Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-end zakładką dla wybrańców - nowy pomysł administracji

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, slawek.xm napisał:

Ja zresztą też zgłosiłem adminowi chęć zbanowania z mojego wątka użytkownika bo sam juz nie mogłem i prośba została spełniona

Na Forum publicznym (a pomimo prywatnej własności to Forum z punktu widzenia dostępności jest publiczne) nie ma czegoś takiego jak "mój wątek". BTW jeśli poza Twoim subiektywnym "nie mogłem" były też obiektywne przesłanki, to czemu nie? Jestem za!

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

18 minut temu, szymon1977 napisał:

Bo aktualnie o "aktualnej" dyskusja.

Tradycyjnie nie zrozumiałeś.

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, slawek.xm napisał:

moje były subiektywne

a wątek , który założyłem jest mój bo jestem jego gospodarzem

Jest mój i basta! - ręce opadają.

6 minut temu, slawek.xm napisał:

moje były subiektywne

Ale nie Ty banowałeś. Obstawiam, że zbanowany nie przeczytał "bo slawek.xm Cię nie lubi", a racjonalne uzasadnienie.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Tradycyjnie nie zrozumiałeś.

Bez obaw, zbliża się poniedziałek, a w poniedziałek "paragraf się znajdzie".

12 godzin temu, Seyv napisał:

Zgłosiłem go jako wpis obraźliwy do rozpatrzenia innym moderatorom. 

Ja zgłosiłrm pana wpis jako obraźliwy ale wiem, że to nie przyniesie żadnego skutku, bo chyba pana wpis obrażający i segregujący forowiczów dalej wczoraj był widoczny. To też o czymś świadczy.

Rozumiem, że zglosił to pan jako atak personalny na moderscję, czym potwierdził, że tym podziałem na salonik i szalet przedstawił stanowisko administracji i moderscji.

Dziękuję za tę informację.

8 godzin temu, slawek.xm napisał:

Tak , ale misja nawracania wszystkich megalomanów i udowadnianie im , że wydali swoją kasę z własnej głupoty nigdy nie spotka się z ich akceptacją

stąd restrykcje 🙂

Restrykcje z posiadania własnego zdania?

7 godzin temu, slawek.xm napisał:

i jeszcze

"Partnerzy portalu posiadający oficjalnie oznaczone konto, dzięki czemu mogą brać udział w dyskusjach, udzielać rad, polecać sprzęt i zapraszać do swoich sklepów.

Czy w tegulaminie jest wpisany zakaz reakcji na ich porady?

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 16.06.2024 o 05:46, xajas napisał:

Aby miec dostep do tej zakladki, musisz przedlozyc zaswiadczenie, jaki roczny dochod Brutto opodatkowales.
Ponizej 200.000 PLN nie ma wstepu
Do zakladki Audio wystsrczy 100.000 PLN
Bocznica jest otwarta, nie ma ograniczen

Bocznica też z ograniczeniami - tylko dla klubowiczów z klubu uśmiechnięta emotka 😄.

A tak na serio. Czy nasz webmaster zrobił coś ze zmianami treści nagłówka ,która powinna być stała, a nie jest jesli chodzi o to kto komentował ? Ta treść zmieniała się automatycznie , a nie powinna. Jeśli tak jest to silnik strony jest do dupy. W ostatniej jakiś czas temu na forum administracyjnym dyskusji z naszym webmasterem dowiedzialem się że glupotami i drobiazgami nie będzie się zajmował. Po prostu ,  stronę pisze i poprawia profesjonalista za kasę który robi to zawodowo, inaczej takich salonikow będzie multum z techniczną możliwością zglaszania swoich postow, z dostepnymi wszystkimi rodzajami zgłoszeń. Tego siwiatowego ewenementu nie ma ani y.t ani meta ani x. Tam jest tylko edytuj post usuń post i zgłoś z blokadą zgłoszeń własnych postów.

