Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      30
    • Karol Nawrocki
      47

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, Tadeiro napisał:

Centrolewactwa ponoć nie obchodziło jakieś "100 konkretów...". Zjednoczyli się pod kremlowskim hasłem z pięciu gwiazd prosto z flagi ZSRR... 🤣

Jak już o tej fladze mowa to ja o związanym z tym krawacie....ma to wyczucie Rafałek.    🙂

18 godzin temu, Tadeiro napisał:

"Wysoki" kandydat na prezydenta, vel "Bążur"

17 godzin temu, il Dottore napisał:

Bążur nie ma wyjścia - musi być teraz bardziej prawicowy od Bąkiewicza!

To się przecież dzieje.....nie zauważyliście tego?   🙂

Zauważyłem też, że wiele osób z prawej strony czerpie dziwną satysfakcję z przyłączania się do nieraz prymitywnych ataków na Nawrockiego.....jego sympatycy się im tym samym nie odwzajemniają.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

17 minut temu, Maju napisał:

Jak już o tej fladze mowa to ja o związanym z tym krawacie....ma to wyczucie Rafałek.    🙂

To się przecież dzieje.....nie zauważyliście tego?   🙂

Zauważyłem też, że wiele osób z prawej strony czerpie dziwną satysfakcję z przyłączania się do nieraz prymitywnych ataków na Nawrockiego.....jego sympatycy się im tym samym nie odwzajemniają.

Bo PiS to żadna prawda strona 

A przebierańców nikt nie lubi,   a zwłaszcza ci co się juz na to nabrali i żałują 

3 minuty temu, costa brava napisał:

nikt nie lubi

Ja nie lubię takich którzy zachowują się obłudnie szukając wszędzie we wszystkich opcjach  wrogów.....w tym kontekście przypomniał mi się kabaret. "Klika" się nazywał miał takie hasło:

"Polska Partia Protestująca protestuje zawsze do końca, w swych protestach nieustająca, PPP!!!"

Można nie lubić i czepiać się wszystkich i wszystkiego.....trzeba w tym zachować zdrowy rozsądek i umiar, bo można popaść w śmieszność.
Zwłaszcza jak niektórzy z was nazbyt często nie potrafią odróżnić faktów od fejków.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

17 minut temu, costa brava napisał:

A przebierańców nikt nie lubi,   a zwłaszcza ci co się juz na to nabrali i żałują 

Prawa - lewa to już od dawna nie ma. Mamy w Polsce zwyczajny euro nacjonalizm. 

17 minut temu, costa brava napisał:

Prawa - lewa to już od dawna nie ma. Mamy w Polsce zwyczajny euro nacjonalizm. 

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

No tu już sami żołnierze powinni nie pozwolić wysłać się na rzeź. Najwyższy czas by wojsko przejęło władzę i pogoniło lewactwo. Tylko czy znajdzie się w Polsce generał na miarę (*imię przeklęte i cenzurowane na AS) lub (*imię przeklęte i cenzurowane na AS) żeby uratował nasz kraj przed czerwonymi?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 godziny temu, costa brava napisał:

przepadł wniosek Mencena o uchwalenie zakazu wysyłania polskich wojsk wiadomo gdzie

Przepadł wniosek o odroczenie posiedzenia Sejmu.....nad uchwałą dotyczącą niewysyłania wojsk na Ukrainę nikt nie głosował. To jak mamy mówić o faktach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mentzen mógł (może) dalej promować swoją uchwałę (swój wniosek) i szukać dla niej większości......a jak jakiś niezbyt rozgarnięty "komentator" z materiału dźwiękowego winę za to co się stało PiS-owi przypisuje to wypada znowu podać fakty, że na 176 głosów ZA 158 było z pisu a nawet jakby wszyscy głosowali za odroczeniem to i tak nic by to nie dało, bo była mobilizacja koalicji odwetu, by immunitety posłom zabierać i zabrali 239 głosów.

Przypomnę że samo odroczenie posiedzenia Sejmu też NICZEGO nie gwarantowało.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Audroc napisał:

W sumie nie wiem w którym temacie umieścić tą wspaniałą wiadomość która obiegła świat przed chwilą

Godek przegrała !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I prosi o pomoc 😉

"Nie będę przepraszać" - pisze Godek i prosi o pomoc w pokryciu kosztów apelacji."

