Skocz do zawartości
IGNORED

Przewód zasilający hi end od ściany do wzmacniacza

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
1 minutę temu, Mikelas76 napisał:

Hmm to juz chyba lekka przesada do takiego zestawu

Nawet duża ale chciałem by było hi-endowo 😉

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Godzinę temu, greg1973 napisał:

myślałem o wymianie źródła

zacznij zdecydowanie od tego, kabelki na zaś 😉

Godzinę temu, greg1973 napisał:

Założyłem temat bo szukam kabla przyszłościowego

zle do tego podchodzisz, wymien istotniejsze elementy najpierw

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Proponuje naszą firmę mam kabel zasilający  Hapur  , słuchałem innych modeli tego producenta .Wypożycza do domu. Bardzo wysoka jakość wykonania świetne ceny i niesamowite wrażenia po podłączeniu do systemu.

Częściowo pisałem w Klubie o moich spostrzeżeniach z Kablami Audio Phase. 

Polecam posłuchać u siebie. 

Blizardy slyszalem oczywiscie i wg mnie, jak dostana precyzyjne zrodlo, bedzie sztos. slyszalem ze lumin u2 mini jest bardzo precyzyjny. Ja bym szedl w ta strone

A z kabli moze warto by sprobowac siltecha seri zdaje sie 880? Znajomy laczy go na cedeku, a pomiedzy wzmacniaczem a cedekiem ma xlry PADa. Ladnie sie to u niego uzupelnia. 

Ale w pierwszej kolejnosci zrodlo. Ja chce sprawdzic np. auralica ariesa S1. Nowosc na rynku. Moze to najpierw sprawdz?

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 10.07.2024 o 14:18, greg1973 napisał:

Próbowałem różnych kombinacji z tymi ich k ty ore nam najlepiej w ścianie gra yarbo i tunami

Próbowałeś tunami do listwy a yarbo do wzmaka?

2 minuty temu, Cezary_58669 napisał:

Tunami teraz dalem do listwy a yarbo do daca dałem na razie do wzmacniacza dałem tymczasowo kabelek według projektu Helix na fueutechu solid core jako pradowy na wtykach posrebrzanych sonorequest.taki prototyp

Yarbo 800 jest ok ale tunami to inna liga

kolega xajas zignorował koszt elementów w zwrotnicach, które mają KOLOSALNE znaczenie dla jakości dźwięku

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

1 godzinę temu, Cezary_58669 napisał:

1 godzinę temu, greg1973 napisał:

Tunami teraz dalem do listwy a yarbo do daca dałem na razie do wzmacniacza dałem tymczasowo kabelek według projektu Helix na fueutechu solid core jako pradowy na wtykach posrebrzanych sonorequest.taki prototyp

Yarbo 800 jest ok ale tunami to inna liga

O ile Tunami do listwy to dobry pomysl o tyle Yarbo pod DAC raczej slabo wypadnie.

Pozbac sie Yarbo

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Teraz, rafa napisał:

O ile Tunami do listwy to dobry pomysl o tyle Yarbo pod DAC raczej slabo wypadnie.

Pozbac sie Yarbo

To tylko na prõbe

6 godzin temu, rafa napisał:

Ale sa rowne bez dominujacych cech. Problem z tymi z wyzszej polki jest taki ze sa za bardzo "jakies". Maja swoje dominujace cechy i wady a potem zaczyna sie zabawa w dobieranie przeciwnych cech zeby wady jednego poprawic drugim.

I co jest najgorsze w takiej ukladance? Czesto mala nieznaczna zmiana w systemie powoduje ze ten domek z kart sie rozsypuje bo nagle znow cechy negatywne gdzies daja znac o sobie.

Zmieniasz zrodlo i nagle trzeba zmienic dwa kable w systemie..

Śmiesz twierdzić, że Ricable sprawdza się w każdym miejscu systemu, a po zmianie urządzenia nadal będą się równie dobrze sprawdzać?  Powiedz to tym, co się zachłysnęli kablami Ricable i z ulgą je zamienili na co innego.

