Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 25-27 października 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Cieszę się że tak mówisz bo to znaczy że jest jeszcze wiara i wystawa faktycznie będzie się odbywać co roku i będzie się rozwijać. 

Dla mnie obecnie nie traktuję tego jako obowiązek. Co roku jestem ciekawy czegoś nowego szukam czegoś czego nie znałem patrzę w którą stronę idzie rynek. 

I uważam że te rzeczy w chwili obecnej nieco zwolniły. Dlatego wyprawa raz na kilka lat mi osobiście wystarczy przynajmniej na razie. 

Natomiast zgadzam się że gdybym przyjechał na 3 dni zapewne w pierwszy dzień wytypowałbym pomieszczenia wstępną listę które warto odwiedzić na dłużej i w kolejnych dniach siedział właśnie w nich dłużej. 

Natomiast tu pojawia się haczyk dlatego że w tym roku w trzech pomieszczeniach odmówiono mi puszczania własnego repertuaru. 

A wszędobylski jazz i do pokoju trąbki przez 10 minut. Wyjca wręcz, powoduje właśnie to że nie mam ochoty jechać w przyszłym roku.

W dniu 5.11.2024 o 13:37, Qaz12 napisał:

Słuchałeś Hifimany he1000 unvelied?

Ja słuchałem 🙂 Były na naszym stanowisku. W porównaniu do Stealthów mają bardziej rozjaśnioną średnicą, głębsze zejście, szerszą scenę z mniejszymi źródłami pozornymi, są bardziej wymagające co do wzmacniacza. Fajne słuchawki 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

49 minut temu, Q21 napisał:

Ja słuchałem 🙂 Były na naszym stanowisku. W porównaniu do Stealthów mają bardziej rozjaśnioną średnicą, głębsze zejście, szerszą scenę z mniejszymi źródłami pozornymi, są bardziej wymagające co do wzmacniacza. Fajne słuchawki 🙂 

Będzie można je u Was wypożyczyć?

Na ten moment nie jestem w stanie odpowiedzieć, bo jeszcze do nas nie dojechały nówki (na targach pożyczyliśmy od Hifimana). Wkrótce wszystko będzie jasne 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 6.11.2024 o 15:53, Piotr Sonido napisał:

Cieszę się że tak mówisz bo to znaczy że jest jeszcze wiara i wystawa faktycznie będzie się odbywać co roku i będzie się rozwijać. 

Dla mnie obecnie nie traktuję tego jako obowiązek. Co roku jestem ciekawy czegoś nowego szukam czegoś czego nie znałem patrzę w którą stronę idzie rynek. 

I uważam że te rzeczy w chwili obecnej nieco zwolniły. Dlatego wyprawa raz na kilka lat mi osobiście wystarczy przynajmniej na razie. 

Natomiast zgadzam się że gdybym przyjechał na 3 dni zapewne w pierwszy dzień wytypowałbym pomieszczenia wstępną listę które warto odwiedzić na dłużej i w kolejnych dniach siedział właśnie w nich dłużej. 

Natomiast tu pojawia się haczyk dlatego że w tym roku w trzech pomieszczeniach odmówiono mi puszczania własnego repertuaru. 

A wszędobylski jazz i do pokoju trąbki przez 10 minut. Wyjca wręcz, powoduje właśnie to że nie mam ochoty jechać w przyszłym roku.

Wystawa na pewno jako taka, jest potrzebna. Natomiast, co kto, po niej się spodziewa to już zupełnie inna sprawa. Jeśli chodzi o możliwość posłuchania i wyrobienia sobie zdania o interesującym nas sprzęcie to nie do końca daje możliwości. Nie tylko prezentujący nie zgadzali się na puszczenie własnego materiału, czy przepięcie kolumn na inne, które stały obok, ale także nie zawsze mieli ochotę na udzielanie odpowiedzi na nasze pytania. Kilka razy spotkałem się z odpowiedzią, na posłuchanie tych kolumn i porozmawianie zapraszamy do nas do sklepu.

Mam pytanie jakie kolumny grały w hotelu Golden Tulip zdaje się w pokoju Platinum2.    Muzyka była puszczana ze szpulowca. Dość ciekawie to grało .

