Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Temat zostanie automatycznie zablokowany o 21:59

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?  

62 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?

• Rafał Trzaskowski - kandydat KO
      16
    • Karol Nawrocki - kandydat PiS
      14
    • Sławomir Mentzen - Konfederacja
      6
    • Magdalena Biejat - Lewica
      2
    • Grzegorz Braun - KKP
      18
    • Szymon Hołownia - Polska 2050
      1
    • Marek Jakubiak - WR
      0
    • Joanna Senyszyn - niezależna
      1
    • Artur Bartoszewicz - niezależny
      0
    • Krzysztof Stanowski - niezależny
      3
    • Adrian Zandberg - Razem
      1

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 17.05.2025 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, 747 napisał:

Nareszcie idziemy na wojnę!

W pierwszym rzędzie uśmiechnięte wojsko polskie, następnie uśmiechnięta młodzież, w dalszej kolejności pozostali uśmiechnięci..

Yhy bo pisowska i konfy propaganda tak twierdzi 🤣

45 minut temu, gałąż napisał:

Rozumiem 😁 a kto powinien płacić za mieszkania których ja jak twierdzisz nie posiadam ? 

To ja głupi do tej pory żyłem w przekonaniu że o tym kto jest właścicielem świadczy akt własności 😁

Własność to tytuł prawny a posiadanie to stan faktyczny. Będąc właścicielem możesz przekazać swoją własność komu innemu. Jeśli mieszkasz w czyimś mieszkaniu, to nie możesz powiedzieć że nie masz mieszkania, masz mieszkanie tylko nie jesteś jego właścicielem. Tak samo człowiek który wydzierżawił od kogoś ziemie i w ten sposób stał się rolnikiem, nie może powiedzieć że pola niema, owszem ma stał się rolnikiem i musi płacić należne podatki gruntowe, zobowiązania wobec KRUS, jest traktowany jako rolnik, bo posiada ziemię rolną. Właściciel jest zwolniony z takich obowiązków, jak podatki czy składki KRUS, nie może też pobierać dopłat rolniczych, dopłaty należą się temu komu wydzierżawił ziemie i kto faktycznie jest jej posiadaczem.  Jest to znane od starożytności, oparte na prawie rzymskim, nic w tym nadzwyczajnego.  

8 minut temu, Roman_66094 napisał:

Własność to tytuł prawny a posiadanie to stan faktyczny. Będąc właścicielem możesz przekazać swoją własność komu innemu. Jeśli mieszkasz w czyimś mieszkaniu, to nie możesz powiedzieć że nie masz mieszkania, masz mieszkanie tylko nie jesteś jego właścicielem. Tak samo człowiek który wydzierżawił od kogoś ziemie i w ten sposób stał się rolnikiem, nie może powiedzieć że pola niema, owszem ma stał się rolnikiem i musi płacić należne podatki gruntowe, zobowiązania wobec KRUS, jest traktowany jako rolnik, bo posiada ziemię rolną. Właściciel jest zwolniony z takich obowiązków, jak podatki czy składki KRUS, nie może też pobierać dopłat rolniczych, dopłaty należą się temu komu wydzierżawił ziemie i kto faktycznie jest jej posiadaczem.  Jest to znane od starożytności, oparte na prawie rzymskim, nic w tym nadzwyczajnego.  

Roman ja nie pytam o KRUS, pytam kto powinien płacić ? 

Podpowiem że płacić musi osoba która widnieje w akcie własności ponieważ jest właścielrm i nikogo nie obchodzi czy tam mieszka, czy nie mieszka, czy wynajmuje itd, nie ma to żadnego znaczenia.

Idąc Twoim tokiem myślenia mając kilka mieszkań w których nigdy nie mieszkałem nie mam tych mieszkań 🤣 to ludzie mają 😁

Gdyby Nawrocki nie miał drugiego mieszkania nie miałby go w zeznaniu podatkowym i kropka !

Cytując przeciwnika LGBT z Żoliborza 

Nikt Wam nie wmówi że białe jest białe. 😉

Edytowane przez gałąż
Korekta

Meta w sprawie doniesień NASK o zagranicznej ingerencji w polskie wybory:

"Z naszych ustaleń wynika, że administrator powiązany z tymi stronami potwierdził swoją tożsamość i znajduje się w Polsce. Nie znaleźliśmy żadnych dowodów na zagraniczną ingerencję”

TYLE W TEMACIE.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

7 godzin temu, marek-1969 napisał:

Demokracja jest dobra jak wybierają naszych .

