Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?

• Rafał Trzaskowski - kandydat KO
    • Karol Nawrocki - kandydat PiS
    • Sławomir Mentzen - Konfederacja
    • Magdalena Biejat - Lewica
      0
    • Grzegorz Braun - KKP
    • Szymon Hołownia - Polska 2050
      0
    • Marek Jakubiak - WR
      0
    • Joanna Senyszyn - niezależna
      0
    • Artur Bartoszewicz - niezależny
      0
    • Krzysztof Stanowski - niezależny
      0
    • Adrian Zandberg - Razem
      0

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, dekRe napisał:

Dlaczego ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem tekstu?

oświadczam, iż zobowiązałem się

- czas PRZESZŁY, stwierdzenie tego co miało miejsce w przeszłości.

😂

Naprawdę? 

I tutaj postawmy kropkę 🙂

Tym bardziej, że Roman potwierdził te rewelacje 🙂

Edytowane przez Piękny Stefan
27 minut temu, dekRe napisał:

Dlaczego ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem tekstu?

oświadczam, iż zobowiązałem się

- czas PRZESZŁY, stwierdzenie tego co miało miejsce w przeszłości.

poprzez dostarczenie mu wyżywienia, ubrania

- bez listy z zestawieniem zakresu działań, worek kartofli jest wypełnienem takiego oświadczenia w 100%. Worek ciuchów z ciuchlandu  - to samo.

mieszkania położonego w Gdańsku przy ul....

- senior mieszkał tam bez ograniczeń - więc zobowiązanie wypełnione.

dostarczenie światła i opału

- dostarczenie oznacza tylko to, że zakład energetyczny ma dostarczyć energię elektryczną, a Węglobud ma sprzedać tonę koksu do pieca kaflowego. No i ktoś taki rachunek jak go otrzyma może zapłacić. Gdyby rachunki za prąd czy inne media nie byłyby opłacone, lokal byłby błyskawicznie odebrany i zlicytowany.

zapewnienia odpowiedniej pomocy i pielęgnowania w chorobie

Do czasu wystawienia tego dokumentu poświadczonego podpisami, senior Jerzy własnym podpisem potwierdził wypełnienie tych zobowiązań zapewnienia mu odpowiedniej pomocy i pielęgnowania w chorobie

sprawienia własnym kosztem pogrzebu odpowiadającego zwyczajom miejscowym

To był zapis w razie śmierci seniora Jerzego, która to śmierć jeszcze nie nastąpiła.

W tym dokumencie nie ma zapisu brzmiącego "Ja niżej podpisany Karol Nawrocki oświadczam, iż zobowiązuję się nadal do dożywotniego utrzymania Jerzego Ż. ..."

Każda umowa podlega zmianom na drodze negocjacji. Ten dokument potwierdza stan dotrzymania wszelkich zobowiązań do daty tej umowy. 

Czy zobowiązanie do dożywotniego utrzymania seniora Jerzego od tego momentu powinno nadal obowiązywać? Nie. Pan Nawrocki wyjechał z Gdańska, a opiekę nad seniorem wzięło na siebie miasto. 
Dokument tak sporządzony jest wyłącznie dokumentem typu zaświadczenie dotychczasowego stanu, a nie dokumentem sporządzonym notarialnie, gdzie pan Nawrocki faktycznie byłby zobowiązany do dożywotniej opieki, przy czym notariusz wymógłby doprecyzowanie zasad tak sprawowanej dożywotnio opieki i jej zakresu.

Ale jak debile nie potrafią zdać dzisiaj matury z języka polskiego, to i nie potrafią czytać tekstu ze zrozumieniem, oraz tego, że dokument zaświadczający stan pomiędzy stronami, w dodatku sporządzony bez udziału notariusza, jest tylko niczym laurka - potwierdzenie dla pana Nawrockiego, nie mając żadnej dalszej mocy prawnej.

Każdy prawnik dostrzeże różnicę w słowach zobowiązałem się, a zobowiązuję się.

