Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio ciężko obejrzeć bardzo dobre kino.

Obejrzałem parę dni temu "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Aż dziw, że dopiero teraz. TO jest bardzo dobry film.

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Oglądałem wczoraj ostatni film Almodovara

Julieta

Nie jest to może wielkie arcydzieło, (7/10) ale widać że reżyser wrócił na swoje stare dobre tory.

Oglądałem wczoraj ostatni film Almodovara

Julieta

Nie jest to może wielkie arcydzieło, (7/10) ale widać że reżyser wrócił na swoje stare dobre tory.

A czytałem, że to jeden ze słabszych filmów reżysera z Hiszpani. Podobno nie łapię się do pierwszej dziesiątki jego filmów.

Ale co widz, to inne zdanie...

Poprzedni film dziejący się w samolocie, jest wyraźnie gorszy od całej reszty. Julieta wpisuje się w główny nurt, babskiego kina Pedro z powiedzeniem.

Captain America Civil War - fabuła wiadomo, kino typowo rozrywkowe, sąsiedzi wku...eni od efektów specjalnych i dużej ilości wybuchów.

Iluzja 2 - przekombinowane, w porównaniu z 1 częścią słabiutko.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Capitana warto obejrzeć dla efektów. Fajne kino akcji.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Concussion BARDZO FAJNY FILM!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Concussion BARDZO FAJNY FILM!

Ukryta Zawartość

Fajnie się ogląda ale trzeba traktować jako amerykańską bajeczkę. Polemika, że sporty kontaktowe pozostawiają stałe urazy w mózgu:)

Ukryta Zawartość

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Wiadomo, że to film, a nie dokument, ale powiem, ze stworzony fajny klimat, ale Will raz kolejny pokazał, że jest niesamowitym aktorem.

Daniel Radcliffe coraz lepszy...

Inspirowany prawdziwymi wydarzeniami, reżysersko raczej średni, fabuła przewidywalna, ale dla Radcliffe'a - warto...

No i po raz kolejny trochę prawdy o ruchach nacjonalistycznych (pozdrowienia dla Zombywoof'a)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ponieważ temat to "ostatnio obejrzane" a nie "najlepsze", czy choćby "warte polecenia" przedstawiam film, który wymaga nietuzinkowej oceny.

Film Homar:

Przyznam, że wcześniejszy film "Kieł" był w/g mnie bardzo dobry - TU przy "Homarze" grecki reżyser Yorgos Lanthimos trochę za bardzo "odjechał"...

Dla poszukujących i zwolenników aluzji, przenośni, nie dosłowności - pozycja obowiązkowa.

Zwolennikom linearnych, wciągających akcją opowieści - zdecydowanie odradzam.

Wiem ze było juz to proponowane w serialach zagranicznych, ale tu tez napiszę, serial "Stranger Things" - dla mnie bomba , kurcze ale sie wciaglem w ten serial.

Wiem ze było juz to proponowane w serialach zagranicznych, ale tu tez napiszę, serial "Stranger Things" - dla mnie bomba , kurcze ale sie wciaglem w ten serial.

Moim zdaniem przesada - może dla nastolatków to taki super.......Nie wiem skąd takie peamy wszędzie dla tego serialu
Gość Gosc

(Konto usunięte)

The Man Who Knew Infinity

Bardzo dobre kino biograficzne. Świetna rola Jeremy Irons-a.

Bardzo fajnie i wydaje się prawdziwie pokazane środowisko akademickie Londynu z początku XX wieku.

Ogląda się to z dużą przyjemnością.

Dużo spóźniony seans Taksówkarz z Robertem i Jodie i Harvey...

