Skocz do zawartości
IGNORED

Jak postawic kloca w centrum Wawy za 640mln

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wam się podoba kloc za 640mln zl. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No i ta nowoczesna uśmiechnięta sztuka. 

IMG_20241030_093117_copy_1593x2698.thumb.jpg.583e77c5e457f2c2c2393386e8cf1c24.jpgIMG_20241030_093132_copy_1956x3515.thumb.jpg.b7b97455c26b772bde9fe73ee1d20a72.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Cóż... Po prostu znokautowali Chmielewskiego! 🤣 

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

36 minut temu, frank1 napisał:

Świetny projekt

Preamp ,a pod nim solidna końcówka mocy

Jezderkusie! Odwrotnie, bo chłodzenie końcówki szmocy nie wydoli! 🙂 O... Widzę, że Pan z Europy znowu stęka... Cóż, starość nie radość...

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Muzea sztuki nowoczesnej często mają odjechane i/lub kontrowersyjne bryły. Mnie sam budynek nie razi, jest taki jak sztuka nowoczesna. Natomiast razi mnie jego wkomponowanie w otoczenie. Nie wiem czy to już docelowy wygląd, czy jest jakiś plan na zagospodarowanie okolicznych terenów, bo jak narazie to wygląda jak kontenery dla ekip budowlanych, które dodatkowo całkowicie zdominowały otaczającą przestrzeń. To najczęściej pokazywane zdjęcie, doskonale to pokazuje.

Zupełnie inny byłby odbiór tego budynku w otoczeniu zielonych trawników i drzew, lub wręcz odwrotnie, w otoczeniu innych różnych nowoczesnych budynków. 

Chętnie bym zobaczył docelowe wizualizacje tych terenów wokół Pałacu Kultury.

System gra dobrze, albo nie....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy obok żadnego muzeum nawet nie stali, ale swój gust traktują jako wyrocznię.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13 minut temu, barmanekm napisał:

jak narazie to wygląda jak kontenery dla ekip budowlanych, które dodatkowo całkowicie zdominowały otaczającą przestrzeń. To najczęściej pokazywane zdjęcie, doskonale to pokazuje.

Hihihi...

Miałem dokładnie to samo skojarzenie.

transport-hds--22-_sb.jpg

Jestem Europejczykiem.

to natomiast było bardzo udane przedsięwzięcie 😄 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak zwykle milo slyszec glos "ekspertow". W rzeczywistosci tak wyglada wiekszosc wspolczesnej "architektury" i jest to podyktowane niczym innym niz kosztami. Co jest w zasadzie troche smutne w przypadku takiego budynku, w takim miejscu.

1 godzinę temu, barmanekm napisał:

Mnie sam budynek nie razi, jest taki jak sztuka nowoczesna.

Chyba nie nadążam za sztuką.

W podstawówce na plastyce robiliśmy podobne rzeczy, kto wtedy wiedział że to sztuka nowoczesna.

3 godziny temu, rafal735r napisał:

Jak wam się podoba kloc za 640mln zl. 

Za te pieniądze można było postawić 1500 ławeczek patriotycznych. I byłoby pięknie.

477n3px63vqwey8qa31cmmj3sv31zvia.png

39 minut temu, caleb66 napisał:

Chyba nie nadążam za sztuką

Jak zawsze, to czas pokaże co się obroni, a co pójdzie w niepamięć.

Nie piszę, konkretnie o tym filmiku, bo nie wiem co to za kontekst, a nie mam czasu by go zgłębiać.

Zapewne jest i tak, że pod miano sztuki nowoczesnej próbują się podpiąć różne "ciekawe przypadki", ale raczej szybko pójdą w zapomnienie. Podobnie jak to jest z muzyką. Sztuka się obroni.

System gra dobrze, albo nie....

1 godzinę temu, jar1 napisał:

Póki co to tego i tak nic nie przebije.

No nie wiem... ławeczki patriotyczne zagospodarowały proporcjonalnie (w przeliczeniu na sztukę) więcej kasy i były piękne tak po prostu. Po pisowsku.

