Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?  

76 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?

• Rafał Trzaskowski
      1
    • Karol Nawrocki
      0

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, Maju napisał:

@dekRe
Ziemkiewicz u nich na indeksie.....nie wolno im.       🙂

Nie mamy nikogo na indeksie. Możemy słuchać Ziemkiewicza, Michalkiewicza, Brauna, a nawet Ciebie.

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

1 minutę temu, MV2 napisał:
21 minut temu, Maju napisał:

@dekRe
Ziemkiewicz u nich na indeksie.....nie wolno im.       🙂

Kłamiesz... Nie mamy nikogo na indeksie. Możemy słuchać Ziemkiewicza, Michalkiewicza, Brauna, a nawet Ciebie.

"Nawet"....co za nobilitacja z twoich ust.   :)

Nie kłamię, żartuję.
A żartowanie z tego (jak się wasze wpisy czyta) w pełni uzasadnione.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

No i jeszcze o kandydacie niezbyt energetycznym. Mentzen przechwalał się że odbył 340 spotkań, chyba to Wipler go tak zajeździł 🙂

Na to wyrachowana Joanna Senyszyn szepnęła Stanowskiemu, że ona żadnego nie odbyła i ma ten sam wynik co on. Tzn. też wie, że nie będzie wybrana za to przy znacznie mniejszym zużyciu energii. Umie baba liczyć 🙂

43 minuty temu, marek-1969 napisał:

Demokracja jest dobra jak wybierają naszych .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bufetowa liczy szemrane kamienice reprywatyzacyjne skutecznie. Poza tym to było w innym jej życiu i na pytania o nie jako akademicki nauczyciel nie odpowiada.

Nie zna konstytucji a nieznajomość prawa szkodzi także w jej akademii.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

38 minut temu, dekRe napisał:

była to instalacja promocyjna, po akcji której, elementy tej instalacji zostały zdemontowane i przekazane do wykorzystania przez wybrane gminy - a nie na śmietnik, jak nakłamałeś złośliwie jak Tusk

Tak, jasne. 100 tysięcy na pisowską propagandową promocję to pikuś. Stać ich było. Te konstrukcje z dykty się rozpadały po paru miesiącach same. Więc do czego mogły je wykorzystać te "wybrane" gminy? Skojarzenie ze słomianym misiem z filmu jest oczywiste. PiS to komuna.

15 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Pan Karol ma po prostu szczęście i już.

To pan Jarosław ma pecha. Wziął pana Karola na kandydata, bo wydawało mi się, że będzie miał haki i kolejnego posłusznego prezydenta. Ale nie wyszło...

11 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Odwrócona hipoteka to działanie iście mafijne.
To domena firm typu
-bocian [nie masz sianka-lec do bocianka]-dziś,dzięki ziobrze legalna
-finansowa sowa 
-provident
i dziesiątki innych

Powiem Ci tak znałem kilkanaście lat temu starszą kobietę która mieszkała z synem alkoholikiem reszta dzieci nie interesowała się matka. Kobieta mieszkała w domku, miała niska emeryturę brakowało jej na wszystko. Odwiedzałem ją czasem z rodzinom, to była znajoma z młodości mojej mamy. Odwiedzałem nie tyle pomagać, bo nie miałem pieniędzy na to i swoją rodzinę na utrzymaniu ale dla towarzystwa, żeby nie czuła się tak samotna, zawsze cię cieszyła jak przyjechaliśmy z dziećmi do niej. Ona chciała coś takiego zrobisz, chciała przepisać komuś w zamian za jakieś świadczenie. Nieraz wymarzliśmy się zimą u niej bo mało paliła w domu, nie miała na opal. Chciała nas ugościć jak tylko mogła bardzo mila osoba. Ona należała do sekty Świadków Jehowy ale od lat nie jeździła na ich zebrania. Pamiętam jak mówiła że na tą Organizację może by przepisała, ale chyba nie byli tym zainteresowani. I tak żyła sobie w biedzie i niedostatku aż zmarła w tedy po spadek zgłosiły się oczywiście dzieci, bo im się przecież należy. Bardzo przykra sprawa, ale takich przypadków jest w Polsce bardzo wiele. Może teraz jest trochę lepiej, może gmina bardziej pomaga takim ludziom, ale wtedy za rządów Tuska nie było wesoło. Pamiętam jak mówiła że ma dostać tonę węgla z gminy, jak się cieszyła. Ale co to jest tona węgla na ogrzanie starego nieocieplonego domu. 