Edytowane przez Dawid2011
13 minut temu, Przyslaw napisał:

Franco Serblin. Mi też się podobało

Ale patrząc na ofertę tego producenta ( Franco Serblin) to chyba  chodzi mi o jeszcze inną firmę.  Te kolumny o których piszę to była konstrukcja oparta  na tubie sporych rozmiarów w formie kwadratu w sekcji średniowysokotonowej a u podstawy był głośnik basowy .  

Pokój Grobel Audio, dla mnie najlepszy dźwięk tegorecznej wystawy AS. Głośniki Franco Serblin chętnie wstawiłbym do swojego pokoju. Wspaniały dźwięk do długich odsłuchów.  

Coś w tym jest bo Grobel co roku jest uznawany z Franco na jedno z najlepszych zestawów.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Kurz bitewny już opadł, mogę dorzucić swoje trzy grosze, nomen-omen...

Dla mnie AVS od trzech lat jest swego rodzaju małym, męskim trzydniowym świętem. To, poza oczywistą okazją posłuchania szerokiego spektrum sprzętu, także możliwość pogadania ze znajomymi, zagadania tego czy innego konstruktora, posłuchania ciekawej  prelekcji. Takie reset systemu do ustawień fabrycznych, wypełniony dewiacyjnym hobby, z dwoma wieczorami, które można skropić jakimś zacnym torfowcem...
Wiela tego było, jak zawsze sporo  rzeczy ciekawych, dużo doznań pozytywnych, sporo też nijakich i kilka wtop. Tak to już jest i tak być powinno. A gdy już wysiądę z pociągu, w którym przetrawię w głowie cały ten zgiełk, dotrę do domu i finalnie dotrę do domu, to zawsze z radością uruchamiam swoje zabawki, bo dają mi mnóstwo satysfakcji z muzyki, której nigdy dość.

Z całego tego ambarasu rzeczone trzy grosze: 

Szpulowiec Revox+Jadis+Franco Serblin Accordo Goldberg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

TechDAS+Vitus audio+Gauder Akustik02.thumb.jpg.a78daab8fd8a8345182b8b3aed099799.jpg

Szpulowiec Telefunken/Gerrard 401+TRAudio+zestawy głośnikowe (?)03.thumb.jpg.c4d60c764b900908b860fff31446f6a8.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez irimi
W dniu 10.11.2024 o 10:08, Jeżyk napisał:

Wystawa na pewno jako taka, jest potrzebna. Natomiast, co kto, po niej się spodziewa to już zupełnie inna sprawa. Jeśli chodzi o możliwość posłuchania i wyrobienia sobie zdania o interesującym nas sprzęcie to nie do końca daje możliwości. Nie tylko prezentujący nie zgadzali się na puszczenie własnego materiału, czy przepięcie kolumn na inne, które stały obok, ale także nie zawsze mieli ochotę na udzielanie odpowiedzi na nasze pytania. Kilka razy spotkałem się z odpowiedzią, na posłuchanie tych kolumn i porozmawianie zapraszamy do nas do sklepu.

Tak, zgadzam się. Widać że niektórzy są zmęczeni taką wystawa. Jakby byli tam z przymusu trochę . 

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Tak, zgadzam się. Widać że niektórzy są zmęczeni taką wystawa. Jakby byli tam z przymusu trochę . 

To jakiś absurd. Przecież nikt nikogo nie zmusza do jechania na AVS. Nie pasi to odpuść.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Godzinę temu, Misio38 napisał:

To jakiś absurd. Przecież nikt nikogo nie zmusza do jechania na AVS. Nie pasi to odpuść.

Ale to ciebie ktoś zmusił?

Coś na ciebie mieli ? Jakiś szantaż? 

Bo chyba nie złapałeś dyskusji. Była mowa o wystawcach 😕

Czytamy, czytamy. 

• Moderatorzy
W dniu 12.11.2024 o 06:38, Piotr Sonido napisał:

Widać że niektórzy są zmęczeni taką wystawa.

🙂 O, to ja. A raczej nie tyle wystawą co dominującą formułą doboru sprzętu.