Ukryta Zawartość

No tak.
Bo jak nie wybierają naszych-to jest f*szyzm

W ogóle ludzie nie powinni mieć możliwości głosowania-bo się nie znają.
Powinni rządzić jacyś starsi i mądrzejsi

Zaraz,chwila...
Zdaje się że już....

A nie.
Niedobra.
Niedobra i niepotrzebna samodzielnie myśleć.
Przepraszam.

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Godzinę temu, Roman_66094 napisał:

Własność to tytuł prawny a posiadanie to stan faktyczny.

Tylko w przypadku, gdy ktoś ci ukradnie. 😉

Przekaz który serwuje nam Wykidajło jest coraz głupszy, ale za to coraz głośniejszy.

Czyżby skierowany był do przygłuchych zdemenciałych staruszków?

Jestem Europejczykiem.

15 minut temu, Jaro_747 napisał:

Kandydatów do DPSów? 😉

Tu dalszy ciąg kłamstw Nawrckiego. On nawet kłamać nie potrafi

Ukryta Zawartość

494327918_989847109966479_14082503089176

497513757_989673649983825_22948981702045

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1

Jak pokazuje historia wyborów prezydenckich w Polsce, kandydat który wygrywa pierwsza turę choćby niewielką przewaga zawsze też wygrywa drugą. Niezdecydowani i ci których kandydaci nie przeszli do drugiej tury głosują najczęściej na zwycięzcę. Także właściwie już w pierwszej turze będziemy wiedzieć kto będzie prezydentem.    

1 godzinę temu, marek-1969 napisał:

Meta w sprawie doniesień NASK o zagranicznej ingerencji w polskie wybory:

"Z naszych ustaleń wynika, że administrator powiązany z tymi stronami potwierdził swoją tożsamość i znajduje się w Polsce. Nie znaleźliśmy żadnych dowodów na zagraniczną ingerencję”

TYLE W TEMACIE.

Ukryta Zawartość

Nie, nie "tyle w temacie".

Kłamiesz.

"NASK poinformował, że na skutek jego interwencji polityczne reklamy, które "miały znamiona dezinformacji", zostały zablokowane przez firmę Meta.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

45 minut temu, jar1 napisał:

Tu dalszy ciąg kłamstw Nawrckiego.

Nie wiem, jaki przedszkolak produkuje te memy pełne ortograficznych błędów. 

Czy recydywista siedzący w więzieniu, pan Jerzy, nie może mieć pełnomocnika, który dokonuje jako uprawniony czynności prawnych i sprawdzających wpłaty? Może.

Czy recydiwista siedzący w więzieniu, nie może spotkać się ze swoim adwokatem, który może przedstawić mu wszelkie pisma wymagające złożenia przez niego podpisu? Może.

Czy recydywista który trafia do aresztu na 3 miesiące, nie może upoważnić osobę trzecią do dokonania w jej imieniu wpłaty na dowolne konto i w dowolnym celu? Może.

Kwestia oświadczenia majątkowego.

Nawrocki zawsze może powiedzieć, że ma jedno mieszkanie, bo mieszkanie w którym mieszka jest w kredycie. Spora część umów kredytowych jest tak budowana, że do czasu pełnej spłaty kredytu, to bank jest wpisany w hipotekę mieszkania i de facto to bank jest właścicielem lokalu.

Jak nie zapłacisz kilku rat, bank przejmuje mieszkanie, dokonuje eksmisji i następnie - sprzedaje mieszkanie jako właściciel.

Z prawnego punktu widzenia, mieszkanie w kredycie spłacane przez Nawrockiego, jest nadal własnością banku wpsianego do hipoteki tego lokalu. Oczywiście, jeśli Nawrocki ma tak zbudowaną umowę kredytową na zakup mieszkania, to wystarczy, a jak inaczej, to złoży teraz korektę do swojego oświadczenia - i tyle.

Robienie z tego dętej na siłę afery jest zwyczajnie głupie, a powielanie bzdur godnych Soku z Buraka narusza tu status intelektualny powielającego.

