Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Temat zostanie automatycznie zablokowany o 21:59

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?  

65 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?

• Rafał Trzaskowski - kandydat KO
      16
    • Karol Nawrocki - kandydat PiS
      14
    • Sławomir Mentzen - Konfederacja
      8
    • Magdalena Biejat - Lewica
      2
    • Grzegorz Braun - KKP
      19
    • Szymon Hołownia - Polska 2050
      1
    • Marek Jakubiak - WR
      0
    • Joanna Senyszyn - niezależna
      1
    • Artur Bartoszewicz - niezależny
      0
    • Krzysztof Stanowski - niezależny
      3
    • Adrian Zandberg - Razem
      1

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 17.05.2025 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Roman_66094 napisał:

Oczywiście że jest niewinne, ale odpowiedzialność że jego matka ukaże go śmiercią za grzechy ojca bierze na siebie, na swoje sumienie.

Zabijanie niewinnych za cudze grzechy.  Coraz lepiej.

10 minut temu, Roman_66094 napisał:

Są rzeczy które należy pozostawić sumieniu człowieka i osądowi Bożemu a nie ścigać prawnie.     

W szczególności w świeckim państwie.

11 minut temu, Roman_66094 napisał:

Dla człowieka wierzącego to nie człowiek decyduje co jest grzechem a co nie. 

Nie wszyscy są wierzący. Tacy nie wierzą w grzech. Prawo nie powinno być podyktowane wierzeniami religijnymi.

2 minuty temu, Zbig napisał:

Zabijanie niewinnych za cudze grzechy.  Coraz lepiej.

Dla chrześcijan to rzecz znana. Wiele tysięcy lat temu Izajasz napisał.

3 Wzgardzony i odepchnięty przez ludzi,
Mąż boleści, oswojony z cierpieniem,
jak ktoś, przed kim się twarze zakrywa3,
wzgardzony tak, iż mieliśmy Go za nic.
4 Lecz On się obarczył naszym cierpieniem,
On dźwigał nasze boleści4,
a myśmy Go za skazańca4 uznali,
chłostanego przez Boga i zdeptanego.
5 Lecz On był przebity za nasze grzechy,
zdruzgotany za nasze winy.
Spadła Nań chłosta zbawienna dla nas,
a w Jego ranach jest nasze zdrowie5.
6 Wszyscyśmy pobłądzili jak owce,
każdy z nas się obrócił ku własnej drodze6,
a Pan zwalił na Niego
winy nas wszystkich.
7 7 Dręczono Go, lecz sam się dał gnębić,
nawet nie otworzył ust swoich.
Jak baranek na rzeź prowadzony,
jak owca niema wobec strzygących ją,
tak On nie otworzył ust swoich.
8 Po udręce i sądzie został usunięty9;
a kto się przejmuje Jego losem?10
Tak! Zgładzono Go z krainy żyjących;
za grzechy mego ludu11 został zbity na śmierć.

4 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Tak, dla niektórych kobiet aborcja jest gorsza niż gwałt. Nie potrafią potem z tym żyć, jedna trauma to gwałt, druga to aborcja. Różnica jest taka ze w przypadku gwałtu kobieta nie grzeszy a w przypadku aborcji już tak i musi z tym żyć z poczuciem winy. To wszystko zależy od sumienia człowieka od jego wrażliwości od wiary i przekonań.         

Brawo Roman jestem pełen podziwu dla Twojego odkrycia, czyli to od kobiety zależy czy chce usunąć zarodek który dzieckiem nie jest, czy musi urodzić ponieważ  ksiądz na to się nie zgadza, a nawet prezerwatywy nie dopuszcza.

