Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto powinien zostać nowym Prezydentem Polski ?

• Rafał Trzaskowski - kandydat KO
      18
    • Karol Nawrocki - kandydat PiS
      18
    • Sławomir Mentzen - Konfederacja
      8
    • Magdalena Biejat - Lewica
      2
    • Grzegorz Braun - KKP
      21
    • Szymon Hołownia - Polska 2050
      1
    • Marek Jakubiak - WR
      1
    • Joanna Senyszyn - niezależna
      1
    • Artur Bartoszewicz - niezależny
      1
    • Krzysztof Stanowski - niezależny
      3
    • Adrian Zandberg - Razem
      1

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 17.05.2025 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, 747 napisał:

Nareszcie idziemy na wojnę!

W pierwszym rzędzie uśmiechnięte wojsko polskie, następnie uśmiechnięta młodzież, w dalszej kolejności pozostali uśmiechnięci..

Ilu idzie?

I po co?

Gołymi rękami?

To anachronizm.

Mają zacząć gadać raczej w sprawie jej zakończenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chyba że znów jakiemuś generałowi coś podłożą, to wtedy przyszłość ponownie będzie niepewna.

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

9 godzin temu, gałąż napisał:

Nieprawda Roman sprawdź wybory Tuska i Kaczyńskiego 

Wyjątek potwierdzający regułę 😉

Rzeczywiście Kaczyński przegrał w pierwszej turze a wygrał w drugiej. Ale to chyba jedyne wybory które wygrał kandydat z drugiego miejsca w pierwszej. Oprócz tego przypadku, zawsze wygrywał drugą turę ten kto wygrał w pierwszej.  

Ciekawe jaka będzie frekwencja.  

14 godzin temu, gałąż napisał:

Yhy bo pisowska i konfy propaganda tak twierdzi 🤣

Nie, sam Keith Kellogg o tym mówi. Oczywiście uśmiechnięci nic nie wiedzą. Jak Bążur wygra mamy już pozamiatane i wtedy prawda dopiero wyjdzie na światło dzienne. 

Czyli jak zwykle. Po wyborach. 

?👈

27 minut temu, rafal735r napisał:

Nie, sam Keith Kellogg o tym mówi. Oczywiście uśmiechnięci nic nie wiedzą. Jak Bążur wygra mamy już pozamiatane i wtedy prawda dopiero wyjdzie na światło dzienne. 

Czyli jak zwykle. Po wyborach. 

Keith Kellogg powiedział 🤣 pamietam jak jakiś wysoko postawiony z Białorusi powiedział że granice Polsko- Białorusią bedą zmieniać, przestawiać, a granicą jest tam gdzie była. To nie Keith Kellogg zarządza Polską armia a Kosiniak i inni Twierdzą że nikt Polskich wojsk nie wysyła na Ukrainę i kropka ! Dlatego twierdzę że to tylko propaganda straszącą Polsków. Robaki bedziecie jeść 🤣

W Polsce może ok 30 procent to wyborcy którzy głosują świadomie, maja swoje poglądy polityczne. Reszta to ludzie których polityka nie interesuje, głosują może z poczucia obowiązku, nie wiem. Ci co nie mający poglądów, nie znający się na polityce, głosują na tych którzy są w czołówce poparcia i na tego kto bardziej im się podoba, może z wyglądu z wypowiedzi raczej nie ważne co mówi tylko jak mówi.

Dlatego kandydaci z niskim poparciem sondażowym nie mają szans żeby wejść do drugiej tury. Oni walczą tak naprawdę o coś innego. Walczą o to aby podnieść swoją pozycję w swoich formacjach, żeby zyskać na znaczeniu, chcą być postrzegani jako liderzy w swoich partiach.     

Edytowane przez Roman_66094
2 minuty temu, Roman_66094 napisał:

W Polsce może ok 30 procent to wyborcy którzy głosują świadomie, maja swoje poglądy polityczne. Reszta to ludzie których polityka nie interesuje, głosują może z poczucia obowiązku, nie wiem. Ci co nie mający poglądów, nie znający się na polityce, głosują na tych którzy są w czołówce poparcia i na tego kto bardziej im się podoba, może z wyglądu z wypowiedzi raczej nie ważne co mówi tylko jak mówi.