Ja trochę inaczej na to patrzę, nie znam szczegółów sprawy Nawrockiego, ale staremu człowiekowi w niedostatku nie zależy na majątku, chce po prostu godziwie przeżyć resztę życia. 

Wybór jest mniej więcej taki, zachować majątek dla swoich niegodziwych dzieci i żyć w nędzy, albo przepisać na kogoś i żyć może nie tyle co dostatnio ale godziwie, nie martwiąc się o rachunki, ogrzewanie, prąd, albo że na leki brakuje. 

Odwrócona hipoteka jest podobno bardzo popularna na zachodzie w Polsce mniej, ale nie widzie w tym nic przestępczego. Oczywiście pewnie są ludzie którzy będą chcieli oszukać, ale to w każdej dziedzinie życia tak jest.

5 minut temu, Roman_66094 napisał:

Powiem Ci tak znałem kilkanaście lat temu starszą kobietę która mieszkała z synem alkoholikiem reszta dzieci nie interesowała się matka. Kobieta mieszkała w domku, miała niska emeryturę brakowało jej na wszystko. Odwiedzałem ją czasem z rodzinom, to była znajoma z młodości mojej mamy. Odwiedzałem nie tyle pomagać, bo nie miałem pieniędzy na to i swoją rodzinę na utrzymaniu ale dla towarzystwa, żeby nie czuła się tak samotna, zawsze cię cieszyła jak przyjechaliśmy z dziećmi do niej. Ona chciała coś takiego zrobisz, chciała przepisać komuś w zamian za jakieś świadczenie. Nieraz wymarzliśmy się zimą u niej bo mało paliła w domu, nie miała na opal. Chciała nas ugościć jak tylko mogła bardzo mila osoba. Ona należała do sekty Świadków Jehowy ale od lat nie jeździła na ich zebrania. Pamiętam jak mówiła że na tą Organizację może by przepisała, ale chyba nie byli tym zainteresowani. I tak żyła sobie w biedzie i niedostatku aż zmarła w tedy po spadek zgłosiły się oczywiście dzieci, bo im się przecież należy. Bardzo przykra sprawa, ale takich przypadków jest w Polsce bardzo wiele. Może teraz jest trochę lepiej, może gmina bardziej pomaga takim ludziom, ale wtedy za rządów Tuska nie było wesoło. Pamiętam jak mówiła że ma dostać tonę węgla z gminy, jak się cieszyła. Ale co to jest tona węgla na ogrzanie starego nieocieplonego domu. 

Ja trochę inaczej na to patrzę, nie znam szczegółów sprawy Nawrockiego, ale staremu człowiekowi w niedostatku nie zależy na majątku, chce po prostu godziwie przeżyć resztę życia. 

Wybór jest mniej więcej taki, zachować majątek dla swoich niegodziwych dzieci i żyć w nędzy, albo przepisać na kogoś i żyć może nie tyle co dostatnio ale godziwie, nie martwiąc się o rachunki, ogrzewanie, prąd, albo że na leki brakuje. 

Odwrócona hipoteka jest podobno bardzo popularna na zachodzie w Polsce mniej, ale nie widzie w tym nic przestępczego. Oczywiście pewnie są ludzie którzy będą chcieli oszukać, ale to w każdej dziedzinie życia tak jest.

Roman to poczytaj może o koledze Nawrockiego który dokładnie w taki sam sposób przejął kawalerkę i siedzi za to w wiezieniu. Za co siedzi skoro to taki wspaniały gest ?

15 minut temu, zetempowiec napisał:

To pan Jarosław ma pecha. Wziął pana Karola na kandydata, bo wydawało mi się, że będzie miał haki i kolejnego posłusznego prezydenta. Ale nie wyszło...

