Skocz do zawartości
IGNORED

Czy grozi nam III wojna światowa i konflikt nuklearny?

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Poproszę o statystyki dowodzące że nic się nie stało.

Dowodzi się istnienie zjawiska a nie jego brak.

2 godziny temu, Less napisał:

No ale proszę o te pikujące statystyki

Nie było takowych.  Są teorie nt. długotrwałej ekspozycji na niskie dawki radiacji ale w zasadzie nie są udokumentowane.  Dobre syntetyczne streszczenie tematu jest np. na stronie Medicover.

2 godziny temu, Less napisał:

Właśnie popatrzyłem na mapę. To mniej niż 100 km od Kijowa!

Problem był w tym, że chmura radioaktywna po tym zdarzeniu przemieszczała się z grubsza na Zachód.

Takie były wiatry.

32 minuty temu, il Dottore napisał:

Typowy tekst ruskiej onucy. Powtarzacie się.

nie ma ad meritum
jest ad personam
i odpowiedzialnośc zbiorowa
Marks wiecznie żywy

Wstyd,brak honoru,i kręgosłupa.
Mięczak.
Jetses dokładnie taki sam,jak dowódca wojsk w GB,który powiedział:
"Jestesmy gotowi walczyc z rosja w europie wschodniej"

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

13 minut temu, Pseudodrummer napisał:

A co, pewnie wolałbyś aby stwierdził, że nie kiwną palcem, dopóki ruscy nie zaatakują ich bezpośrednio?

50 minut temu, il Dottore napisał:

Bo to nie jest nasza wojna ale nasz interes!

Nasz?
Czyli kogo?
Twój?
Czy tych co są na miejscu?

Nasza?
Czyja?
Tych ,co wyjechali za kasą i nie zamierzają wracać,czy tych co na miejscu pilnują i dbają o Ojczyznę?

W czyim imieniu mówisz?
Korporacji farmaceutycznych,globalistów.czy w czyim?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Od 30 lat ta wojna trwa w Afryce. Od zestrzelenia samolotu z prezydentami Rwandy i Burundi w dniu 6 kwietnia 1994.

W dniu 18.11.2024 o 05:08, Berbeć napisał:

Co o tym sądzicie?

Ja- nic.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

4 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

etses dokładnie taki sam,jak dowódca wojsk w GB,który powiedział:

Pochlebiasz mi! 😄 

A co on powiedział nie tak? Gdzie niby mają walczyć z kacapami? Na Gwadelupie?

3 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Tych ,co wyjechali za kasą i nie zamierzają wracać,

Tych co nie zamierzają wracać musisz sam zapytać. Moja córka już wróciła do PL, właśnie wzięła psiecko ze schroniska.

psiecko.jpg

Ja wracam za 2-3 lata - czekam aż syn studia skończy i pójdzie na swoje. Bo on zostaje na bank. Więc jego możesz pytać.

tych co na miejscu pilnują i dbają o Ojczyznę?

Tak kurna dbacie i pilnujecie, że tenkraj popada w coraz większy syf. Do roboty!

W czyim imieniu mówisz?
Korporacji farmaceutycznych,globalistów.czy w czyim?

W kompaniach farmaceutycznych znam tylko repów, więc najniższy poziom. Mam kumpla ze studiów co jest szychą w produkcji sprzętu medycznego, ale on siedzi w Singapurze i kontakt z nim jest sporadyczny.

Globalistów to wgl żadnych nie znam.

Zatem nie mogę wypowiadać się w imieniu ani jednych, ani tym bardziej drugich.

9 godzin temu, Less napisał:

natychmiastowe poddanie się Putinowi.

Marzenie kacapskich onuc! Oni pierwsi założą PZPR-bis i znów będziemy trenować Wieczną Przyjaźń z kacapami.

Który to już raz?

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To nie jest takie proste. Najwyraźniej nie biorą pod uwagę faktu, skażenia terenu wspomaganego przez wiatr. Tego żadna globalna miotła nie zamiecie pod dywan. W końcu zapasy się skończą i trzeba będzie wyjść na "świeże" powietrze lub umrzeć z głodu. Niezależnie od wyboru efekt końcowy będzie taki sam.
I dlatego Sowieci mają całe miasto pod Uralem.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

1 minutę temu, soundchaser napisał:

To już będzie po wojnie.

No skąd. Po wojnie ukraińskiej  (jeśli ją wygrają) odbudowa armii zajmie im minimum 3 lata jeśli nie 5.