Ukryta Zawartość

TVRepublika pewno sypnie groszem....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
13 minut temu, Maju napisał:

Przepadł wniosek o odroczenie posiedzenia Sejmu.....nad uchwałą dotyczącą niewysyłania wojsk na Ukrainę nikt nie głosował. To jak mamy mówić o faktach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mentzen mógł (może) dalej promować swoją uchwałę (swój wniosek) i szukać dla niej większości......a jak jakiś niezbyt rozgarnięty "komentator" z materiału dźwiękowego winę za to co się stało PiS-owi przypisuje to wypada znowu podać fakty, że na 176 głosów ZA 158 było z pisu a nawet jakby wszyscy głosowali za odroczeniem to i tak nic by to nie dało, bo była mobilizacja koalicji odwetu, by immunitety posłom zabierać i zabrali 239 głosów.

Przypomnę że samo odroczenie posiedzenia Sejmu też NICZEGO nie gwarantowało.

Zgadza się,  ścisle to byl wniosek o przerwę w celu uzupełnienia programu obrad o tą uchwałę 

Kto byl przeciwko ten nie chciał tej uchwały to chyba jasne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

23 godziny temu, il Dottore napisał:

Bo

Ukryta Zawartość

Kto się nie łudzi - ten nie żałuje 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez 23031970
Edycja

Piotr

Który kandydat na prezydenta obiecuje masową budowę schronów p.atomowych?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

24 minuty temu, costa brava napisał:

to chyba jasne

Że Mentzen zanim to z mównicy ogłosił wiedział DOSKONALE że to nie przejdzie i nie tylko dlatego że głosujący przeciw chcą wysyłać żołnierzy, mieli "ważniejsze" głosowania, immunitety trzeba było zabierać.....wytłumacz to temu co ten propagandowy materiał zrobił który wkleiłeś.....zresztą nie pierwszy raz tę manipulację widzę.

Edytowane przez Maju

Przeciez to tylko pretekst zeby nie głosować

Że co niby,  przepychanki popisowe są ważniejsze niz los narodu ?

Juz glupszego nawet pretekstu ciężko znaleźć 

Rumuński reżim aresztował kandydata na prezydenta gdy ten chciał zarejestrować swoja kandydaturę. Jeśli nie powstrzymany w Polsce bezprawia Tuska będziemy mieć to samo. Oni są tak bardzo zafascynowani komunizmem i Chinami że są gotowi zniszczyć demokratyczny porządek.

W Polsku nikt nie wyjdzie na ulice to jest ta różnica 

W Polsku najwiekszym zaufaniem cieszą się Trzaskowski, Duda, Morawiecki i Toosk 

Az spadłem z kanapy 

Jak tu żyć???

Kandydat KO na prezydenta Rafał Trzaskowski jest liderem rankingu zaufania do osób publicznych – wynika z sondażu IBRiS dla Onetu. Na drugim miejscu jest prezydent Andrzej Duda, a na trzecim b. premier Mateusz Morawiecki. Kolejne miejsca zajmują: Donald Tusk i Karol Nawrocki.

Ukryta Zawartość

I jak tu wychodzić na ulice skoro rządzą nasi pupile na przemian ? 

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, costa brava napisał:

W Polsku najwiekszym zaufaniem cieszą się Trzaskowski, Duda, Morawiecki i Toosk 

Az spadłem z kanapy

To się chyba nazywa syndrom sztokholmski  

Kandydat w wyborach prezydenckich Grzegorz Braun!

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Mencen jest dogadany jako podmianka w ramach systemu, takie jest moje zdanie 

Ciepłe slowa, promowanie na łamach od GW i Onetu az po tv Repubika jednoznacznie o tym świadczą 

Nie zdziwię sie jak Nawrocki zrezygnuje i otworzy mu pewną wygraną   na razie czekają bo to jeszxze 3 miesiące jak sie poparcie porozkłada

6 godzin temu, costa brava napisał:

I jak tu wychodzić na ulice skoro rządzą nasi pupile na przemian ?

I po co? Żeby zarobić od ZOMO? Ja już się nawychodziłem w latach 80-tych.

Dopiero potem się okazało jakim byłem kretynem. Człowiek młody i głupi myślał że walczy o WOLNOŚĆ.

Tymczasem walczyłem o lepszą pozycję Geremka i Michnika w negocjacjach z Kiszczakiem.

Nigdy kurła więcej na ulicę nikt mnie nie wyciągnie.

11 godzin temu, TomekL3 napisał:

Mentzen - Ukraińcy grożą mi śmiercią

Mentalność Ukrainska na pełna skalę. Daj im wszystko, a w zamian cie zamordują 😄

?👈

No sam widzisz jak to się opłaca byc wyrywnym

To samo dotyczy wojny

Więc sie mi nie dziw

7 godzin temu, il Dottore napisał:

I po co? Żeby zarobić od ZOMO? Ja już się nawychodziłem w latach 80-tych.

