Skocz do zawartości
IGNORED

Lista spełnionych obietnic PiSu

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, Maju napisał:

Własnie zawaliłeś test i udowadniasz że ten temat nie ma służyć prawdzie a tylko pluciu na PiS.....a może nie czytasz z należytym zrozumieniem co z wami uniemożliwia jakiekolwiek porozumienie.....to kolejny powód by tu nic albo sporadycznie (wytykając oczywiste brednie) będę pisać.

Jeszcze chwila i pomyślę, że nie macie się czym chwalić. 

Daj swoją listę.

• Moderatorzy
5 minut temu, cocacol napisał:

Ciekawa w tym rola Morawieckiego. Będąc prezesem WBK doradzał Rosjanom jak dokonać wrogiego przejęcia Azotów. Wtedy zablokował to rząd PO. Teraz z kolei opowiada o uratowaniu Azotów przez PiS, bo niezależne przedsiębiorstwo przejął Orlen. 

No nic...Niech będzie.

Dawaj dalej

To doskonały przykład jak w w przyjaznym otoczeniu politycznym (rządy PO) nastawiony na cel profesjonalista może przynosić krajowi długookresowe straty.

To samo robi Tusk realizując cele Berlina.

Dlatego pewne aspekty (działania zarządcze, sprzedaż, wpuszczanie na rynek własny obcych podmiotów)w newralgicznych branżach musi być pod szczególnym nadzorem Państwa.

P.S. dla mnie przerzucanie się stronniczymi argumentami traci sens. Nadchodzące prawdopodobnie rządy KO zaczęły się od namowy do bojkotu referendum. Ja bojkotuję taki rząd.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

8 minut temu, cocacol napisał:

Ciekawa w tym rola Morawieckiego. Będąc prezesem WBK doradzał Rosjanom jak dokonać wrogiego przejęcia Azotów. Wtedy zablokował to rząd PO. Teraz z kolei opowiada o uratowaniu Azotów przez PiS, bo niezależne przedsiębiorstwo przejął Orlen. 

No nic...Niech będzie.

Dawaj dalej

PiS też doradzał Nenanjhu,

"Wiceminister spraw zagranicznych Paweł Jabłoński powiedział wczoraj w RMF, że między Polską a Izraelem odbywały się konsultacje dotyczące tzw. reformy sądownictwa forsowanej przez premiera Netanjahu. Przez chwilkę poczułem się nawet dumny."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skutek tego doradztwa widać, po tym co się w Izraelu ostatnio dzieje....

Godzinę temu, stench napisał:

W moim lesie wymarła lub jest w sanie końcowym cała populacja świerka.

Nic dziwnego, w końcu to twój las. Kolejny sukces PiS 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
5 minut temu, stench napisał:

To doskonały przykład jak w w przyjaznym otoczeniu politycznym (rządy PO) nastawiony na cel profesjonalista może przynosić krajowi długookresowe straty.

Dlatego pewne aspekty (działania zarządcze, sprzedaż, wpuszczanie na rynek własny obcych podmiotów)w newralgicznych branżach musi być pod szczególnym nadzorem Państwa.

P.S. dla mnie przerzucanie się stronniczymi argumentami traci sens. Nadchodzące prawdopodobnie rządy KO zaczęły się od namowy do bojkotu referendum. Ja bojkotuję taki rząd.

Pisowski rząd bojkotował ponad połowę społeczeństwa i to ci nie przeszkadzało to twoim bojkotem nikt się nie przejmie.

1 minutę temu, kostropaty napisał:

i masz do tego pełne prawo

Z tym, że jemu wolno ale innym bojkotowanie durnego, pisowskiego referendum już nie. 😉

A w ogóle to bardzo zabawne jest, jak moderator trolluje w tym temacie 🙂

14 minut temu, stench napisał:
26 minut temu, cocacol napisał:

No nic...Niech będzie.