Nie wyszło? Martwcie się żeby Nawrocki nie wygrał w pierwszej turze. Dziwi mnie wasz nieuzasadniony optymizm co do waszego kandydata i wiara w sondaże, które nijak się maja do rzeczywistości. Wiecie chyba co było w Rumuni czy w USA jak wyglądały sondaże a jaka jest rzeczywistość.     

Teraz, gałąż napisał:

Roman to poczytaj może o koledze Nawrockiego który dokładnie w taki sam sposób przejął kawalerkę i siedzi za to w wiezieniu. Za co siedzi skoro to taki wspaniały gest ?

Wiesz, pewnie są różne przypadki, przestępstwa też, ale tez nie zawsze. Często bywa że starsze osoby u schyłku życia, zwłaszcza na wsiach,(marna renta czy emerytura z KRUS) nie są w stanie normalnie żyć. To jest problem i zadanie dla polityków jak to rozwiązać. Zakaz wykupu mieszkania z bonifikata jak mówił Trzaskowski, nie rozwiązuje problemu.     

54 minuty temu, dekRe napisał:

Za rządów pis kupiono 16 ławek za 5mln które po 3 miesiącach zostały rozebrane i wyrzucone do śmieci.

38 minut temu, gałąż napisał:

Gdybyś był w temacie to wiedziałbyś że zgniły a gminy musiał pozamiatać 5mln do kosza.

Pytam kolejny raz gdzie jest to kłamstwo ?

"Ławki patriotyczne były częścią akcji promującej polskie inwestycje. BGK informował wtedy, że koszt wyprodukowania jednej instalacji to 100 tys. zł netto. Projekt przygotowała i wykonała agencja Hackett Hamilton, wyłoniona w przetargu w lutym 2022 r. Wyprodukowano łącznie 16 instalacji - po jednej dla każdego województwa.
Co się stało z obiektami, które niegdyś wywołały tak gorącą dyskusję? Zapytaliśmy o to Bank Gospodarstwa Krajowego. Chcieliśmy dowiedzieć się, czy obiekty trafiły do utylizacji, czy może są gdzieś przechowywane.

Od początku jednym z założeń kampanii było ponowne wykorzystanie elementów instalacji. I tak też się stało. Wszystkie elementy instalacji zostały przekazane do ponownego zagospodarowania w przestrzeni publicznej" - poinformowała nas Anna Czyż, rzeczniczka prasowa BGK.

Ławki stanęły w przyszpitalnym parku w Zabrzu. Deski po zdemontowaniu instalacji posłużyły do zbudowania tras turystycznych w parku krajobrazowym na Podhalu. Pozostałe elementy, tj. fragmenty konstrukcji stalowej, bloki betonowe oraz materiały drewnopochodne zostały przekazane jednej z gmin na południu Polski do wykorzystania przy realizacji inwestycji publicznych - wyjaśniła przedstawicielka banku."

Źródło: 

Ukryta Zawartość

Rzucasz kwotą wynikającą z inwestycji w promocję twierdząc że to tylko ławki - a nie stalowe konstrukcje 5 tonowe -  i że wyrzucono je na śmietnik po 3 miesiącach. To kto tu kłamie - inwestor bank, czy Ty?

A coś napiszesz może o platformerskiej czerwonej kanapie za ok. połowę ceny jednej 5-tonowej "ławki"?