A teraz pokażcie dokumenty, umowy i ustalcie formę opieki nad starą osobą, od której w identyczny sposób we własność mieszkania weszli państwo Trzaskowscy w Rybniku 😉 

No proszę - obudził się nasz pisowski naganiacz.

I jak czytam te jego wpisy, to trzeba przyznać, że osiąga prawdziwe Himalaje absurdu. Osobiście jestem ciekaw, czy rzeczywiście sądzi, ze ktokolwiek uwierzy w te idiotyzmy?

Starszy człowiek, ponoć alkoholik, którego ponoć nie stać było nawet na czynsz miał sobie wynająć pełnomocnika?

No tak, przecież tak robią wszyscy w jego sytuacji🤣.

A czy czasem nie było tak, że pełnomocnikiem Pana Jerzego był Dobry Samarytanin Karol?

I Karol podpisał umowę z Karolem, czyli z samym sobą i przyjął od samego siebie kasę?

Jestem Europejczykiem.

Dziwie się,że brniecie we wzajemne riposty o mieszkaniach i innych tematach zastępczych.

Prezydent powinien miec wizję,plan działania.
Mówić o rzeczach najważniejszych.

Ale dla obozu magdalenki wzajemna kłótnia o kawalerki jest korzystna,bo pozwala nic nie mówic o Polsce,i w konsekwencji zachowac układ.

Warto głosować na prezydenta,który coś zrobi dla Polski,a nie "mniej kradnie" od innego-to żadna rekomendacja.

Żałosne i przykre jest to,że daja sie w tą pyskówke wciągnąc osoby mądre,wiedzące o co chodzi.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Na koniec, kto tu jest prawdziwym alfonsem opiekującycm się swoimi dziwkami?

Czego możemy dowiedzieć się o „Kolektywie Kamelia”?

Tworzymy kolektyw działający na rzecz praw osób pracujących seksualnie w Polsce. Jeszcze do niedawna nazywaxxśmy się Sex Work Polska. Kolektyw powstał w 2014 roku w odpowiedzi na brak reprezentacji osób pracujących seksualnie w Polsce oraz brak inicjatyw kierujących niestygmatyzujące wsparcie dla osób świadczących usługi seksualne.

Kolektyw Kamelia, który do niedawna funkcjonował pod nazwą SexWork, otrzymał od m.st. Warszawy dotację w wysokości 1 mln zł - twierdzą posłowie PiS, Sebastian Kaleta i Mateusz Kurzejewski. „Kolektyw powstał w 2014 roku w odpowiedzi na brak reprezentacji osób pracujących seksualnie w Polsce oraz brak inicjatyw kierujących niestygmatyzujące wsparcie dla osób świadczących usługi seksualne” - czytamy na stronie projektu. „Ot, priorytety prezydenta Warszawy, któremu szkoda pieniędzy na remont kamienicy komunalnej, ale hojnie dzieli się kasą z fundacjami...
Badania i praktyka pokazują, że wiele z tych działań, np. profilaktyka zdrowotna, jest najlepiej realizowana przez peer-edukatorki pracujące seksualnie.

Dlaczego warszawscy podatnicy mają płacić za normalizację czegoś, co normalne nie jest i nigdy nie było?
I kto tu bardziej teraz zasługuje na okreslenie alfons? 😉 Chyba tylko Trzaskowski 😉

Żródło: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

I Karol podpisał umowę z Karolem, czyli z samym sobą i przyjął od samego siebie kasę?

Jeśli nawet, to co - dogaduje się z recydiwistą, dla którego jest prosta alternatywa - jak wyjdzie z więzienia to będzie miał gdzie mieszkać, bo pełnomocnik - wcale nie musi być opłacany - wystarczy darmowy przyjaciel domu - załatwia wszelkie formalności. 

Recydywista i alkoholik wychodzi więc z więzienia, jest przeszczęśliwy, że ma nadal dach nad głową, że ktoś opłaca jego rachunki za kawalerkę 28 m.kw. 

Czy został skrzywdzony? Gdyby nie to, po wyjściu z pudła trafiłby na ulicę, więc... o co ta walka? Że ktoś niby tu żula okradł z mieszkanka?! Dobre sobie!!! Jeśli już, to żul sam sobie strzelił w kolano - przepił tę kawalerkę. A to co się stało, to było dla niego najbardziej korzystne wyjście awaryjne z całej tej jego podłej sytuacji. 

