Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      27
    • Karol Nawrocki
      42

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, costa brava napisał:

Jeszcze 1 głos i Braun dogoni Nawrockiego, ludziska głosujta 🙂

Brunatny nawet Mencena nie dogoni.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy
11 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Taki Mentzen

11 godzin temu, Piotr_1 napisał:

a Braun

Mogli się dogadać i postawić na Bosaka. I merytoryczny i potrafi się powstrzymać.  Ich strata. Pani Zajączkowska robi dobrą robotę w Brukseli , więc może pracować w PE do końca kadencji lub dalej jeśli będzie chciała.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Start Brauna to efekt takiego "dogadania się" czyli Mentzen z Wiplerem i Bosakiem sami sie miedzy sobą dogadali kto ma startować,  bez zjazdu partii,  bez prawyborow itp

W tle Kaczyński ktory sie prxymierzado Konfy jak do kolejnej przystawki

• Moderatorzy
2 minuty temu, costa brava napisał:

Start Brauna

Ale Braun sam siebie zabetonował na określonej pozycji i z wysokim negatywnym elektoratem. Ot, analogicznie do Ziobry i bez szansy na 2 turę w wyborach prezydenckich. Na pewne stanowiska się nie nadaje i nie ma szans.

Pozostaje sprawa, że Konfederacja z jakiś względów postawiła na kandydata o mniejszym potencjale w wyborach prezydenckich.

Zarówno Zajączkowska jak i Bosak uzyskali by większe poparcie niż Mentzen.

Ale spoko. Startuje Majówka i niedługo 1 tura.

14 minut temu, stench napisał:

Mogli się dogadać i postawić na Bosaka. I merytoryczny i potrafi się powstrzymać.  Ich strata. Pani Zajączkowska robi dobrą robotę w Brukseli , więc może pracować w PE do końca kadencji lub dalej jeśli będzie chciała.

Z Mencenem nie wyszło, ale nikt po nim płakał nie będzie, nawet Konfa.

Teraz wdrożą plan B, czyli marsz do wyborów parlamentarnych.

I powinni się modlić, żeby w prezydenckich wygrał Trzaskowski. Dlaczego?

Bo im głębsza będzie dezintegracja pis tym większy będzie przepływ ich elektoratu do Konfy.

Każdy wsadzony pisowski złodziej, każda wyjaśniona afera sprawia, że nawet ten pisowski żelazny elektorat zacznie się kruszyć. I dokąd pójdzie? Przecież nie do Czarzastego😄.

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, stench napisał:

Pozostaje sprawa, że Konfederacja z jakiś względów postawiła na kandydata o mniejszym potencjale w wyborach prezydenckich.

Z powodu który opisałem. Grają o władzę, a nie o ten tzw. "żyrandol".

Jeżeli w następnych wyborach pis będzie miał 25% a Konfa 20% to nawet premier dla pis nie jest taki pewny. A Bosak nie będzie miał za sobą wyborczej porażki.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

16 minut temu, stench napisał:

Pani Zajączkowska robi dobrą robotę w Brukseli , więc może pracować w PE do końca kadencji lub dalej jeśli będzie chciała.

Podobnie, jak Pani Zajączkowska nie lubisz Tuska, Francji, Niemiec i generalnie EU, więc możesz tu pracować do końca świata [i 1 dzień dłużej], jako obiektywny moderator i obiektywnie traktować zwolenników EU.

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

A co komu z takiej Konfederacji która wskoczy w buty PiSu? Najbardziej zadowoleni będą działacze i Platforma,  że ma nadal takiego nieudolnego przeciwnika 

Tylko Polska straci kolejne dekady tak jak przez Morawieckiego straciła,  ktory okazał się "drugą stroną Tuska" 

Skoro

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Mencenem

to dlaczego

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Trzaskowski

a nie Czaskoski?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

• Moderatorzy
13 minut temu, costa brava napisał:

A co komu z takiej Konfederacji która wskoczy w buty PiSu?

Jeśli stworzą koalicję to K i elektorat zyskają możliwość wpływania na kierunek i forsowania szczególnie istotnych dla siebie spraw.

Bycie poza koalicją pozbawia wpływu na rząd i realizacji własnych celów.

40 minut temu, MV2 napisał:

Podobnie, jak Pani Zajączkowska nie lubisz Tuska, Francji, Niemiec i generalnie EU, więc możesz tu pracować do końca świata [i 1 dzień dłużej], jako obiektywny moderator i obiektywnie traktować zwolenników EU.

Pies przywiązany do budy też robi dobrą robotę, bo szczeka.

7 minut temu, jar1 napisał:

Pies przywiązany do budy też robi dobrą robotę, bo szczeka.