Dawaj dalej

Rozwiń  

Ustalmy fakty. Rosjanie chcą wykupić pakiet kontrolny Azotów. Wspiera i doradza im Morawiecki (Oczywiście, że dla kasy). Rząd PO uniemożliwia to. Azoty są dobrze funkcjonującym rentownym przedsiębiorstwem, bo ówczesne państwo nad tym czuwało.

Chcesz powiedzieć, że Morawiecki pomagał Rosjanom, bo rządziło PO?

OK. Niech będzie.

Dawaj listę

Edytowane przez cocacol
45 minut temu, Maju napisał:

a tylko pluciu na PiS....

Przecież nie jesteś za pisem. Sam pisałeś. Stajesz w obronie uciemiężonych? Gdzieś był ostatnie 8 lat?

Edytowane przez Piękny Stefan
22 minuty temu, stench napisał:

🤣🤣🤣🤣🚼🚑

51 minut temu, jar1 napisał:

w ogóle to bardzo zabawne jest, jak moderator trolluje w tym temacie 🙂

Jestem przekonany, że jako wzór obiektywizmu, za chwilę się otrząśnie i wlepi sobie punkt. Albo i ze trzy.

14 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Mój ulubiony "sukces" pisu...

Kwota wolna od podatku nie spodobaĺa się? Zrezygnowałeś? 

21 godzin temu, kostropaty napisał:

tą stępkę już zezłomowali?

Tę...

3 godziny temu, stench napisał:
11 godzin temu, Zbig napisał:

Od kiedy to bojkot jest w demokracji zakazany?

Było Liberum Veto, teraz obywatelskie bojkoty.

Wypisując takie rzeczy stawiasz się na pozycji kompletnego ignoranta.

Już nawet nie chce mi się wyjaśniać, bo ręce i nogi opadają.

Liberum veto pisze się z małej litery.  I nie było żadnym bojkotem.  Bojkot jest wtedy, gdy odmawiasz wzięcia udziału, czyli w przypadku obrad sejmu zwyczajnie na nie nie przybywasz.

13 minut temu, YunnanTEA napisał:

wota wolna od podatku nie spodobaĺa się? Zrezygnowałeś

Według mojego kalkulatora tracę więcej niż zyskuję. 

Naprowadzę na jedno-składka zdrowotna. Pisowiec nie potrafi pojąc prostych wyliczeń? Pewnie jesteś po studiach. Prawda @Maju?

To teraz może coś bardziej namacalnego?

Parafrazując:

Coś na skalę naszych możliwości. Co otworzyło oczy niedowiarkom. 

Aby powiedzieć: Patrzcie to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo!

Da radę?

2 godziny temu, cocacol napisał:

Jeszcze chwila i pomyślę

Pomyślisz za chwilę....rozumiem.   🙂

Przypomnę raz jeszcze, pomyśl o swojej hipokryzji jak stawiasz laiki "dziękuję" przy wpisach ze spełnionymi obietnicami.....nie krępuj się, stawiaj tym na których ci naprawdę zależy, tym co ich tu do "dyskusji" w wiadomym celu zaprosiłeś.....na pierwszej stronie byłeś odważniejszy.   🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

24 minuty temu, Maju napisał:
2 godziny temu, cocacol napisał:

Jeszcze chwila i pomyślę

Przypomnę raz jeszcze, pomyśl o swojej hipokryzji jak stawiasz laiki "dziękuję" przy wpisach ze spełnionymi obietnicami.....nie krępuj się, stawiaj tym na których ci naprawdę zależy, tym co ich tu do "dyskusji" w wiadomym celu zaprosiłeś.....na pierwszej stronie byłeś odważniejszy.   🙂

Słuchaj Maju, a może byś w końcu napisał coś w temacie wątku?

Ja nie doradzam Ci komu dziękować, więc i Ty mi odpuść. Jeśli nazywanie mnie hipokrytą sprawi, że ujawnisz swoją listę, to biorę to na klatę. 

Dostaniesz lajka za każdy punkt.

Ja rozumiem, że sprawa jest ciężka. Widzę, że dotychczasowy urobek wątku faktycznie nie jest imponujący. Miałem nadzieję, że Ty i podobnie do Ciebie myślący Koledzy będziecie podawać przykłady jeden przez drugiego.

