Skocz do zawartości
IGNORED

Owsiak | fundacja WOSP | Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, papageno napisał:

Głoszona z ambon.

a to w związkach zawodowych im się narodziła? 😉 

3 minuty temu, kostropaty napisał:

a to w związkach zawodowych im się narodziła? 😉 

W sercach pełnych miłości bliźniego.

Teraz, papageno napisał:

W sercach pełnych miłości bliźniego.

w takim razie żadnych kartek w ich paszportach nie musieli wyrywać :) 

1 godzinę temu, MateuszZ napisał:

Dziękuję za info. Moich pieniędzy już nie zobaczą, nie byłem świadomy że tak są marnowane.

M.

Przecież twoich pieniędzy i tak nie widzieli, więc po co te bajki?

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Gabaryton napisał:

Pudło, nazywanie mnie PiSfanem jest taką samą bzdurą jak twierdzenie, że Maju to ksiądz.

Widocznie nie stać Was na większy wysiłek umysłowy niż przyklejanie ludziom prostych etykietek.

Szczęść boże?

27 minut temu, Jaro_747 napisał:

Przecież twoich pieniędzy i tak nie widzieli, więc po co te bajki?

Widzieli, widzieli. Co rok i od początku. Tylko do dziś żyłem w przeświadczeniu, że ta zbiórka jest dla Polaków. Na szczęście , dzięki Forum, człowiek się dużo dowiaduje 🙂 IMHO - warto takie wieści przekazać znajomym - ja z pewnością to zrobię.

1 minutę temu, MateuszZ napisał:

Widzieli, widzieli. Co rok i od początku. Tylko do dziś żyłem w przeświadczeniu, że ta zbiórka jest dla Polaków. Na szczęście , dzięki Forum, człowiek się dużo dowiaduje 🙂 IMHO - warto takie wieści przekazać znajomym - ja z pewnością to zrobię.

Ośmieszasz się coraz bardziej, czemu kibicuję. Dawaj więcej! Śmiało!

Jestem Europejczykiem.

10 minut temu, MateuszZ napisał:

Ty sobie wyobraź, że istnieje możliwość, że ratują lub badają tym sprzętem ukraińskie dzieciaki zamieszkałe w Polsce... Powiedz o tym  znajomym.

Edytowane przez Piękny Stefan
2 godziny temu, Lumperator napisał:

Ja uważam, ze takie akcje jak ogólnopolskie zbieranie kasy na służbę zdrowia urąga państwu cywilizowanemu. OK,

A ogólnopolskie zbierania na tacę codziennie na każdej mszy się podoba?  Przecież Bogu to zupełnie niepotrzebne.

5 godzin temu, jar1 napisał:

A ogólnopolskie zbierania na tacę codziennie na każdej mszy się podoba?  Przecież Bogu to zupełnie niepotrzebne.

Owszem Bogu to niepotrzebne, ale jakiś tam hajs potrzebny jest na utrzymanie świątyni (już pomijając te różne patologie). I kasę zbiera dorosły człowiek, a nie posyła dzieciaki z puszkami na mróz (które nic z tego nie maja). Powtarzam raz jeszcze, zbieranie kasy na sprzęt medyczny, w kraju, który ma forsę, to nie jest normalna sytuacja. Nigdzie się tak nie robi na taka skalę (o ile w ogóle). Jednym drobnym przesunięciem środków w budżecie można wtłoczyć w służbę zdrowia znacznie większe środki niż to co zbiera Owsiak. Istnienie tej organizacji w obecnych realiach jest dla mnie kuriozalne. 

.

Godzinę temu, Lumperator napisał:

Jednym drobnym przesunięciem środków w budżecie można wtłoczyć w służbę zdrowia znacznie większe środki niż to co zbiera Owsiak

Popieram. Np z funduszu kościelnego, który jest niepotrzebny. Przecież:

Godzinę temu, Lumperator napisał:

hajs potrzebny jest na utrzymanie świątyni (już pomijając te różne patologie). I kasę zbiera dorosły człowiek, a nie posyła dzieciaki z puszkami

Kk ma już swoje zbiórki.

