Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?

• Rafał Trzaskowski - kandydat KO
      18
    • Karol Nawrocki - kandydat PiS
      18
    • Sławomir Mentzen - Konfederacja
      8
    • Magdalena Biejat - Lewica
      2
    • Grzegorz Braun - KKP
      21
    • Szymon Hołownia - Polska 2050
      1
    • Marek Jakubiak - WR
      1
    • Joanna Senyszyn - niezależna
      1
    • Artur Bartoszewicz - niezależny
      1
    • Krzysztof Stanowski - niezależny
      3
    • Adrian Zandberg - Razem
      1

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 17.05.2025 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Espectro napisał:

Bluzgi pod adresem innych w temacie to nie dyskusja. 

Ile masz lat 16 ? 

Mógłbyś wskazać które z tych słów to bluzgi  ? 

Większość chyba już zdaje sobie sprawę jaki będzie wynik wyborów.  Znając nastroje społeczne nie trudno zgadnąć.  Mentzen przegrał, tym atakiem na Nawrockiego, liczył że coś zyska, jakąś część jego elektoratu, ale efekt jest odwrotny i to jemu spadło najwięcej. 

• Moderatorzy
10 minut temu, gałąż napisał:

Ile masz lat 16 ? 

Użycie (kontekst) pewnych pytań powodują, że podpadają pod pkt z regulaminu AS (polecam zapoznanie).

Podobnie pytanie "czy się dobrze czujesz" , " czy wszystko w porządku" , "czy z twoją głową jest ok" nie muszą zostać uznane za troskę a za atak czy troling.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

4 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Większość chyba już zdaje sobie sprawę jaki będzie wynik wyborów.

Zapewne taki,jaki w Magdalence ustalił Czesław Kiszczak.
Magdalenkowy układ popis ma sie dobrze.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 minuty temu, stench napisał:

Użycie (kontekst) pewnych pytań powodują, że podpadają pod pkt z regulaminu AS (polecam zapoznanie).

Podobnie pytanie "czy się dobrze czujesz" , " czy wszystko w porządku" , "czy z twoją głową jest ok" nie muszą zostać uznane za troskę a za atak czy troling.

Skoro pytanie Czy wszystko w porządku ? też jest problemem, to nie mam pytań 🤐

41 minut temu, stench napisał:

Ani Stanowskiemu, ani Mazurkowi nikt kłamstwa nie zarzucił. Poruszają niewygodne tematy, kopią po kostkach ale wystarczy być czystym.

Szczególnie niewygodny jest temat brata Mazurka....

2 godziny temu, gałąż napisał:

Ja o aborcji, to Ty o covid !

Aktualna wiedza lekarska dopuściła talidomid, bo takie było życzenie producenta talidomidu.

Argument o aktualnej wiedzy lekarskiej to jedynie urywek regulaminu loży środowiskowej.

Nijak ma się do funkcji lekarza, ale do funkcji kapitału trzepiącego kapustę na  tych, którym da się go wmówić, już tak.

Funkcja lekarza obecnie to działania depopulacyjne bo tak nakazuje loża.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

2 godziny temu, Stream napisał:

Nie rozumiem tej podniety Stanowskim. Przecież to troll, którego głównym celem jest zwiększenie zasięgu swojego kanału na Youtube... Poza tym to zwykły koniunkturalista, jak jego kolega Mazurek.

Bardzo dobrze ze jest taki Stanowski. Takim lewakom, którzy mają wyprane mózgi przez TVN, może choć trochę otworzyly się oczy. Ciebie nie liczę, nadziei nie ma. 

Zresztą w ciągu debaty dzięki niemu zebrano miliony na pomoc choremu dziecku. 

Dla was to zapewne nic, bo was interesuje tylko tęczowy Bążur 

?👈

Ktoś może władać językami obcymi, a francuskim w szczególności… Ale to ubodło prawaków!!

Edytowane przez burz

Wzbudzanie fałszywego żalu dziećmi, czy to polskimi czy to palestyńskimi czy ukraińskimi czy bucikami Nitrasa to demagogia medialna hipokrytów, tych co mają antyrodzinne obsesje w robieniu kariery celebryckiej.

Dzieci poradzą sobie bo mają znaczniejsze zdolności adaptacyjne, a Nitras ośmiesza się w swych obsesjach antyrodzinnych.

11 minut temu, xetras napisał:

Aktualna wiedza lekarska dopuściła talidomid, bo takie było życzenie producenta talidomidu.

Argument o aktualnej wiedzy lekarskiej to jedynie urywek regulaminu loży środowiskowej.

Nijak ma się do funkcji lekarza, ale do funkcji kapitału trzepiącego kapustę na  tych, którym da się go wmówić, już tak.

Funkcja lekarza obecnie to działania depopulacyjne bo tak nakazuje loża.