Jeśli nie ma innego notarialnie poświadczonego dokumentu, taka umowa między stronami jest umową ustną, której warunki i zakres w każdej chwili mogą zostać dowolnie zmienione. 

Gdyby istniała notarialnie poświadczona PIERWOTNA umowa, w której jest twardo napisane, że pan Nawrocki zobowiązuje się dożywotnio utrzymywać pana Jerzego, w zakresie takim to a takim - w zamian za... to tylko taki dokument mógłby prawnie pogrążyć Nawrockiego.

W innym przypadku, to rozdmuchany temat dla idiotów, którzy nie rozumieją słowa pisanego i uwierzą w każde kłamstwo, pochodzące z przestępstwa jakim jest publiczny wyciek dokumentów z ABW, jakim jest przestępstwo popełnione przez opiekunkę z MOPRU któa powinna stracić pracę w wpisem do akt pracowniczych, i jest niczym kłamstwo ze sztabu wyborczego Trzaskowskiego, gdzie już kiedyś taki N, kłamał wobec swojego przeciwnika politycznego by go zdyskredytować i wygrać wybory W Szczecinie, po czym bezczelnie się do tego przyznał, że specjalnie takie kłamstwo wymyślił, by wybory wygrać. I ogłupiali przez lewactwo ludzie na takiego gnoja co chce opiłowywać katolików, nadal wtedy głosowali.

Masakra 🤣 Ty się nadajesz na pisowca i nikt Ci nie wmówi że białe jest białe 🤣

Czas przeszły zobowiązem się do śmierci 🤣

Edytowane przez gałąż
Korekta
4 godziny temu, argus napisał:

A ponadto, jak zwykle, ukradzione.

To jedno wychodzi im dobrze.

3 godziny temu, Roman_66094 napisał:

Mówmy o tym co ważne  dla nas dla Polski a nie o pierdołach, nie ma ludzi idealnych.

Aha. Kradli, ale się dzielili. Kradli, ale są dobrymi katolikami i patriotami.

Godzinę temu, Roman_66094 napisał:

Treść tego odpowiada treści umowy dożywocia ale nią nie jest. Jest jakimś oświadczeniem o niewiadomym znaczeniu prawny i autentyczności.  Dziwne jest to że pan Jerzy mieszkał w bloku a Nawrocki ma mu opał dostarczać, w czym niby tym węglem, czy drewnem miałby palic? 

Wydaje ci się, że wszystkie budynki w miastach to peerelowskie bloki z kaloryferami? Pod jakim kamieniem hibernowałeś?

9 minut temu, jar1 napisał:

Podpisał volkslistę a, więc nie jest folskdojczem 🙂

Widocznie na lekcjach historii w szkole nie uważałeś. Powinieneś wiedzieć, że na takim Pomorzu w pierwszych miesiącach okupacji dziesiątki tysięcy obywateli II Rzeczypospolitej zostało bestialsko zamordowanych przez swoich niemieckich sąsiadów służących w lokalnych formacjach Selbstschutzu.
Jeśli byłeś Polakiem który miał jakiekolwiek znaczenie społeczne - trafiałeś na niemiecką listę do zamordowania i byłeś mordowany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli w pierwszych miesiącach nie zostałeś zamordowany, jedynym sposobem na ocalenie życia, ocaleniem przed wywiezieniem do obozu koncentracyjnego, było podpisanie Deutsche Volksliste.

Tak zwane „podpisanie volkslisty” wiązało się z wypełnieniem szczegółowej ankiety, która zawierała pytania o przynależność wyznaniową, od kiedy rodzina mieszkała w danym rejonie, jakie kończono szkoły, o krewnych w Niemczech itd. Ankieta była wysyłana do domu. Po jej odebraniu, decyzją urzędnika, przydzielano ankietowane osoby do jednej z czterech grup volkslisty.

Odmowa wypełnienia ankiety, na podstawie której urzędnik decydował o przyznaniu kategorii DVL, mogła zakończyć się wysłaniem całej rodziny do obozu koncentracyjnego lub przesiedleńczego.