Cóż... Przynajmniej nie zmienia zdania co kilka minut. 🤣

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Popatrzcie! Tak wyglądają wiece POLSKICH KANDYDATÓW! Niepotrzebne chwyty ze sfabrykowanym tłumem.

POLSKA WYGRA!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 minutę temu, cortes napisał:

Od 1.02 staruje.

Oglądałem. Grzegorz Braun jak zwykle: merytoryka, celność i jasność wypowiedzi oraz atrakcyjny (dla Polaków) program.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Fascynacja prorosyjskim antysemitą odjechanym tak, że wywalili go z własnej, prorosyjskiej i antysemickiej partii jest naprawdę interesująca.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Fascynacja prorosyjskim antysemitą odjechanym tak, że wywalili go z własnej, prorosyjskiej i antysemickiej partii jest naprawdę interesująca.

Ta fascynacja nie jest zakazana w przeciwieństwie do fascynacji syjonizmem.

1 godzinę temu, TomekL3 napisał:

Rozmowa z Grzegorzem Braunem w Radio Wnet od 1:01:50

Braun tu przeszedł samego siebie, fantastyczny wywiad prezentujący jego wizję co zrobi, wszystkie tematy w pigułce, aż dziennikarka nieraz zaniemówiła, z góry wiedziała że go nie zagnie 

2 godziny temu, costa brava napisał:

W tle Kaczyński ktory sie prxymierzado Konfy jak do kolejnej przystawki

Często to czytam/słyszę, że Konfa będzie koalicjantem PiSu

To pytanie do osób krytykujących tą opcję - jak sobie wyobrażacie mieć wpływ na prawo w Polsce ?  Takie jak Korwin przez 35 lat ?

🤔🤨

2 godziny temu, costa brava napisał:

A co komu z takiej Konfederacji która wskoczy w buty PiSu?

A skąd masz pewność ?  Może to konfa bedzie "rządzić"  pisem, a nie pis konfą

Kto w pisie zarobi poza polityką choćby 100 000 rocznie ?

Nie da się przekonać kogoś, kto nie chce być przekonany

Godzinę temu, costa brava napisał:

Braun tu przeszedł samego siebie, fantastyczny wywiad prezentujący jego wizję co zrobi, wszystkie tematy w pigułce, aż dziennikarka nieraz zaniemówiła, z góry wiedziała że go nie zagnie 

Dziennikarka "Radia Wnet" chciała go zagiąć? Naprawdę?

Jestem szczerze rozbawiony takim pomysłem.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

3 godziny temu, costa brava napisał:

Ruskie trolle,  antysemityzm i spier...  z mównicy, jak pan T wasz idol 

PS

Jeszcze 1 głos i Braun dogoni Nawrockiego, ludziska głosujta 🙂

Żydzi nas oswobodzili. 

Kurde ja już nie wiem kto nas tak ratował z tej II wojny. Ruskie, Żydzi... Do tego budowaliśmy sobie obozy zagłady. Uśmiechnięci wymaza historie tego kraju w ciągu najbliższych kilku lat. 

?👈

6 minut temu, rafal735r napisał:

Żydzi nas oswobodzili. 

Kurde ja już nie wiem kto nas tak ratował z tej II wojny. Ruskie, Żydzi... Do tego budowaliśmy sobie obozy zagłady. Uśmiechnięci wymaza historie tego kraju w ciągu najbliższych kilku lat. 

Uwielbiam te publiczne polemiki z własnymi kompleksami i fobiami.

Jestem Europejczykiem.

35 minut temu, Jaro_747 napisał:

Uwielbiam te publiczne polemiki z własnymi kompleksami i fobiami.

To fakty. Fobie to mają uśmiechnięci z tobą na czele, którzy nie mają szacunku do tego kraju za grosz. 

?👈

57 minut temu, Jaro_747 napisał:

Dziennikarka "Radia Wnet" chciała go zagiąć? Naprawdę?

Jestem szczerze rozbawiony takim pomysłem.

A kto? W waszych mendiach ma dokładnie 0 minut 0 sekund . Tchorzostwo . Bo jak mówił Rafałek tego pana nie powinno byc w polskiej polityce. Jasne , sami swoi powinni byc , tacy korzenni

59 minut temu, rafal735r napisał:

Żydzi nas oswobodzili. 

Kandydat Trzaskowski jak sam przyznaje,jest filosemitą.

Żonka bążura też daje radę. 

Na takie prostackie reklamy tylko uśmiechnięci mogli wpaść. 

Teraz dopiero mi się przypomniało że jedna z tych reklam kiedyś wyświetlila mi się na YT. Przez chwilę przez myśl mi przeszło co to za ściek, ale za chwilę pominęłem i zapomniałem o temacie. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

23 minuty temu, rafal735r napisał:

Żonka bążura też daje radę. 

Rybnik przeprasza... 😉 

Achievement unlocked!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.