Skocz do zawartości
IGNORED

Lista spełnionych obietnic PiSu

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Maju napisał:

Dawno przestałeś (bo w ogóle nie chciałeś) panować nad tym o czym i czy na temat tu się pisze.....oprócz słowa które tak tu zbulwersowało, należałoby dopisać znany zwrot "rżnięcie głupa" ale wiem że niektórych nakręconych sprowokuję by o Dąbrowie Górniczej zaczęli pisać.

Nie pomagasz!!!

"Spełnione obietnice PiSu" :

Ja nie przeszkadzam w pisaniu na temat.....a jak już to najwyżej w tym po co rzeczywiście ten temat założyłeś, co już ci uświadamiałem i tym co wykorzystują ten temat by pisać nie na temat.  Masz mi to za złe???  🙂
Pa.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

3 minuty temu, Maju napisał:

Ja nie przeszkadzam w pisaniu na temat.....a jak już to najwyżej w tym po co rzeczywiście ten temat założyłeś, co już ci uświadamiałem i tym co wykorzystują ten temat by pisać nie na temat.  Masz mi to za złe???  🙂

Mam ci za złe to, że nie napisałeś słowa w temacie i nie potrafisz zrozumieć frustracji innych, również nie znajdujących "Spełnionych obietnic PiSu" .

Przestań pouczać, strofować innych, zbierz myśli i pisz.

"Spełnione obietnice PiSu" :

Godzinę temu, Maju napisał:

Zaczynają się tu zjawiać ci co potrafią dyskusję oprzeć na wyrwanym z kontekstu jednym słowie...."standardy"   🙂

Jedno słowo wystarczy na osobę.

Ja już kilka przykładów podałem, a szanowny pan?

58 minut temu, Maju napisał:

Dawno przestałeś (bo w ogóle nie chciałeś) panować nad tym o czym i czy na temat tu się pisze.....oprócz słowa które tak tu zbulwersowało, należałoby dopisać znany zwrot "rżnięcie głupa" ale wiem że niektórych nakręconych sprowokuję by o Dąbrowie Górniczej zaczęli pisać.....reagują podobnie jak pies Pawłowa.....   🙂

Rozumiem, że to są sukcesy pisu, zgodnie z tematem, rżnięcie głupa i Dąbrowa Górnicza.

Ok.

55 minut temu, Maju napisał:

Pa.

A w temacie, bo szanowny pan trolluje ciekawy wątek.

Edytowane przez jezz
11 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Ty na kleszcze uważaj...

Kleszcze zostały w ostatnią niedziele usunięte...żona Sobolewskiego szuka pracy ...

aha co do sukcesów nikt jak pis nie dbał o swoje rodziny

Ktoś sobie przypomina, czy obiecywali? Chyba jednak nie, za to nawiązali stosunki dyplomatyczne z San Escobar, a dokładnie szef MSZ, Witold Waszczykowski. 👍

5 godzin temu, Maju napisał:

Dobrze  że czytasz, mam nadzieję że wreszcie ze zrozumieniem.....bo jakoś nie dotarło do ciebie jaki jest tytuł tematu w którym to piszesz.
A mogłeś skorzystać z bardziej właściwego dla tekstów jakie tu umieszczacie - "opozycja czyli obłęd", jakoś tak to szło.   

Tylko odpowiadam na zaczepki pisowców. Może ich pouczaj, a nie lajkuj, będzie porządek.

7 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tak , PiS to partia prorodzinna. Specyficznie.

biorąc pod uwagę że masz 500+, becikowe, wyprawkę i inne duperele, kartę dużej rodziny, emeryturę przy 4+, zerowy pit do 85 tyś na głowę rodzica przy 4+, niższy VAT na pompki i inne pierdoły to raczej jest to partia pro rodzinna. 

Ale... po wyborach dochodzę do wniosku że ludzie to wszystko powinni stracić. Każdy z was powinien płacić rynkowe stawki za prąd, żadnej pomocy, żadnych zamrożonych cen. Orlen niech z was łoi tak samo jak innych. 

Należy spełnić unijne zachcianki, zlikwidować taryfę G. Zabrać cały socjal a pomoc niepełnosprawnym cofnąć do czasu Tuska.

Koniecznie należy wyłączyć Turów, skoro region chce zakontraktować to nie należy mu przeszkadzać a drogi prąd od kogoś kupimy. Świnoujście na 100% straci wszystkie inwestycje ale dodatkowo proponuję zalać tunel bo wychodzi na to że jest im niepotrzebny. 

2 godziny temu, fetek napisał:

biorąc pod uwagę że masz 500+, becikowe, wyprawkę i inne duperele, kartę dużej rodziny, emeryturę przy 4+, zerowy pit do 85 tyś na głowę rodzica przy 4+, niższy VAT na pompki i inne pierdoły to raczej jest to partia pro rodzinna. 