Ukryta Zawartość

Oszukanie Niemców, by ocalić rodzinę, było czynem heroicznym, chwalebnym, wcale nie oznaczało bycie Volksdeutscher, czyli byciem folksdojczem.

Oczywiście, ludzie z klapkami na oczach będą krzyczeć, że Polacy nigdy nie powinni folklisty podpisywać, że to zdrajcy, że powinni dać się zabić Niemcom wraz z całą rodziną, że powinni sami poprosić o bilet do obozu koncentracyjnego - ale to ludzie z klapkami na oczach.

Formalizm przesłania im stan faktyczny, tak jak w przypadku Nawrockiego, byle się tylko przyczepić. Tam do Nawrockiego, a tu do folsklisty, że stali się folksdojczami. Nie - ratowali najczęściej życie swoje i swojej rodziny. Takie przyp....lanie się do zwyczajnych ludzi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o Trzaskowskiego to wiadomo ,ze jest nie uczciwy i krętacz, jest aż nadto dowodów. 

Co do Nawrockiego to są dwie możliwości albo rzeczywiście jest człowiekiem empatycznym szlachetnym zdolnym do poświęcenia i pomocy dla drugiego człowieka. Albo też jest nieuczciwy, krętacz i oszust. 

Ja osobiście obstawiam to pierwsze, brak jest jakichkolwiek dowodów, żeby zarzucić mu działanie w złej wierze.

Czas pokaże czy miałem racje, ale wątpię żeby przed wyborami ta sprawa była wyjaśniona. A to co klepią media zwłaszcza Tuskowe to jest bez znaczenia wiadomo ze kłamią, powiedzą prawdę jak się pomylą.    

24 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Jeśli chodzi o Trzaskowskiego to wiadomo ,ze jest nie uczciwy i krętacz, jest aż nadto dowodów. 

Co do Nawrockiego to są dwie możliwości albo rzeczywiście jest człowiekiem empatycznym szlachetnym zdolnym do poświęcenia i pomocy dla drugiego człowieka. Albo też jest nieuczciwy, krętacz i oszust. 

Ja osobiście obstawiam to pierwsze, brak jest jakichkolwiek dowodów, żeby zarzucić mu działanie w złej wierze.

Czas pokaże czy miałem racje, ale wątpię żeby przed wyborami ta sprawa była wyjaśniona. A to co klepią media zwłaszcza Tuskowe to jest bez znaczenia wiadomo ze kłamią, powiedzą prawdę jak się pomylą.    

Roman z całym szacunkiem co ty pitolisz ? Jakie masz dowody na nieuczciwość Trzaskowskiego  ? Ale konkrety nie bzdety ! 

Alfons gangus Hiena mieszkaniowa który za każdym razem jak otwiera gębę to łże jest dla Ciebie wiarygodny 🤣

W tv o elektoracie pisowskim mówią twardy eletorat, ja mówię że to beton B25 nawet jak by ich córkę wytatułował i sprzedawał w burdelu to i tak nie widzieli by tego skoro kandydat pis 🤣

Edytowane przez gałąż
Korekta
2 minuty temu, gałąż napisał:

Roman z całym szacunkiem co ty pitolisz ? Jakie masz dowody na nieuczciwość Trzaskowskiego  ? Ale konkrety nie bzdety ! 

Holecka mówiła... To wystarczy.🙂

15 minut temu, gałąż napisał:

Jakie masz dowody na nieuczciwość Trzaskowskiego  ? Ale konkrety nie bzdety ! 

Finansowanie fundacji, gdzie właściciel ich Wojciech Kurzewski zatrudnia w jednej żonę Trzaskowskiego, a w drugiej produkuje spoty odczłowieczające typu AntyPIS. Rąsia rąsię myje...