Dopiero potem się okazało jakim byłem kretynem. Człowiek młody i głupi myślał że walczy o WOLNOŚĆ.

Tymczasem walczyłem o lepszą pozycję Geremka i Michnika w negocjacjach z Kiszczakiem.

Nigdy kurła więcej na ulicę nikt mnie nie wyciągnie.

16 godzin temu, costa brava napisał:

Przeciez to tylko pretekst zeby nie głosować

Że co niby,  przepychanki popisowe są ważniejsze niz los narodu ?

Juz glupszego nawet pretekstu ciężko znaleźć 

Zauważ w końcu że żadne media praktycznie tego w ogóle nie zauważyły, że promowany przez Ciebie kandydat chciał zbić kapitał na tym co manipulant z materiału który tu przedstawiłeś usiłował tu przeforsować.

Mentzen nie wiem co chciał tym głosowaniem osiągnąć, skoro wiadomo było od razu że było skazane na porażkę......bynajmniej nie z winy pisu, taka jest teraz niestety większość która ma "głos narodu" w wiadomym miejscu.

I jeszcze jedno: "projekt uchwały Mentzena wcale nie przepadł. 20 lutego grupa posłów Konfederacji złożyła w Sejmie projekt uchwały "w sprawie sprzeciwu wobec użycia Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej poza granicami państwa w związku z wojną na terytorium Ukrainy" (druk nr 1053). Przedstawicielem wnioskodawców jest poseł Mentzen.

Już następnego dnia projekt skierowano do pierwszego czytania w komisjach: obrony narodowej oraz spraw zagranicznych - wynika z informacji na stronie Sejmu."

Ukryta Zawartość

Nie mam dużego zaufania do powyższego źródła, ale tym razem piszą w miarę obiektywnie.

Trochę więc poczekaj z powtarzaniem kolejny raz tej samej narracji o zdradzie PiS-u czy innych w tej sprawie.... do czasu aż okaże się że celowo przedłużają procedowanie tej uchwały lub niezgodnie z wolą narodu zagłosują.

Wypadałoby zapytać też po co Mentzen (poza prowokowaniem) właśnie w tym czasie jedzie na Ukrainę odkrywać to co każdy znający historię i mentalność niektórych Ukraińców doskonale wie, z czego zdaje sobie sprawę.
Młody jeszcze jest i na młodych (albo naiwnych) może tylko zrobić wrażenie tą swoją energią i (niby) stanowczością, tym ciągłym polaryzowaniem sceny politycznej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nawrocki jest juz przegrany

Albo zmiana kandydata albo sojusz z Konfederacja

Ale taki sojusz to Braunowi też wiatr w żagle 

Powie : popatrzcie  a nie miałem racji wchodząc w spór z resztą Konfederacji?

Ukryta Zawartość

Polskie z małej litery , dla targowicy zagranica , szczególnie ta która płaci , ważniejsza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• Moderatorzy

Hipotetycznie Mentzen..... , czy on personalnie byłby dobrym Prezydentem, czy posiadałby własne silne zaplecze? Moim zdaniem 2x nie. Bosak czy Zajączkowska byli by lepsi, jednocześnie Konfederacja ma wysoki negatywny elektorat i poparcie, które nie przekracza 50% poparcia PiSu. Po prostu Mentzenowi idzie lepiej niż się spodziewał, ale to wszystko.

Zresztą .... Najpierw pierwsza tura, potem druga. Wygra najlepszy 🙂

Edytowane przez stench

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Mentzen ma zerową charyzme mimo że dużo krzyczy i przeważnie ma rację.

Poza tym to chloptas jeszcze nieokrzesany,  ma czas. 

Pamiętacie jak niejaki Andrzej Duda świetnie przemawiał i ciągnął tlum w 2015 roku? I co z tego wyszło? 

Jedyny sprawdzony nie tylko w mowie ale i w dzialaniu  od nastu lat kandydat to pan Grzegorz. Na niewiele mu naród pozwolil ale i tak świece zgasil, choinkę wyrzucil, mikrofon zniszczył... to juz jest konkret

Nie ręczę za niego w 100 procentach,  za nikogo nie ręczę,  ale to najmniejsze prawdopodobieństwo nie znalezienia się w czarnej  d...

I najważniejsze 

Dzięki panu Grzegorzowi wielu nie uwierzyło w covidowe oszustwo i nie dało z sobą zrobić co system chciał zrobić 

Edytowane przez costa brava
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.