A teraz Roman skoro do kościoła chodzi marne 23% Polaków a z tego połowa nigdy w ciąży nie bedzie, to mamy jeszcze bardziej marne naciągane 12% które jak im religią czy sumienie zabrania to mogą tego nie robić, ale zmuszać wszystkie kobiety w Polsce do zasad 12% kobiet wydaje się dość dziwne, a jeszcze dziwniejsze jest to że o tym decydują pedryle w sutannach czy gey z Żoliborza przeciwnik LGBT 🤣 a nie same zainteresowane. 

Nie sądzisz że to jakieś głupie jest ?

6 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Nie wszyscy są wierzący. Tacy nie wierzą w grzech. Prawo nie powinno być podyktowane wierzeniami religijnymi.

Dokładnie tak.

Grzechy piekło i inne zabawne historie są tylko dla wierzących, osoba niewierzaca nie grzeszy 😁

6 minut temu, Roman_66094 napisał:

Dla chrześcijan to rzecz znana.

Pięknie.  To jak jakaś chrześcijanka się wyskrobie, usuńcie ze wspólnoty, zakażcie wstępu do kościoła, obłóżcie ekskomuniką i co tam jeszcze.  I tyle.

5 minut temu, gałąż napisał:

Ja ogólnie jestem za wolnością człowieka w każdej dziedzinie. Ale człowiek nienarodzony też ma swoje prawa które powinny być chronione. Przeraża mnie to co się dzieje na zachodzie, że prześladuje się ludzi za to że się modli przed kliniką aborcyjna. U nas chcą wprowadzać cenzurę, ograniczać wolnieć słowa, ludzi zamyka się w więzieniu, bez sądu. Dlaczego do tej pory tym dwóm urzędniczkom nie postawiono zarzutów? Prawo jest nadużywane i łamane taką mamy teraz rzeczywistość.    

10 minut temu, Zbig napisał:

Pięknie.  To jak jakaś chrześcijanka się wyskrobie, usuńcie ze wspólnoty, zakażcie wstępu do kościoła, obłóżcie ekskomuniką i co tam jeszcze.  I tyle.

Wiesz chrześcijanin to nie koniecznie człowiek biegający do kościoła. Religia i wiara to dwie różne rzeczy, nie zawsze idą ze sobą w parze. 

19 minut temu, Roman_66094 napisał:

Ja ogólnie jestem za wolnością człowieka w każdej dziedzinie. Ale człowiek nienarodzony też ma swoje prawa które powinny być chronione. Przeraża mnie to co się dzieje na zachodzie, że prześladuje się ludzi za to że się modli przed kliniką aborcyjna. U nas chcą wprowadzać cenzurę, ograniczać wolnieć słowa, ludzi zamyka się w więzieniu, bez sądu. Dlaczego do tej pory tym dwóm urzędniczkom nie postawiono zarzutów? Prawo jest nadużywane i łamane taką mamy teraz rzeczywistość.    

Wiesz chrześcijanin to nie koniecznie człowiek biegający do kościoła. Religia i wiara to dwie różne rzeczy, nie zawsze idą ze sobą w parze. 

Czy ulica pod kliniką jest miejscem do modlitw jakiejkolwiek religii ? Nie ! Dlatego Ci ludzie z tego co pamiętam mają zakaz robienia swoich obrzędów w promieniu 200m od tej kliniki i słusznie.

Urzędniczki gdyby były uczciwe, nie byłby w wiezieniu na sankcji i kropka. Jak dorosły człowiek łamie prawo, to chyba wie co za to grozi i co go czeka jak zostanie złapany.

Czy jak Ziobro sądem 24h zamykał np rolnika który jechał po piwie na rowerze na 6 miesiecy to też byłeś taki oburzony ? 

Edytowane przez gałąż
Korekta
29 minut temu, gałąż napisał:

Brawo Roman jestem pełen podziwu dla Twojego odkrycia, czyli to od kobiety zależy czy chce usunąć zarodek który dzieckiem nie jest, czy musi urodzić ponieważ  ksiądz na to się nie zgadza, a nawet prezerwatywy nie dopuszcza.