Straciłem zainteresowanie zestawami za kilkadziesiąt, kilkaset tysięcy. Ot, nie korespondują z moim budżetem na muzyczną przyjemnostkę, akceptowalnym wyglądem czy wymaganym miejscem. No i jeszcze brzmieniowa specjalizacja wyklucza z mojego sposobu używania (doboru repertuaru).

Brakuje mi dobrze skomponowanych zestawów HI-FI do powiedzmy 25 tys total, słuchawek do 500 i kabli za 100 pln metr. Żeby grało to z Direstreits, Jackson, Metalika, Sade.

Zamiast tego są zestawy za pół miliona, które kiepsko grają bo akustyka i reszta nie taka.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

26 minut temu, stench napisał:

Zamiast tego są zestawy za pół miliona, które kiepsko grają bo akustyka i reszta nie taka.

Byłoby fajnie gdyby wystawcy zaczęli kierować swoją ofertę do normalnego człowieka. Wystawa byłaby o wiele ciekawsza. 

Prezentowane byłby zestawy właśnie do 25K. Myślę, że to jest granica rozsądku. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

34 minuty temu, stench napisał:

Podobnie jak słuchawki za 500 zeta które jedne grają a drugie nie, są zestawy za pół miliona które mają też taką przypadłość!

W czym masz problem, wszystko Twoim zdaniem powinno w każdej grupie cenowej super grać i dlaczego?

9 minut temu, Piopio napisał:

Byłoby fajnie gdyby wystawcy zaczęli kierować swoją ofertę do normalnego człowieka. Wystawa byłaby o wiele ciekawsza

Pod jaki względem normalny, jakieś testy sugerujesz czy sądząc po sugerowanym pułapie całe audio chcesz cofnąć do lat 70 ubiegłego wieku?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

19 minut temu, Piopio napisał:

Prezentowane byłby zestawy właśnie do 25K. Myślę, że to jest granica rozsądku.

To znamy juz twoja granice. A co z innymi? Kazdy ma swoja to dlaczego twoja mialaby byc lepsza od innych 😉

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

10 minut temu, rafa napisał:

To znamy juz twoja granice. A co z innymi? Kazdy ma swoja to dlaczego twoja mialaby byc lepsza od innych 😉

Dokładnie ....znam takich których granica rozsądku to 250k i takich co mają 2,5k 🥴

Naim Uniti Star + Dynaudio Emit 50

27 minut temu, rafa napisał:

Wydaje mi się, że największy wolumen sprzedaży to są zestawy poniżej 25K. Czysto umownie. Jeśli super drogie zestawy kupuje 5% klientów to dla kogo jest ta wystawa ?

18 minut temu, Ataszek napisał:

Dokładnie ....znam takich których granica rozsądku to 250k i takich co mają 2,5k 🥴

Demokracja. "Rządzić" powinna większość 😉 Czyli bez ekstremizmów. 

42 minuty temu, ASURA napisał:

Pod jaki względem normalny,

Przeciętnych zarobków.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

13 minut temu, Piopio napisał:
31 minut temu, Ataszek napisał:

Demokracja. "Rządzić" powinna większość 😉 Czyli bez ekstremizmów

Audio można podciągnąć z racji tego co przetwarza pod sztukę a sztuka nie toleruje demokracji

No chyba że Korea Północna i Kim Ci się marzą….

1 minutę temu, ASURA napisał:

Audio można podciągnąć z racji tego co przetwarza pod sztukę a sztuka nie toleruje demokracji

Sztuka jak już to użytkowa 😉 Produkcja wielkoseryjna nie będzie już sztuką a rzemiosłem. 

16 minut temu, Piopio napisał:
57 minut temu, ASURA napisał:

Pod jaki względem normalny,

Przeciętnych zarobków.

Oż kurcze to obok mnie most wybudowany za 700miliinów powinien kosztować pół miliona a kierowcy podczas przejazdu nim powinni się trzymać mocno poręczy…

• Moderatorzy
56 minut temu, ASURA napisał:

W czym masz problem, wszystko Twoim zdaniem powinno w każdej grupie cenowej super grać i dlaczego?