Jakieś 4 lata wcześniej znajoma od teorii m.in o depopulacji chciała się ze mną założyć o swoje nowe mieszkanie że za dwa lata na ziemi zostanie  1/3 ludzi, coś chyba poszło nie tak z 7 mld zrobiło się w tym czasie 8mld ludzi, strasznie nieudolna ta loża.

Wracając do tematu wyborów, alfonsjo też jako kandydat bardzo nieudolny, ale jako przestepca i kłamca całkiem sprawny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

8 minut temu, burz napisał:

Ktoś może władać językami obcymi, a francuskim w szczególności… Ale to ubodło prawaków!!

Tam jest w modzie rosyjski.

23 minuty temu, rafal735r napisał:

dobrze ze jest taki Stanowski.

Myślę że kumpluje się trochę z Pisem ale uprawia całkiem samodzielną klaunadę.

2 minuty temu, gałąż napisał:

depopulacji

Gates śmiertelne szczepienia dawkował w Afryce.

A to William czwarty... 

Tzn. bogaty spadkobierca

Kupuję i sprzedaje.

Edytowane przez xetras
Poprawka

• Moderatorzy
11 minut temu, gałąż napisał:

Jakieś 4 lata wcześniej znajoma od teorii m.in o depopulacji chciała się ze mną założyć o swoje nowe mieszkanie że za dwa lata na ziemi zostanie  1/3 ludzi, coś chyba poszło nie tak z 7 mld zrobiło się w tym czasie 8mld ludzi, strasznie nieudolna ta loża.

Co do liczby ludności total to masz rację . Afryka i Azja pięknie się rozwijają.

Dziwi natomiast zarządzanie i zachowanie rządów Europy i części Ameryki północnej zbudowanej na anglosaskiej strukturze ponieważ tu można zaobserwować na podstawie danych statystycznych i piramidy wiekowej ewidentną depopulację ludności , którą można określić jako "białą".

Niby worek rośnie ale jest wymiana kaszy na ryż.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

3 godziny temu, gałąż napisał:

aborcję zgodną z prawem i wiedzą lekarską

Szpital to nie jest zbrodnicza instytucja i nie może robić śmiertelnych zastrzyków a lekarz taki jak Gizela nie powinien tym się chwalić. 

Zgodna z prawem ma być zbrodnia, bo w szpitalu? Na pewno p r a k t y k o w a n i e wiedzy lekarskiej (także w kwestii uśmiercania) powinno być ograniczone prawnie, a nawet musi być ograniczone.

Edytowane przez xetras
Dopisek

21 minut temu, rafal735r napisał:

Bardzo dobrze ze jest taki Stanowski. Takim lewakom, którzy mają wyprane mózgi przez TVN, może choć trochę otworzyly się oczy. Ciebie nie liczę, nadziei nie ma. 

Zresztą w ciągu debaty dzięki niemu zebrano miliony na pomoc choremu dziecku. 

Dla was to zapewne nic, bo was interesuje tylko tęczowy Bążur 

Problem w tym że tzw prawica czyli konfa i pis wszystkich innych uważa za lewaków co jakby to ładnie powiedzieć 😁 nie za bardzo jest mądre i zgodne z prawdą 

Jeżeli mógłbym kolege zapytać, czy np taka partia jak PO to też są lewacy ? Broń boże ratuj się kto może nie chciałem pytaniem urazić 😉

Wiele razy Tu na forum słyszałem że jestem lewakiem a to taka prawda 🤣 Faktem jednak jest to że jak widzę co reprezentuje tzw prawica; to określenie lewak odcinające mnie od nich uważam za komplement.

Stanowski utrzymanek pisu nie mam pojęcia na kim mógłby zrobić wrażenie, no chyba że złe.

Stawanie w obronie mniejszość nie oznacza że się do nich należy. 

6 minut temu, cortes napisał:

jakie korzenie

Korzenie to jednoaktówka Lema. O egzaminach z miłości do Związku Radzieckiego czyli o przepustce do kariery.

6 minut temu, cortes napisał:

Wiecie jakie korzenie ma Grzegorz Braun?

Dodam jeszcze że rodzina Baranów przybyła do Polski z Austrii, a jak tylko się osiedliła w Polsce to ufundowała Żydowską szkołę. Ciekawe dlaczego 😁

7 minut temu, stench napisał:

Co do liczby ludności total to masz rację . Afryka i Azja pięknie się rozwijają.

Dziwi natomiast zarządzanie i zachowanie rządów Europy i części Ameryki północnej zbudowanej na anglosaskiej strukturze ponieważ tu można zaobserwować na podstawie danych statystycznych i piramidy wiekowej ewidentną depopulację ludności , którą można określić jako "białą".

Niby worek rośnie ale jest wymiana kaszy na ryż.