Edytowane przez Wojtek 1959
  • Moderatorzy
7 godzin temu, szymon1977 napisał:

Na Forum publicznym (a pomimo prywatnej własności to Forum z punktu widzenia dostępności jest publiczne)

Nie nie jest. Pewne treści mogą czytać wszyscy ale pisać tylko zarejestrowani i zatwierdzeni użytkownicy. Oczywiście po raz kolejny przypominam, że rejestracja jest możliwa tylko po zaakceptowaniu regulaminu. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Espectro
Ten odpowiedź został doceniony przez Espectro !

szymon1977 otrzymał(a) odznakę 'Super gwiazda' i 10 punktów.

27 minut temu, Seyv napisał:

Nie nie jest.

🙂

Pewne treści mogą czytać wszyscy ale pisać tylko zarejestrowani i zatwierdzeni użytkownicy.

A co z pisaniem z konta google i FB?

rejestracja jest możliwa tylko po zaakceptowaniu regulaminu. 

A nad Regulaminem jest Prawo, więc w Regulaminie możecie napisać co chcecie, a postępować niezgodnie z Prawem nikt nie może.

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

Aby miec dostep do tej zakladki, musisz przedlozyc zaswiadczenie, jaki roczny dochod Brutto opodatkowales.

Treść nagłówka 2 godziny temu z cytatu XAJASA ^^^^^^^^ przekopiowany do mojego postu o numerze #158 jako dowód fizyczny że silnik strony przywłaszcza komentarze innych osób osobie ostatniej korzystającej z czyjegoś cytatu . Ten post napiasł @xajas , a nagówek  mówi co innego.

2 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

A tak na serio. Czy nasz webmaster zrobił coś ze zmianami treści nagłówka ,która powinna być stała, a nie jest jesli chodzi o to kto komentował ? Ta treść zmieniała się automatycznie , a nie powinna. Jeśli tak jest to silnik strony jest do dupy.

B.K 

Zamiast zajmować się pierdołami " tworzenie kolejnych saloników" naprawcie silnik - > bo mogą być jaja.

Edytowane przez Wojtek 1959
12 godzin temu, szymon1977 napisał:

Na własne nieszczęście po prostu wiem o czym mówię, a mylić się nie mam zwyczaju

Łał, no, po prostu ŁAŁ! 🤓

Edytowane przez iro III
Godzinę temu, iro III napisał:
13 godzin temu, szymon1977 napisał:

Na własne nieszczęście po prostu wiem o czym mówię, a mylić się nie mam zwyczaju

Łał, no, po prostu ŁAŁ! 🤓

Chyba czas zrewidować znane powiedzenie, że tylko krowa nie ma wątpliwości. 😁

2 godziny temu, Zbig napisał:

Chyba czas zrewidować znane powiedzenie, że tylko krowa nie ma wątpliwości. 😁

Ale ta nie próbuje pisać 🙂

Edytowane przez jar1
Gość

(Konto usunięte)
8 godzin temu, jezz napisał:

Czy w tegulaminie jest wpisany zakaz reakcji na ich porady?

pisałem

16 godzin temu, slawek.xm napisał:

zabronione jest

"rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści naruszających dobra osobiste osób trzecich (w tym innych Użytkowników Forum) lub zagrażające naruszeniem takich dóbr osobistych"

jeśli interpretacja będzie taka , że bruździsz partnerom AS to ...na pohybel 🙂

przekonali się o tym koledzy z Kaimu bo o sprzęcie audio jak o zmarłym można pisać albo dobrze albo wcale 🙂 i ...nie piszą wcale wątek Kaimu "umarł" na AS

1 hour ago, slawek.xm said:

"rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści naruszających dobra osobiste osób trzecich (w tym innych Użytkowników Forum) lub zagrażające naruszeniem takich dóbr osobistych"

Czyli jeśli ktoś na forum poleca lub namawia do zakupu czegoś co nie funkcjonuje zgodnie z opisem polecającego lub namawiającego, działa wbrew regulaminowi, narażając potencjalnego nabywcę na straty finansowe i moralne.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, bum1234 napisał:

