Skocz do zawartości
IGNORED

Jestem rozczarowany nową koalicją :(

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, xniwax napisał:

Jestem zbudowany krytyką działania obecnych neorządów.

Gdzie to zauważyłeś ? Tę krytykę ?

Wzruszony jestem rozczarowaniem pisiatych rządzącą koalicją .

Tutaj konto pisowskie najwyraźniej przesadziło. Można (i trzeba) krytykować nowy rząd ale starym zwyczajem jest, że w wigilijny wieczór gospodarz idzie z opłatkiem do swoich zwierząt. I jakoś przez wieki nikomu to nie przeszkadzało. Dziewczyna pewnie ze wsi jest i po co się jej czepiać?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A mnie śiem baaardzo podoba co tzw.opozycja robi z PIS,teraz zobaczą co to opozycja totalna,był czas na całkowitą likwidację tej antypolskiej{cenzura} w 2016r podczas "ciamajdanu"wtedy PIS łaskawie przyglądał śię ich poczynaniom,juz wtedy należało to całe towarzystwo za oszewki chwycić i pokazać kto tu rządzi.

Liberalna demokracja to reżim, w którym demokracja poniża wolność zanim ją zdławi.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

4 godziny temu, fan64 napisał:

A mnie śiem baaardzo podoba co tzw.opozycja robi z PIS,teraz zobaczą co to opozycja totalna,był czas na całkowitą likwidację tej antypolskiej{cenzura} w 2016r podczas "ciamajdanu"wtedy PIS łaskawie przyglądał śię ich poczynaniom,juz wtedy należało to całe towarzystwo za oszewki chwycić i pokazać kto tu rządzi.

Żartujesz? Mieliby unicestwic PO? A gdzie znajdą lepszą "opozycje"?

I vice versa , gdzie PO znajdzie lepszą "opozycję " ?

Przecież w to miejsce powstalaby inna opozycja, życie nie znosi próżni,  może  bardziej prawdziwa, i wtedy ta inna opozycja po dojsciu do władzy unicestwilaby ich 

A tak obie partie są  zabetonowane,  zgodnie zwalczają wszystkich "innych" i wszyscy są zadowoleni 

A naród głosuje raz na jednych,  raz na drugich, myśląc że to coś  zmieni

A co byś chciał zmienić ? Może przywrócenie kobietom praw do własnego ciała

i możliwość przerywania ciąży do 12 tyg. Może prawdziwego rozdziału Kościoła

od państwa, może przywrócenia gimnazjów ...

A może w ogóle wszystko odwrotnie i powrót do ciemnogrodu, romantyzmu z XIXw

- trzeba się jakoś w tym "marzeniu o zmianach" określić. I dążyć.

Bo pewnie jak wielu myślisz tylko o jeszcze większym socjalu 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Tylko jak się załatwi ''tematy '' aborcja ,kościół , to z czym do następnych wyborów ? , z programem finansowym :) , a tak można zawsze liczyć na wyborców zaangażowanych w te tematy co to będą jeb;;;  pis czy kogoś innego 

wcześniej było też 8 lat i nie dalo się ? , 

Edytowane przez jarekb
1 godzinę temu, costa brava napisał:

Żartujesz? Mieliby unicestwic PO? A gdzie znajdą lepszą "opozycje"?

I vice versa , gdzie PO znajdzie lepszą "opozycję " ?

Przecież w to miejsce powstalaby inna opozycja, życie nie znosi próżni,  może  bardziej prawdziwa, i wtedy ta inna opozycja po dojsciu do władzy unicestwilaby ich 

A tak obie partie są  zabetonowane,  zgodnie zwalczają wszystkich "innych" i wszyscy są zadowoleni 

Amerykanizacja polskiej sceny politycznej stała śię faktem,wybór ogranicza śię do tego czy utopić śię w szambie czy spiexxxxxć z dachu na stertą starego żelastwa i tłuczonego szkła.

Tylko tyle dały nam zmiany po 1989r.

Godzinę temu, fan64 napisał:

Amerykanizacja polskiej sceny politycznej stała śię faktem,wybór ogranicza śię do tego czy utopić śię w szambie czy spiexxxxxć z dachu na stertą starego żelastwa i tłuczonego szkła.

Tylko tyle dały nam zmiany po 1989r.

Przygotowania do Świąt są zawsze stresujące. Ale potem jest Wigilia, Święta, Sylwester, Nowy Rok, Sześciu Króli i dopiero później znowu stres. Jak za komuny.

Zmiany '89 nic nie zmieniły. 🫡

3 godziny temu, xniwax napisał:

Liberalna demokracja to reżim, w którym demokracja poniża wolność zanim ją zdławi.

Lenin? Kaczyński? Głódź?

Jestem Europejczykiem.

9 minut temu, YunnanTEA napisał:

Zmiany '89 nic nie zmieniły.

Zmieniły. Mentalność komunistów zastąpiła mentalność PISowców.

