Skocz do zawartości
IGNORED

Tool - 10000 Days i wrażenia

Toma666

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Kondzio13 napisał:

Swieżo po przesłuchaniu nowej płyty...jest bardzo dobrze.

jak to możliwe?

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Potwierdzam, bardzo dobrze słucha się nowej płyty na której słychać świeżość i energie do której przyzwyczaił Tool.

Grupa nie zawiodła zarówno pod względem twórczym jak i realizacyjnym. 

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Czekam tylko, by nabyć rozszerzoną wersję cyfrową, dodatkowe utwory to chyba prawie pół godziny dłużej.

Tak wygląda wersja deluxe

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Grupa nie zawiodła zarówno pod względem twórczym jak i realizacyjnym. 

Bardzo dobrze się tej płyty słucha, chyba podoba mi się bardziej niż 10000 days, ale brak mi nieco surowości AEnimy.

33 minuty temu, Joseph K. napisał:

Bardzo dobrze się tej płyty słucha, chyba podoba mi się bardziej niż 10000 days, ale brak mi nieco surowości AEnimy.

Oceny nowego wydawnictwa w stosunku do poprzednich albumów to już osobiste upodobania nie pomniejszające jednak faktu, że nowy album broni się świetnie na ich tle. 

Realizacja jak dla mnie jest najlepsza z dotychczasowych z świetną równowagą tonalną i dobrze nasycona.

Na synergicznych systemach miód dla uszu. 

Oceny nowego wydawnictwa w stosunku do poprzednich albumów to już osobiste upodobania nie pomniejszające jednak faktu, że nowy album broni się świetnie na ich tle. 
Realizacja jak dla mnie jest najlepsza z dotychczasowych z świetną równowagą tonalną i dobrze nasycona.
Na synergicznych systemach miód dla uszu. 

Oczywiście, jest bardzo dobrze, warto było czekać. Czekam na wydanie 10-utworowe.

Panowie a wiecie kiedy będę w sprzedaży "normalne " wydania na CD?

Bo na razie to mam wątpliwości aby wydać trzy paki na płytę

Ps: ciężko będzie przekonać żonę... że z 300+ zamiast zeszytów do szkoły będzie nowy tool???

DENON: AVR X7200W,  DPD 3310UD, CREEK EVOLUTION 100A, CREEK  EVOLUTION 50DC, DALI MONTOR 8. JL AUDIO d110 

Cytat

(...) Nie jest przewidywana „zwykła” wersja płyty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

(...) Nie jest przewidywana „zwykła” wersja płyty.

Ukryta Zawartość

Ciekawe w takim razie czy nowa płyta trafi na hdtracks. zawsze doceniałem piękno wydań Toola ale teraz to już trochę za daleko poszło. Gdyby była wersja bez ekranu w cenie porównywalnej z nowymi albumami sprzedaż i tak byłaby wysoka. Rozumie intencję sugerującą, że świat i tak woli pliki, i prawdopodobnie sprzedaż tego typu będzie dominującą ale coś pomiędzy mp3 a wersją delux bardzo by się przydało.

Ukryta Zawartość

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

14 godzin temu, kocurro napisał:

Nie jest przewidywana „zwykła” wersja płyty.

To miłe, że artyści słuchają swoich fanów:-)
Ci narzekali na odjazd z cenami biletów i w rezultacie absurdalny stosunek wartości tegoż do cen płyt. I proszę.
Stosunek CD/Bilet znowu jest akceptowalny!

Cześć.

Jestem po drugim odsłuchaniu, do którego podszedłem na siłę, ale i z nadzieją, że może jednak... Niestety nie. Album mnie zmęczył, jest rozwlekły, nudny i jakby nagrany na siłę.

Będzie to pierwsza płyta Tool'a, której nie kupię. Szkoda.

Pozdrawiam

Ptyś

Spotkałem 3 wersje płyty:

1) zwykłe CD - 7 utworów

2) Deluxe - 10 utworów

3) Hi-res 24 bity/ 96 kHz - 10 utworów

Chyba nie będzie to moja ulubiona płyta Tool, ale posłucham jeszcze parę razy ?

Panowie jestem po pierwszym odsłuchu.

Dzięki uprzejmości  Deezer ( 15 dni prem free).

Dla mnie  odlot. Jest to co lubię w tool-u  i  jest tego dużo. Te riffy, dziwne przejścia, bębenki, talerzyki, cykadełka..... Super

I powiem tak... Już w połowie płyty wiedziałem że kupię ją na pewno,?...

Pytanie w jakim formacie... Plików nie chcę za bardzo...a z drugiej strony nie mogę się doczekać aż puszczę to na sprzęcie właściwym.?

Ps- czy ktoś z was planuje kupić  obecną edycję na CD?

DENON: AVR X7200W,  DPD 3310UD, CREEK EVOLUTION 100A, CREEK  EVOLUTION 50DC, DALI MONTOR 8. JL AUDIO d110 

7 hours ago, sihborx said:

Panowie jestem po pierwszym odsłuchu.

Dzięki uprzejmości  Deezer ( 15 dni prem free).

Dla mnie  odlot. Jest to co lubię w tool-u  i  jest tego dużo. Te riffy, dziwne przejścia, bębenki, talerzyki, cykadełka..... Super

I powiem tak... Już w połowie płyty wiedziałem że kupię ją na pewno,?...

Pytanie w jakim formacie... Plików nie chcę za bardzo...a z drugiej strony nie mogę się doczekać aż puszczę to na sprzęcie właściwym.?

Ps- czy ktoś z was planuje kupić  obecną edycję na CD?

Nabyłem ?

Gratuluję.?

A  gdzie kupiłeś?

Jak oceniasz całość ?  

7 hours ago, sihborx said:

Gratuluję.?

A  gdzie kupiłeś?

Jak oceniasz całość ?  

To najpiekniej wydane CD jakie widzialem. Niesamowita animacja, niesamowite grafiki. Wszystko zwiazane z "wszczepiennym/posiewnym zalążkiem" strachu i podążające za górnolotną liryką Maynarda ... Gdyby opakowanie bylo gorsze, nie byloby godne muzyki jaką zawiera.

Cena absurdalnie wysoka, jednak adekwatna do jakości.  Za 3 miesiace bedzie za 200 pln, albo naklad sie wyczerpie ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.