477n3px63vqwey8qa31cmmj3sv31zvia.png

2 godziny temu, piter z napisał:

Jak zwykle milo slyszec glos "ekspertow". W rzeczywistosci tak wyglada wiekszosc wspolczesnej "architektury" i jest to podyktowane niczym innym niz kosztami. Co jest w zasadzie troche smutne w przypadku takiego budynku, w takim miejscu.

Jakimi kosztami? 640mln to te koszty? 😆 Że niby niskie? 

Chciałbym tylko przypomnieć że wieżowiec/ biurowiec z 2017r kosztował miliard więc nie wiele więcej, ale chyba nawet nie ma co porównywać go z tym klocem. 

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Kolejny wątek z d... mający leczyć czyjeś frustracje.

Co masz do wątku. Chciałbym poznać zdanie innych na temat tego pięknego kloca. O zawartości też by się zdało. Wrzuciłem dwa przykłady kultury tego miejsca. 

?👈

9 minut temu, rafal735r napisał:

Co masz do wątku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Achievement unlocked!

To nie jedyny architektoniczny sukces Trzaskowskiego, na polach mokotowskich postawił dwie latryny automatyczne i ostatnio jakoś jedną w Parku Praskim, koszt jednej to półtorej bańki.

1 minutę temu, caleb66 napisał:

To nie jedyny architektoniczny sukces Trzaskowskiego, na polach mokotowskich postawił dwie latryny automatyczne i ostatnio jakoś jedną w Parku Praskim, koszt jednej to półtorej bańki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

58 minut temu, rafal735r napisał:

Jakimi kosztami? 640mln to te koszty? 😆 Że niby niskie? 

Chciałbym tylko przypomnieć że wieżowiec/ biurowiec z 2017r kosztował miliard więc nie wiele więcej, ale chyba nawet nie ma co porównywać go z tym klocem. 

Co masz do wątku. Chciałbym poznać zdanie innych na temat tego pięknego kloca. O zawartości też by się zdało. Wrzuciłem dwa przykłady kultury tego miejsca. 

Masz jakies informacje na temat tego co wchodzilo w koszt tych 640mln pln ze sie tak kategorycznie o tym wypowiadasz?

A tak poza tym to ja pisalem o architekturze jako calosci. Ja akurat znam ta branze i nikt mi nie musi pisac jak co dziala.

2 minuty temu, piter z napisał:

Masz jakies informacje na temat tego co wchodzilo w koszt tych 640mln pln ze sie tak kategorycznie o tym wypowiadasz?

Strefę relaksu z europalet pamiętasz na pl. Bankowym naprzeciwko ratusza za 10mln? Wyspę z kozami które zdechły z głodu? To muzeum to kolejny sukces Trzaskowskiego który zostanie rozebrany albo sam się rozleci.

1 minutę temu, caleb66 napisał:

Strefę relaksu z europalet pamiętasz na pl. Bankowym naprzeciwko ratusza za 10mln? Wyspę z kozami które zdechły z głodu? To muzeum to kolejny sukces Trzaskowskiego który zostanie rozebrany albo sam się rozleci.

Ja nie mieszkam w Polsce i za Warszawa nie przepadam delikatnie mowiac, takze tak naprawde malo interesuje sie co sie tam dzieje jak nie jest jakos bardzo medialne.

15 minut temu, piter z napisał:

Ja nie mieszkam w Polsce i za Warszawa nie przepadam delikatnie mowiac, takze tak naprawde malo interesuje sie co sie tam dzieje jak nie jest jakos bardzo medialne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Achievement unlocked!

3 minuty temu, Tadeiro napisał:

Ukryta Zawartość

A to ma mnie zainteresowac poniewaz?

Ukryta Zawartość

Teraz, piter z napisał:

A to ma mnie zainteresowac poniewaz?

Proszę się zapoznać ze słynną "Strefą Relaksu". Nie obrazi się Pan? 😂

Achievement unlocked!

Rozumiem, że kloc to w znaczeniu kupy, jeśli chodzi o temat wątku. 

Miało być strasznie, ale nie musi.

A jak postawić kloca w Warszawie? Prosto i radośnie 😉

P1270192%20kopia.jpg

To akurat na Żoliborzu. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.