co sadzą"......a gdzie dowody?
Tylko w bujnej wyobraźni???

To mnie zadziwia, naprawdę. Już po wyborach a klient wciąż sadzi tępą pełowską propagandę. 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

7 godzin temu, il Dottore napisał:
10 godzin temu, Zbig napisał:

Ukryta Zawartość

"autor nie ma pojecia o czym pisze.

Jak to nie ma, przecież już na początku pisze:

"Policzyliśmy, ile nam zajmie pokrycie lasem całej Polski."

:))))))

7 godzin temu, il Dottore napisał:

Widać że ani autor tego kretyńskiego artykułu ani autor posta nigdy nie sadził lasu. A ja sadziłem. I potwierdzam - sadzi się bardzo gęsto. W normalnym lesie drzewa tak gęsto nie rosną.

Takie maja "autorytety a @Zbig  też udaje że tego nie rozumie.....trzeci raz w tym temacie wklejam link z filmikiem o tym jak to wygląda:

Ukryta Zawartość

A tam tak to przystępnie opisali (od posadzenia do wycinki), że dziecko by zrozumiało.....   🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

4 minuty temu, il Dottore napisał:

Kłamstwa i szczujnię to ja widzę, gdy wejdę do pokoju a żona ogląda TVN. Dosłownie mdłości mam.

A w TVP jest (na razie) prawda. A że ona kogoś boli - nic nie poradzę.

Oczywiście już niedługo będzie tam prawda. Uczciwych dziennikarzy się wyrzuci, zatrudni się Lisa, Olejnik i inne "gwiazdy" "dziennikarstwa".

Ale spoko. Jest TV Republika, jest TV Trwam, więc dostęp do uczciwego dziennikarstwa będzie.

To mnie zadziwia, naprawdę. Już po wyborach a klient wciąż sadzi tępą pełowską propagandę. 🙂

TV Trwam!?! Promowanie tej stacji jako oazy niezależnego dziennikarstwa to jednak jest upadek dla kogoś kto pewnie uważa się za „wolnościowca”… pozdrowienia dla żony, kobiety czasem rozumieją więcej! 🙂

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

58 minut temu, endriuw napisał:

mielibyśmy rubla (nawet transferowego)...

Łezka się w oku kręci jak się patrzy na te ich wspomnienia i żale że im się "reset" nie powiódł.....   🙂

13 minut temu, Drizzt napisał:

TV Trwam!?! Promowanie tej stacji jako oazy niezależnego dziennikarstwa to jednak jest upadek dla kogoś kto pewnie uważa się za „wolnościowca”

Uważasz pewnie że TVN należy promować (tzw. jak się sami nazwali "wolne media"....  🙂 ).....jeżeli tak to bardzo śmiała teza.  🙂

24 minuty temu, costa brava napisał:

Wszystko chyba jasne? Nie po KPO pojechał, tylko zapewnić że jest lojalnym pieskiem i po dyrektywy co ma robić 

Nic od komuny się nie zmieniło.....ludzie o takiej mentalności zmienili tylko kierunek wyjazdów.

Edytowane przez Maju

9 godzin temu, fetek napisał:

oo fajnie, to może Ty będziesz na tyle ogarnięty że podasz jakieś przykłady kłamstw TVP ? bo coś wszyscy przy tym pytaniu wymiękają.

für Deutschland -kilka(nascie) razy dziennie przez wiele miesięcy...jako bonus totalna  nagonka na opozycje

Widziałeś w czasie przedwyborczym chodz jedno spotkanie wyborcze opozycji ...kanalie nawet serduszko z Orkiestry potrafili wypixlowac żeby czasem nie było tego widac

Mam ci wspomnieć o demonstracjach i liczeniu ich przez tvpis?

15 minut temu, Maju napisał:

Łezka się w oku kręci jak się patrzy na te ich wspomnienia i żale że im się "reset" nie powiódł..