Ale... po wyborach dochodzę do wniosku że ludzie to wszystko powinni stracić. Każdy z was powinien płacić rynkowe stawki za prąd, żadnej pomocy, żadnych zamrożonych cen. Orlen niech z was łoi tak samo jak innych. 

Należy spełnić unijne zachcianki, zlikwidować taryfę G. Zabrać cały socjal a pomoc niepełnosprawnym cofnąć do czasu Tuska.

Koniecznie należy wyłączyć Turów, skoro region chce zakontraktować to nie należy mu przeszkadzać a drogi prąd od kogoś kupimy. Świnoujście na 100% straci wszystkie inwestycje ale dodatkowo proponuję zalać tunel bo wychodzi na to że jest im niepotrzebny. 

Pierwszy akapit.

Po ośmiu latach należy zastanowić się, które z tych programów są efektywne, a które nie. Uważam, że 500+ należy przekierować jako dopłaty celowe (np. edukacja/zajęcia pozalekcyjne dzieciaków?). Oczywiście, w rodzinie powinna być osoba pracująca. Pozostałe rzeczy są OK. 

Drugi akapit.  Pełna zgoda

Trzeci. Wszystko Ci się miesza. Ciekawy wątek o pomocy niepełnosprawnym...

Czwarty. Drogi prąd już mamy. Najdroższy w EU.  Skąd pomysł, że tunel w Świnoujściu jest niepotrzebny? Przecież gmina wspierana kasą z UE by go nie wybudowała.

Może Ty napiszesz coś w temacie wątku?

Edytowane przez cocacol
18 minut temu, cocacol napisał:

Po ośmiu latach należy zastanowić się, które z tych programów są efektywne, a które nie. Uważam, że 500+ należy przekierować jako dopłaty edukacji/zajęć dzieciaków. Oczywiście, w rodzinie powinna być osoba pracująca. Pozostałe rzeczy są OK.

Dorzucanie kasy do nieefektywnego systemu nie ma sensu, 500+ w większości idzie właśnie na takie zajęcia, baseny inne pierdoły.  Po za tym 500+ miało rozruszać rynek i to zrobiło, bez luźnej kasy nie rozkręcisz gospodarki a po Tusku miałeś lekko mówiąc biedę i pustkę.

Trzeci. Wszystko Ci się miesza. Ciekawy wątek o pomocy niepełnosprawnym...

Nic mi się nie miesza, to unia chce likwidacji taryfy G i kompleksowego uwolnienia rynku.

Czwarty. Drogi prąd już mamy. Najdroższy w EU.  Skąd pomysł, że tunel w Świnoujściu jest niepotrzebny? Przecież gmina wspierana kasą z UE by go nie wybudowała.

Nie, my mamy śmiesznie ceny bo stawki są zamrożone, po za tym serio najdroższe ? Ostatnio przez kilka godzin mieliśmy stawki poniżej zera i sprzedaliśmy bodajże 4giga po znacznie wyższych cenach a Orlen ma jeszcze masę nie zrealizowanych inwestycji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiec jak sam zauważyłeś gdy osoby prywatne zaczną się rozliczać po cenach TGE czyli tak jak chce unia i jak powinno być u nas bodajże od 2 lat to dopiero się zacznie.

Skoro przez wiele lat nie było woli politycznej by go wybudować a rząd który to zrobił przegrał tam z kretesem to znaczy że: albo nie był potrzeby, albo ludzie to skończeni debile, albo wybory zostały sfałszowane. To samo z elektrownią i kopalnią.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez fetek

Alez ty wymyślasz, porównaj sobie socjal na zachodzie
System emerytalny, rentowy leży dzięki własnym okupantom
System Zdrowia tak samo
Socjalny należy podziękować własnym rządom

Zeby mieć co rozdawać to trzeba innym zabrać, innej opcji nie ma, a ludzie pracy nie maja ochoty aby im ukracać żeby rozdawać, tak jest wszędzie

Godzinę temu, fetek napisał:

Nie, my mamy śmiesznie ceny bo stawki są zamrożone, nie porównuj cen na TGE zwłaszcza chwilowych bo to jedna wielka manipulacja. Ostatnio przez kilka godzin mieliśmy stawki poniżej zera i sprzedaliśmy bodajże 4giga po znacznie wyższych cenach a Orlen ma jeszcze masę nie zrealizowanych inwestycji.