Czyli jeśli ktoś na forum poleca lub namawia do zakupu czegoś co nie funkcjonuje zgodnie z opisem polecającego lub namawiającego, działa wbrew regulaminowi, narażając potencjalnego nabywcę na straty finansowe i moralne.

jesli tylko nastapi taka interpretacja to ...tak

Oczywiście taka interpretacja nie nastąpi, bo panowie branżyści, właściciele portali recenzenckich, pseudowynalazcy  mogą swobodnie wmawiać swojej publice, że coś co nie ma prawa działać działa - jak np. kabel zasilający "odzyskujący" energię, ramka z drewna wypełniona bliżej nieokreśloną substancją, mająca pełnić rolę filtra, audiofilski switch, bezpiecznik topikowy itp.

I nikomu to nie przeszkadza, co w 21 wieku stanowi swoiste curiozum, ponieważ autorzy tych bredni zrównują swoją potencjalną klientelę z osobami dysponującymi wiedzą co najwyżej sprzed kilkuset lat.

Edytowane przez bum1234
Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, bum1234 napisał:

Oczywiście taka interpretacja nie nastąpi, bo panowie branżyści, właściciele portali recenzenckich, pseudowynalazcy  mogą swobodnie wmawiać swojej publice, że coś co nie ma prawa działać działa - jak np. kabel zasilający "odzyskujący" energię, ramka z drewna wypełniona bliżej nieokreśloną substancją, mająca pełnić rolę filtra, audiofilski switch, bezpiecznik topikowy itp.

I nikomu to nie przeszkadza, co w 21 wieku stanowi swoiste curiozum.

np podstawek , o którym piszesz był komisyjnie badany w poznańskim Korisie

i relacje z tego spotkania były bardzo pozytywne a kilku kolegów kupiło go do swojego systemu i np marslo był w siódmym niebie

14 minutes ago, slawek.xm said:

np podstawek , o którym piszesz był komisyjnie badany w poznańskim Korisie

i relacje z tego spotkania były bardzo pozytywne a kilku kolegów kupiło go do swojego systemu i np marslo był w siódmym niebie

Oczywiście badany był na słuch 😄

Powinienem napisać "badany". 

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, bum1234 napisał:

był system w auli Korisu .... a może dwa... nie pamiętam

i słuchacze słuchali bez podstawka i z...

jeden nawet określał przyrost jakości procentowo 🙂

3 minuty temu, bum1234 napisał:

to dla audiofila podstawowy i ostateczny wedykt

dla mnie też

nawet jeśli według pomiarów wszystko się układa a na słuch mi nie pasuje to poprawiam dotąd aż moje ucho będzie w 100% usatyfakcjonowane

Pamiętam filmik zamieszczony przez autora tego "urządzenia" w którym dowodził różnic brzmieniowych prezentując różne (!) fragmenty muzyczne 😄

Oczywiście ów autor proszony o publiczną demonstrację swojego kabla zasilającego w salonie RTV schował głowę w piasek i propozycję pozostawił bez odpowiedzi.

3 minutes ago, slawek.xm said:

jeden nawet określał przyrost jakości procentowo

To jak Elberoth, który  sporządził kiedyś ranking konwerterów opatrując te urządzenia liczbowymi wartościami - trudno powiedzieć czego te liczby dotyczyły 😄

Edytowane przez bum1234
  • Moderatorzy

Forum z założenia, jest przeznaczone dla audiofilii, melomanów..., dla wszystkich, którzy lubią muzykę. 

Dlatego średnio rozumiem osoby, które wchodzą w wątki wyłącznie po to aby krytykować lub co gorsza trollować. Sama muzyka powinna łagodzić obyczaje, a tutaj zbyt często okazuje się, że jest wręcz przeciwnie.