Dlatego kandydaci z niskim poparciem sondażowym nie mają szans żeby wejść do drugiej tury. Oni walczą tak naprawdę o coś innego. Walczą o to aby podnieść swoją pozycję w swoich formacjach, żeby zyskać na znaczeniu, chcą być postrzegani jako liderzy w swoich partiach.     

Mam sąsiada którego za Chiny nie mogę namówić żeby chociaż raz zrobił sobie test polityczny, żeby sam poznał swoje poglądy polityczne i nie ma możliwości, umrze i nie będzie wiedział.

Mam też kolegę którego synowie wiadomo młodzi itd popierali konfe i Mentzena których udało mi się namówić i jakie było ich zdziwienie że poglądy wolnościowe to przeciwieństwo konfy 😁 że tzw prawica to wgl nie ich bajka, już nie popierają 💪😁

Dodam dla Tych którzy chcą mnie tu komplementować Lewakiem, że są jeszcze inne opcje polityczne niż tylko prawica i lewica.

35 minut temu, gałąż napisał:

Keith Kellogg powiedział 🤣 pamietam jak jakiś wysoko postawiony z Białorusi powiedział że granice Polsko- Białorusią bedą zmieniać, przestawiać, a granicą jest tam gdzie była. To nie Keith Kellogg zarządza Polską armia a Kosiniak i inni Twierdzą że nikt Polskich wojsk nie wysyła na Ukrainę i kropka ! Dlatego twierdzę że to tylko propaganda straszącą Polsków. Robaki bedziecie jeść 🤣

Przypomnę ci to niedługo. 

Dobre porównanie USA do Białorusi 👍 logiczne takie. 

16 minut temu, gałąż napisał:

Mam sąsiada którego za Chiny nie mogę namówić żeby chociaż raz zrobił sobie test polityczny, żeby sam poznał swoje poglądy polityczne i nie ma możliwości, umrze i nie będzie wiedział.

Mam też kolegę którego synowie wiadomo młodzi itd popierali konfe i Mentzena których udało mi się namówić i jakie było ich zdziwienie że poglądy wolnościowe to przeciwieństwo konfy 😁 że tzw prawica to wgl nie ich bajka, już nie popierają 💪😁

Dodam dla Tych którzy chcą mnie tu komplementować Lewakiem, że są jeszcze inne opcje polityczne niż tylko prawica i lewica.

Test polityczny... Niektórym to ja bym radził zrobić inny test. 

?👈

11 minut temu, gałąż napisał:

Każdy ma prawo mieć swoje poglądy, jednak wielu ludzi ma poglądy owszem, ale nie swoje. Lewica w Polsce jest gdzieś na marginesie życia politycznego Nawet Miller odcina się od obecnej lewicy. Jeśli chodzi o PO to do lewicy raczej nie daleko, nie są ani lewicą ani prawicą, są formacją proniemiecką, nie ma się co dziwić to przecież Niemcy ich opłacali i pewnie nadal to robią.     

17 minut temu, gałąż napisał:

Wszystko zależy od tego, z czym danej osobie kojarzy się słowo wolność. Najwyraźniej wyszło im na to, że polityka uprawiana przez 8 lat przez PiS oraz obecna uprawiana przez Koalicję, to jedyne możliwe rozwiązania dla Polski.

Nie ma problemu. Co lud wybierze, to będzie miał, w każdym zakresie.

2 godziny temu, waldi1965 napisał:

Wygląda na to, że w tej sprawie, Braun mówi językiem Tuska.

Edytowane przez cocacol
26 minut temu, rafal735r napisał:

W którym miejscu to porównanie?

2 minuty temu, TomekL3 napisał:

Możesz wskazać, w którym momencie?

"Nie poślę wojska na cudze wojny."

P.S.

Edytowałem post wyżej, aby było jasne.

Edytowane przez cocacol

W ostatnich latach w wyborach w Polsce głosowało po kilkadziesiąt tyś osób na zaświadczenie.