1 minutę temu, dekRe napisał:

Finansowanie fundacji, gdzie właściciel ich Wojciech Kurzewski zatrudnia w jednej żonę Trzaskowskiego, a w drugiej produkuje spoty odczłowieczające typu AntyPIS. Rąsia rąsię myje...

Ale z czym mi tu wyjeżdżasz z utrzymaniem pisu znowu ? 🤣 jest wiarygodny jak alfonsjo 🤣

1 minutę temu, gałąż napisał:

Ale z czym mi tu wyjeżdżasz z utrzymaniem pisu znowu ?

Z polskiego na nasze. Jest sobie facet, co ma fundacje. Występuje o dofinansowanie, więc dziwnym trafem on je dostaje, gdy inni nie. W jednej fundacji zatrudnia żonę Trzaskowskiego, a w drugiej produkuje kupy do obrzucania PISu. I uważasz, że to czysta zagrywka? Że to normalne, że żona kandydata dostaje robotę w fundacji, a fundacje tego właściciela nie mają problemu z finansami, bo jedna działa antyPIS, a druga zatrudnia żonę kandydata na prezydenta? I nasza publiczna forsa idzie na to szerokim strumieniem. Bo to nasza banda?

47 minut temu, dekRe napisał:

I nasza publiczna forsa idzie na to szerokim strumieniem

Szła na ,,Lux Veritatis", na ,,Wille+"... Szła także na ,,Fundusz Sprawiedliwości", a stamtąd... I nikomu z PiSstronniczych to nie przeszkadzało (wręcz przeciwnie)...

1 godzinę temu, Roman_66094 napisał:

Jest aż nadto, a wciąż nie podałeś ani jednego.

Co nie znaczy, że państwowe finansowanie fundacji jakichkolwiek jest dobre. To zawsze pole do nadużyć.

Fundacje powoływane są niby dla szczytnych celów, w rzeczywistości często umożliwiają masę machlojek. Nie będzie publicznych pieniędzy dla fundacji, to nie będzie również okazji, która czyni złodzieja.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

25 minut temu, zetempowiec napisał:

Jest aż nadto, a wciąż nie podałeś ani jednego.

20 minut temu, endriuw napisał:

Nie poda, bo ich nie ma... Proste...

Godzinę temu, dekRe napisał:

Z polskiego na nasze. Jest sobie facet, co ma fundacje. Występuje o dofinansowanie, więc dziwnym trafem on je dostaje, gdy inni nie. W jednej fundacji zatrudnia żonę Trzaskowskiego, a w drugiej produkuje kupy do obrzucania PISu. I uważasz, że to czysta zagrywka? Że to normalne, że żona kandydata dostaje robotę w fundacji, a fundacje tego właściciela nie mają problemu z finansami, bo jedna działa antyPIS, a druga zatrudnia żonę kandydata na prezydenta? I nasza publiczna forsa idzie na to szerokim strumieniem. Bo to nasza banda?

To nie ta sprawa Władek ! 

Ten koleś to salceson ! 🤣 wszystko Ci się pomieszało. Skoro popełnił przestępstwo to dlaczego cały pis z obsranymi portkami nie jęczy o tym na lewo i prawo ? 

7 godzin temu, zetempowiec napisał:

Nawet żarty prawackie są na poziomie kupy w krzakach.

W USA sprawdziły się na poziomie wyboru prezydenta,który zwycięzył w :
Senacie
Kongresie
Wyborach
oraz Wyborach bezpośrednich

Wiem,że to budzi złość,frustrację,chęć złośliwych wpisów,fejki,i hejterstwo.

Ale cóż:
Demokracja.

Naród Amerykański wybrał i Naród Polski wybierze.

Uszanuj to.
Zresztą-i tak nie masz wyboru.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:
7 godzin temu, zetempowiec napisał:

Nawet żarty prawackie są na poziomie kupy w krzakach.

Tym wygrali wybory w USA? 

No dobra...

8 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Senacie
Kongresie
Wyborach
oraz Wyborach bezpośrednich

Wiem,że to budzi złość,frustrację,chęć złośliwych wpisów,fejki,i hejterstwo.