Niestety, jak władza ma nasze pieniądze - to się z groszem nie liczy. Zyskują wtedy "tfurcy", więc masz kibel Trzaskowskiego, muzeum sztuki nowoczesnej, muzeum historii Żydów, filharmonię w Szczecinie i inne budowle, na które zwyczajny człowiek w życiu nie wydałby grosza. Ale wtedy zostałby okrzyknięty złodziejem, bo nie karmiłby swoich.
Ale wtedy zawsze możemy wyjść na środek sceny, w dramatyczny sposób zerwać z umięśnionego torsu bawełnianą koszulkę - i wrzasnąć  głośno: CI ZŁODZIEJE Z PISu! ;-) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skaczecie sobie od lat do gardeł o to, która opcja w głupszy sposób wydawała pieniądze, które pod przymusem wyciągnięto z Waszych kieszeni. Nikt nie wpadł na to aby w imię wspólnej korzyści wspólnie skoczyć do gardła tym, którzy pieniądze Wam zabierają. Walczcie nadal między sobą w tym gronie równo okradanych. Robicie właśnie to czego złodziej chce, 

18 minut temu, Roman_66094 napisał:

Nie wyszło? Martwcie się żeby Nawrocki nie wygrał w pierwszej turze. Dziwi mnie wasz nieuzasadniony optymizm co do waszego kandydata i wiara w sondaże, które nijak się maja do rzeczywistości. Wiecie chyba co było w Rumuni czy w USA jak wyglądały sondaże a jaka jest rzeczywistość.     

Wiesz, pewnie są różne przypadki, przestępstwa też, ale tez nie zawsze. Często bywa że starsze osoby u schyłku życia, zwłaszcza na wsiach,(marna renta czy emerytura z KRUS) nie są w stanie normalnie żyć. To jest problem i zadanie dla polityków jak to rozwiązać. Zakaz wykupu mieszkania z bonifikata jak mówił Trzaskowski, nie rozwiązuje problemu.     

Zgadzam się w 100% 

13 minut temu, dekRe napisał:

"Ławki patriotyczne były częścią akcji promującej polskie inwestycje. BGK informował wtedy, że koszt wyprodukowania jednej instalacji to 100 tys. zł netto. Projekt przygotowała i wykonała agencja Hackett Hamilton, wyłoniona w przetargu w lutym 2022 r. Wyprodukowano łącznie 16 instalacji - po jednej dla każdego województwa.
Co się stało z obiektami, które niegdyś wywołały tak gorącą dyskusję? Zapytaliśmy o to Bank Gospodarstwa Krajowego. Chcieliśmy dowiedzieć się, czy obiekty trafiły do utylizacji, czy może są gdzieś przechowywane.

Od początku jednym z założeń kampanii było ponowne wykorzystanie elementów instalacji. I tak też się stało. Wszystkie elementy instalacji zostały przekazane do ponownego zagospodarowania w przestrzeni publicznej" - poinformowała nas Anna Czyż, rzeczniczka prasowa BGK.

Ławki stanęły w przyszpitalnym parku w Zabrzu. Deski po zdemontowaniu instalacji posłużyły do zbudowania tras turystycznych w parku krajobrazowym na Podhalu. Pozostałe elementy, tj. fragmenty konstrukcji stalowej, bloki betonowe oraz materiały drewnopochodne zostały przekazane jednej z gmin na południu Polski do wykorzystania przy realizacji inwestycji publicznych - wyjaśniła przedstawicielka banku."

Źródło: 

Ukryta Zawartość

Rzucasz kwotą wynikającą z inwestycji w promocję twierdząc że to tylko ławki - a nie stalowe konstrukcje 5 tonowe -  i że wyrzucono je na śmietnik po 3 miesiącach. To kto tu kłamie - inwestor bank, czy Ty?

A coś napiszesz może o platformerskiej czerwonej kanapie za ok. połowę ceny jednej 5-tonowej "ławki"?

Niestety, jak władza ma nasze pieniądze - to się z groszem nie liczy. Zyskują wtedy "tfurcy", więc masz kibel Trzaskowskiego, muzeum sztuki nowoczesnej, muzeum historii Żydów, filharmonię w Szczecinie i inne budowle, na które zwyczajny człowiek w życiu nie wydałby grosza. Ale wtedy zostałby okrzyknięty złodziejem, bo nie karmiłby swoich.
Ale wtedy zawsze możemy wyjść na środek sceny, w dramatyczny sposób zerwać z umięśnionego torsu bawełnianą koszulkę - i wrzasnąć  głośno: CI ZŁODZIEJE Z PISu! 😉

Ukryta Zawartość

Właśnie tak, ponieważ tyle kosztowały te zgniłki Polaków.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz, asterix1 napisał:

Ja nawet w 120 ...czekam na mieszkanie od Batyra

Tu jest problem Hiena mieszkaniowa tylko zabiera mieszkania, później mówi że odda, ale też mówił że za hotel zapłaci a dziś płacić nie chce.