Jesienią 2013 blisko milion...

Ukryta Zawartość

Ciekaw jakie oszustwo czeka nas w niedzielę?

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

4 minuty temu, marek-1969 napisał:

W ostatnich latach w wyborach w Polsce głosowało po kilkadziesiąt tyś osób na zaświadczenie.

Jesienią 2013 blisko milion...

Ukryta Zawartość

Ciekaw jakie oszustwo czeka nas w niedzielę?

Oszust Nawrocki będzie startował.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Niezwykły przejaw szlachetności, empatii i dobroci serca. Gdyby każdy złodziej był tak uczciwy...

"Karol Nawrocki zadeklarował, że kawalerkę kupioną od pana Jerzego przekaże na cele charytatywne. Jak dowiedzieli się dziennikarze Interii, w środę został podpisany akt notarialny, potwierdzający darowiznę mieszkania na rzecz Chrześcijańskiego Stowarzyszenia Dobroczynnego w Gdyni.

Chrześcijańskie Stowarzyszenie Dobroczynne z Gdyni działa na rzecz osób w kryzysie, zmagających się z bezdomnością i wykluczeniem."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Nie poślę wojska na cudze wojny."
P.S.
Edytowałem post wyżej, aby było jasne.

Czy coś jeszcze bo to akurat jest mało wiarygodne? Pomijam już kto z kogo kłamliwie zerżnął to hasło.

4e865eef3a46dec43b640f55290a0f4f.jpg
7 minut temu, TomekL3 napisał:

Czy coś jeszcze bo to akurat jest mało wiarygodne?

Ukryta Zawartość

Czyli:

Jeśli Braun mówi, że nie pośle- to nie pośle.

Jeśli to samo mówi Tusk- to pośle.

Dobrze pojąłem Twój tok rozumowania?

.

Ta fotka... a'propos czego?

Że pośle?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez cocacol

Ukryta Zawartość

Mnie zawsze tak bardzo bawi jak ktoś cytuje Helmuta i wierzy w to co on wygaduje. To wyżej wydarzyło się nie tak dawno temu. Wszyscy jego wyborcy zostali bezczelnie oszukani i kopnięci w tyłek. Naprawdę nie wiem co trzeba mieć w głowie aby po czymś takim nadal wierzyć w jakiekolwiek słowa tego człowieka. Syndrom sztokholmski? 

Ukryta Zawartość

53 minuty temu, rafal735r napisał:

Test polityczny... Niektórym to ja bym radził zrobić inny test. 

Przypomnij jak już robaki będziesz wcinał 🤣

Białoruś to był przykład a Ty już zweszyłeś 🤣

Ciekawy jestem czy Ty kiedykolwiek robiłeś taki test ? 😁

54 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Każdy ma prawo mieć swoje poglądy, jednak wielu ludzi ma poglądy owszem, ale nie swoje. Lewica w Polsce jest gdzieś na marginesie życia politycznego Nawet Miller odcina się od obecnej lewicy. Jeśli chodzi o PO to do lewicy raczej nie daleko, nie są ani lewicą ani prawicą, są formacją proniemiecką, nie ma się co dziwić to przecież Niemcy ich opłacali i pewnie nadal to robią.     

Podpowiem Roman PO to socjal demokraci czyli centro lewica 😉

Piszę do Ciebie z Landu Mazowieckiego 🤣  

49 minut temu, Mrok napisał:

Wszystko zależy od tego, z czym danej osobie kojarzy się słowo wolność. Najwyraźniej wyszło im na to, że polityka uprawiana przez 8 lat przez PiS oraz obecna uprawiana przez Koalicję, to jedyne możliwe rozwiązania dla Polski.

Nie ma problemu. Co lud wybierze, to będzie miał, w każdym zakresie.

Właśnie taki test i odpowiadanie na serię pytań określa czy jesteś wolnościowcem i do której partii Ci najbliżej zgodnie z Twoimi poglądami.

9 minut temu, waldi1965 napisał:

Wszyscy jego wyborcy zostali bezczelnie oszukani i kopnięci w tyłek.