Jeśli o mnie chodzi, to sama nazwa Hi End mnie się nie bardzo podoba, ale jak już jest i się przyjęła, to niech sobie będzie.  Kabli również nie słucham, ale jeśli komuś sprawia to przyjemność, to dlaczego nie...

Powyższe napisałem jako zwykły użytkownik. Jako moderator mogę tylko napisać, że pewne decyzje, które zostały podjęte, były podyktowane wyłącznie chęcią utrzymania porządku. A jak już wielu użytkowników zauważyło, to na naszym forum bardzo liberalnie podchodzi się do zapisów regulaminu. A w przypadku gdy robi się to trochę bardziej restrykcyjnie, to później powstają takie wątki jak ten. Po co...?

10 minut temu, Marcinus napisał:

Forum z założenia, jest przeznaczone dla audiofilii, melomanów..., dla wszystkich, którzy lubią muzykę. 

Dlatego średnio rozumiem osoby, które wchodzą w wątki wyłącznie po to aby krytykować lub co gorsza trollować. Sama muzyka powinna łagodzić obyczaje, a tutaj zbyt często okazuje się, że jest wręcz przeciwnie.

Jeśli o mnie chodzi, to sama nazwa Hi End mnie się nie bardzo podoba, ale jak już jest i się przyjęła, to niech sobie będzie.  Kabli również nie słucham, ale jeśli komuś sprawia to przyjemność, to dlaczego nie...

Powyższe napisałem jako zwykły użytkownik. Jako moderator mogę tylko napisać, że pewne decyzje, które zostały podjęte, były podyktowane wyłącznie chęcią utrzymania porządku. A jak już wielu użytkowników zauważyło, to na naszym forum bardzo liberalnie podchodzi się do zapisów regulaminu. A w przypadku gdy robi się to trochę bardziej restrykcyjnie, to później powstają takie wątki jak ten. Po co...?

Po co powstają? A moze dlatego, ze część osób poczuło się niekomfortowo w takiej sytuacji, po prostu zrobiło się im przykro i chce to jakoś nagłośnić? Liczą, ze nie będą zmuszone do opuszczenia forum bo co jak co zawsze można poklikać. 🙂

Tak mnie siem wydajem .... osobiście mi to lotto ale innym raczej nie .... skoro powstal ten temat.

• Moderatorzy
1 minutę temu, kwasior21 napisał:

A moze dlatego, ze część osób poczuło się niekomfortowo w takiej sytuacji, po prostu zrobiło się im przykro

To na razie dotyczy wyłącznie jednej osoby, która notorycznie łamie regulamin forum. 

2 minuty temu, kwasior21 napisał:

Tak mnie siem wydajem .... osobiście mi to lotto ale innym raczej nie .... skoro powstal ten temat.

Jestem przekonany, że jest to jedyne forum, na którym takie zachowania się toleruje (do czasu) i temat powstał, bo po prostu mógł. A służyć ma tylko robieniu tzw. g.. burzy.

• Moderatorzy
4 minuty temu, slawek.xm napisał:

dla odreagowania frustracji zapewne 🙂

Jeśli ktoś jest w stanie poświęcić tyle energii na walkę o swoje rację w hobbystycznych sprawach, to coś w tym musi być.

A przecież można sobie usiąść wygodnie w fotelu i posłuchać ulubionej muzyki...

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Marcinus napisał:

Jeśli ktoś jest w stanie poświęcić tyle energii na walkę o swoje rację w hobbystycznych sprawach, to coś w tym musi być.

A przecież można sobie usiąść wygodnie w fotelu i posłuchać ulubionej muzyki...

Wewnętrzny imperatyw dzielenia się swoimi spostrzeżeniami na forum jest nie do pokonania ... i dzięki temu prezes ma kasę my radochę a moderacja sporo pracy

a muzyka leci all the time 🙂

Pamiętacie? Bum miał poprzednika. XYZ Paweł się nazywał. Mimo że miał więcej dowcipu niż bum, został zbanowany na amen i potem produkował się latami na swoim blogu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.