3 minuty temu, waldi1965 napisał:

Skaczecie sobie od lat do gardeł o to, która opcja w głupszy sposób wydawała pieniądze, które pod przymusem wyciągnięto z Waszych kieszeni.

Widzisz, to tak nie do końca. Problem zawsze sprowadza się do wyborów, gdzie kogoś musimy wybierać. Wybieramy więc głosując, na tzw. mniejsze zło, bardzo często patrząc przez pryzmat własnej kieszeni. To taki system. Jak jedna grupa wygrywa, po wygranej wyrzuca na bruk ludzi z grupy przeciwnej, choćby byli najlepszymi fachowcami, a na ich miejsce wpycha "swoich", nawet idiotów, co miało miejsce teraz po wyborach. Jeśli masz swoich na posadach, to oni i ich rodziny chcą zachować pracę na kolejne cztery lata, więc zaciskają zęby i głosują tak, by nie było zmian w ich życiu. Pozostali, cóż, patrzą do własnej kieszeni, więc głosują tak, by ich bat kolejnej władzy za bardzo nie uderzył, więc:

- na pewno nie zagłosują za kimś, kto chce ich okraść z dwóch lat życia, podnosząc znowu wiek emerytalny, bo każe im to zrobić Międzynarodowy Fundusz Walutowy, celem reperowania kosztem ludzi pracy budżetu państwa,

- nie chcą mieć wałęsających się po ulicach czarnych ninja i ginekologów, których muszą utrzymywać w ośrodkach,

- nie chcą mieć zmian kulturowych, gdzie promuje się brak wartości moralnych zastąpionych przez swobody LGBT,

- nie chcą mieć przepisów Śmiszka o "mowie nienawiści", gdzie za mówienie prawdy w oczy można iść do więzienia, a nie tylko tracić immunitety, jak jest się posłem, który powinien być przed takimi akcjami ustawowo chroniony,

- nie chcą mieć łamania prawa i konstytucji, gdzie zaczyna obowiązywać prawo tylko takie, jak oni je rozumieją,

- nie chcą mieć zielonego wała Rafała Trzaskowskiego, które tenże nam wcisnął, i teraz mamy potwornie wysokie rachunki za prąd i gaz i ogrzewanie (prócz cwaniaków z fotowoltaiką i bankami off-grid oraz gałąż'a).

Głosowanie w Parlamencie europejskim to jedno, ale po drugiej stronie medalu kryją się ci, którzy aktywnie działali na rzecz wprowadzenia Zielonego Ładu. A wśród nich sprawozdawca Zielonego Ładu w Komitecie Regionów i minister, który negocjował pierwsze porozumienie klimatyczne, godząc się na cele unijne. Szanowni Państwo, przed Wami Rafał Trzaskowski:

„Ja jestem sprawozdawcą Zielonego Ładu w Komitecie Regionów. Naprawdę się na tym znam. Jako minister spraw europejskich negocjowałem pierwsze porozumienie klimatyczne, gdzie zgodziliśmy się na cele unijne”,

„Proszę Państwa, właśnie łączyłem się w Komitecie Regionów z innymi regionami w Europie, z innymi burmistrzami, innymi prezydentami, żeby rozmawiać o Europejskim Zielonym Ładzie. To jest jeden z najważniejszych naszych priorytetów",

"W ostatnich miesiącach było wiele wątpliwości i niejasności wobec Zielonego Ładu. Zielony Ład jest ważny, bo chcemy walczyć ze zmianami klimatu".

Paskudny człowiek i wszyscy jego neomarksiści.