A teraz Roman skoro do kościoła chodzi marne 23% Polaków a z tego połowa nigdy w ciąży nie bedzie, to mamy jeszcze bardziej marne naciągane 12% które jak im religią czy sumienie zabrania to mogą tego nie robić, ale zmuszać wszystkie kobiety w Polsce do zasad 12% kobiet wydaje się dość dziwne, a jeszcze dziwniejsze jest to że o tym decydują pedryle w sutannach czy gey z Żoliborza przeciwnik LGBT 🤣 a nie same zainteresowane. 

Dokładnie tak.

Grzechy piekło i inne zabawne historie są tylko dla wierzących, osoba niewierzaca nie grzeszy 😁

Jestem za tym,aby wszystkim nowocześnie myślącym dać dostęp do eutanazji od 14 roku i do aborcji do 14 roku życia w pełnym zakresie.
Zresztą Stanowski to dzisiaj mówił w debacie.

Nazwa Ostatnie POkolenie nabierze sensu

A ludzie nabiorą nadziei na lepszą przyszłość.

Teraz, gałąż napisał:

Czy ulica pod kliniką jest miejscem do modlitw jakiejkolwiek religii ? Nie ! Dlatego Ci ludzie z tego co pamiętam mają zakaz robienia swoich obrzędów w promieniu 200m od tej kliniki i słusznie.

200metrów?
To żart?
Od razu trzeba wprowadzić prawo,że jak się ktoś modli to dożywocie,a jak na ulicy to kara śmierci.
I będzie porządek.

I pacjentów,którzy się modlą [o zgrozo!] w środku kliniki,szpitala itp od razu odłączać od aparatury.

W ogóle warto by przyjąć ustawę,że "Boga nie ma" i zapisać to w konstytucji.
Jak Pan Rafał wygra,będzie to możliwe.

W końcu rząd Pana Tuska znalazłby zadanie na miarę swoich możliwości.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

8 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Jestem za tym,aby wszystkim nowocześnie myślącym dać dostęp do eutanazji od 14 roku i do aborcji do 14 roku życia w pełnym zakresie.

Ale autorytet Stanowski utrzymanek pisu 🤣

Ujawniamy! Glapiński sponsoruje Stanowskiego. Czy to nielegalne finansowanie kampanii prezydenckiej

@K_Stanowski

. Jak się ma kasa z NBP dla Kanału Zero do tego, że Adam Lipiński, członek zarządu NBP to kumpel @wina_Mazurka

Edytowane przez gałąż
Korekta
12 minut temu, gałąż napisał:

Ale autorytet Stanowski utrzymanek pisu 🤣

Ujawniamy! Glapiński sponsoruje Stanowskiego. Czy to nielegalne finansowanie kampanii prezydenckiej

@K_Stanowski

. Jak się ma kasa z NBP dla Kanału Zero do tego, że Adam Lipiński, członek zarządu NBP to kumpel @wina_Mazurka

Ten post potwierdza,że nowocześnie myślący powinni mieć pełny dostęp do aborcji i eutanazji.
Nie możemy ograniczać ich praw-jesli chcemy przeżyć.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

26 minut temu, Pseudodrummer napisał:

To super. Księdze i biskupi nawet namawiają. O dziwo głęboko wierzących. Taki paradoks...

"Papież Franciszek przyznał, że molestowanie zakonnic przez księży i biskupów opisane przez "Women Church World" miało miejsce. - Są księża i biskupi, którzy to robili. Nie chcę słyszeć, że Kościół nie ma tego problemu, bo ma - mówił papież w rozmowie z dziennikarzami.

Z ujawnionych przez miesięcznik informacji wynika, że niektóre siostry zakonne pod presją duchowych dokonywały aborcji, a inne w tajemnicy rodziły dzieci, które nigdy nie poznały swoich prawdziwych ojców-księży."

