Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

A ja tam mysle ze microrendu takim definitywnym zwyciezca byc nie moze.

Czytam forum CA i dawno nie było tak napompowanego produktu w audio (nawet doczekał się nagrody dla sprzętu 2016 roku). Jak poogląda się rozebrane zdjęcia microRendu to to takie ulepszone Raspberry pi. Może dodasz Elbroth do testów porównawczych? ;)

Edytowane przez tribon

Sorki przedświąteczne ... nie rozumiem Was.

Porządne plikowce za 1200 USD z Chin grają jak markowe transporty CD za kilkadziesiąt tysiów, a Wy ciągle bawicie się w granie z PCów z jakimiś dodatkowymi wynalazkami.

A po co się zapytuję ???

Czy ta polska branża musi byc tak wszechobecna?

Podobno Polak swój rozum ma.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Czytam forum CA i dawno nie było tak napompowanego produktu w audio (nawet doczekał się nagrody dla sprzętu 2016 roku). Jak poogląda się rozebrane zdjęcia microRendu to to takie ulepszone Raspberry pi. Może dodasz Elbroth do testów porównawczych? ;)

Mi glownie chodzi o zastosowanie tego microrendu jako NAA. Jesli ma to grac na poziomie Raspberry no to zostaje przy aktualnej konfiguracji. Dobre NAA, ktore pozwoli wyrzucic z toru karte USB to jest to na co czekam od dawna.

Sorki przedświąteczne ... nie rozumiem Was.

Porządne plikowce za 1200 USD z Chin grają jak markowe transporty CD za kilkadziesiąt tysiów, a Wy ciągle bawicie się w granie z PCów z jakimiś dodatkowymi wynalazkami.

A po co się zapytuję ???

Czy ta polska branża musi byc tak wszechobecna?

Podobno Polak swój rozum ma.

Jak rozumiem, plikowce o których mówisz wypuszczają sygnał SPDIF. Ja natomiast wykorzystuję interface USB.

SPDIF niestety ma sporo ograniczeń (m.in. max DSD128 przy DoP), a same plikowce nie oferują upsamplingu do DSD, z którego korzystam.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Masz rację.

Viagle zapominam o tym nieszczesnym USB.

Porty USB powinny być używane do podłączania myszek. twardych dysków czy innych peryferiów :).

Mamy jeszcze nie do konca ustandaryzowany HDMI I2S (obecnie pozwalajacy przeslac nawet DSD1024 natywnie) - duzo lepsza to opcja niz usb czy SPDIF.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jak rozumiem, plikowce o których mówisz wypuszczają sygnał SPDIF. Ja natomiast wykorzystuję interface USB.

SPDIF niestety ma sporo ograniczeń (m.in. max DSD128 przy DoP), a same plikowce nie oferują upsamplingu do DSD, z którego korzystam.

Jak jeszcze nieznasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może być dla ciebie ciekawa opcja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co w niej ciekawego ?

Wygląda na to, że to jest po prostu prosty komputerek, z zainstalowanym Roon Bridge (co pozwala używać urządzenia jako end point do Roona). Nie spodziewałbym się po tym sonicznych fajerwerków.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Podobnie, ale:

- jedynym wyjściem jest USB

- oprócz trybu Sqeez, może jeszcze funkcjonować jako endpoint do Roona, UPnP Renderer oraz HQ Player NNA - co komu bardziej pasuje.

MicroRendu-menu.png

Jak ktoś miał do tej pory w domu Sqeezboxa, to na microRendu może się przesiąść całkowicie bezboleśnie.

Porządne plikowce za 1200 USD z Chin grają jak markowe transporty CD za kilkadziesiąt tysiów

tylko, że można ich wypożyczyć i ewentualnie oddać.

Nie raz czytałem już o DACach z chin bijących inne klamoty kilka razy droższe na pysk, a potem okazywało się , że jest inaczej.

tylko, że można ich wypożyczyć i ewentualnie oddać.

Nie raz czytałem już o DACach z chin bijących inne klamoty kilka razy droższe na pysk, a potem okazywało się , że jest inaczej.

Hmmm, nie wiem o czym słyszałeś, nie wiem co się okazywało. Ja wiem co ja słyszę na co dzień z tego sprzętu w swoim systemie, co słyszą moim przyjaciele gdy mnie odwiedzają i czasem przynoszą inny sprzet do porównania. Czego nie lubię bo robi mi bałagan i sieczkę z podłączeń.

I to muzyki staram się słuchać, na własne uszy, a nie tego co mówią inni. Słuchania mowy mam dosyć w dzisiejszej polityce. Ale tam podobnie jak w audio, każdy ma swoje zdanie i jedyną słuszną prawdę :). Po obu stronach. Takie czasy.

Edytowane przez pmcomp

Musze tego spróbować:

72116fiber.png?itok=-R7elXuY

Ukryta Zawartość

Pełna galwaniczna (optyczna) izolacja sieci komputerowej.

Ukryta Zawartość

Juz kiedys pisalem o tych konwerterach. U mnie to sie nie przyda bo gram z wewnetrznego dysku. Na computer audiophile sporo ludzi uzywa tego w konfiguracjach dual pc i tam moze sie to sprawdzac, zamiast nieprzyzwoicie drogiego przewodu ethernet.

Jest wkoncu recenzja DAC8 DSD z Sound Galleries SGM.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciągle się noszę z zamiarem aby go w końcu pożyczyć. W US to teraz jeden z 'najmodniejszych' DACów na rynku. Ma masę fanów. Z tego co jednak słyszałem, to magia jest dopiero wtedy, gdy gra DSD512. Niższe rate'y nie grają już tak dobrze. Z DSD512 może podobno konkurować z DACami z przedziału $10-$20k. Oczywiście, do DSD512 potrzebny jest HQ Player.

A muzyka ta na 512 to skąd zapytam? Z Zakaukazia?

;)

Edytowane przez pmcomp

Ciągle się noszę z zamiarem aby go w końcu pożyczyć. W US to teraz jeden z 'najmodniejszych' DACów na rynku. Ma masę fanów. Z tego co jednak słyszałem, to magia jest dopiero wtedy, gdy gra DSD512. Niższe rate'y nie grają już tak dobrze. Z DSD512 może podobno konkurować z DACami z przedziału $10-$20k. Oczywiście, do DSD512 potrzebny jest HQ Player.

PCM'y tez gra dobrze. Ale fakt ze najlepsze rezultaty sa z DSD512. To pierwsza recenzja, ktora bierze to na tapete.

A muzyka ta na 512 to skąd zapytam? Z Zakaukazia?

;)

Z upsamplingu.

Wątek na Computer Audiophile ma już 56 stron:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale nie na temat jednego urządzenia :)

tadac8dsd_007.jpg

Raczej nie. Metoda ta w DSD jest porządna. Sprawdź to.

Nie bądź śmieszny. Proponuję wrócić do działu start.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Prośba o merytoryczną dyskusję. Ataki personalnie nie są potrzebne. Jeżeli uważamy, że ktoś się myli, to zamiast kogoś obrażać, lepiej wytłumaczyć dlaczego nie ma racji. Skorzystają wszyscy.

Prośba o merytoryczną dyskusję. Ataki personalnie nie są potrzebne. Jeżeli uważamy, że ktoś się myli, to zamiast kogoś obrażać, lepiej wytłumaczyć dlaczego nie ma racji. Skorzystają wszyscy.

Przepraszam. Uważam więc, że nie da się zrobić z mp3 taśmy matki. Ot tyle.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Pokaż nowe odpowiedzi