Nawet ten "reset" nie pomógł tej bandzie ...obywatele w ilosci ponad 4 milionów(więcej niz przeciwników) 15 pazdziernika wskazali co myslą o tych złodziejach...

Edytowane przez asterix1

Zobaczymy ilu tych rzekomych "złodziei" posadzą ci oszczercy którzy nabili wam głowy takimi posądzeniami, ciekawi mnie rola ich sądów w tym "dziele"....pożyjemy zobaczymy.....dla kogo Donald będzie przychylny (i dlaczego dla nich) też zobaczymy.   🙂

9 godzin temu, caleb66 napisał:

jaką teraz mu wymyślą ksywkę jak przestanie im ustawy podpisywać, długopis nie pasuje

Nigdy nie pasował.....zawsze podpisywał piórem.   🙂

9 godzin temu, fetek napisał:

jak tak lubisz obrazki

Tak, podawaj im memy, tylko nie takie.....w tym logikę widać.
Pozbawione wszelkiej refleksji, głupsze do nich bardziej przemawiają.   🙂

Edytowane przez Maju

Godzinę temu, costa brava napisał:

Nie po KPO pojechał

Właśnie po KPO. Praktyka PiS pod tytułem "awantura ze wszystkimi" poniosła spektakularną klapę. Czas to zauważyć. 

Godzinę temu, costa brava napisał:

Rozliczyć PiS

Zlikwidować tvp info

Kasa z KPO

Czekam 

Dzień 10 

Wpis prowokacyjny. Może niech najpierw nowy układ polityczny stworzy rząd?

19 godzin temu, costa brava napisał:

W polityce też będzie tak łamał wszelkie zakazy

PiS to robił od 2015. Nie zauważyłem aby Ci to przeszkadzało.

17 godzin temu, asterix1 napisał:

Pytam ponownie boś połknął żabę -założymy sie że z tej pisowskiej koalicji wyjdzie wielkie G ?

Proponuje zakład  jesli dojdzie do głosowania nad pisowskim rządem i pis to wygra  ja przez 30 dni nie pisze na bocznicy postów  natomiast jesli Ty przegrasz (Pis nie dostanie wotum zaufania)w takim razie ty masz zakaz na 30 -zakład zaczyna sie dzień po głosowaniu   -nie będę sie zakładał o dobra doczesne niech inni tez coś mają z tego zakładu 😉  (np cisze od "tego czegoś")

Mocny w gębie czy wchodzisz w to ?

@caleb66 w życiu nie wytrzyma 30 dni.

Edytowane przez fozzie

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

10 godzin temu, caleb66 napisał:

Teraz jakoś trzeba lemingom wytłumaczyć że nie będzie rozliczania PiSu to niszczarki wymyślili bo przecież każdy wie że jak  nie ma dowodów to niema przestępstwa.

Tam, gdzie pracują niszczarki - pracują również kopiarki. 

Dowody są. Dobrze zabezpieczone.

11 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Rozumiem, że nic nie rozumiesz. I dalej bardzo niegrzecznyś. Nie zawiodłem się.

"Wolę być niegrzeczny niż nudny."

(George Bernard Shaw)

8 godzin temu, il Dottore napisał:

Oni mieli taki pomysł, by przedstawiać się jako normalna partia dla normalsów. Dlatego Korwin i Braun byli w szafie. Przyniosło im to klęskę wyborczą, bo po co mi jakaś podróba partii systemowej, skoro mam POPiS oraz okrągłostołowe mutanty w postaci Tygryska i Szymusia Płaczka?

Siłą Konfy była jej niegdysiejsza antysystemowość. W momencie obrania kursu na normalsów kupa starych zwolenników się od nich odwróciła (a mieli i 15% w sondażach). A normalsom i tak nawet nie postało w głowie, by na Konfę głosować.

W sumie trochę posłów im przybyło ale mogło być dużo lepiej. Także niby sukces a tak naprawdę porażka.