Takie cechy mają też druciki z OBI, jedyne co robią to nic nie wnoszą w odniesieniu do tych z kartonu.

Ale zgadzam się, że można rozsypać całą układankę źle dobranymi kablami.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

8 minut temu, sir.jax napisał:

Śmiesz twierdzić, że Ricable sprawdza się w każdym miejscu systemu, a po zmianie urządzenia nadal będą się równie dobrze sprawdzać?  Powiedz to tym, co się zachłysnęli kablami Ricable i z ulgą je zamienili na co innego.

Takie kable maja wieksza szanse zostac, tak uwazam. Czy beda najlepsze w danej kategorii - pewnie nie ale z mniejsza ryzyka rozpadniecia ukladanki.

Jak ktos szuka wyraznych cech to na pewno poszuka gdzie indziej.

A z ciekawosci na jakie zamieniali na przyklad?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

kolega xajas zignorował koszt elementów w zwrotnicach, które mają KOLOSALNE znaczenie dla jakości dźwięku

Nic nie zignorowal
Moje zwrotnice sa cyfrowe (nie pasywne) i nie wymagaja zadnych elemenow, wiec koszty sa zawarte w kosztach DSP (program Acourate i Audio Interface Motu)
Pieniadze nie graja..

Graja!

Znowu tendencyjnie laczysz pieniadze z brakiem doswiadczenia, a brak pieniedzy z wiedza. Dlaczego? To jest powoli upierdliwe

Polacz pieniadze z wiedza, a mniejszy budzet z brakiem pojecia (tak, takie tez czesto spotykam), to zobaczymy czy graja
  • Moderatorzy
Godzinę temu, xajas napisał:

Polacz pieniadze z wiedza, a mniejszy budzet z brakiem pojecia (tak, takie tez czesto spotykam), to zobaczymy czy graja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wyjdzie na to, że decyduje wiedza 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Pozwole sobie na krotko odbiec od tematu i podzielic sie pewna ciekawa "obeserwacja" odnosnie zachowan i komentarzy na tym forum. 

Jak tylko w jakimkolwiek watku, w dowolnym temacie, w dowolnym kontekscie pojawi sie stwierdzenie "sprzet za duze pieniadze", to od razu pierwsze pojawiajace sie odpowiedzi, to komentarze typu:

"...sprzet za duze pieniadze, ale gosc nie ma pojecia i doswiadczenia..."

"...sprzet za duze pieniadze, ale zle zestawiony..."

"...sprzet za duze pieniadze, ale nie ma zrobionej akustyki..."

"...sprzet za duze pieniadze, ale nie ma czasu na sluchanie muzyki..."

Pierwsze co, to trzeba sie przypiendrolic i probowac zdyskredytowac wlasciciela takiego "sprzetu za duze pieniadze". 

Skad wiecie, ze nie ma doswiadczenia, nie ma dobrego zestawienia, nie ma zrobionej akustyki i nie ma czasu? Wnioskujecie to z przytoczonego zdjecia albo z podanej ceny?

I dlaczego na odwrotnej zasadzie wlasciciele "sprzetu za male pieniodza" sa kojarzeni

"...sprzet za male pieniadze, ale za to gosc ma pojecie o tym co robi..."

"...sprzet za male pieniadze, ale za to poprawnie zestawiony..."

"...sprzet za male pieniadze, ale za to ma zrobiona akustyke..."

"...sprzet za male pieniadze, ale za to ma czas na sluchanie muzyki..."

Dlaczego?

Ja ci powiem dlaczego.

Bo to jest zmora i choroba wielu forumowiczow: zazdrosc i kompleks mniejszosci

Przez dyskredytacje gosci posiadajacych "sprzet za duze pieniadze" probuja podreparowac wlasne (slabe) ego wynikajace z posiadania "sprzetu za male pieniadze" i probuja to kompensowac przypisywaniem sobie doswiadczenia, dobrego zestawienia, zrobionej akustyki i posiadania czasu  na sluchanie muzyki 😉 

To jest bez sensu

Edytowane przez xajas

A jeszcze większym bezsensem są rady w stylu:

"popraw akustykę".