Przypomnę ze StarTreka: Ferengi nie są odpowiedzialni za głupotę innych ras! 😉

Przekaz który serwuje nam Wykidajło jest coraz głupszy, ale za to coraz głośniejszy.

Pewnie tak.

6c47573014111c64eb6b5a6aa3a4920d.jpg
54 minuty temu, waldi1965 napisał:

Ankieta stała się anonimowa? 

zawsze była.
A na kogo głosowałes?

4 godziny temu, Roman_66094 napisał:

Jest to znane od starożytności, oparte na prawie rzymskim, nic w tym nadzwyczajnego.

A na jakim prawie oparte jest/są odszkodowania za "mienie zydowskie",które Polska spłaca i będzie spłacać,nie tylko na podstawie 447?
Na spłatę wiele lat temu zgodził sie Lech Kaczyński mówiąc "niezaleznie od tego,kto będzie rządził,reparacje te zostanę wypłacone"

Na jakim prawie się to opiera?
Plemiennym?

I drugie pytanie:
_jaki cel miał lech Kaczyński,kiedy jako prokurator generalny wsztrzymał ekshumacje w Jedwabnem,na polecenie prywatnej organizacji żydowskiej,umozliwiając tym samym bezpardonowe atakowanie polski,wprowadzanie pedagogiki wstydu,wydawania szkalujących Polske artykułów,książek,opracowań-co trwa do dziś?

Umożliwił swoim działaniem zniszczenie Polski na arenie międzynarodowej,poprzez twierdzenia,że to Polacy byli oprawcami,budowali obozy itp.

Jaki miał cel pan Kalkstein wstrzymując ekshumacje?

I trzecie pytanie:

Jakim będzie prezydentem pan,za którego plecami stoi pan Kaczynski,pan Morawiecki-,który jest winny smierci nadmiarowej 200 000 osób,lockownów,wprowadzenia Zielonego ładu,zamykania kopalni,likwidacji suwerenności podatkowej,fiskalnej,energetyczje i innych,w tym suwerenności zdrowotnej (zgodził sie wstępnie na traktat pandemiczny who)

Jakim będzie prezydentem człowie,za którym stoi partia,która ostatnie osiem lat walczyła z polakami,polskością,a wspierała obcych za nasze pieniądze-i jeszcze nie uzyskała niczego w zamian?

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Ale dla obozu magdalenki wzajemna kłótnia o kawalerki jest korzystna,bo pozwala nic nie mówic o Polsce,i w konsekwencji zachowac układ.

brak wizji prezydentury debilną debatą o kawalerkach i mieszkaniach zamaskowano...no i git,jak widać przynęta chwyciła.

9 minut temu, waldi1965 napisał:

Zawsze? Wczoraj jeszcze widziałem kto na kogo głos oddał. 

Ja na Brauna. 

Hmm,wydaje mi się,że zawsze była anonimowa,chyba,że admini cos zmieniali,a tak było,choćby w zakresie kandydatów.
Ja tego nie moge zmienić.

Do wczoraj miałem podgląd. Chciałem przed chwilą sprawdzić kto zaczął nagle głosować na kandydatów skrajnej lewicy i się nie da. Czekali z głosem aż podgląd zniknie 😉

2 godziny temu, Roman_66094 napisał:

Jak pokazuje historia wyborów prezydenckich w Polsce, kandydat który wygrywa pierwsza turę choćby niewielką przewaga zawsze też wygrywa drugą. Niezdecydowani i ci których kandydaci nie przeszli do drugiej tury głosują najczęściej na zwycięzcę. Także właściwie już w pierwszej turze będziemy wiedzieć kto będzie prezydentem.    

Nieprawda Roman sprawdź wybory Tuska i Kaczyńskiego 

Wyjątek potwierdzający regułę 😉

36 minut temu, waldi1965 napisał:

Do wczoraj miałem podgląd. Chciałem przed chwilą sprawdzić kto zaczął nagle głosować na kandydatów skrajnej lewicy i się nie da. Czekali z głosem aż podgląd zniknie 😉

no kto.
Jest duzo funkcyjnych 
Ot co

23 godziny temu, Lumperator napisał:

sam Braun tych debatach też mnie nie zachwyca.

Mnie też. Zresztą żaden kandydat mnie nie zachwyca. Głosowanie na któregokolwiek będzie złym wyborem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.