10 godzin temu, soundchaser napisał:

Jadę sobie rowerkiem dziś przed godz. 18 do Saturn Fitness na terenie Manufaktury i przejeżdżam przez łódzki Stary Rynek, a tu wszędzie samochody policyjne ustawione w poprzek zatrzymujące ruch. Okazało się, że nasz przyszły prezydent Rafał Trzaskowski ma swoje wystąpienie. Telewizja, tłum ludzi i piękne słowa z jego ust.

Rafał! Rafał! Rafał! 

😉

Milicja obstawia ulice? Już chyba kiedyś to było. 

?👈

39 minut temu, rafal735r napisał:

Milicja obstawia ulice? Już chyba kiedyś to było. 

I to całkiem niedawno.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I nie tylko w Warszawie.

obraz.thumb.png.aedf4ef805f8501bbe98eb42473c6053.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bareja, Mrożek czy jeszcze co innego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Ten post potwierdza,że nowocześnie myślący powinni mieć pełny dostęp do aborcji i eutanazji.
Nie możemy ograniczać ich praw-jesli chcemy przeżyć.

Twój potwierdza to co zawsze nie potrafisz odnieść się do argumentów w temacie, potrafisz jedynie się czepić osoby podającej fakty które bardzo szybko można sprawdzić, znaleźć w sieci !

Stanowski na smoku, nie głosujcie na mnie autorytet 🤣

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

200metrów?
To żart?
Od razu trzeba wprowadzić prawo,że jak się ktoś modli to dożywocie,a jak na ulicy to kara śmierci.
I będzie porządek.

I pacjentów,którzy się modlą [o zgrozo!] w środku kliniki,szpitala itp od razu odłączać od aparatury.

W ogóle warto by przyjąć ustawę,że "Boga nie ma" i zapisać to w konstytucji.
Jak Pan Rafał wygra,będzie to możliwe.

W końcu rząd Pana Tuska znalazłby zadanie na miarę swoich możliwości.

Miejsce dla wyznawców swoich religii to ich świątynie, naprawde tak prostych rzeczy nie ogarniasz ? 

Za kogo się uważasz chąc decydować kto ma prawo decydować o swoim życiu, a kto nie ? Z eutanazją wyjeżdżasz więc zabrońcie samobójstw których tylko w Polsce jest około 7tyś rocznie, przepraszam kościół zabronił ale ludzie mają to głęboko w !

Ale jak był ogólnopolski strajk wspaniałych Polskich kobiet przeciwko ciemnocie, to był straszny problem aż kaczyński wzywał do obrony kościołów kiboli ( pisowski popychla ) i nawet piesek pisowski Mentzen pobiegł bronić kościołów przed kobietami ale bohater 🤣

Skoro Was katolików obraża strajk na ulicy, to Nas obrażają Wasze modlitwy i symbole religijne w miejscach innych niż Wasze kościoły !  

Wiem że teraz zyebiesz się do mnie bo w temacie masz do powiedzenia zero ! i kanał i zero 🤣

Edytowane przez gałąż
Korekta

2 czerwca 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

8 godzin temu, gałąż napisał:

Urzędniczki gdyby były uczciwe, nie byłby w wiezieniu na sankcji i kropka. Jak dorosły człowiek łamie prawo, to chyba wie co za to grozi i co go czeka jak zostanie złapany.

Czy jak Ziobro sądem 24h zamykał np rolnika który jechał po piwie na rowerze na 6 miesiecy to też byłeś taki oburzony ? 

Mylisz się klinika aborcyjna i jej obręb to jak najbardziej miejsce odpowiednie na modlitwę. Tak jak dla żydów oświecimy jest miejscem holokaustu tak samo klinika aborcyjna dla Chrześcijan. Czy ktoś zabranie Żydom modlić cię na terenie obozu? Klinika aborcyjna to fabryka śmierci, tam pozbawia się życia nienarodzonych, naszych braci i siostry. Ci mali w początkach swojego życia, są zabijani rękami bezbożnych. Wierzymy że nasze modlitwy i wołanie do Boga za nimi jest słyszane. Chcemy aby Bóg wiedział że cierpimy z tego powodu, łączymy się w bólu i cierpieniu z ofiarami którym odbierane jest młode życie i dni przyszłe które nigdy nie nastaną. Wierzymy że Bóg przewidział dla nich lepszy świat, bo widocznie ten nie był ich godzien.     