• Administratorzy

Hej

Fajnie jakbyście, choć o drobinę rozmawiali na temat i przede wszystkim nie mieszali polityki do WOŚP itd

Coraz więcej zgłoszeń a po tylu stronach trochę słabo będzie gdy moderacja zacznie karać za starsze wpisy. (starsze niż 2-3 miesiące) 

Choć tego nie będzie robić to nadal offtopy i tematyka znacząco się różni u niektórzy z was. 

ps. najnowsze tutaj są ok. Mowa bardziej o starszych wpisach i przyszłości. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Godzinę temu, Espectro napisał:

Fajnie jakbyście, choć o drobinę rozmawiali na temat i przede wszystkim nie mieszali polityki do WOŚP

Ale to polityka miesza się do WOŚP, nie odwrotnie.

7 godzin temu, Lumperator napisał:

Owszem Bogu to niepotrzebne, ale jakiś tam hajs potrzebny jest na utrzymanie świątyni (już pomijając te różne patologie). I kasę zbiera dorosły człowiek, a nie posyła dzieciaki z puszkami na mróz (które nic z tego nie maja). Powtarzam raz jeszcze, zbieranie kasy na sprzęt medyczny, w kraju, który ma forsę, to nie jest normalna sytuacja. Nigdzie się tak nie robi na taka skalę (o ile w ogóle). Jednym drobnym przesunięciem środków w budżecie można wtłoczyć w służbę zdrowia znacznie większe środki niż to co zbiera Owsiak. Istnienie tej organizacji w obecnych realiach jest dla mnie kuriozalne. 

Rozwala ta troska o nie swoje dzieci.  😉

Jeśli chodzi o kasę to skąd państwo je ma? Z podatków, prawda? A przecież ich nie chcesz płacić?

To  jedno z twoich haseł wyborczych, żeby likwidować podatki. To skąd będą te pieniądze na służbę zdrowia?

Ciągle brakuje logiki w tych twoich wywodach i brak konsekwencji. 

To muszą być jedynie emocje a te kierują się z pewnością nie rozumem.

57 minutes ago, jar1 said:

To  jedno z twoich haseł wyborczych, żeby likwidować podatki. To skąd będą te pieniądze na służbę zdrowia?

A skąd przeświadczenie, że państwo musi zajmować się służbą zdrowia w takim zakresie, jak obecnie?

2 minuty temu, Gabaryton napisał:

A skąd przeświadczenie, że państwo musi zajmować się służbą zdrowia w takim zakresie, jak obecnie?

ma być lepiej, czy jeszcze gorzej?

bo gorzej to już ciężko 😄 

14 minutes ago, Gabaryton said:

11 minutes ago, kostropaty said:

ma być lepiej, czy jeszcze gorzej?

Odpowiem tak: na własnej skórze doświadczyłem dobrodziejstw "Obamacare", gdzie państwo wtrąciło się w dobrowolność kupowania polis ubezpieczeniowych: 3-krotny wzrost stawek, a potem kara za brak ubezpieczenia. Poszło w górę tak, że mnie nie było stać, a na dopłaty się nie łapałem, bo zarabiałem za dużo. Kara była niższa niż koszt ubezpieczenia, to płakałem i płaciłem co rok karę.

Była to tylko drobna "intruzja" państwa w służbę zdrowia USA, która znacząco podniosła koszta i pogorszyła jakość usług medycznych.

U nas NFZ to dziura bez dna, możesz tam wrzucić dowolną sumę pieniędzy, a będzie tak samo albo i gorzej.

I na koniec: ponoć dawno temu w Chinach płacono lekarzom regularnie jakąś kwotę do czasu, gdy ktoś nie zachorował. Wtedy przestawał płacić lekarzowi. Po wyleczeniu pacjent wznawiał uiszczanie opłaty.

W ten sposób płacono za WYLECZENIE, a nie za leczenie.

A to znaczna różnica, prawda?

Edytowane przez Gabaryton

Nie wystarczy napisać, że się nienawidzi Owsiaka i przestać pierniczyć na tematy, o których się nie ma najmniejszego pojęcia? 

Edytowane przez jar1
17 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Owszem, potrzeba zbierania pieniędzy na służbę zdrowia urąga Państwu.

Ale to nie jest wina Owsiaka tylko Państwa.

Ciekawe... Dlaczegóż więc był "bul" lewackich zadków po moim wpisie? 😄

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

"Jak wynika z raportu Światowej Organizacji Zdrowia dotyczącego statystyk zdrowia za rok 2023, Kanada jest wiodącym na świecie krajem pod względem podstawowej opieki zdrowotnej"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A to podobno taki lewacki kraj 🙂

Ukryta Zawartość

33 minutes ago, jar1 said:

Nie wystarczy napisać, że się nienawidzi Owsiaka i przestać pierniczyć na tematy, o których się nie ma najmniejszego pojęcia? 