Chyba że zechcą się tylko atomówkami obrzucać - to akurat mogą zrobić nawet dzisiaj.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

„Rosja produkuje tyle broni i amunicji w ciągu trzech miesięcy, ile cała UE produkuje w ciągu roku” — Pistorius
„Wojna hybrydowa z dezinformacją i fake newsami jest w pełnym toku. Wojna Rosji z Ukrainą nie jest już regionalna, a Europa stoi w obliczu długoterminowego zagrożenia” — dodał.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

15 godzin temu, Zbig napisał:

Nie było takowych.  Są teorie nt. długotrwałej ekspozycji na niskie dawki radiacji ale w zasadzie nie są udokumentowane.  Dobre syntetyczne streszczenie tematu jest np. na stronie Medicover.

A to ci heca.
Kolega Zbig odkrył,że wybuch/awaria elektrowni w Czarnobylu (i napromieniowanie połowy europy) nie przyniósł ŻADNYCH skutków ujemnych.

Kamień spadł mi z serca.

20 godzin temu, Less napisał:

Coś nie zauważyłem. Przykłady? źródła?

Przestań proszę. 😀 Nie masz pojęcia, jakie są następstwa wybuchu nuklearnego. Cały obszar staje się ziemią przeklętą na całe lata. Dochodzi do skażenia gleby, wód gruntowych itd. Dodatkowo ten syf w postaci opadu roznosi wiatr. Poczytaj sobie o następstwa wybuchów w Nagasaki i Hiroszimie, po ilu latach ludzie umierali na nowotwory np. białaczkę. Poziom promieniowania w tych dwóch miastach był około 40 razy niższy niż po awarii w Czarnobylu, a to jest drobiazg przy współczesnym arenale atomowym i mocy współczesnych głowic.

Przykłady? Źródła?! W tamtych czasach miałem 26 lat. Mnóstwo ludzi, w tym część cześć mojej rodziny, moi znajomi chorując na raka "pokutowało" za grzechy przeklętych sowietów, dla których liczyła się tylko wierność komunistycznym ideałom.

Też nie rozumiem koncepcji Zbiga. To musi być jakaś nowa taktyka...???

Ale czuję się jak w bajce... w której po czarnobylskich łąkach i pagórkach hasają sobie trzy-głowe koniki i kicają zajączki z garbem, trawka się zieleni, jagódki świecą na czerwono, a i ludzie z jednym okiem są nastawieni pozytywnie do promieniotwórczości... i jest fajnie. Czarnobylanie cieszą się zdrowiem i szczęściem swojej krainy. Koniec bajki.

Hallo, tu mówi Ziemia!

Parker's Mood

W wolnych chwilach polecam nieco poszperać w temacie Czarnobyla,pojawiło śię sporo odmiennych opinii od oficjalnie głoszonych prawd.

Powie ktoś kolejne teorie spiskowe z oślej dxxxy jednak dają do myślenia.

2 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

A to ci heca.
Kolega Zbig odkrył,że wybuch/awaria elektrowni w Czarnobylu (i napromieniowanie połowy europy) nie przyniósł ŻADNYCH skutków ujemnych.

Kamień spadł mi z serca.

Jedyna heca polega na tym, że nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem dyskusji składającej się z kilku postów.  Ale to żadna heca.

Godzinę temu, Chicago napisał:

Też nie rozumiem koncepcji Zbiga. To musi być jakaś nowa taktyka...???

Ale czuję się jak w bajce... w której po czarnobylskich łąkach i pagórkach hasają sobie trzy-głowe koniki i kicają zajączki z garbem, trawka się zieleni, jagódki świecą na czerwono, a i ludzie z jednym okiem są nastawieni pozytywnie do promieniotwórczości... i jest fajnie. Czarnobylanie cieszą się zdrowiem i szczęściem swojej krainy. Koniec bajki.

Hallo, tu mówi Ziemia!

Taktyka jest stara jak swiat,ba-jak Stary Testament:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

3 godziny temu, Mrok napisał:

Przykłady? Źródła?! W tamtych czasach miałem 26 lat. Mnóstwo ludzi, w tym część cześć mojej rodziny, moi znajomi chorując na raka "pokutowało" za grzechy przeklętych sowietów, dla których liczyła się tylko wierność komunistycznym ideałom.

No popatrz, a mojej rodzinie i znajomych raczej nikt.  Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.