Wszystko na dobrej drodze, drodze do wiezienia dla złodziejskiej bandy pis 😁

Jeśli kogoś z pisowskiego elektoratu to urazi, to super taki miałem właśnie zamiar 😁

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, dekRe napisał:

"W ostatnich miesiącach było wiele wątpliwości i niejasności wobec Zielonego Ładu. Zielony Ład jest ważny, bo chcemy walczyć ze zmianami klimatu".

Ze zmianami klimatu nie da się walczyć. Są pewne cykle ewolucyjne ziemi i jest to rzecz naturalna. Zanieczyszczenie środowiska może ma jakiś minimalny wpływ. Ale choćbyśmy w Europie powrócili do epoki kamienia łupanego, żyli ekologicznie, jedli korzonki owady i orzeszki to niczego to nie zmieni. Z tego ucieszy się tylko Putin bo do takiej Europy po prostu sobie wejdzie, dzidami i kamieniami nic nie wskóramy. Myślę ze to ruscy na wciskają ten zielony ład, żeby osłabić Europe, tak samo jak te inne szkodliwe ideologie LGBT, mnogość płci, aborcja na życzenie, seksualizują dzieci.           

W PISie nieustający konkurs na mistrza intelektu. Dzisiaj dzień Kaczyńskiego:

"Jarosław Kaczyński tłumaczy Karola Nawrockiego z jego sprawy z mieszkaniem. Przekonywał, że kandydat PiS nie skłamał podczas debaty mówiąc, że ma jedno mieszkanie. - Realnie miał jedno mieszkanie, a drugie w sensie formalnym miał, ale realnie go nie miał - powiedział."

3 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Myślę ze to ruscy na wciskają ten zielony ład, żeby osłabić Europe, tak samo jak te inne szkodliwe ideologie LGBT, mnogość płci, aborcja na życzenie, seksualizują dzieci.           

Też startujesz w tym konkursie?

5 minut temu, TomekL3 napisał:

Komorowski mial dobre 60%…

Ukryta Zawartość

Na początku lutego a wybory były 10 maja 😉

6 minut temu, Stream napisał:

"Jarosław Kaczyński tłumaczy Karola Nawrockiego z jego sprawy z mieszkaniem. Przekonywał, że kandydat PiS nie skłamał podczas debaty mówiąc, że ma jedno mieszkanie. - Realnie miał jedno mieszkanie, a drugie w sensie formalnym miał, ale realnie go nie miał - powiedział."

🤣 tonący brzytwy się chwyta.

To dla nich jest być, albo siedzieć 🤣

Ukryta Zawartość

hhehhhheee......Trybunal Konstytucyjny jest  ale jakby go nie bylo dla usmiechnietych ....czyz to nie to samo 

Wszyscy wonnnnnnnnn..i to juz

Edytowane przez marynarz80
5 minut temu, Stream napisał:

To nic nadzwyczajnego, jeśli formalnie cos masz zapisane ale faktycznie tego nie posiadasz nie dysponujesz w żaden sposób, to trudno mówić że to posiadasz. Jest własność i posiadanie to są dwie różne rzeczy. Właściciel nie może władać rzeczą dopóki jest w posiadaniu innej osoby. Jeśli wynajmiesz komuś mieszkanie i ten ktoś nie płaci, nie możesz porostu wejść do zajętego przez niego mieszkania, jest to karalne, naruszenie miru domowego. W takim przypadku nie ma mowy o posiadaniu mieszkania, bo jak można posiadać mieszkanie i nie móc z niego korzystać, nie jest to możliwe. W prawie jest to określone, co to jest posiadanie a co to jest prawo własności.      

2 godziny temu, waldi1965 napisał:

Skaczecie sobie od lat do gardeł o to, która opcja w głupszy sposób wydawała pieniądze, które pod przymusem wyciągnięto z Waszych kieszeni. Nikt nie wpadł na to aby w imię wspólnej korzyści wspólnie skoczyć do gardła tym, którzy pieniądze Wam zabierają. Walczcie nadal między sobą w tym gronie równo okradanych. Robicie właśnie to czego złodziej chce, 

od lat mówię to samo,złodziej A jest lepszy od złodzieja B i tak to leci.