Świetne kino. Przyznaję się, że pierwszy raz

Moim zdaniem przesada - może dla nastolatków to taki super.......Nie wiem skąd takie peamy wszędzie dla tego serialu

też nie rozumiem skąd takie zachwyty tym serialem

obejrzałem bo każdy tak chwalił , a tu bajeczka dla dziesięciolatków

ani to krwawe , ani straszne , ani w napięciu nie trzyma

jak dla mnie wielkie rozczarowanie

Napisać coś takiego to jest prawdziwa odwaga cywilna:) +1

l'enfant sauvage

"The Shallows" - zwiastun filmu bardzo mnie zaciekawił, niestety sam film to mocne rozczarowanie. Fabuła prosta i naiwna do bólu. Zero dreszczy podczas oglądania seansu. Z pozytywów; sympatyczna aktorka wcielająca się w główną postać, niezłe krajobrazy i... mewa (tak mewa - Oskar z rolę drugoplanową ma ja w banku :) ). Zupełnie nie rozumie dlaczego film w polskim tłumaczeniu brzmi "183 metry strachu"... no chyba, że tylko dlatego aby brzmiało bardziej na thriller.

Boska Florence

Reżyseria i montaż - poprawnie: linearnie, bez niespodzianek, bez udziwnień ect.

Scenariusz - jak ktoś zna sztukę z Jandą i Stuhrem - dobre rozszerzenie i odniesienie do innych aspektów biografii Jenkins. Jeśli ktoś nie zna to czeka go jeszcze większa przyjemność.

Aktorsko - Meryl Streep - REWELACJA!!, Hugh Grant - naprawdę dobry poziom, Simon Helberg - bohater średniego sitcomu tu jest postacią wyrazistą i na pewno mocno zapadająca w pamięć.

Polecam osobom, które nie szukają w kinie tandetnej rozrywki nafaszerowanej FX, tylko ciekawej, wysmakowanej opowieści o ciekawych ludziach :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Warcraft.

Wizualnie majstersztyk. Dźwięk Dolby TrueHD 7.1 też świetnie zrealizowane.

Ale sama fabuła zbyt przewidywalna i na dodatek przerwana w pół akcji. Jak ktoś oglądał serial Vikingowie to ostrzegam, że będzie go raziła rola Travisa Fimmela jako Lothara.

Chyba nie zauważył, że zmienił plan. Jego gra nie różni się zupełnie niczym od roli w serialu.

Ło, matko świnto z bele chtórego kościoła!

Nie wierzę...

Ale masz.

+ za odwagę cywilną i na zachętę!:-)

W dniu 18.09.2016 o 09:27, gość napisał:

Warcraft.

Wizualnie majstersztyk. Dźwięk Dolby TrueHD 7.1 też świetnie zrealizowane.

Ale sama fabuła zbyt przewidywalna i na dodatek przerwana w pół akcji. Jak ktoś oglądał serial Vikingowie to ostrzegam, że będzie go raziła rola Travisa Fimmela jako Lothara.

Chyba nie zauważył, że zmienił plan. Jego gra nie różni się zupełnie niczym od roli w serialu.

Jako zagorzały fan gry w której pierwsze cześci łupałem wiele, wiele lat temu musze przyznac ze Warcraft mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Klimat jest, efekty swietne a ze scenariusz troche kuleje....no to tylko adaptacja gry :)

W dniu 18.09.2016 o 09:27, gość napisał:

ak ktoś oglądał serial Vikingowie to ostrzegam, że będzie go raziła rola Travisa Fimmela jako Lothara.

Film widziałem, serial oczywiście również, ale nie zgodzę się z powyzszym zdaniem. Gra dużo gorzej niz w serialu - bo poprostu nie widział planu (grał na w greenscrinie :) ). W serialu są świetnie wyeksponowane wewnętrzene emocje, tu niestety jest tylko figurantem. Zwykłe rzemiosło. A to że się kojarzy z serialem - no cóż mało jest aktorów uniwersalnych, którzy potrafioą zagrać i Hamleta i krzeslo...

Co do filmu: rzeczywiście fantastyczne widowisko przy średnio opowiedzianej historii.

Dla porównania ostatnio widziany:

Kingsglaive:Final Fantasy - tu jest tylko komputer, Również oszałamiająca grafika i animacja. Scenariuszowo równiez nie skomplikowana opowieść. I wrażenia bardzo podobne. To znaczy, że aktorsko-komputerowy Warcraft vs tylko komputerowy Final fantasy 2016 daja bardzo podobne odczucia. Czyli aktorzy są elementami komputerowej gry (dosłownie i w przenośni :) )

Obu filmom bałbym po 6 w sali do 10 głównie za prace kreatorsko-wizualne.

• Pokaż nowe odpowiedzi