Psalm 139 Mnie w zalążku widziały Twoje oczy i w Twojej księdze zostały spisane wszystkie dni, które zostały przeznaczone, chociaż żaden z nich [jeszcze] nie nastał.

2 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Mylisz się klinika aborcyjna i jej obręb to jak najbardziej miejsce odpowiednie na modlitwę. Tak jak dla żydów oświecimy jest miejscem holokaustu tak samo klinika aborcyjna dla Chrześcijan. Czy ktoś zabranie Żydom modlić cię na terenie obozu? Klinika aborcyjna to fabryka śmierci, tam pozbawia się życia nienarodzonych, naszych braci i siostry. Ci mali w początkach swojego życia, są zabijani rękami bezbożnych. Wierzymy że nasze modlitwy i wołanie do Boga za nimi jest słyszane. Chcemy aby Bóg wiedział że cierpimy z tego powodu, łączymy się w bólu i cierpieniu z ofiarami którym odbierane jest młode życie i dni przyszłe które nigdy nie nastaną. Wierzymy że Bóg przewidział dla nich lepszy świat, bo widocznie ten nie był ich godzien.     

Psalm 139 Mnie w zalążku widziały Twoje oczy i w Twojej księdze zostały spisane wszystkie dni, które zostały przeznaczone, chociaż żaden z nich [jeszcze] nie nastał.

Wdł mnie to Ty się Roman mylisz.

Ale ok idziemy Twoim tokiem myślenia 😁 katolicy mają prawo pod klinkami prześladować niewierzących ludzi w obronie dzieci tak ? Czyli nie będziesz widział nic złego w tym jak pod kościami będą protest w obronie ministrantów dzieci żyjących ! którym księża pchają łapy w majtki ? A może w obronie męskich prostytutek ponieważ ostatnio na plebaniach padają jak muchy ? 

Skoro katolicy mają prawo atakować swoją religią i poglądami wszystkich, to wszyscy mają prawo bronić życia i zdrowia narodzonych przed kościołem prawda ?

Warto oddac głos na Pania Senyszyn . Tą od kilku mieszkań które to przeznaczy pewnie dla nowych uchodzców z UKR. Bo podczas fali ludzkiej 2022 z Ukrainy Pani Senyszyn jeszcze nie była zdecydowana czy pomagać. heheh. Pani która w roku 1980 nalezała jednoczesnie do dwóch organizacji takich jak solidarność i pzpr. Czyli walczyła z komuną jak twierdzi . Jak takie osoby mogą zebrac  podpisy jako kandydaci ? 

Edytowane przez mzawek

Grundig High Fidelity

Jaka partia, taki elektorat !

Jaki elektorat taki kandydat !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

27 minut temu, gałąż napisał:

Wdł mnie to Ty się Roman mylisz.

Ale ok idziemy Twoim tokiem myślenia 😁 katolicy mają prawo pod klinkami prześladować niewierzących ludzi w obronie dzieci tak ? Czyli nie będziesz widział nic złego w tym jak pod kościami będą protest w obronie ministrantów dzieci żyjących ! którym księża pchają łapy w majtki ? A może w obronie męskich prostytutek ponieważ ostatnio na plebaniach padają jak muchy ? 

Skoro katolicy mają prawo atakować swoją religią i poglądami wszystkich, to wszyscy mają prawo bronić życia i zdrowia narodzonych przed kościołem prawda ?