Żyjemy w czasach w których młodzi ludzie zamiast zakładania rodziny wybierają edukację karierę itd co jest zrozumiałe w państwach rozwinietych, w Polsce dodatkowo jak nie stać ich na własny kąt to też warunków brak.

Może w krajach mniej rozwiniętych mnożą się na potęgę jak kiedyś u Nas. Pamietam powiedzmy ćwierć wieku temu dokument w Polsce pod tytułem 13. Opowiadał historie rodziny która miała 13 dzieci, ale w chałupie obok u sąsiada było 11. W moim bloku też mieszkały wielodzietne rodziny. To pewnie przyczyną zamiany kaszy na ryż 😁

Teraz ciekawasotka w USA najwięcej dzieci rodzą czterdziechy w ostatnim czasie oczywiście.

17 minut temu, gałąż napisał:

a jak tylko się osiedliła w Polsce to ufundowała Żydowską szkołę. Ciekawe dlaczego

Niewykształcony, czy też głupi Żyd, to śmiertelne zagrożenie dla Polaków. Przed wojną tacy potem tworzyli komunistyczne organizacje i w nich dominowali. A potem mordowali Polaków. Prawie jeden milion Polaków wymordowanych w żydowskich obozach koncentracyjnych NKWD lub wywiezionych zostało na Sybir, gdzie ślad po nich zaginął - już po zakończeniu II WŚ - to późniejszy skutek braku takich szkół. Więc w czym widzisz problem?!

23 minuty temu, dekRe napisał:

Niewykształcony, czy też głupi Żyd, to śmiertelne zagrożenie dla Polaków

Zaś wykształcony ...zostanie bankierem, finansistą, politykiem ...i nawet gaśnicy nie będzie potrzebował...o losie! 🤣🤣🤣

Edytowane przez iro III

W necie taka informacja krąży przedstawiona przez niejaką Annę Kanigowską:.

"Po tych kilku dniach nagonki na mnie, chorych telefonów od pseudo dziennikarzy, postanowiłam się wypowiedzieć. 1. Byłam opiekunką Pana Jerzego przez rok, od marca 2022 do marca 2023. Już wówczas Pan Jerzy miał wg.mojego doświadczenia zaawansowaną demencję lub zespół otepienny. 2. Nie grzebałam Panu Jerzemu po szufladach (nie miał ich) tylko porządkowalam stertę dokumentów,chodziło o oddzielenie dokumentacji medycznej od pozostałych dokumentów. Robiłam to z Panem Jerzym. 3. Miasto Gdańsk , MOPR w pełni zaopiekowały się Panem Jerzym, był przyznany zasiłek stały, świadczenie pielęgnacyjne, co miesiąc Pan Jerzy dostawał tzw. " zasiłki celowe" , paczki żywnościowe z MOPR oraz codziennie obiady. 4. Pan Jerzy nie był menelem, był zadbanym i schorowanym starszym człowiekiem. 5. Jedynymi osobami ktore do Pana Jerzego przychodzily bylam ja oraz pracownik socjalny przydzielony do Pana Jerzego. 6. Dokupowałam Panu Jerzemu w okresie jesienno- zimowym prąd za własne pieniądze ponieważ stare grzejniki elektryczne które były w mieszkaniu dużo prądu zużywały, w związku z tym zdarzało się że niestety środki finansowe którymi dysponował Pan Jerzy nie były wystarczające żeby sfinansować wszystkie potrzeby Pana Jerzego. Zdarzało się także że przynosiłam żywność z domu. 7. Nigdy nie spotkałam nikogo od Pana Karola Nawrockiego, nie było także śladu obecności kogokolwiek poza mną czy pracownikiem socjalnym. 8. Pan Jerzy nigdy nie wspominał Pana Karola Nawrockiego, bardzo często mówił o Pawle Adamowiczu lub Pani Aleksandrze Dulkiewicz. To do UM Gdańska Pan Jerzy zwracał się po dodatkową pomoc i nigdy nie był odprawiany z tzw. kwitkiem. 9. O wysłaniu listu do Pana Karola Nawrockiego oraz o tym iż Pan Jerzy nie jest właścicielem mieszkania poinformowałam moją przełożoną oraz pracownika socjalnego. Poza tym pracownik socjalny był przeze mnie informowany na bieżąco o sytuacji Pana Jerzego i starał się zrobić wszystko co mógł żeby pomóc Panu Jerzemu. 10. Pan Jerzy niestety nie miał świadomości iż mieszkanie nie jest jego własnością . Po udzieleniu wywiadu wylały się na mnie pomyje, to co czytam na swój temat, wszystkie pogróżki jakie dostaję zszokowały mnie. Poziom wypowiedzi na mój temat, epitety jakimi jestem obrzucana , bardzo często pisane przez osoby w wieku w którym byliby teraz moi Rodzice dla mnie jest porażający. Zastanawiam się w jakim kraju żyjemy skoro Pan Poseł Marcin Horała publicznie pokazuje moje zdjęcie ściagniete z portalu społecznościowego i opluwa mnie w mediach. Jemu wolno... To nawoływanie do nienawiści. Jakim człowiekiem jest Pan Karol Nawrocki skoro nie potrafi przystopować swojego elektoratu? A momentami wręcz podkręca w wypowiedziach swoich popleczników. Nigdy nie zgodziłabym się na udzielenie wywiadu gdybym nie usłyszała jak to Pan Karol Nawrocki i jego rodzina opiekowali się Panem Jerzym. Czy żałuję? Nie. Jakim trzeba być człowiekiem żeby najzwyczajniej w świecie brzydko mówiąc "olać" niepełnosprawnego człowieka, mieszkającego na poddaszu kamienicy , a później w mediach szczycić się tym jak to super opiekowałem się Panem Jerzym. Czy obawiam się o swoje zdrowie i życie? Tak. Ostatnie dni pokazały mi jak nieobliczalni są Ci wszyscy ludzie. Na szczęście okazało się że mam wokół siebie więcej życzliwych mi osób niż hejterow plujących jadem. Dlatego bardzo dziękuję wszystkim których znam osobiście i wszystkim którzy do mnie piszą za słowa wsparcia i pomoc. Nigdy jakoś specjalnie nie angażowałam się w politykę, miałam swoje antypatie polityczne i sympatie także. Teraz to się zmieni , zacznę bardziej interesować się scena polityczna Polski, ja nie chcę żeby moje Dzieci wychowywały się w kraju w którym jedynym pseudo dialogiem jest mowa nienawiści. Dlatego też apeluję do moich wszystkich przyjaciół i znajomych którzy deklarowali że nie idą na żadne wybory... Bardzo Was wszystkich proszę, idźcie na wybory, zagłosujcie mądrze, nie pozwólcie żeby wasze Dzieci i Wnuki wychowywały się w kraju w którym za prawde bezkarnie można opluwać drugiego czlowieka."