Ale cóż:
Demokracja.

Uszanuj to.
Zresztą-i tak nie masz wyboru.

Ale chwile po wyborach w USA kretyn Trampek ma najniższe poparcie e histori 🤣 głupio wybrali i zrozumieli. Chcieli mieć taniej bedzie trzy razy drożej 🤣

9 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Wybierze, a wy będziecie rozpaczać i mówić o spiskach. Ale tak BTW to prawactwo jak zwykle na bakier z ortografią.

23 minuty temu, zetempowiec napisał:

Wybierze, a wy będziecie rozpaczać i mówić o spiskach. Ale tak BTW to prawactwo jak zwykle na bakier z ortografią.

😀
Jedno zdjęcie mówi więcej niż tysiąc słów....

Ukryta Zawartość

25 minut temu, gałąż napisał:

Ale chwile po wyborach w USA kretyn Trampek ma najniższe poparcie e histori

więcej nowoczesny człowieku europejski.

MA CZTERY PIĘKNE LATA.

hahahahaha

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W dniu 9.05.2025 o 20:38, gałąż napisał:

Jakie dyskoteki ? 🤣 w tamtych latach był prawdziwy Jarocin i koncerty w całej Polsce a faszyści byli tępieni jak chwasty a dziś młodzież ich popiera o zgrozo !

Jarocin to nie dyskoteki. Miałem kolegę który zajmował się nagłośnieniem w jednej z dyskotek. Właśnie te dwie grupy subkultury młodzieżowej w latach 80 tych były zmorą dyskotek , między innymi dlatego wprowadzono do dyskotek ochroniarzy selekcjonerow , żeby zapobiec burdom i demolwaniem klubów. Było to bardzo przykre posunięcie zarządów dyskotek. Negatywny skutek był taki , że można było kupić bilet na dyskotekę i nie zostać wpuszczonym przez selekcjonera na imprezę. Poza tym nie interesowały mnie subkultury jakie wtedy byly, gdyż zajmowałem się pracą a nie glupotami.  Wolałem iść do kina na dobry film co też bardzo często robiłem.

---------------

7 minut temu, wsteczna świnka napisał:

Jarocin to nie dyskoteki. Miałem kolegę który zajmował się nagłośnieniem w jednej z dyskotek. Właśnie te dwie grupy subkultury młodzieżowej w latach 80 tych były zmorą dyskotek , między innymi dlatego wprowadzono do dyskotek ochroniarzy selekcjonerow , żeby zapobiec burdom i demolwaniem klubów. Było to bardzo przykre posunięcie zarządów dyskotek. Negatywny skutek był taki , że można było kupić bilet na dyskotekę i nie zostać wpuszczonym przez selekcjonera na imprezę. Poza tym nie interesowały mnie subkultury jakie wtedy byly, gdyż zajmowałem się pracą a nie glupotami.  Wolałem iść do kina na dobry film co też bardzo często robiłem.

Widocznie Ja i moja ekipa nie byliśmy zmorą dyskotek ponieważ taka muza i tańczenie to nie była Naszą bajka, Nas interesowała prawdziwa muza na koncertach której w przestrzeni publicznej nie było, wiec nie wiem o jakich doświadczeniach mówisz. Z biegiem lat gust muzyczny się zmienił, ale nadal nie wyobrażam sobie wiejskich wstrząsów z Martyniukiem czy innym królem baletów 🤣

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Po prostu ordynarnie kłamiesz.

Cała Polska słyszała

Ordynarnie kłamiesz, ja nie słyszałem.

Mnie to nie obchodzi.

3 godziny temu, gałąż napisał:

Jakie masz dowody na nieuczciwość Trzaskowskiego  ? A

Finansuje fundację tej co otruła księdza Blachnickiego.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Wybierzmy wolność! Wybierzmy Polskę!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 minuty temu, il Dottore napisał:

Wybierzmy wolność! Wybierzmy Polskę!

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.