Wszystko to racja, wystraszyli sie własnej skutecznej narracji, w tym  antyukrainskiej, duzo ludzi poczuło niekonsekwecje w wypowiedziach, ponadto dziwni spadochroniarze na listach...

No i tak ich PiS tępił że  wytępił potencjalnego jedynego mozliwego koalicjanta 

A swoją drogą jesli zakładamy że to CIA nam układa scenę polityczną to choćby mieli nawet 15 proc poparcia to po podliczeniu wyników i tak będą mieli 7 

Akurat zamienili sie z Hołownia procentami prawie idealnie, czy to nie ciekawe?

10 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

No to masz te linki, czy nie masz, bo tych ataków sfrustrowanego pisowca nie chce mi się komentować.

W przeciwieństwie do Ciebie nie skłamałem, nie zmanipulowałem swojej wypowiedzi.

Nie jestem ani pisowcem ani frustratem ale zastanawiam się kim Ty jesteś że bezczelnie próbujesz nas okłamywać a reszta z PO Tobie przyklaskuje, może to Wy macie jakiś problem ?  Tak wszystkim wytykacie że kłamią a sami co robicie ?

Leń patentowy to mało powiedziane, drugi link w google:

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, il Dottore napisał:

Dokładnie! Oni nie mają szans na rządzenie z nieprzychylnym prezydentem. Jedyne co mogą to administrować kryzysem.

czas szybko zleci, unia przeforsuje odpowiednie zmiany, zniszczą prawicowe media i wszyscy będą powielać tą samą TVN papkę  a Trzaskowski wygrywa w pierwszej turze.

plan jest bardzo prosty i łatwy w realizacji.

1 godzinę temu, asterix1 napisał:

für Deutschland -kilka(nascie) razy dziennie przez wiele miesięcy...jako bonus totalna  nagonka na opozycje

Widziałeś w czasie przedwyborczym chodz jedno spotkanie wyborcze opozycji ...kanalie nawet serduszko z Orkiestry potrafili wypixlowac żeby czasem nie było tego widac

Mam ci wspomnieć o demonstracjach i liczeniu ich przez tvpis?

ad 1 no tak, nie oglądasz ale wiesz najlepiej... nawet liczyłeś  😅, co prawda mało oglądam ale mem lekko inną statystykę.
ad 2 Nie bój się wypowiedzi Tuska i innych polityków w TVP były omawiane dość szeroko, nawet TVN o tym nie wspominał by nie pokazać na kogo głosujecie.
ad 3 TVP ich nie liczyło tylko podało dane z PAPu a je niby przyklepała policja

Mamy 3 zarzuty, a gdzie są KŁAMSTWA ? KONKRETY !!

W ramach uzupełnienia
ad 2 a czy TVN transmitował chociaż jedno spotkanie PiS ? czy TVN transmitował konferencje prasowe ministrów ? - NIE
ad 3 TVN też źle policzył

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez stench
10 minut temu, fetek napisał:

Nie jestem ani pisowcem

To dziwne co napisałeś. Z Twoich wpisów wyłania się postać żarliwego, zaangażowanego PiS-owca.

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Według mnie nie kłamią 🙂

To Wy twierdzicie że kłamią więc proszę o konkretne przykłady, może żyje w wielkim błędzie. 

13 minut temu, fetek napisał:

zniszczą prawicowe media

Wyłącznie szczujnie i rozrzutniki szamba.

2 minuty temu, fetek napisał:

Według mnie nie kłamią 🙂

To Wy twierdzicie że kłamią więc proszę o konkretne przykłady, może żyje w wielkim błędzie. 

Już to zostało podane w tym wątku.

Teraz, Bobcat napisał:

To dziwne co napisałeś. Z Twoich wpisów wyłania się postać żarliwego, zaangażowanego PiS-owca.

dla mnie zwykła rozmowa nie jest żadnym zaangażowaniem, poza tym siedzę tutaj tylko dlatego ze rozgrywam duże shorty na US100 i mi się trochę nudzi.