Nie wiem, do kogo "pijesz", ale nie nienawidzę Owsiaka.

Co do "pierniczenia", to przywykłem już do tego, że sporo osób określa w ten sposób poglądy, z którymi się nie zgadza.

Po co dyskutować, silić się na argumenty i tracić czas na myślenie, skoro z triumfalną miną można rzucić adwersarzowi "pierniczysz"?

19 godzin temu, Gabaryton napisał:

Dlatego właśnie uważam, że cel tego pospolitego ruszenia Owsiakowego jest zupełnie inny niż "ratowanie" służby zdrowia.

Jaki?

Przeciwnicy Owsiaka to w 95% Pisowcy mający ten sam sposób myślenia, jak przystało na solidarność w sekcie - rozdawnictwo przysługuje tylko rządowi, bo rząd jest dobry i pomaga ludziom rozdając pieniądze podatników. Każdy inny, który to robi to wróg publiczny.
Stąd się bierze wrogość do Owsiaka i mieszanie go z błotem.

Gość

(Konto usunięte)

Hej
Fajnie jakbyście, choć o drobinę rozmawiali na temat i przede wszystkim nie mieszali polityki do WOŚP itd
Coraz więcej zgłoszeń a po tylu stronach trochę słabo będzie gdy moderacja zacznie karać za starsze wpisy. (starsze niż 2-3 miesiące) 

Choć tego nie będzie robić to nadal offtopy i tematyka znacząco się różni u niektórzy z was. 

ps. najnowsze tutaj są ok. Mowa bardziej o starszych wpisach i przyszłości. 

Ja mam taką zasadę, że przed kawą się nie wypowiadam.
15 godzin temu, porlick napisał:

Popieram. Np z funduszu kościelnego, który jest niepotrzebny. Przecież:

Kk ma już swoje zbiórki.

Zgadza się. Fundusz kościelny jest już niepotrzebny. Dostali znacznie więcej niż to co utracili, wystarczy. Także Fundusz kościelny out, WOŚP out.

.

1 hour ago, Lumperator said:

Zgadza się. Fundusz kościelny jest już niepotrzebny. Dostali znacznie więcej niż to co utracili, wystarczy. Także Fundusz kościelny out, WOŚP out.

Istnieją dokładne wyliczenia, z których jasno wynika, że Fundusz Kościelny nie pokrył jeszcze wszystkich strat Kościołów i związków wyznaniowych wynikłych z komunistycznej grabieży majątków.

Jak ktoś chce, to te wyliczenia znajdzie.

1 godzinę temu, Gabaryton napisał:

Istnieją dokładne wyliczenia, z których jasno wynika, że Fundusz Kościelny nie pokrył jeszcze wszystkich strat Kościołów i związków wyznaniowych wynikłych z komunistycznej grabieży majątków.

Jak ktoś chce, to te wyliczenia znajdzie.

Na bambus z nimi!

Poza tym - jestem przekonany że to kościelne kłamstwo. Jak niby można to "dokładnie wyliczyć"?

Poza tym - znana jest historia, że Państwo oddawało Czarnemu Ludowi nieruchomości które zostały zabrane za cara i jakoś w II RP nikt ich nie oddał. To też zostało uwzględnione w tych "dokładnych wyliczeniach".

Jestem Europejczykiem.

14 godzin temu, Gabaryton napisał:

komunistycznej grabieży majątków.

Tylko że komuniści nie zagrabili ich dla samych siebie. 

Natomiast Kościół przez setki lat grabił ludność i nakładał dziesięciny, żeby utrzymywać ją w ciemnocie, szerzyć antysemityzm i zdradzić wobec zaborców. Sio!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, Gabaryton napisał:

Fundusz Kościelny nie pokrył jeszcze wszystkich strat Kościołów i związków wyznaniowych wynikłych z komunistycznej grabieży majątków

Ale grabież kościelna majątku narodowego pokryła owe straty z nawiązką.

2 minuty temu, porlick napisał:

Ale grabież kościelna majątku narodowego pokryła owe straty z nawiązką.

ale z premierem pinokiem się podzielili 😄 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.