Przecież były powody dla których 36% Polaków twierdzi, że PiS jest partią sukcesu.

Podaj kilka.

PS

Proszę, żebyś odpuścił ataki ad personam. 

Edytowane przez cocacol
8 minut temu, cocacol napisał:

Proszę

To nie żaden atak tylko stwierdzam fakt.

Zacząłeś w temacie "Polska znowu przegrała? Wybory 2023." wymieniać ich niespełnione obietnice i na każdej poległeś, więc wpadłeś na pomysł tego tematu, a w zasadzie tej prowokacji by przy pomocy kolegów nadal drwić....tyle.
Proszę, mnie się nie czepiać udając że zależy ci na tym bym coś tu wymieniał, mogę za to zawsze służyć pomocą i każdą niewygodną prawdę o tobie napisać.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

bojkotował ponad połowę społeczeństwa i to ci nie przeszkadzało

Mi też nie przeszkadzało a wręcz czułem satysfakcję

A co do spełnionych obietnic to PiS chyba jako pierwsza partia po 89r jakieś w ogóle spełnił

Edytowane przez caleb66
12 minut temu, caleb66 napisał:

A teraz my będziemy bojkotować takich jak ty i tobie podobni. I czujemy ogromną satysfakcję, że wreszcie was Naród pogonił. Pan raczył nam wrócić Ojczyznę wolną. Od pisowców.

Godzinę temu, Maju napisał:

18 minut temu, Maju napisał:

To nie ad personam.

OK

18 minut temu, Maju napisał:

Zacząłeś w temacie "Polska znowu przegrała? Wybory 2023." wymieniać ich niespełnione obietnice i na każdej poległeś, więc wpadłeś na pomysł tego tematu, a w zasadzie tej prowokacji by przy pomocy kolegów nadal drwić....tyle.

"Na każdej poległeś?"

Niech i to będzie

19 minut temu, Maju napisał:

Proszę, mnie się nie czepiać udając że zależy ci na tym bym coś tu wymienia

Kiedy mi naprawdę zależy.

20 minut temu, Maju napisał:

mogę za to zawsze służyć pomocą i każdą niewygodną prawdę o tobie napisać.

Grubo idziesz, ale pisz.

Jedna prawda, jeden pisowski sukces.

1 godzinę temu, Piękny Stefan napisał:

Według mojego kalkulatora tracę więcej niż zyskuję. 

Naprowadzę na jedno-składka zdrowotna. Pisowiec nie potrafi pojąc prostych wyliczeń? Pewnie jesteś po studiach. Prawda @Maju?

Piękny Stefanie czyli lepsze było 19% podatku i ok. 7% skladki zdrowotnej? I to po "studiach" ! Zapewne Akademia 1-majowa. Zaocznie.

Edytowane przez YunnanTEA
19 minut temu, YunnanTEA napisał:

Piękny Stefanie czyli lepsze było 19% podatku i ok. 7% skladki zdrowotnej? I to po "studiach" ! Zapewne Akademia 1-majowa. Zaocznie.

Pisałem, że to nie na łeb pisowca. Matematyka bywa trudna, ale nie kłamie.

Widzę masz wsparcie innych "orłów" 🙂

Edytowane przez Piękny Stefan
38 minut temu, caleb66 napisał:

A co do spełnionych obietnic to PiS chyba jako pierwsza partia po 89r jakieś w ogóle spełniła

Program ,,barakowóz plus"...

1 godzinę temu, Maju napisał:

48 minut temu, Maju napisał:

To nie ad personam.

OK

Taka drobna uszczypliwość jak niezbyt udolnie udawałeś, że nie rozumiesz o czym piszę gdy ci uświadamiałem po co założyłeś ten temat.....inni w tym zobaczą taki nie do końca udany cytat.   🙂

Grubo idziesz,

Taki już jestem że pisanie o kimś prawdy nikomu nie żałuję.....można to przyjąć albo (jak inni) zgłaszać.

Edytowane przez Maju

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.