3 godziny temu, MV2 napisał:

"Zapach" onuc na Bocznicy robi się nie do zniesienia.

Wciągają co dzień z rana.

Kdy%C5%BE%20vlak%20n%C3%A1hle%20zabrzd%C

(po nagłym przyhamowaniu ukraińskiego wagonu)

4 minuty temu, xetras napisał:

Wciągają co dzień z rana.

Ukryta Zawartość

Znowu mem (i komentarz) dla inteligentnych inaczej...

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, xetras napisał:

Szpital to nie jest zbrodnicza instytucja i nie może robić śmiertelnych zastrzyków a lekarz taki jak Gizela nie powinien tym się chwalić. 

Zgodna z prawem ma być zbrodnia, bo w szpitalu? Na pewno p r a k t y k o w a n i e wiedzy lekarskiej (także w kwestii uśmiercania) powinno być ograniczone prawnie, a nawet musi być ograniczone.

Sprawe nie Pani doktor rozdmuchała, tylko Braun za co niebawem odpowie.

Fajty są takie że to było chciane dziecko które miało takie wady że zgodnie z prawem i wiedzą lekarską aborcja powinna być zrobiona pół roku wcześniej ale trafiła kobieta na lekarza, który lekarzem być nie powinien ponieważ sumienie mu nie pozwala właściwie wykonywać zawodu i trwało to do 9 miesiąca.

Dziecko po porodzie mogło przeżyć kilka godzin czy kilka dni.

Jak myślisz matce łatwiej przeżyć ból związany ze stratą ciąży, czy narodzonego dziecka.

52 minuty temu, dekRe napisał:

Niewykształcony, czy też głupi Żyd, to śmiertelne zagrożenie dla Polaków. Przed wojną tacy potem tworzyli komunistyczne organizacje i w nich dominowali. A potem mordowali Polaków. Prawie jeden milion Polaków wymordowanych w żydowskich obozach koncentracyjnych NKWD lub wywiezionych zostało na Sybir, gdzie ślad po nich zaginął - już po zakończeniu II WŚ - to późniejszy skutek braku takich szkół. Więc w czym widzisz problem?!

To może teraz Braun też powinien ufundować taką szkołe 😁 wdł Twoje teorii powinien.

Godzinę temu, burz napisał:

kto wie,może mama  nie tylko po polsku rozmawiała?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TomekL3
1 godzinę temu, gałąż napisał:

Stanowski utrzymanek pisu nie mam pojęcia na kim mógłby zrobić wrażenie, no chyba że złe.

A skąd te info o otrzymywaniu Stanowskiego przez PiS? Masz jakieś faktury czy kwity od służb specjalnych tuska? 

?👈

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.