Jest ogromna różnica ci skrzywdzeni przez Księzy czy kogokolwiek innego mogą dochodzić swoich krzywd przed wymiarem sprawiedliwości, takie rzeczy są ścigane z Urzędu wystarczy zgłosić. Kościół nie jest systemowym krzywdzicielem małoletnich, takie rzeczy są potępiane, jednak przestępcy także i tam się znajdują.

Kliniki aborcyjne to natomiast systemowe pozbawianie życia nienarodzonych, po to aby nie mogły się urodzić. Przed urodzeniem w wielu krajach nie mają żadnych praw z oczywistych powodów nie mogą się bronić, ani dochodzić swoich krzywd. Podałeś zły przykład, męskie prostytutki to dorośli ludzie, maja prawo robić co chcą.

Apostoł Jan pisał. Kto krzywdzi, niech jeszcze krzywdę wyrządzi, i plugawy niech się jeszcze splugawi, a sprawiedliwy niech jeszcze wypełni sprawiedliwość, a święty niechaj się jeszcze uświęci!  Bóg dopuszcza niegodziwość, za którą każdy dopowie i będzie osądzany, bez względu na to czy jest wierzący czy nie.            

Do elektoratu PiS i Nawrockiego:

Anna Kanigowska

"Po tych kilku dniach nagonki na mnie, chorych telefonów od pseudo dziennikarzy, postanowiłam się wypowiedzieć:

1. Byłam opiekunką Pana Jerzego przez rok, od marca 2022 do marca 2023. Już wówczas Pan Jerzy miał wg.mojego doświadczenia zaawansowaną demencję lub zespół otepienny.

2. Nie grzebałam Panu Jerzemu po szufladach (nie miał ich) tylko porządkowalam stertę dokumentów,chodziło o oddzielenie dokumentacji medycznej od pozostałych dokumentów. Robiłam to z Panem Jerzym.

3. Miasto Gdańsk , MOPR w pełni zaopiekowały się Panem Jerzym, był przyznany zasiłek stały, świadczenie pielęgnacyjne, co miesiąc Pan Jerzy dostawał tzw. " zasiłki celowe" , paczki żywnościowe z MOPR oraz codziennie obiady.

4. Pan Jerzy nie był menelem, był zadbanym i schorowanym starszym człowiekiem.

5. Jedynymi osobami ktore do Pana Jerzego przychodzily bylam ja oraz pracownik socjalny przydzielony do Pana Jerzego.

6. Dokupowałam Panu Jerzemu w okresie jesienno- zimowym prąd za własne pieniądze ponieważ stare grzejniki elektryczne które były w mieszkaniu dużo prądu zużywały, w związku z tym zdarzało się że niestety środki finansowe którymi dysponował Pan Jerzy nie były wystarczające żeby sfinansować wszystkie potrzeby Pana Jerzego. Zdarzało się także że przynosiłam żywność z domu.

7. Nigdy nie spotkałam nikogo od Pana Karola Nawrockiego, nie było także śladu obecności kogokolwiek poza mną czy pracownikiem socjalnym.

8. Pan Jerzy nigdy nie wspominał Pana Karola Nawrockiego, bardzo często mówił o Pawle Adamowiczu lub Pani Aleksandrze Dulkiewicz. To do UM Gdańska Pan Jerzy zwracał się po dodatkową pomoc i nigdy nie był odprawiany z tzw. kwitkiem.

9. O wysłaniu listu do Pana Karola Nawrockiego oraz o tym iż Pan Jerzy nie jest właścicielem mieszkania poinformowałam moją przełożoną oraz pracownika socjalnego. Poza tym pracownik socjalny był przeze mnie informowany na bieżąco o sytuacji Pana Jerzego i starał się zrobić wszystko co mógł żeby pomóc Panu Jerzemu.