16 minut temu, jar1 napisał:

No popatrz, a mojej rodzinie i znajomych raczej nikt.  Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.

Oczywiście.
Każdy wie,że Czarnobyl był dobry dla zdrowia.

2 godziny temu, Chicago napisał:

Też nie rozumiem koncepcji Zbiga

Bo Zbig musi być zawsze  w opozycji. Musi nieustannie z kimś się spierać i udowadniać swoje racje...nawet wtedy gdy ma podobne zdanie to musi być w kontrze.
Ten typ po prostu tak ma.

Czy ktoś kiedyś widział by się z kimś zgadzał na forum? Bo ja nie.

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Bo Zbig musi być zawsze  w opozycji. Musi nieustannie z kimś się spierać i udowadniać swoje racje...nawet wtedy gdy ma podobne zdanie to musi być w kontrze.

Aha.
To wiele wyjasnia.
Człowiek-Kontra.

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Bo Zbig musi być zawsze  w opozycji.

Tylko martwe ryby płyną z prądem.  😄 

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Tylko martwe ryby płyną z prądem.  😄 

Zwłaszcza  w Piątek😄
Ale to masz już w wiedzy😇

3 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Oczywiście.
Każdy wie,że Czarnobyl był dobry dla zdrowia.

Nie jest dobry.  Zapytaj o to 350 tysięcy wysiedlonych.  Natomiast żadnych pikujących statystyk chorób wywołanych bezpośrednio napromieniowaniem, o których pisał ktoś tam, nie było.

1 godzinę temu, Pseudodrummer napisał:
2 godziny temu, soundchaser napisał:

Aha.
To wiele wyjasnia.
Człowiek-Kontra.

soundchaser jest w ignorach już nie pamiętam od kiedy, ale jak widzę nadal cierpi 🙂

Taka mała podpowiedź - jak się z kimś zgadzam, klikam stosowną ikonkę pod jego wpisem.

6 godzin temu, Chicago napisał:

Też nie rozumiem koncepcji Zbiga.

Zgadza się, nie rozumiesz.  Zwłaszcza, że to nie jest żadna "koncepcja" 🙂

11 minut temu, Zbig napisał:

Nie jest dobry.  Zapytaj o to 350 tysięcy wysiedlonych.  Natomiast żadnych pikujących statystyk chorób wywołanych bezpośrednio napromieniowaniem, o których pisał ktoś tam, nie było.

Dziękuję,
Kamień spadł mi z serca.
Tych 350 000 wysiedlono "pro forma"
To dobrze świadczy o państwie radzieckim.
Żadnych skutków nie było-ale,na wszelki wypadek...
To nawet dziś nikt tak nie dba o obywatela,ba,nie mówiąc o "wyborcy"

Godne pochwały.
@Zbig-popierasz to działanie?

11 minut temu, Zbig napisał:

Taka mała podpowiedź - jak się z kimś zgadzam, klikam stosowną ikonkę pod jego wpisem.

6 godzin temu, Chicago napisał:

a jak nie-daje ignora.
Warto się zabezpieczać przed zdaniem innych.
Ba,przed prawdą.
To najlepsza metoda.

Edytowane przez Pseudodrummer

7 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Tych 350 000 wysiedlono "pro forma"

Skoro tak uważasz...

8 minut temu, Pseudodrummer napisał:

@Zbig-popierasz to działanie?

Masz na myśli Twoje pisanie bez ładu i składu, nie na temat, jak powyżej? - nie popieram.

26 minut temu, Zbig napisał:

Natomiast żadnych pikujących statystyk chorób wywołanych bezpośrednio napromieniowaniem, o których pisał ktoś tam, nie było.

Oczywiście, że nie było. I wcale mnie to nie dziwi. 😉

5 minut temu, Zbig napisał:

Skoro tak uważasz...

Nie uważam,pytałem-nie odpowiedziałeś....
Nie warto uciekac przed prostym pytaniem

28 minut temu, Zbig napisał:

soundchaser jest w ignorach już nie pamiętam od kiedy, ale jak widzę nadal cierpi 🙂

Ja cierpię??? Śmiechu warte. 😁 Ty cierpiałeś. Stąd ten ignor. 

5 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Nie uważam,pytałem-nie odpowiedziałeś....
Nie warto uciekac przed prostym pytaniem

Z zasady nie odpowiadam na pytania tendencyjne, w dodatku z d... wzięte.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.