Łamanie prawa jest wtedy kiedy sąd nakazuje coś zrobić a ty tego nie robisz. Tak jak subwencja dla PIS sąd nakazał wypłacić a minister finansów nie wypaca, to jest przykład łamania prawa. W przypadku Nawrockiego czegoś takiego nie ma żeby nie wypełnił nakazów sądowych.  

58 minut temu, marynarz80 napisał:

hhehhhheee......Trybunal Konstytucyjny jest  ale jakby go nie bylo dla usmiechnietych ....czyz to nie to samo 

Wszyscy wonnnnnnnnn..i to juz

Mówisz o trybunale kulinarnym nie konstytucyjnym 😉

55 minut temu, Roman_66094 napisał:

To nic nadzwyczajnego, jeśli formalnie cos masz zapisane ale faktycznie tego nie posiadasz nie dysponujesz w żaden sposób, to trudno mówić że to posiadasz. Jest własność i posiadanie to są dwie różne rzeczy. Właściciel nie może władać rzeczą dopóki jest w posiadaniu innej osoby. Jeśli wynajmiesz komuś mieszkanie i ten ktoś nie płaci, nie możesz porostu wejść do zajętego przez niego mieszkania, jest to karalne, naruszenie miru domowego. W takim przypadku nie ma mowy o posiadaniu mieszkania, bo jak można posiadać mieszkanie i nie móc z niego korzystać, nie jest to możliwe. W prawie jest to określone, co to jest posiadanie a co to jest prawo własności.      

Czyli jak mam trzy mieszkania do wynajmowania to ich nie mam ? Dobrze rozumiem ? 

36 minut temu, gałąż napisał:

Czyli jak mam trzy mieszkania do wynajmowania to ich nie mam ? Dobrze rozumiem ? 

Jeżeli posiadasz jakąś rzecz a przekazujesz ją w posiadanie innej osobie to przestajesz ją posiadać, pozostajesz jednak właścicielem prawnym. Moja siostra ma pole, nie mogła pobierać renty z racji posiadania pola, przekazała pole synowi w dzierżawę na okres 10 lat. Dostała rentę bo nie posiada pola. Jej syn gdyby zaszła taka sytuacja nie mógłby pobierać renty bo posiada ziemie, pomimo że nie jest właścicielem. W KRUS np. liczy się stan posiadania a nie własności. Jeśli przekazałeś w dzierżawę, znaczy że nie posiadasz, takie są przepisy.    

7 minut temu, Roman_66094 napisał:

Jeżeli posiadasz jakąś rzecz a przekazujesz ją w posiadanie innej osobie to przestajesz ją posiadać, pozostajesz jednak właścicielem prawnym. Moja siostra ma pole, nie mogła pobierać renty z racji posiadania pola, przekazała pole synowi w dzierżawę na okres 10 lat. Dostała rentę bo nie posiada pola. Jej syn gdyby zaszła taka sytuacja nie mógłby pobierać renty bo posiada ziemie, pomimo że nie jest właścicielem. W KRUS np. liczy się stan posiadania a nie własności. Jeśli przekazałeś w dzierżawę, znaczy że nie posiadasz, takie są przepisy.    

Rozumiem 😁 a kto powinien płacić za mieszkania których ja jak twierdzisz nie posiadam ? 

To ja głupi do tej pory żyłem w przekonaniu że o tym kto jest właścicielem świadczy akt własności 😁

Edytowane przez gałąż
Korekta

Trzaskowski pomaga mieszkańcom lokali socjalnych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nareszcie idziemy na wojnę!

W pierwszym rzędzie uśmiechnięte wojsko polskie, następnie uśmiechnięta młodzież, w dalszej kolejności pozostali uśmiechnięci..

21 minut temu, 747 napisał:

Nareszcie idziemy na wojnę!

W pierwszym rzędzie uśmiechnięte wojsko polskie, następnie uśmiechnięta młodzież, w dalszej kolejności pozostali uśmiechnięci..

Yhy bo pisowska i konfy propaganda tak twierdzi 🤣

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.