10. Pan Jerzy niestety nie miał świadomości iż mieszkanie nie jest jego własnością.

Po udzieleniu wywiadu wylały się na mnie pomyje, to co czytam na swój temat, wszystkie pogróżki jakie dostaję zszokowały mnie. Poziom wypowiedzi na mój temat, epitety jakimi jestem obrzucana , bardzo często pisane przez osoby w wieku w którym byliby teraz moi Rodzice dla mnie jest porażający. Zastanawiam się w jakim kraju żyjemy skoro Pan Poseł Marcin Horała publicznie pokazuje moje zdjęcie ściagniete z portalu społecznościowego i opluwa mnie w mediach. Jemu wolno...

To nawoływanie do nienawiści. Jakim człowiekiem jest Pan Karol Nawrocki skoro nie potrafi przystopować swojego elektoratu? A momentami wręcz podkręca w wypowiedziach swoich popleczników. Nigdy nie zgodziłabym się na udzielenie wywiadu gdybym nie usłyszała jak to Pan Karol Nawrocki i jego rodzina opiekowali się Panem Jerzym. Czy żałuję? Nie. Jakim trzeba być człowiekiem żeby najzwyczajniej w świecie brzydko mówiąc "olać" niepełnosprawnego człowieka, mieszkającego na poddaszu kamienicy , a później w mediach szczycić się tym jak to super opiekowałem się Panem Jerzym.

Czy obawiam się o swoje zdrowie i życie? Tak. Ostatnie dni pokazały mi jak nieobliczalni są Ci wszyscy ludzie. Na szczęście okazało się że mam wokół siebie więcej życzliwych mi osób niż hejterow plujących jadem. Dlatego bardzo dziękuję wszystkim których znam osobiście i wszystkim którzy do mnie piszą za słowa wsparcia i pomoc. Nigdy jakoś specjalnie nie angażowałam się w politykę, miałam swoje antypatie polityczne i sympatie także.

Teraz to się zmieni , zacznę bardziej interesować się scena polityczna Polski, ja nie chcę żeby moje Dzieci wychowywały się w kraju w którym jedynym pseudo dialogiem jest mowa nienawiści. Dlatego też apeluję do moich wszystkich przyjaciół i znajomych którzy deklarowali że nie idą na żadne wybory... Bardzo Was wszystkich proszę, idźcie na wybory, zagłosujcie mądrze, nie pozwólcie żeby wasze Dzieci i Wnuki wychowywały się w kraju w którym za prawde bezkarnie można opluwać drugiego czlowieka."

Pisowskie proroctwa z d... wzięte to już prawdziwa psychoza.

No ale co mają biedni zrobić - pozostało im tylko straszenie skoro ich ostatnia szansa - Karol okazał się być oszustem i przekręciarzem.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Roman_66094 napisał:

będziemy się bali wyjść na ulicę. 

Tak jak Kaczyński, otoczony bandą goryli?

Czy tak jak Tusk, wracający samotnie z zakupami ze sklepu.

2 minuty temu, toptwenty napisał:

Tak jak Kaczyński, otoczony bandą goryli?

Czy tak jak Tusk, wracający samotnie z zakupami ze sklepu.

Tak jak Tusk:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wczorajszy post ze strony Index Veritas na Facebooku:

"Pandemia COVID-19 była jednym z najostrzejszych testów realnego stosunku polskiej sceny politycznej do wolności, praw człowieka i konstytucji.

To był moment prawdy, w którym maski opadły, a partie o liberalnych lub demokratycznych hasłach ujawniły skłonność do autorytarnych narzędzi, ignorujących procedury konstytucyjne i prawa człowieka.

Warto przypomnieć przed nadchodzącymi wyborami postawy głównych partii politycznych w Polsce podczas pandemii. Pandemiczne postulaty mówią bowiem o każdej z nich więcej niż wszystkie programy wyborcze razem wzięte.