Dokładnie tak. Wszystko co trafia na wystawę powinno grać dobrze (w swoich kategoriach cenowych) bo pokazywany tam asortyment to ma być krem dela krem. Jak coś dobrze nie gra to po co to komuś pokazywać ? Żeby potem klient mówił że z telefonu pod boomboxa podłączonego gra podobnie ? To nie zlot miłośników spawanych z rurek hydraulicznych, przerobionych na Harleja  kiepskojeżdżących rowerów.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

1 minutę temu, Piopio napisał:

Sztuka jak już to użytkowa 😉 Produkcja wielkoseryjna nie będzie już sztuką a rzemiosłem. 

Z tym co proponujesz to Elon Musk żadnej rakiety by nawet nie uruchomił mimo że były budowane po taniości

1 minutę temu, stench napisał:

Dokładnie tak. Wszystko co trafia na wystawę powinno grać dobrze (w swoich kategoriach cenowych) bo pokazywany tam asortyment to ma być krem dela krem. Jak coś dobrze nie gra to po co to komuś pokazywać ? Żeby potem klient mówił że z telefonu pod boomboxa podłączonego gra podobnie ? To nie zlot miłośników spawanych z rurek hydraulicznych, przerobionych na Harleja  kiepskojeżdżących rowerów.

Weź za tym zakasaj rękawy i zademonstruj nam takie produkty…. 

28 minut temu, Piopio napisał:

Jeśli super drogie zestawy kupuje 5% klientów to dla kogo jest ta wystawa ?

Dla tych ktorzy pozwalaja zarobic w pierwszej kolejnosci. Majac biznes chcialbym sie reklamowac u tych ktorzy pozwola rozwinac moj biznes.

Dla referencji takze. Skad bys wiedzial co jak gra za np 50 czy 150k skoro nie moglbys porownac.

Dla wszystkich ludzi z calego swiata. To wystawa miedzynarodowa.

31 minut temu, Piopio napisał:

Demokracja. "Rządzić" powinna większość 😉 Czyli bez ekstremizmów. 

To jest prywatny biznes a nie zadne tam demokracje. Moga sobie organizowac cokolwiek dla kogokolwiek. Komus nie pasuje nie idzie.

Zaloze sie ze wiekszosc ludzi by nie przyszla jakby same budzetowki prezentowali.

To tak jakby na solonie samochodowym pokazywali same Dacie Duster i Fiaty Panda. Kogo to obchodzi?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Przecież sporo ludzi w tym Ja jedzie posłuchać hajendów z czystej ciekawosci. 

W tym roku było akurat trochę budżetowego sprzętu.

3 godziny temu, stench napisał:

Straciłem zainteresowanie zestawami za kilkadziesiąt, kilkaset tysięcy. Ot, nie korespondują z moim budżetem na muzyczną przyjemnostkę, akceptowalnym wyglądem czy wymaganym miejscem. No i jeszcze brzmieniowa specjalizacja wyklucza z mojego sposobu używania (doboru repertuaru).

Brakuje mi dobrze skomponowanych zestawów HI-FI do powiedzmy 25 tys total, słuchawek do 500 i kabli za 100 pln metr. Żeby grało to z Direstreits, Jackson, Metalika, Sade.

Zamiast tego są zestawy za pół miliona, które kiepsko grają bo akustyka i reszta nie taka

To ja mam dla Ciebie pomysł racjonalizatorski - skrzyknij się z chłopakami od marketingu Media Markt, Media Expert, Euro RTV AGD, NEONET i zorganizujcie sobie Międzynarodową Wystawę Sprzętu Audio 25 (do 25 tys.). Będziecie mogli tam sobie w ramach demokracji głosować przed wystawą, co ma być, co ma grać i gdzie. Niech większość decyduje. I może od razu co było najlepsze. 😀👍

A kolega Piopio poprowadzi wykłady o technice, tudzież o galwanizacji. Sukces komercyjny murowany 🤣🤣🤣

Ps. A od naszego Audio Show trzymajcie się z demokracją z daleka.

• Pokaż nowe odpowiedzi