To nie dotyczy Kaczyńskiego i ośmiu lat jego miłościwego panowania?

11 minut temu, waldi1965 napisał:

Naprawdę nie wiem co trzeba mieć w głowie aby po czymś takim nadal wierzyć w jakiekolwiek słowa tego człowieka.

1 godzinę temu, gałąż napisał:

Keith Kellogg powiedział 🤣 pamietam jak jakiś wysoko postawiony z Białorusi powiedział że granice Polsko- Białorusią bedą zmieniać

37 minut temu, cocacol napisał:

W którym miejscu to porównanie?

9 minut temu, gałąż napisał:

Białoruś to był przykład a Ty już zweszyłeś

Świetny przykład 👍 logiczny, już pisałem. 

?👈

Wydaje mi się, że takiej skali złamania obietnic wyborczych to nie było nigdy wcześniej. 

Gdyby nie udało się zrealizować kilku to można to jeszcze zrozumieć i próbować tłumaczyć ale zjawisko mamy dokładnie przeciwne. Na chwilę obecną zrealizowano kilkanaście a resztę  można między bajki włożyć. 

Jak bardzo trzeba nie mieć szacunku do samego siebie aby zostać tak oszukanym i nadal popierać ten rząd? Tam wszyscy koalicjanci olali swoich wyborców. 

Nie potrafię tego zrozumieć niestety. 

Edytowane przez waldi1965
10 minut temu, gałąż napisał:

Właśnie taki test i odpowiadanie na serię pytań określa czy jesteś wolnościowcem i do której partii Ci najbliżej zgodnie z Twoimi poglądami.

A jak wolnosciowiec to wiadomo że lewica i Brukselska wolność. Np niedługo cenzura w sieci. Albo przykaz czym mam jeździć, a gdzie już wjechać nie mogę (np wolna Warszawa bążura ze swoimi strefami). Wolność pełną gębą. 

Teraz, waldi1965 napisał:

Gdyby nie udało się zrealizować kilku to można to jeszcze zrozumieć i próbować tłumaczyć ale zjawisko mamy dokładnie przeciwne. Na chwilę obecną zrealizowano kilkanaście a resztę  można między bajki włożyć. 

Nie kilkanaście, tylko kilka i to nie do końca. 

?👈

17 minut temu, waldi1965 napisał:

Ukryta Zawartość

Mnie zawsze tak bardzo bawi jak ktoś cytuje Helmuta i wierzy w to co on wygaduje. To wyżej wydarzyło się nie tak dawno temu. Wszyscy jego wyborcy zostali bezczelnie oszukani i kopnięci w tyłek. Naprawdę nie wiem co trzeba mieć w głowie aby po czymś takim nadal wierzyć w jakiekolwiek słowa tego człowieka. Syndrom sztokholmski? 

Myślę kiedy mnie oszukał i nie wiem. Może kolega mi powie kiedy zostałem oszukany ? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teoretycznie po roku a więc już po złamaniu deklarowanego terminu udało się zrealizować kilkanaście. Co i tak jest moim zdaniem napluciem w twarze swoich wyborców. 

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, waldi1965 napisał:

Wydaje mi się, że takiej skali złamania obietnic wyborczych to nie było nigdy wcześniej. 

Jak bardzo trzeba nie mieć szacunku do samego siebie aby zostać tak oszukanym i nadal popierać ten rząd? Tam wszyscy koalicjanci olali swoich wyborców. 

Nie potrafię tego zrozumieć niestety. 

Kilkanaście było zrealizowanych przez pierwsze 100 dni. Przypomnę tylko że jak pis wygrał wybory w 2015r to Szydło spełniła 3 🤣

Czyli:
Jeśli Braun mówi, że nie pośle- to nie pośle.
Jeśli to samo mówi Tusk- to pośle.
Dobrze pojąłem Twój tok rozumowania?
.
Ta fotka... a'propos czego?
Że pośle?

Skoro wierzysz mitomanowi to gratuluję.

• Ostatnio przeglądający   2 użytkowników

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.