Prawo i Sprawiedliwość

PiS jako partia rządząca, był największym realnym sprawcą ograniczeń i naruszeń praw człowieka. Podczas pandemii zrealizował w praktyce model miękkiej dyktatury sanitarnej, ignorując Konstytucję i prawo. Jako partia u władzy PiS wprowadził: zakaz przemieszczania się, godziny policyjne, mandaty, presję na szczepienia medyków i nauczycieli, a nawet groźby zwolnień. Wykorzystał policję i sanepid do terroryzowania obywateli, często bez podstawy ustawowej na mocy uchwał bądź rozporządzeń, zamknął szkoły i przedszkola na wiele miesięcy, zakazał działalności gospodarczej. odwiedzania umierających w szpitalach i domach opieki, uczestnictwa w pogrzebach, mszach i sakramentach.

Platforma Obywatelska

Platforma Obywatelska, choć formalnie w opozycji, de facto legitymizowała i popierała niemal wszystkie decyzje sanitarne rządu. Zamiast kwestionować zasadność zamknięć czy proporcjonalność środków, PO koncentrowała się na tym, że restrykcje są „chaotyczne” i „nieskuteczne”. Nie broniła praw dzieci, przedsiębiorców, czy obywateli wykluczanych z życia społecznego z powodu decyzji medycznych. Wręcz przeciwnie niektórzy jej liderzy domagali się bardziej zdecydowanego kursu sanitarnego, nawoływali do wprowadzenia ostrzejszych przepisów i obowiązkowych szczepień, zarzucając rządowi „uleganie antyszczepionkowcom”. W imię nowoczesności i odpowiedzialności Platforma poparła rozwiązania, które z liberalizmem i demokracją miały niewiele wspólnego pokazując, że jest gotowa poświęcić prawa jednostki na rzecz „porządku europejskiego”. Czołowi politycy PO – m.in. Donald Tusk, Bartosz Arłukowicz czy Michał Szczerba – otwarcie wzywali do wprowadzenia paszportów covidowych jako warunku dostępu do miejsc pracy, usług, podróży czy wydarzeń publicznych.

Lewica (Partia Razem, Nowa Lewica, Wiosna)

Lewica poszła jeszcze dalej, stając się ideologicznym motorem przymusu sanitarnego i segregacji społecznej. To z jej strony padały najmocniejsze słowa potępienia wobec osób niezaszczepionych. To jej posłowie postulowali wprowadzenie paszportów covidowych jako wymogu dostępu do pracy, edukacji i usług, żądali obowiązkowych szczepień dla grup zawodowych i niekiedy popierając pełny przymus. W ich narracji, osoba niezaszczepiona była nie tylko nieodpowiedzialna, ale wręcz zagrażająca społeczeństwu – stygmatyzacja i wykluczenie stały się „nową sprawiedliwością społeczną”. Lewica nie tylko nie broniła wolności, ale wręcz ją otwarcie atakowała w imię kolektywnego dobra, wspierała surowe lockdowny i działania policyjne – także w stosunku do protestujących czy przedsiębiorców.

Konfederacja

Konfederacja jedyna siłą parlamentarna, która konsekwentnie i otwarcie sprzeciwiała się ograniczaniu praw obywatelskich, segregacji sanitarnej, przymusowi szczepień oraz lockdownowi gospodarczemu. Ich posłowie wzywali do proporcjonalności działań, podważali legalność obostrzeń, wspierali przedsiębiorców, a także zwracali uwagę na skutki zamykania szkół. Byli często wyśmiewani, atakowani w mediach, blokowani w debacie, mimo to zachowali spójność ideową, broniąc wolności nawet wtedy, gdy było to politycznie ryzykowne."

7 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Tak jak Tusk:

Ukryta Zawartość

Dostałeś to ze wschodu?

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Dostałeś to ze wschodu?

Nie,od Trumpa wczoraj.
Na X mi przesłał.

A ja mu wysłałem to:
[usmiał się chłop porządnie]
😂😂😂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pseudodrummer

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.