A jakiekolwiek dopytanie, co ten ktoś ma konkretnie na myśli... Cisza. Całkowita cisza

Ale podbudowanie swojego ego jest. Bo skoro tak "mądrze" radzi, to najwidoczniej się zna.

I też wie, że producenci robią swoje sprzęty tylko do IDEALNEJ akustyki. Tylko nikomu nie przyszło do głowy zapytać takiego producenta: A jaką uznają za idealną? A może mają akustykę klienta zupełnie gdzieś i tej prawdy lepiej nie znać...

W audio jedyna ocena jakości jest przez porównanie. I niestety trzeba mieć dostęp do DROGICH urządzeń, żeby móc coś powiedzieć. A niestety numer dwa jest takie, że te tanie nigdy nie są tak dobre jak te naprawdę drogie.

Nawet kable.

9 godzin temu, greg1973 napisał:

Hej myślałem o wymianie źródła  ,ale nie teraz. Kolumny zostaną ze mną jeszcze trochę na pewno  bo nie słyszałem konkurencji w podobnych pieniądzach a nawet do około 20 kz ,jak usłyszę będę myślał.Teraz na tapecie jest zasilający od ściany do listwy,listwę zrobiłem sam na gniazdach k ty rodowanych monosa w środku druty neotecha ,bez filtrów .Założyłem temat bo szukam kabla przyszłościowego tzn takiego który pogra dłużej nawet po wymianie np wzmacniacza,choć ciężko znalezc konkurencje do 30 kz słuchałem michi obydwu ,passa .Hegla Chyba najwyższego.i granie lepiej mi pasuje.No  i widzę że sam już chyba nic nie poskladam(kabel).bo przerobiłem trochę drutów z metra ,i trzeba będzie coś kupic

długo szukałem , ponieważ kabel ze ściany jako pierwszy, moim zdaniem ma zdecydowany wpływ na cały system i nie wydając wielkich pieniędzy postawiłem na Furutech Alpha Nano OFC FP-S022N , ma charakterystykę niezwykle optymalną . Z początku odnosił wrażenie zamulenia ale wiadomo że potrzeba cierpliwości i po ok 200 godz potrafił pokazać co potrafi . Moim zdaniem znakomity na początek toru

7 godzin temu, bogus18 napisał:

Proponuje naszą firmę mam kabel zasilający  Hapur  , słuchałem innych modeli tego producenta .Wypożycza do domu. Bardzo wysoka jakość wykonania świetne ceny i niesamowite wrażenia po podłączeniu do systemu.

Częściowo pisałem w Klubie o moich spostrzeżeniach z Kablami Audio Phase. 

Polecam posłuchać u siebie. 

Mogę się przyłaczyć do tej propozycji i polecić model HEARTBEAT. Nie wiadomo czy zadziała u Ciebie, ale pamiętam, że poprawiał właśnie scenę. U mnie był wpięty bezpośrednio ze ściany do wzmacniacza, ale do listwy też bym spróbował, tylko uwaga na nadwyraz miękkie miedziane wtyczki.

W dniu 11.07.2024 o 19:54, xajas napisał:

Pozwole sobie na krotko odbiec od tematu i podzielic sie pewna ciekawa "obeserwacja" odnosnie zachowan i komentarzy na tym forum. 

Jak tylko w jakimkolwiek watku, w dowolnym temacie, w dowolnym kontekscie pojawi sie stwierdzenie "sprzet za duze pieniadze", to od razu pierwsze pojawiajace sie odpowiedzi, to komentarze typu:

"...sprzet za duze pieniadze, ale gosc nie ma pojecia i doswiadczenia..."

"...sprzet za duze pieniadze, ale zle zestawiony..."