8 minut temu, YunnanTEA napisał:

Zmiany '89 nic nie zmieniły

W małej vczęści masz rację - nieważne, kto rządzi, ekstrema- zarówno prawa, jak i lewa, jak głupia była, tak głupia pozostanie.

To jest zawsze niezmienne.

Ciekawe że najbardziej rozczarowani są pisowcy, czyli ci których nie rozczarowało osiem lat kłamstw, łamania prawa i jawnego ostatnimi czasy złodziejstwa.

I jeszcze pewnie chcą, żeby to ich rozczarowanie traktować poważnie.

Jestem Europejczykiem.

Oczywiście pisowcy nie są rozczarowani . Oni udają troskę i rozczarowanie bo dalej chcą PiSu i próbują tę narrację narzucić tym niezdecydowanym .

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Lenin? Kaczyński? Głódź?

Xniwax

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
1 minutę temu, Stream napisał:

Zmieniły. Mentalność komunistów zastąpiła mentalność PISowców.

Jesteś pisowcem?

Nie pisałem o polityce. 

W dniu 18.12.2023 o 08:14, il Dottore napisał:

Tutaj konto pisowskie najwyraźniej przesadziło. Można (i trzeba) krytykować nowy rząd ale starym zwyczajem jest, że w wigilijny wieczór gospodarz idzie z opłatkiem do swoich zwierząt. I jakoś przez wieki nikomu to nie przeszkadzało. Dziewczyna pewnie ze wsi jest i po co się jej czepiać?

Ja jestem z miasta i zawsze dzielę się ze swoimi kotami opłatkiem.

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, costa brava napisał:

To się zmieni.
Wkrótce rządzić będzie "Coś" tak Narodem, jak i większością, i opozycja do niej.

32 minuty temu, toptwenty napisał:

Wisła dalej płynie po polskiej krainie i Warszawa wciąż jest stolicą...

Nie zawsze tak było, była Wisła nie było Warszawy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 16.12.2023 o 09:56, ałopos napisał:

Miała być rezygnacja z wielkich budów socjalizmu pisowskiego: CPK, czarnobyli, abusradlnych zbrojeń i tak dalej. To kosztowne przedsięwięcia całkowicie sprzeczne ze zdrowym rynkiem. A coraz częściej się przebąkuje o kontynuacji. Ja nie chcę w moim kraju drugiego czarnobyla. Miała być likwidacja rozdawnictwa  a mamy 800plus, babciowe, podwyżki dla urzędasów i belfrów. O dobrowolnym Zusie można zapomnieć. Miała być likwidacja inflacji a tymczasem glapa dalej na stanowisku. Miał być koniec ze sztucznym zaniżaniem cen prądu dla gosodarstw domowych. Miało być przywrócenie praworządności uchwałą sejmową a tymczasem powybierali się do KRS. Żałuje że w ogóle poszedłem na te wybory.

Na Wniosek @wojciech iwaszczukiewicz proszę autora wątku o zablokowanie mnie  w tym temacie i zgłoszenie do  moderacji moich wpisów .

Edytowane przez Wojtek 1959

Ja nikogo nie zamierzam blokować. Mamy wolność.

Życie jest niezwykłym darem, pełnym możliwości i potencjału. Każdy z nas ma w sobie niepowtarzalne zdolności i pasje, które mogą kształtować świat wokół nas.

5 godzin temu, Wojtek 1959 napisał:

Na Wniosek @wojciech iwaszczukiewicz proszę autora wątku o zablokowanie mnie  w tym temacie i zgłoszenie do  moderacji moich wpisów .

Co to za bzdury , nie występowałem z takim wnioskiem .

Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

12 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ponawiam prośbę o bana w tym temacie do autora tematu, ciebie i moich oponentów w tym temacie do 27 grudnia. Czekam do jutra.

Edytowane przez Wojtek 1959
W dniu 16.12.2023 o 10:15, il Dottore napisał:

Szef CBA też! Powiedział tuskowym, gdzie go mogą pocałować! Jest nieodwoływalny przed upływem kadencji - tak mówi ustawa. A jeśli Tusk pójdzie z nim na udry to wepcha łeb pod topór Trybunału Stanu.

A jednak zrezygnował bez protestu.

Godzinę temu, Wojtek 1959 napisał:

Ponawiam prośbę o bana w tym temacie do autora tematu, ciebie i moich oponentów w tym temacie do 27 grudnia. Czekam do jutra.

To załóż sobie własny wątek a następnie sam siebie zbanuj .

Może chce zostać męczennikiem za SPRAWĘ ale musi mieć do tego podkładkę 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To załóż sobie własny wątek a następnie sam siebie zbanuj .

Wystarczy że zglosze swój wpis z listy zgłoszeń. Już to przerabialem. Działa, ale nie o to chodzi. Więc zostaje przysluga.

Koniec z zawłaszczaniem mediów przez jedną partię!!

Życie jest niezwykłym darem, pełnym możliwości i potencjału. Każdy z nas ma w sobie niepowtarzalne zdolności i pasje, które mogą kształtować świat wokół nas.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.