AVG spot styczeń 2023

Cytat

Austria 178,55 €/MWh,

Włochy 170,77 €/MWh

Irlandia 161,97 €/MWh

Szwajcaria 157,46 €/MWh

Wielka Brytania 148,89 €/MWh

Niemcy 145,99 €/MWh

Polska 132,59 €/MWh

Francja 132,28 €/MWh

Belgia 130,87 €/MWh

Holandia 126,13 €/MWh

Dania 106,25 €/MWh

Norwegia 93,14 €/MWh

Finlandia 78,87 €/MWh

Szwecja 75,54 €/MWh

Hiszpania 69,73 €/MWh

Wiec jak sam zauważyłeś gdy osoby prywatne zaczną się rozliczać po cenach TGE czyli tak jak chce unia i jak powinno być u nas bodajże od 2 lat to dopiero się zacznie.

Skoro przez wiele lat nie było woli politycznej by go wybudować a rząd który to zrobił przegrał tam z kretesem to znaczy że: albo nie był potrzeby, albo ludzie to skończeni debile, albo wybory zostały sfałszowane. To samo z elektrownią i kopalnią.

500+ miało zwiększyć dzietność i to się nie udało. Niezależnie od efektu jaki ma przynieść program- 500+ tylko dla pracujących.

Urealnienie cen prądu czeka nas prędzej, czy później. Zdziwiło mnie wmieszanie w to osób niepełnosprawnych.

Ukryta Zawartość

Niezależnie od przyczyn- kasę dała UE i Świnoujście. Gdyby PiS coś w tymacie zrobił- może miałby tam lepsze wyniki. Elektrownia o kopalnia to całkiem inny temat. Był czas by to załatwić w cywilizowany sposób. 

Napiszesz coś o sukcesach PiSu? Tylko bez socjalu. Coś namacalnego. Cokolwiek.

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

To takie pojęcie ekonomiczne.

KPO i po inflacji. Pamiętasz, łączyłeś te dwa zjawiska, że się wzajemnie znoszą.

5 minut temu, YunnanTEA napisał:

KPO i po inflacji. Pamiętasz, łączyłeś te dwa zjawiska, że się wzajemnie znoszą.

Rzeczywiście jeżeli chodzi o ekonomię to jesteś totalnym lajkonikiem.

Jestem Europejczykiem.

30 minut temu, cocacol napisał:

Znowu jest Tusk 🙂

images?q=tbn:ANd9GcQ6woU-EdUkwuRzQdbtEDZ

Edytowane przez jar1
1 godzinę temu, fetek napisał:

Po za tym 500+ miało rozruszać rynek i to zrobiło, bez luźnej kasy nie rozkręcisz gospodarki

Ciekawe z czego ma się ta gospodarka rozkręcić z inwestycjami grubo poniżej progu odnawialności środków produkcji, z jednymi z najniższych wskaźników generowania wartości niematerialnych i innowacji...

25 minut temu, cocacol napisał:

500+ miało zwiększyć dzietność i to się nie udało. Niezależnie od efektu jaki ma przynieść program- 500+ tylko dla pracujących.

miało rozpędzić gospodarkę  to się udało.

26 minut temu, cocacol napisał:

Urealnienie cen prądu czeka nas prędzej, czy później. Zdziwiło mnie wmieszanie w to osób niepełnosprawnych.

Ukryta Zawartość

Ja ci podałem ceny z całego roku a ty mi podajesz ceny z lipca to może dla równowagi podaj bodajże ze stycznia gdzie Polska była dużo tańsza.

27 minut temu, cocacol napisał:

Niezależnie od przyczyn- kasę dała UE i Świnoujście. Gdyby PiS coś w tymacie zrobił- może miałby tam lepsze wyniki. Elektrownia o kopalnia to całkiem inny temat. Był czas by to załatwić w cywilizowany sposób. 

Wszystkie większe inwestycje Pisu to są stare kotlety, niektóre mają ponad 20 lat i jakaś nikt ich nigdy nie zrealizował, Tusk dysponował największym zastrzykiem gotówki w historii Polski i niczego sensownego nie wybudował, nawet stadiony oddawali z 5 letnim opóźnieniem. 

Pieniądze były zawsze tylko jakaś nie było woli by cokolwiek budować, to samo dotyczy wielu innych inwestycji.

Kopalnia to zwykła zagrywka polityczna, jak ktoś ma konkretne zadanie to niczego normalnie nie załatwisz z resztą zmiana władzy u sąsiadów to dobitnie udowodniła.

39 minut temu, cocacol napisał:

nie, po co ?

1 minutę temu, Zbig napisał:

Ciekawe z czego ma się ta gospodarka rozkręcić z inwestycjami grubo poniżej progu odnawialności środków produkcji, z jednymi z najniższych wskaźników generowania wartości niematerialnych i innowacji...