"...sprzet za duze pieniadze, ale nie ma zrobionej akustyki..."

"...sprzet za duze pieniadze, ale nie ma czasu na sluchanie muzyki..."

Pierwsze co, to trzeba sie przypiendrolic i probowac zdyskredytowac wlasciciela takiego "sprzetu za duze pieniadze". 

Skad wiecie, ze nie ma doswiadczenia, nie ma dobrego zestawienia, nie ma zrobionej akustyki i nie ma czasu? Wnioskujecie to z przytoczonego zdjecia albo z podanej ceny?

I dlaczego na odwrotnej zasadzie wlasciciele "sprzetu za male pieniodza" sa kojarzeni

"...sprzet za male pieniadze, ale za to gosc ma pojecie o tym co robi..."

"...sprzet za male pieniadze, ale za to poprawnie zestawiony..."

"...sprzet za male pieniadze, ale za to ma zrobiona akustyke..."

"...sprzet za male pieniadze, ale za to ma czas na sluchanie muzyki..."

Dlaczego?

Ja ci powiem dlaczego.

Bo to jest zmora i choroba wielu forumowiczow: zazdrosc i kompleks mniejszosci

Przez dyskredytacje gosci posiadajacych "sprzet za duze pieniadze" probuja podreparowac wlasne (slabe) ego wynikajace z posiadania "sprzetu za male pieniadze" i probuja to kompensowac przypisywaniem sobie doswiadczenia, dobrego zestawienia, zrobionej akustyki i posiadania czasu  na sluchanie muzyki 😉 

To jest bez sensu

Wiesz co jest największą wartością tego mówiącego sporo prawdy wpisu? Fakt, że napisałeś go Ty, raczej kojarzony z opcją negującą byt tej zakładki. Każdy inny, ze mną na czele zostałby potraktowany jako naganiacz na drogie zabawki. A prawda jest taka, że tanie, naturalnie ciekawe jakościowo rzeczy mogą zagrać dobrze, niestety w kontekście tych drogich, oczywiście również zrobionych po Bożemu nic poza tym.  Tylko niestety niewielu miało okazję się o tym przekonać, dlatego postrzeganie tego tematu jest takie, a nie inne.  

J. 

2 minuty temu, umka napisał:

Tylko niestety niewielu miało okazję się o tym przekonać, dlatego postrzeganie tego tematu jest takie, a nie inne.

Dodałbym, kto nie szuka i nie jest otwarty na coś nowego, innego, ten się nie przekona. 

Było o akustyce. Czytaj, a nie spamisz. Temat nie ma kilkudziesięciu stron.

Edytowane przez J4Z

.

3 minuty temu, MarcinGD napisał:

Wypożycz sobie coś z enerra. Zacznij od transcenda ultra.

Myślałem o nim ,I czytałem dużo dobrego.Swietej pamięci Sly miał u siebie między innymi i bardzo chwalił

Edytowane przez greg1973
Myślałem o nim ,I czytałem dużo dobrego.Swietej pamięci Sly miał u siebie między innymi i bardzo chwalił
Ja mam go wpiętego do ściany aktualnie do końcówki mocy. Generalnie sporo sklepów ma to w dystrybucji także z testem nie ma problemu. Jak wracałem do systemu dzielonego to jeszcze się czaiłem na harmonixa x-dc350m2r ale enerr się ładnie przyjął i już nie kombinuje z zasilającymi. Ciężko było przebrnąć przez masę offtopu, ale gdzieś mi mignęło że masz usb wireworld platinum? Kabel jest fajny, ale do tranzystora zwłaszcza że chciałbyś mieć coś wielowarstwowo w głąb to spróbuj sobie jcat reference. Mam obydwa w domu i mimo że wireworld robi duże wow to jcat jest na dłuższe sesje wyjątkowy.
1 godzinę temu, MarcinGD napisał:

a mam go wpiętego do ściany aktualnie do końcówki mocy.

Nawet nie wiesz ile tracisz

• Pokaż nowe odpowiedzi