Znam zaangażowanych Pisowców i uwierz mi gdybym miał ich wiedzę zarówno na temat PiS jak i PO to nasze rozmowy wyglądałby zupełnie inaczej.

Ale tak głosuje anty PO czyli na PiS, niestety nie ma innego wyboru.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Już to zostało podane w tym wątku.

😅 taaak oczywiście.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Wyłącznie szczujnie i rozrzutniki szamba.

Ty tak uważasz, masz prawo. Tylko że Ty chcesz to prawo zlikwidować, wszyscy mają mówić to co Ty chcesz, nie ma być żadnej niezależności, różnicy zdań. Mówisz o wolności a ją likwidujesz.

Prawicowych mediów nikt nie będzie niszczył , należy tylko odciąć je od finansowania za skarbu państwa i spółek skarbu państwa.

4 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Prawicowych mediów nikt nie będzie niszczył , należy tylko odciąć je od finansowania za skarbu państwa i spółek skarbu państwa.

Jak wyborcza i NW były w każdym urzędzie, posterunku policji  to było ok... Protestowałeś jak agora zainkasowała 30 mln zł ?

Media zostaną zneutralizowane, tym razem nie popełnią tego błędu, propaganda ma być spona inaczej nie ukryją swoich wybryków.

Po za tym o tym mówili...

17 minut temu, fetek napisał:

Ty tak uważasz, masz prawo. Tylko że Ty chcesz to prawo zlikwidować, wszyscy mają mówić to co Ty chcesz, nie ma być żadnej niezależności, różnicy zdań. Mówisz o wolności a ją likwidujesz.

Typowe dla Twojego środowiska odwracanie pojęć i udawanie niezrozumienia. Nikt nie mówi o likwidacji mediów prawicowych, gdyż każda opcja polityczna powinna mieć swoje.

Natomiast zlikwidować (i to w trybie pilnym) należy takie, które zajmują się wyłącznie sianiem nienawiści, kłamstwami, szczuciem na innych i obrzucaniem przeciwników łajnem.

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Nikt nie mówi o likwidacji mediów prawicowych, gdyż każda opcja polityczna powinna mieć swoje.

Nitras, Tusk, Sikorski...

3 minuty temu, Bobcat napisał:

Natomiast zlikwidować (i to w trybie pilnym) należy takie, które zajmują się wyłącznie sianiem nienawiści, kłamstwami, szczuciem na innych i obrzucaniem przeciwników łajnem.

czyli TVN

2 godziny temu, costa brava napisał:

Rozliczyć PiS

Zlikwidować tvp info

Kasa z KPO

Czekam 

Dzień 10 

Typowy konfederata. Nie ogarnia rzeczywistości 🙂

2 godziny temu, Maju napisał:

Łezka się w oku kręci jak się patrzy na te ich wspomnienia i żale że im się "reset" nie powiódł.....   🙂

Tęsknicie Maju za czasami minionymi?

Gdyby PiS wygrał następną kadencję, to byście mieli PRLv2...

Na wasze nieszczęście, a na szczęście nasze - przegrał 🙂.

Godzinę temu, fetek napisał:

eń patentowy to mało powiedziane, drugi link w google:

No widzisz, jak ładnie.

Data zamówienia 15 niszczarek to 11 listopad, 2 tygodnie po przegranych przez PO wyborach. Widać, że nie mieli sraczki i się nie śpieszyli. Pisowcy ("dobra zmiana") zamówili dzień po wyborach 55sztuk. Prawie 4 razy więcej szwindli niż PO, a oprócz tego zawodowców, bo sami nie dają rady zniszczyć wszystkiego. 

Skala misiu. I nie gorączkuj się tak. Posłuchaj Beci: zamknij oczy...

Edytowane przez Piękny Stefan
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.