Jakbyś nie zauważył kręci się już klika lat a niektóre firmy stają się liderami w sowich segmentach.

Pomijam już fakt że na inwestycje należy patrzeć kompleksowo a nie jednostko i nie wszystko musi być dla kasy, czasem coś dla ludzi. Idąc Twoim tokiem myślenia nigdy by nie powstały żadne drogi, mosty czy ścieżki rowerowe.

32 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Nie znam kontekstu tej wypowiedzi ale pseudo darmowa kasa inflacji nie pomaga. Nawet jeśli przeznaczymy to na inwestycje to w pewien sposób dopalamy gospodarkę a ta im bardziej jest rozpędzona tym trudniej walczyć z inflacją.

Obecnie ten problem ma USA gdzie rynki nie chcą zwolnić a problem inflacji ciągle rośnie.

Ukryta Zawartość

11 minut temu, fetek napisał:

Twoim tokiem myślenia nigdy by nie powstały żadne drogi, mosty czy ścieżki rowerowe.

Wiesz jak budować drogi, mosty i ścieżki rowerowe bez inwestycji?  Bardzo interesujące, rozwiń ten temat.

13 minut temu, fetek napisał:

Jakbyś nie zauważył kręci się już klika lat a niektóre firmy stają się liderami w sowich segmentach.

Wskaźniki ekonomiczne nie biorą się z "niektórych firm".  Już nawet nie pytam o te brednie o liderowaniu.  Chyba w koziej wólce.

21 godzin temu, fetek napisał:

Obecnie ten problem ma USA gdzie rynki nie chcą zwolnić a problem inflacji ciągle rośnie

Spadała przez 12 miesięcy z okolic 9 do 3 procent, teraz podskoczyła o parę dziesiątych ale już we wrześniu była na takim samym poziomie jak w sierpniu (3,7%).  Wszyscy piszą, że problemem jest wzrost cen w sektorze usług.

21 godzin temu, cocacol napisał:

apiszesz coś o sukcesach PiSu? Tylko bez socjalu. Coś namacalnego. Cokolwiek.

Trafiłeś w "10" z tym wątkiem.  

Edytowane przez Seyv
56 minut temu, fetek napisał:

Tusk dysponował największym zastrzykiem gotówki w historii Polski i niczego sensownego nie wybudował, nawet stadiony oddawali z 5 letnim opóźnieniem.

Przecież Mateuszek dysponował największym zastrzykiem 770 mld, tylko Zbysiu mu ten zastrzyk zabrał.

A ci liderzy to kto konkretnie? Proszę się pochwalić, to chyba nie jest jakaś tajemnica.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

"Priorytetowy program rządu „Rodzina 500 plus” stanowi instrument z obszaru aktywnej polityki rodzinnej. Ma on zmniejszyć obciążenia finansowe rodzin związane z wychowywaniem dzieci, a tym samym zachęcać do podejmowania decyzji o posiadaniu ich większej liczby. Jest traktowany jak inwestycja w rozwój polskich rodzin i element, który poprawi ich sytuację materialną oraz demograficzną w kraju. Od ponad 25 lat niska liczba urodzeń w Polsce nie gwarantuje prostej zastępowalności pokoleń. Od 1989 r. trwa okres depresji urodzeniowej. Jednocześnie wraz z postępującym spadkiem dzietności zwiększa się liczba osób żyjących w ubóstwie, a są nim szczególnie zagrożone rodziny z dziećmi."

Ja ci podałem ceny z całego roku a ty mi podajesz ceny z lipca to może dla równowagi podaj bodajże ze stycznia gdzie Polska była dużo tańsza.

To ja Cię proszę, byś temu wykresowi dokładniej się przyjrzał.

Wszystkie większe inwestycje Pisu to są stare kotlety, niektóre mają ponad 20 lat i jakaś nikt ich nigdy nie zrealizował,

Jakież to inwestycje?

Tusk dysponował największym zastrzykiem gotówki w historii Polski i niczego sensownego nie wybudował, nawet stadiony oddawali z 5 letnim opóźnieniem. 

Pieniądze były zawsze tylko jakaś nie było woli by cokolwiek budować, to samo dotyczy wielu innych inwestycji.

Tak.... To oczywiste....

Ach, ten Tusk... 😞  

nie, po co ?

Dla dobra nauki.

To ciekawy temat.

Które tak rozkwitły? 

Edytowane przez cocacol

Masz bardzo ciekawe podejście ekonomiczne
Wyobraź sobie ze zarobiłeś i odłożyłeś 500 zl na Whisky, dostajesz pismo ze masz uiścić opłatę 500 zl dla mnie a wtedy ja sobie kupie Whisky, wiec gdzie tu widzisz rozkręcenie gospodarki ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.